20.03.09
08:22
Ами, ще пробвам довечера
Абе какво става бе хора, тоя грип ви е метнъл всичките, от толкова много хора чувам за болно гърло :down: бързо оздравяване ей :)
20.03.09
08:53
Моето лично май е ларингит или фарингит, че се спуках да раздавам 40-минутни консултации на пациенти да ги оправям, а мен си забравих...:)
20-24.03.2009 г. (нетренировъчни дни)
Правя пълна почивка до сряда, когато започвам по новата програма направо от ден три. В това време храната е малко по-свободна, но без да се отпускам прекалено.
Ето и по каква програма смятам да тренирам в следващите няколко месеца:
Ден 1: Гърди, корем
Ден 2: Почивка
Ден 3: Бицепс, трицепс
Ден 4: Крака, рамо
Ден 5: Почивка
Ден 6: Гръб, трапец, предмишница
Ден 7: Почивка
казано от Boby_ на 23.03.09, 08:13:
Ето и по каква програма смятам да тренирам в следващите няколко месеца:
Здрасти, Боби!
Аз бих разменил 3-ти и 4-ти ден. Не бих могъл да натоваря добре рамото с изморен от предния ден трицепс.
казано от Vic на 23.03.09, 09:25:
Здрасти, Боби!
Аз бих разменил 3-ти и 4-ти ден. Не бих могъл да натоваря добре рамото с изморен от предния ден трицепс.
Ще го направя, да. По-добре звучи наистина.
25.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Както казваше колегата Шварценегер, I’ll be back! :)
След едноседмична почивка днес се завърнах в залата.
Хранене
Понеже към диетата още не съм, ще прескоча храната - днес една колежка черпи за рожден ден и единственото, с което мога да се похваля, е, че пропуснах тортата (поне нея). :)
Силова тренировка
Започвам по новата програма. Днес - крака и рамене.
1. Клек с лост зад врата - 10х70, 8х100, 8х120, 3х140 кг.
2. Раменни преси с прав лост пред гърди от седеж - 10х40, 8х50, 8х60, 6х65, 8х60 кг.
3. Лег-преса - 8х175, 8х185, 7х185 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
4. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж с права ръка - 9х19, 9х19, 9х19 кг.
5. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
6. “Вертолет” с прав лост - 6х70, 8х60, 8х60 кг.
7. Бедрени разгъвания - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
8. Разтваряне на дъмбели встрани от седеж с гърди, опрени в коленете - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
Нещо не съм много доволен. След седмица почивка, прекарана предимно в ядене (макар и да не съм излязъл много извън диетата) се чувстам разплут и отпуснат. Прекъсването не се е отразило съществено на силата ми, но определено коремът е тръгнал в обратна на желаната посока. :) Е, ще го събера пак, няма да му простя.
26.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Закуска: Чаша мляко с разтворимо кафе.
Обяд: Четири твърдо сварени яйца, пуешка шунка, кисели краставички.
След тренировката: Едно голямо Корни.
Вечеря: Телешки кюфтета на фурна с доматен сос, зелена салата, таратор, овесени трици с кисело мляко.
Позволих си бира.
Силова тренировка
Днес е втора тренировка по новата програма. Бицепс и трицепс. Правя ги в суперсерии.
1.1 Скотово сгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 5х60, 8х55, 7х55 кг. - много серии, много нещо, но всъщност на 40 си е загрявка, а последната я направих, за да не се размине бицепсът с трицепса, защото за френското загрявам повече, когато е първо упражнение.
1.2 “Френско” разгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х60, 8х65, 6х70 кг. - тук изравнен максимум, но интересното е, че направих 6 повторения с лекота - не мисля, че някога съм правил толкова на 70.
2.1 Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - три серии по 8 повторения с 25 кг. дъмбели.
2.2 Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х90, 8х95, 8х95 кг. - и тук качих килограмите.
3.1. Скотово сгъване с дъмбел - 8х20, 8х20 кг.
3.2. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с две ръце) - 9х35, 9х35 кг.
4.1. Бицепсово сгъване с долен скрипец и въженце - 8х60, 8х55 кг.
4.2 Трицепсово разгъване на горен скрипец с една ръка и подхват - 8х35, 8х30 кг.
Страхотна тренировка! :) Чувствах се преливащ от сила и енергия. Почивката е голяма работа! :) Все някога ще трябва да видя сметката и на бирата - тя е лъжицата с лайна в кацата с мед в момента. :) Но ми прави кефффф, нейната кожа. И аз съм човек. :)
26.03.09
19:45
Boby_ колко тежиш. Това хранене ...малиии аз ако съм на толкова ядене ще пукна бре от глад де..
казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 19:45:
Boby_ колко тежиш. Това хранене ...малиии аз ако съм на толкова ядене ще пукна бре от глад де..
Ако не ме лъже паметта (а тя не ме лъже), този разговор вече го водихме. :) В момента “диетата” ми се отразява прекрасно на физическата сила и усещането за енергия и не толкова добре на коремната обиколка, част от която съм си възстановил. (т. е. изобщо не умирам от глад, дори не съм близо до това). ;)
казано от Емил Начев на 26.03.09, 20:00:
..френско разъване 10x40-загрявка...аз правих серии 8x30..
А ти защо се сравняваш с мен? :) Неравностойни сравнения могат само да те демотивират. Има един човек, с когото трябва да се сравняваш и това си ти самият в миналото и бъдещето ти - с това, което си правил и с това, което искаш да постигнеш. В краен случай може да те стимулира сравнението с някой, който е малко по-напред в изпълнението на дадена цел от теб, но не бива да има чак толкова голяма разлика.
27.03.09
06:40
Мисълта ми беше, че човек може да се чувства добре и с малко храна, след като му е достатъчна и организма е привикнал към нея.
казано от Иван Шишманов на 27.03.09, 06:40:
Мисълта ми беше, че човек може да се чувства добре и с малко храна, след като му е достатъчна и организма е привикнал към нея.
Моята пък е, че храната ми не е малко, само е събрана в по-малко на брой хранения и не е разнообразна.
29.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Ще го пропусна и днес.
Силова тренировка
Днес направих тренировката, определена за вчера - гръб, трапец, предмишница. Получи се така, защото от тренировката за бицепс в четвъртък не можах да се възстановя цели два дни и реших да дам още един ден почивка на бицепса, за да мога да направя все пак нещо за гърба..
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 8
2. Мъртва тяга (класическа) - 10х70, 8х120 кг. без фитили и после 8х140, 7х160, 3х180 кг. с фитили.
3. Гребане с дъмбел 42 кг. - три серии по 9, 9, 8 повторения.
4. Придърпване на горен скрипец зад врат - 8х75, 7х75, 6х75 кг.
5. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - три серии по 8 повторения с 80 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец.
Въпреки почти пълните три дни, минали от тренировка за бицепс и трицепс, бицепсът ми не беше достатъчно въстановен. Предпочитам да пожертвам рамото, но да правя пълноцено гръб, затова пак си връщам първоначалния вид на програмата, а именно:
Приятна вечер на всички и днес си легнете рано, за да можете да станете нормално утре. ;)
30.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд: Четири варени яйца, пуешка шунка, кисели краставички.
Следобедно междинно хранене: Кофичка кисело мляко.
След тренировката: Едно голямо Корни, варено яйце.
Вечеря: Печено пиле, зелена салата, овесени трици с кисело мляко..
Силова тренировка
Днес затварям първата седмица по новата програма - гърди и корем.
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 8х110, 5х120, 1х140 кг. Пак се пробвах на 140, но този път ме достраша и не пуснах лоста съвсем до гърдите. Нищо, следващият път.
2. Кофички - три серии с 20 кг. допълнителна тежест. и 8,8, 7 повторения.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 8х35, 9х35, 8х35 кг.
4. Кросоувър - 8х45, 8х45, 7х45 кг.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси от пейка с обратен наклон, “молитва” на скрипец и странично привеждане с дъмбел.
Не беше лоша тренировка, още в края имах чувството, че усещам зараждащата се мускулан треска. :)
След тренировката се снимах. През март много силно се отклоних от диетата, изпих цистерни с бира и това си личи - релефът не е такъв, какъвто ми се иска, а поясът на кръста се е увеличил. Нищо, през април ще компенсирам. Все пак пускам снимки, въпреки че ме е срам малко - не са като предишните, затова ги оставям сами:
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-03-30/Front1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-03-30/Side1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-03-30/Back1.jpg[/IMG]
Както обикновено, гърбът ми е най-зле. Ръката ми в момента е 46 топла, но и там има още много какво да се иска, особено като релеф.
казано от Boby_ на 30.03.09, 16:33:
След тренировката се снимах.
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-03-30/Front1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-03-30/Side1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2009-03-30/Back1.jpg[/IMG]
Здрасти, Боби!
На снимката в анфас, ако малко изкараш пресата, ще изглеждаш много впечатляващ. Направо спартанец! Къде ги кри тези вени досега? Браво!
казано от Vic на 30.03.09, 16:57:
На снимката в анфас, ако малко изкараш пресата, ще изглеждаш много впечатляващ. Направо спартанец! Къде ги кри тези вени досега? Браво!
Хаха, благодаря! На брада го докарвам същински Леонид, като не се бръсна две седмици. Сега остава и тялото да направя. :)
Майтапът настрана, трябва някой път да се снимам веднага след тренировка за ръце, тогава май е единственият момент, когато се харесвам. :) Иначе е крайно време да се преборя най-после с глупавата бира и април да е месецът на минералната водичка. :)
Изумен съм !!! Нямаш никаква връзка с това , което беше ( отдавна следя дневника ). Както каза Vic , само плочките ти остава да изкараш , малко крънчове няма да дойдат зле и ще изглеждаш невероятно. Евала за ентусиазма , за волята и всеотдайността. БРАВО!
30.03.09
18:11
Boby_ наистина невероятни резултати колко кг си надолу имаш ли идея как се е изменил процента ти с подкожни мазнини.
30.03.09
18:46
Бобии за 4 месеца - доста добрееее , браво! Хммм ся сметнах, даже са 3 месеца....Бобиии какво си взимаааал :)
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 30.03.09 19:27.
казано от Aleksandar Marinov на 30.03.09, 18:46:
Бобии за 4 месеца - доста добрееее , браво! Хммм ся сметнах, даже са 3 месеца....Бобиии какво си взимаааал :)
:) Всъщност всичко това, че и още, си беше там и преди, само че скрито под два пръста мазнина. Миналата зима бях докарал ръка 48 см. Да, ама мазна и то много мазна - лично тегло 122 кг. Сега остава със “спасителния пояс” да се преборя - най-трудната част за мен, защото и мотивацията ми взе да отслабва. Но вашите коментари определено ще ме стимулират. Като добавки взимам само аминокиселини на Unversal веднага след тренировка. Купих си и някакъв липотропен фетбърнър (в колата е и не мога да цитирам сега фирмата), но от него не мога да спя и го пия само уикенда, когато тренировките ми не са вечер - общо взето все едно не го пия.
На въпроса на Иван Шишманов - в момента съм 103 кг. (един килограм нагоре в сравнение със средата на март) и имам 98 см. обиколна на корема в областта на пъпа (това ми е голямата болка). В офиса имахме един служебен “Омрон” за мерене на телесни мазнини, но се затри - шефът го прибра и не го видяхме повече, затова в момента мога само да гадая колко точно са ми мазнините.
Всъщност идва времето да отбележа една “годишнина” за себе си - за пръв път влязох в зала през април 2004-та - преди точно 5 години. За съжаление не помня точната дата, иначе щях да си празнувам малък рожден ден. :) Нямам и много снимки от онзи период - избягвах да заставам пред обектива (аз и сега не обичам, но го правя, за да си следя развитието все пак). Намерих две въпреки това. И на двете съм дебел, самодоволен, мазен тип, ухилен до ушите. Ето ги:
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2004-03-30/Bobby_04_2004_1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/2004-03-30/Bobby_04_2004_2.jpg[/IMG]
Не се смейте много. :) Бях 123 кг. на 34% мазнини. Когато влязох в залата, за една бройка да се затисна с 50 кг. на лежанка. Вдигнах ги все пак, но нали се сещате какъв срам изпитах? След това вече нищо не можеше да ме спре. Голямата грешка, която направих, беше, че се подложих на зверски отрицателен калориен баланс. Не ядях нищо и тренирах здраво, тичах, карах велоергометър и правех четири пъти седмично силови тренировки. За около 9 месеца свалих 34 кг. После продължих да тренирам, но зарязах диетата. Можете да се сетите какво стана - за по-малко от година бях обратно на 120 кила. Все пак беше по-различно. Миналата пролет пак се взех в ръце, започнах един Дюкан (без да спирам тренировките) и свалих отново 20 кг. за около 5 месеца. През октомври пак се разлигавих, папкане, пийване - на Нова година бях отново над 110 кг. Сега съм 103 и е крайно време да разбия този порочен кръг на качване и сваляне. Мисля да сваля още няколко килограма (десетина в най-крайния случай) и да се укротя малко за лятото, като този път не отивам в другата крайност на тъпкане без контрол. Лакомията ми е най-големият порок и се боря с нея всеки ден, но когато резултатите са явни, се вижда, че си струва.
Страхотна промяна Боби, супер. И на мен гръбчето ми къца бе....ама, ще се стегнем, няма как.
31.03.09
06:39
Boby_ споко вскички си имаме слаби групи дори най добрите в спорта, важното е че не си се отказал, а за мен по важното е, че освен че не си се отказал повличаш хора покрай теб вдъхновяваш ги и ги надъхваш да продължат независимо от всичко.
Мдаам...супер си Боби! Много си напреднал от януари! Давай още малко така, само един пояс остана! Пък...какво е той, ей сега ще го съблечеш - като стане топло не ти трябва ;)
Боби, виж какво мернах току що в това малкото вестниче 19’: “Пенливата течност е доста калорична, една бира се равнява на 6 кифли, според специалистите... Важно правило е, че бирата трябва да се пие студена не само заради по-добрият й вкус. Тя, както и сладоледът, предизвиква затопляне в организма именно, защото се приема охладена, а по този начин се горят повече калории.” Просто го прочетох и се сетих за тебе.. ;-)
:bug: П.П. Иначе 1 бира = 6 кифли.. дрън-дрън..
Мнението беше редактирано от maria на 31.03.09 07:33.
казано от Мария Никифорова на 31.03.09, 07:30:
Боби, виж какво мернах току що в това малкото вестниче 19’: “Пенливата течност е доста калорична, една бира се равнява на 6 кифли, според специалистите... Важно правило е, че бирата трябва да се пие студена не само заради по-добрият й вкус. Тя, както и сладоледът, предизвиква затопляне в организма именно, защото се приема охладена, а по този начин се горят повече калории.” Просто го прочетох и се сетих за тебе.. ;-)
:bug: П.П. Иначе 1 бира = 6 кифли.. дрън-дрън..
:) Мария, разликата между бирата и кифлата е в това, че калориите в бирата, макар и съдържащи се в алкохола, на практика не могат да се усвоят от човека, докато тези в кифлата могат и още как. Алкохолът предизвиква други проблеми - блокира изгарянето на мазнините и на практика предизвиква натрупването им. Затова аз лично смятам да се пробвам БЕЗ бира и БЕЗ кифли. :)
Благодаря на всички за добрите думи! :) Чувствам се стимулиран. Да ви се връща! ;)
Калориите от алкохола се усвояват и то доста лесно.
Една бира е 250 ккал, далеч е от 6 кифли :)
казано от Петко К на 31.03.09, 08:02:
И как точно става това?
Когато алкохолът попадне в кръвта и влезе в черния дроб, се отделят повече АДХ (стомашни ензими, наречени алкохолни дехидрогенази), които посредством серия молекулярни трансформации го превръщат в безвредна оцетна киселина.
Най-напред АДХ превръща етаноловите молекули в ацеталдехид. После друг ензим, наречен алдехид дехидрогеназа (АЛДХ), преобразува ацеталдехида в ацетат. Ацетатът е безвреден, докато ацеталдехидът, близък родственик на формалдехида, е силно токсичен. При жените този ензим се синтезира в по-малки количества,затова при тях вероятността от чернодробна цироза е по-голям.
При някоя от тези трансформации може и да се отделя енергия, но при всички положения не са тези калории, които биха били отделени при изгаряне на същото количество алкохол и които обикновено се цитират в съдържанието.
31.03.09
08:22
казано от Петко К на 31.03.09, 08:02:
Една бира е 250 ккал, далеч е от 6 кифли :)
Нали една бира беше 15 ккал,аз така съм чел...
31.03.09
08:41
Първо, алкохол-дехидрогеназите не са стомашни, а чернодробни ензими. Те действат, едва когато вече алкохолът се резорбира през стомашната и чревната лигавица в кръвта. Възрастовите, полови и расови различия се дължат на различната активност на АДХ, и оттук - съответните ефекти, стигащи до отравяне - при азиатците напр. и от много малки количества. При децата се касае за незрялост на ензимните системи и затова при тях алкохолът е направо токсичен.
31.03.09
08:45
А, да ... за калориите, значи ацетатът е прякпредшественик на ацетил - коензим А, който пък от своя страна е ключов метаболит в цикъла на Кребс (главен път във въглехидратната обмяна). Нали се сещате как ако се генерира много от това кръстопътно съединение, хуууубавичко си се завърта цикълчето, оттам - връзката с обмяната на мазнините, също и ацетатът пряко отива натам по собствен си път....
казано от Aleksandar Marinov на 31.03.09, 08:22:
150 -170 са, моя грешка :)
Колкото до калориите и алкохола, и на сайта си има статии по въпроса:
http://www.bb-team.org/articles/1500
http://www.bb-team.org/articles/817
казано от Петко К на 31.03.09, 08:52:
казано от Aleksandar Marinov на 31.03.09, 08:22:
150 -170 са, моя грешка :)
Колкото до калориите и алкохола, и на сайта си има статии по въпроса:
http://www.bb-team.org/articles/1500
http://www.bb-team.org/articles/817
Добре, убедихте ме. :) Но ако погледнете по-горе, това, което исках да кажа, е друго - че алкохолът, независимо от калориите, които съдържа, влияе върху метаболизма и ОТВЪД прякото си калорийно съдържание. Сега вече май достатъчно точно го формулирах. :)
30.03.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Предиобедно похапване: Една колежка имаше рожден ден. Понеже е върла фенка на Дюкан, беше приготвила разни диетични нещица - рулца с пуешка шунка и изцедено обезмаслено кисело мляко с някакви зелени мерудии, чери-доматчета и пълнени с пастет от жълтъка си пъдпъдъчи яйца и други такива работи. :) Мноооого добре ми дойде!
Обяд: Пилешко филе с ориз на фурна. Ето и малко въглехидрати - реших да не се лишавам напълно от тях. :)
Вечеря: “Подранило” агнешко със спанак и ориз на фурна, овесени трици с кисело мляко.
Аеробна тренировка
Най-после стигнах и до велоергометъра. 40 минути с висока интензивност, даже качих и натоварването днес, което е учуващо, като се вземе предвид, че от доста време съм само на силови тренировки. :) Е, април ще е кардио-месец. Мисля да си припомня младините и да започна да играя баскетбол с хлапетата от квартала. :)
31.03.09
17:02
Мммммм Агнешко с ориз и спанак....любимото ми.... :)
31.03.09
17:35
Тц... не обичам агнешко:)... ама за ориз умирам - под всякаква форма:)
Ей сега се връщам от личния си лекар с направление за невролог и предварителна диагноза “Увреждания на лумбо-сакралния плексус”. Скапана работа, дисковата херния е почти сигурна като диагноза. Остава да видим в каква фаза е, но отсега се подготвям да зарежа всякакви упражнения, товарещи кръста начело с тягата, а може би дори клека. :(
01.04.09
08:56
Ех, съсипахте си кръстоваете с тия тяги и клекове ... ама нали знаете, че “Здрав кръст-здраво семейство”;)
казано от Boby_ на 01.04.09, 08:53:
Ей сега се връщам от личния си лекар с направление за невролог и предварителна диагноза “Увреждания на лумбо-сакралния плексус”. Скапана работа, дисковата херния е почти сигурна като диагноза. Остава да видим в каква фаза е, но отсега се подготвям да зарежа всякакви упражнения, товарещи кръста начело с тягата, а може би дори клека. :(
Боби!
Не бързай да се предаваш! По-добре се приготви да го бориш! Стискам ти палци, братле!
казано от Vic на 01.04.09, 08:57:
Боби!
Не бързай да се предаваш! По-добре се приготви да го бориш! Стискам ти палци, братле!
Аааа, ще го боря, разбира се! По един или друг начин все ще го преборя. :) От нищо не се отказвам, но все пак трябва да внимавам - каквото човек си направи сам, никой не може да му го направи.
А и не мисля, че е само от тягата. Обаждат се тия симптоми от години, отпреди да започна да тренирам още. Сега просто се задълбочиха и учестиха и не мога повече да ги игнорирам.