Дневникът на Боби - 2009

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.02.09
09:55

Здрасти, Боби!
Въпрос към теб - забелязвам, че в тренировките редуваш упражненията за учавстващите мускулни групи, например гръб-бицепс-гръб-бицепс и т.н., каква е идеята? На мен ми е малко странно, защото малката мускулна група (бицепса) в случая ще се умори първа и после гърба  няма да се натовари пълноценно... Същото се получава и при гърди-трицепс. Вероятно има някаква логика, така, че обясни, моля!

10.02.09
10:46

казано от Vic на 10.02.09, 09:55:

Здрасти, Боби!
Въпрос към теб - забелязвам, че в тренировките редуваш упражненията за учавстващите мускулни групи, например гръб-бицепс-гръб-бицепс и т.н., каква е идеята? На мен ми е малко странно, защото малката мускулна група (бицепса) в случая ще се умори първа и после гърба  няма да се натовари пълноценно... Същото се получава и при гърди-трицепс. Вероятно има някаква логика, така, че обясни, моля!

Всъщност не редувам упражнения, а серии. Нещо като суперсерии, но не с мускули-антагонисти, а със синергисти. Целите са три - първата е съответните мускулни групи да имат по-дълго време за възстановяване. Ако правя например гръб и бицепс в различни дни, това означва два дни в седмицата натоварване на бицепса. Втората цел, която преследвам с това “кръстосване” е точно да няма уморена мускулна група, още преди да съм започнал тренировката за нея. По начина, по който го правя сега, до към средата на второто упражнение съм пълноценен и за двете групи, а след това мога да ги доизцедя. Третата цел няма много общо с фитенса - така пестя малко време. :)
Общо взето тренирам по тази схема от месец и нещо. Разсъжденията са едно, практиката - друго. Донякъде става, но не и за повече от 3 месеца и не за основна програма, а за нещо като промяна с цел разнообразие. Ще карам така до края на март, а от април се връщам на програмата си отпреди година и нещо - бицепс и трицепс в един ден и в изцеждащи суперсерии, гръб и гърди поотделно, крака и рамо заедно и отново кръстосано (с тази разлика обаче, че те не си пречат толкова). :)

10.02.09
17:31

10.02.2009 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Закуска - Чаша кафе с обезмаслено прясно мляко.
Обяд - Пилешки гърди с лук и гъби на фурна.
Следобедно междинно хранене - Овесени трици с обезмаслени кисело мляко.
Вечеря - Същото кат обяда. Скоро ще започна да кукуригам вероятно. Пиле-яйца-пиле-яйца.... Трябва да разнообразя с нещо.

Утре ми е тренировката за крака, затова днес пропускам велоергометъра.

11.02.09
13:58

11.02.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Закуска - Чаша кафе с обезмаслено прясно мляко. Овесени трици с обезмаслено кисело мляко (o, чудо, закусих, макар и трици).
Обяд - Пилешка пържола от гърди на скара, наденичка на скара, лютеница.
Следобедно междинно хранене - Консерва филе от скумрия
Вечеря - Ами... вероятно яйца, ще видим.

Силова тренировка

В залата - крака и корем.

1. Клек с лост зад врата - 10х70, 8х100, 7х120, 3х140 кг.
2. Лег-преса - 8х170, 8х180, 8х180 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
3. Бедрени сгъвания на машина - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
5. Калф-машина - три серии по 15+ повторения с 60 кг.

Между сериите - повдигане на крака от вис, коремни преси на римско столче с допълнитерлна тежест, “молитва” на скрипец и странични привеждания с дъмбел.
Нормална тренировка.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.02.09 13:59.

11.02.09
14:38

казано от Boby_ на 11.02.09, 13:58:

Между сериите - повдигане на крака от вис, коремни преси на римско столче с допълнитерлна тежест, “молитва” на скрипец и странични привеждания с дъмбел.

Боби!
Така тренировката ти заприличва на една гигантска суперсерия  :coolsmile:

11.02.09
14:47

казано от Vic на 11.02.09, 14:38:

казано от Boby_ на 11.02.09, 13:58:

Боби!
Така тренировката ти заприличва на една гигантска суперсерия  :coolsmile:

Ами... :) Нали знаеш за мързела, дето не мори, ама мъчи. Пести се много време, иначе откарвам час и половина в залата, а така приключвам в рамките на час. В началото беше голям зор, когато започнах да тренирам така, но после свикнах. Кофти е само когато са синергисти мускулите, но в случая краката и коремът не си пречат особено. Чакам да ми се успокои пулсът след пресите, за да не стане една гигантска аеробно-катаболна тренировка все пак. :-)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.02.09 14:48.

12.02.09
07:17

Завърши и шестата седмица. Измерванията сутринта показаха следното:

Измерване VII

Дата 12.02.2009

Тегло (кг.) 102 (-6,8)

Коремна обиколка (см.) 98 (-6)

Гръдна обиколка (см.) 119,0 (-1)

Казано с една дума, застой. Не съм мръднал нито грам надолу, нито пък има промяна в сантиметрите. Вероятно неделният пристъп на въглехидратен глад има нещо общо с това - ще трябва да се контролирам по-добре.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.02.09 07:17.

12.02.09
14:18

казано от Boby_ на 12.02.09, 07:17:

Завърши и шестата седмица.
....
Казано с една дума, застой. Не съм мръднал нито грам надолу, нито пък има промяна в сантиметрите. Вероятно неделният пристъп на въглехидратен глад има нещо общо с това - ще трябва да се контролирам по-добре.

Това да не те притеснява. Движение само напред и нагоре не съществува. Добре е, че си задържал. Организмът ще почине, колкото му трябва и пак ще започне да те слуша.

13.02.09
06:59

12.02.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Три сварени яйца, пуешка шунка, лютеница.
Следобедно междинно хранене - Кофичка кисело мляко.
Ранна вечеря - Пуешка шунка, едно варено яйце, парче кашкавал и един кренвирш.
Вечеря - Кюфтета от телешка кайма на скара, домати, овесени трици с кисело мляко.

Бях силно демотивиран от сутрешните резултати, въпреки че знам, че такъв застой е нещо нормално. Вечерта се олях здраво с бирата, което не би трябвало да правя през седмицата.

Силова тренировка

Рамо, трапец и предмишница:

1. Раменни преси с прав лост от седеж пред гърди -10х40, 8х50, 8х60, 8х65, 7х65 кг.
2. Разтваряне на дъмбел настрани - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
3. Повдигане на дъмбели с прави ръце напред от стоеж - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
4. Разтваряне с дъмбели настрани и назад от седеж с гърди, прибрани към коленете - 8х25, 8х25, 8х25 кг.

Между сериите - по две упражнения за предмишница и за трапец.
Нормална тренировка, леко ме въртеше лявото рамо (както обикновено), но нищо сериозно.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.02.09 07:04.

13.02.09
07:34

Незнам защо, но както и да го гледам - пак ми се струва, че малко хапваш.. Ама ти си знаеш.. Аз просто си сравнявам с мене - и поне се “успокоявам”, че не ям малко, както ми правят забележки мойте хора в моя дневник!!

Мнението беше редактирано от maria на 13.02.09 07:40.

15.02.09
13:30

13.02.2009 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Три сварени яйца, пуешко филе, кисели краставички.
Следобедно междинно хранене - Обезмаслено кисело мляко.
Вечеря - Пуешко филе, салата домати, сирене, обезмаслено кисело мляко с овесени трици, бира...

15.02.09
13:32

14.02.2009 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Закуска - Чаша кафе с обезмаслено прясно мляко, овесени трици с кисело мляко.
Обяд - Пуешко филе.
Вечеря - Пиклешка супа, пиле с ориз на фурна, салата домати, обезмаслено кисело мляко с овесени трици, бира...

Омазах положението с диетата, отложих днешната тренировка за утре - от понеделник ще се стягам, че иначе ще почна пак да качвам кила.

15.02.09
13:41

15.02.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Закуска - Чаша кафе с обезмаслено прясно мляко, овесени трици с прясно мляко.
Обяд - Пилеша супа, пилешки гърди, кисели краставички, извара.
Следобедно междинно хранене - Извара с домати Рустика.
Вечеря - Телешки шол на фурна. Някоя бира със сигурност - да закрия седмицата на издънките.

Силова тренировка

Днес гръб и бицепс

1. Набирания с широк хват - 10, 8, 8, 7.
2. Мъртва тяга (класическа) - 10х70, 8х120, 6х140 кг. без фитили и после 6х150, 4х160 кг. с фитили. Отдавна не бях правил тяга, уж имах сили, но много бързо капнах и не можах да сложа сериозни килограми. Е, все е нещо и това.
3. Бицепсов сгъване с прав лост от стоеж - 10х40, 8х50, 7х60, 7х55 кг.
4. Придърпване на долен скрипец с тесен хват - 9х70, 8х80, 8х80 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбел от полулег - 8х22,5, 5х25, 8х22,5 кг.
6. Придърпване на горен скрипец зад врат - 7х75, 5х75, 6х70 кг.
8. Скотово сгъване с дъмбел - 8х17,5, 7х15 кг.
9. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - два серии по 6 повторения с 80 кг.
10. Бицепсови сгъвания с въженце от долен скрипец - две серии по 7 повторения с 45 кг.

Не беше лоша тренировката, макар че можеше и по-добре. Тяга не съм правил от месец и днес не се представих много силно, но пък ми се отрази добре. Никакви болки в кръста, нито в рамото, което само по себе си вече си е добра новина за мен. :) Довечера съм пак на 2-3 бири, но през седмицата ще се взема в ръце, щото вече ме е страх какво ще видя на кантара в четвъртък.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.02.09 13:42.

15.02.09
15:38

Споко Боби... Бирите не са малкото камъче което ще обърне каруцата. Аз съм на теорията, че 2-3 бири на ден максимум... не са проблем.... по зле е да изпиеш 1,5 литра кола или лУимона :) или едно шише вино... вярвай ми. Така че 1-2 бири на ден не са болка за умиране.
Инче ти следя дневника с много голям интерес... по простата причина, че е донякъде аналог на моя “фитнес живот” ... и като тренировки и постижения... така и като поставени цели. Да ти кажа 3-4 месеца преди НГ не бях близвал бира... не ме питай какво усилие ми е коствало :) но после не ми липсваше. Та в тоя период не мръднах и грам надолу... даже качих кеото няма лошо... и маса и сила .. бях 107 кг. Опитвах се да ограничавам много храни и к’во ли не... абе бях се вманиачил... но уви. Мислех си ... ето това са ефектите на среднта възраст (и аз съм около 30-те) :)-с други думи... вече не свалям и качвам толкова бързо като добрите стари времена. Ама след НГ редуцирах въглехидратите в нетринировъчни дни и 2 пъти кардио седмично... и сега съм 103 и продължавам да свалям. Иначе на ден си “пукам” 1-2-3 бири задълже .. като се “глеза” чат-пат с по някоя бутилка вино или концентрати.
Искам да кажа, че въпросните 1-2-3 бири не са проблем... важни са както не един път е казвано във форума- диетата и кардиото.
Айде, че май се поулях...
Успех и не му мисли за бирите ;)

15.02.09
17:08

казано от mickata на 15.02.09, 15:38:

Мислех си ... ето това са ефектите на среднта възраст (и аз съм около 30-те) :)-с други думи... вече не свалям и качвам толкова бързо като добрите стари времена.

Баси, от кога трийсетте станаха средна възраст?!
Колкото до бирите - 2-3 на ден не са малко, но зависи все пак и какво е другото, което ядеш (пиеш).
На седмица по-може 2-3 бири :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.02.09 17:10.

16.02.09
13:49

Ами има различни типове хора. При мен сядането на бира обикновено не значи 2 или 3 бири, а по-скоро 2 или 3 литра бира. Без едно мога, с едно не мога. И определено не ми влияе добре бирата на метаболизма, няма какво да се самоуспокоявам. Затова гледам да я “държа” под контрол и да я пазя само за уикенда. Понякога успявам, понякога не. Все пак не е толкова трагично положението - храненето от друга страна го контролирам добре и напредвам полека към целта.

Петко, нали знаеш, че всичко зависи от гледната точка - ако гледаш към средата на 30-те през погледа на 17 годишен, си е средна възраст отвсякъде. :) Когато ти самият стигнеш там, още си мислиш, че си млад. ;)

16.02.09
18:08

16.02.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Телешки шол с гъби на фурна, извара.
След тренировката - Извара, пилешко филе.
Вечеря - Телешки шол с гъби на фурна, овесени трици с кисело мляко..

Силова тренировка

Хубава тренировка за гърди и бицепс стана днес:

1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 8х110, 5х120, 2х130 кг.
2. “Френско” разгъване с крив лост - 8х50, 6х60, 6х60, 7х55 кг.
3. Повдигане на щанга от полулег - 7х90, 7х80, 7х80 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х90, 8х85, 8х85 кг.
5. Кофички - три серии със собствено тегло по 10 повторения.
6. Трицепсово разгъване на скрипец с една ръка и похват - 8х30, 8х30, 8х30 кг.
7. Флайс - 9х19,  8х22,5, 8х25 кг.

17.02.09
17:08

17.02.2009 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Телешки шол с гъби на фурна.
Следобнедно междинно хранене - Извара, пуешка шунка, кисели краставички.
Вечеря - Бъркани яйца на тефлонов тиган, овесени трици с кисело мляко.

Аеробна тренировка

Повъртях 40 минути велоергометър със средно темпо - утре правя крака, а и нещо бях занемарил кардиото последнтие седмици. Уредът показа 418 ккал.

18.02.09
17:06

18.02.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Четири варени яйца, кисели краставички, пуешка шунка.
Следобедно междинно хранене - Консерва филе от риба тон в собствен сос. Не беше хубава, повече няма да купувам от евтините.
След тренировката - Пуешка шунка, извара.
Вечеря - Пилешки гърди на фурна с някаква марината (план), овесени трици с кисело мляко.

Силова тренировка

Днес най-сетне достигнах една отдавна поставена цел - трибой от 500 кг.! Може и да не звучи кой знае какво, но когато човек се бори със себе си, а не с другите, постиженията са най-сладки.

1. Клек с лост зад врата - 10х70, 8х100, 8х120, 4х140, 2х155 кг. - личен максимум на клек, а мисля, че имам сили и за още.
2. Лег-преса - 8х170, 8х180, 8х180 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
3. Бедрени сгъвания на машина - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4. Бедрени екстензии - 10х40, 9х40, 8х40 кг.
5. Калф-машина - три серии по 15+ повторения с 60 кг.

Между сериите - повдигане на крака от вис, коремни преси на римско столче с допълнитерлна тежест, коремни преси от пейка с обратен наклон и странични привеждания с дъмбел.

Каквото и да си говорим за диетите, каквито и теории да има за загуба на мускулна маса при голям прием на протеинови храни, аз се чувствам чудесно с тази умерно протеинова диета, която прилагам и не мисля, че губя нещо от нея, поне не и мускули за сметка на мазнини, не и сила. Както искате, така го интерпретирайте. :) Каквото и да покажат утре кантарът и сантиметърът, продължавам по позната схема.

18.02.09
17:31

казано от Boby_ на 18.02.09, 17:06:

Днес най-сетне достигнах една отдавна поставена цел - трибой от 500 кг.! Може и да не звучи кой знае какво, но когато човек се бори със себе си, а не с другите, постиженията са най-сладки.

Супер! Поздравления!  :coolsmile:

Клек 155? Пишеш 2 повт, значи можеш единица на повече кг! Тягата и пресата колко са? Тягата май беше 200 или 210, нали?

18.02.09
17:36

казано от Vic на 18.02.09, 17:31:

Супер! Поздравления!  :coolsmile:

Клек 155? Пишеш 2 повт, значи можеш единица на повече кг! Тягата и пресата колко са? Тягата май беше 200 или 210, нали?

Благодаря!
Вероятно мога и повече клек, но предпочитам по-умерения подход - ще сложа 160, когато стигна 4-5 повторения на 150.
Тягата я докарах до 210 - едно чисто повторение, но там потенциал за повече нямам, поне не и в близко бъдеще.
Щанга от лег направих наскоро 135 - едно чисто и едно с малко помощ. Тук също мога още малко, но не знам дали си струва - силата е приятно нещо, но все пак не мога да я нарека основен приоритет, по-скоро искам след 15 години да мога все още да тренирам и сухужилията и ставите ми да са в достатъчно добро състояние, за да не ми отнемат този начин на живот.:)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.09 17:37.

19.02.09
07:30

Край на седмата седмица. Измерванията сутринта показаха следното:

Измерване VIII

Дата 19.02.2009

Тегло (кг.) 101,2 (-7,6)

Коремна обиколка (см.) 97,2 (-6,8)

Гръдна обиколка (см.) 119,0 (-1)

Отново се връщам на верния път. :) Тези 0,2 кг. и см., които съм писал горе, са по-скоро застраховка да не би да съм се измерил/претеглил твърде оптимистично, иначе кантарът си показа 101 кг., а сантиметърът - 97 см. Хубавото е, че гръдната обиколка се задържа, ръцете също. Има лек спад и в обиколките на бедрата, където също имам мазнини. Изводът за мен е, че свалям каквото трябва... Е, поне се надявам да е така. :) Друго основно заключение от измерванията е, че алкохолът (в частност бирата) ми влияе много, много зле на метаболизма, не само предизвиква застой, а и ме връща назад и трябва много да внимавам колко често и какво количество бира поемам. Наистина трябва да остане само за уикенда и то по-умерено, отколкото досега.

19.02.09
13:40

казано от Boby_ на 19.02.09, 07:30:

Друго основно заключение от измерванията е, че алкохолът (в частност бирата) ми влияе много, много зле на метаболизма, не само предизвиква застой, а и ме връща назад и трябва много да внимавам колко често и какво количество бира поемам. Наистина трябва да остане само за уикенда и то по-умерено, отколкото досега.

Не знам дали си внушавам или наистина така ми действа, но като пия дори и 1 бира вечерта, на следващата сутрин се чувствам подпухнал и подут... Иначе въобще не съм пияч, а твърди питиета дори не близвам.  :-/

19.02.09
17:44

19.02.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Пилешки гърди в марината от доматено пюре и горчица, кисели краставички.
След тренировката - Пуешка шунка, кисели краставички.
Вечеря - Още от пилешките гърди, овесени трици с кисело мляко.

Силова тренировка

Рамо, трапец и предмишница:

1. Военни преси с прав лост от стоеж пред гърди -10х40, 8х50, 6х60, 7х55, 8х55 кг.
2. Разтваряне на дъмбел настрани - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
3. “Вертолет” с прав лост - 8х55, 7х55, 7х55 кг.
4. Повдигане на прав лост с широк хват зад гърба - 8х70, 8х70, 8х70 кг.

Между сериите - по две упражнения за предмишница и за трапец.
Не съм много доволен от тренировката. При военните преси правя прекалено голяма чупка в кръста и се чувствам дискомфортно - правя ги с десетина килограма по-малко, отколкото когато правя праменни преси от седеж с опрян гръб. Това ще рече, че товаря всякакви други мускули-балансьори, но не и делтовидния, поне не и като хората. Май ще си карам от седеж занапред.

20.02.09
08:55

казано от Boby_ на 19.02.09, 17:44:

4. Повдигане на прав лост с широк хват зад гърба - 8х70, 8х70, 8х70 кг.

Не съм много доволен от тренировката. При военните преси правя прекалено голяма чупка в кръста и се чувствам дискомфортно - правя ги с десетина килограма по-малко, отколкото когато правя праменни преси от седеж с опрян гръб. Това ще рече, че товаря всякакви други мускули-балансьори, но не и делтовидния, поне не и като хората. Май ще си карам от седеж занапред.

Боби,

1. Това повдигане не е раменна преса зад врат, нали? Упражнение за трапеца ли е? Обясни, моля!
2. Военните преси - все си мисля, че при стоеж военната преса е по-безопасна за раменните стави, защото цялото тяло действа като амортиьсор, а при седеж всичко отива в рамената. Не мога да си представя как си в състояние да вдигаш по-тежко от седеж. А може би имаш в предвид изправена лежанка, т.е. гърба опрян нали? Така съм по-съгласен.

20.02.09
09:08

1. Не, не е раменна преса, не е и за трапец. От стоеж хващаш щангата зад гърба си с широк хват (лостът опира малко над коленете) и повдигаш нагоре, но не с трапец, а като свиваш лактите. Щангата се плъзга зад гърба, а се товари много сериозно задната част на рамото.
2. Да, за раменни преси от седеж с облегнат гръб говоря. Не правя, без да съм опрял гърба в повдигната на 90 градуса лежанка. :)

20.02.09
09:14

казано от Boby_ на 20.02.09, 09:08:

1. Не, не е раменна преса, не е и за трапец. От стоеж хващаш щангата зад гърба си с широк хват (лостът опира малко над коленете) и повдигаш нагоре, но не с трапец, а като свиваш лактите. Щангата се плъзга зад гърба, а се товари много сериозно задната част на рамото.

Ахаа! Сега се сещам за упражнението. Още днес ще го включа в програмата за рамена  :coolsmile:

20.02.09
09:24

казано от Vic на 20.02.09, 09:14:

Ахаа! Сега се сещам за упражнението. Още днес ще го включа в програмата за рамена  :coolsmile:

Не ми е любимото упражнение за задно рамо, честно казано. Правя го понякога, за да има стрес и разнообразие. :)

20.02.09
16:46

20.02.2009 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Пилешки гърди с доматен сос на фурна.
Следобнедно междинно хранене - Кисело мляко.
Вечеря - Скумрия на скара (отврат), овесени трици с кисело мляко, но днес е време за някоя бира.

Аеробна тренировка

40 минути велоергометър с умерено темпо. Уредът показа 429 ккал.

21.02.09
15:15

21.02.2009 г. (нетренировъчен ден)

Днес е ден, загубен и отипсан за фитнес, диети, цели и всичко такова. Все пак за да не прекъсва дневникът, ще го опиша и него.

Хранене

Обяд - Детски рожден ден - сандвичи, банички, две бири.
Следобнедно междинно хранене - Ами... още две бири.
Вечеря -  Овесени трици с кисело мляко, още някоя бира и нещо за ядене... Егати фитнес-дневника. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.02.09 15:16.

казано от Boby_ на 21.02.09, 15:15:

21.02.2009 г. (нетренировъчен ден)

Егати фитнес-дневника. :)

Тук ме разби :)

21.02.09
20:17

.. и мене.. поне страшно чувство за хумор..  :lol:

21.02.09
20:28

Току що гледах “Supersize me” - чух преди доста време за този филм, но чак сега стигнах до него. Е, силно съм впечатлен, особено като си спомня, че през дълги периоди от живота си си го причинявах това същото сам на себе си.

21.02.09
20:42

Даже някъде в форума (ако не се лъжа “митака101”) беше пуснал един линк с клипче от youtube с експеримент от менюто на МакДоналдс.

Хм интересно. Точно сега го дърпам и пускам да го гледам и аз :)

21.02.09
21:29

http://www.vbox7.com/play:f79e1122 Ето го и въпросното клипче , за което спомена tonu . Боби , не се притеснявай , не си само ти ;)

22.02.09
07:27

казано от Boby_ на 21.02.09, 20:28:

Току що гледах “Supersize me” - чух преди доста време за този филм, но чак сега стигнах до него. Е, силно съм впечатлен, особено като си спомня, че през дълги периоди от живота си си го причинявах това същото сам на себе си.

Аз се отвратих направо. Това е нечовешко. Лошото е че филма го гледах с детето и мъжа ми с надеждата да ги откажа от Макдоналдс ама не се получи. Това е като дрога. Трябва наистина да ги осъди някой яко.

о и аз съм го гледала. И в интерес на истината след него да съм яла Доналдс 1-2 пъти макс .... както и КФЦ - едни и същи боклуци са. А за Бургер Кинг да не говорим - те са толкова нездравословни, че във Франция са забранени от някоко години - смятайте за какво става дума......

22.02.09
12:04

22.02.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Кисело зеле с ориз на фурна, пуешка шунка, една бира.
Следобедно междинно хранене - Вероятно ще е едно кисело мляко.
Вечеря - Канен съм на вечеря, така че каквото ми сервират. Все пак ще подбирам. Нещо за пиене вероятно също няма да мога да откажа... Нямат край оправданията...

Силова тренировка

Днес гръб и бицепс. Не се наспах добре и си пролича в залата.

1. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 6.
2. Мъртва тяга (класическа) - 10х70, 8х120, 8х140 кг. без фитили и после 7х150, 5х160 кг. с фитили. Мислех да слагам и 170, но след като не можах да направя осмица на 150, реших да не го правя.
3. Скотосво сгъване с крив лост - 8х50, 4х60, 7х50 кг.
4. Гребане с дъмбел - 9х40, 8х40, 9х40 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - 8х25, 8х25 кг.
6. Придърпване на горен скрипец с тесен хват - 8х75, 7х80, 6х85 кг.
7. Бицепсово сгъване с надхват и прав лост от стоеж - 8х50, 8х40 кг. Гледах да го изпълнявам много чисто и много бавно, затова намалих килограмите на втората серия
8. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - два серии по 8 повторения с 80 кг.
9. Концентрични бицепсови сгъвания с дъмбел - 8х17,5, 8х17,5 кг.

Прилична тренировка - в началото ми се спеше и ми беше замаяно, но после влязох в ритъм и се изпотих добре. Реших да си напомпам малко самочувствието, като си измеря ръката по време на тренировка за бицепс. Резултатите бяха обнадеждаващи - 45 лява, 45,5 см. дясна, което е доста по-добре от “студените” резултати. След тренировката си изпих аминокиселините, прибрах се, но вместо да почивам, слязох пред входа и един час ринах сняг. Е, такова потене не бях правил отдавна - велоергометърът ряпа да яде. :) Сега мога с чиста съвест да си изпия обедната бира и да се отпусна лекичко довечера на гостито. :)

Колкото до “Supersize me”, жалко, че не пазя снимки от онзи ми период отпреди да започна с фитнеса - бях стигнал 122 кг., отпуснат и разплут, пиещ и пушещ по три кутии цигари на ден, кръвното не падаше под 150/100, холестеролът и триглицеридите ми бяха опасно над нормата, чернодробните показатели бяха зле... Картинка на класически обездвижен млад мъж, работещ по 10 часа на ден на бюро. Взех се в ръце, снощи този филм ми припомни какво съм оставил зад гърба си и отново ми показа, че съм направил верен, макар и драстичен избор за живота си занапред.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.02.09 12:08.

казано от Boby_ на 22.02.09, 12:04:

Обяд - Кисело зеле с ориз на фурна, пуешка шунка, една бира.
Следобедно междинно хранене - Вероятно ще е едно кисело мляко.
Вечеря - Канен съм на вечеря, така че каквото ми сервират. Все пак ще подбирам. Нещо за пиене вероятно също няма да мога да откажа... Нямат край оправданията...

Да не си почнал да закусваш ? ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1