23.04.09
09:00
казано от Ива Павлина на 23.04.09, 08:56:
Венци, скоро не си показвала актуална снимка:)
Иве, след психо-падението ми миналата седмица си казах че няма да се гледам и снимам поне месец. С това постоянно снимане и оглеждане в огледалото дали и е излязла 28734562-тата вена и фибра, и колко реда плочки имам, ще се побъркам, а и дори да имам прогрес няма как да го оценя. Така че снимка средата на май най-рано. Аз обичам със снимка да покажа прогрес, като няма прогрес, някак си .... какво да ви занимавам със себе си ....
23.04.09
09:02
Е, то и на мен това на аватара ми е най-добрият корем отпреди 2 седмици някъде ... и не съм си правила снимки скоро:)
23.04.09
09:09
Ами не искам да се вманиачавам толкова просто - в крайна сметка 3тият ред плочки едва ли ще ме направи по-успял или по-щастлив човек, говорихме си с Павел и той ми каза “Живей си живота, имаш чудесно тяло, обичай го, но недей толкова да се вглъбяваш в него, има и много по-важни неща”. Това, както и коментарите тук ме накараха доста да се замисля -когато започнах да тренирам и да се храня правилно го правех без усилие, с удоволствие някак си, а сега - всяко хранене ми е изчислено, премислено, всяка тренировка си мисля - сега дали ще имам мускулна треска, дали давам всичко от себе си и тн. Просто минах малко границата, а не трябва така. И затова - подобре е и за мен и за околните ми да не съм толкова вгрлъбена в това, да не говорим, че има и хранително разстройство, което се основава на манията за здравословно хранене.
казано от Венцеслава Атилова на 23.04.09, 09:09:
Ами не искам да се вманиачавам толкова просто - в крайна сметка 3тият ред плочки едва ли ще ме направи по-успял или по-щастлив човек, говорихме си с Павел и той ми каза “Живей си живота, имаш чудесно тяло, обичай го, но недей толкова да се вглъбяваш в него, има и много по-важни неща”. Това, както и коментарите тук ме накараха доста да се замисля -когато започнах да тренирам и да се храня правилно го правех без усилие, с удоволствие някак си, а сега - всяко хранене ми е изчислено, премислено, всяка тренировка си мисля - сега дали ще имам мускулна треска, дали давам всичко от себе си и тн. Просто минах малко границата, а не трябва така. И затова - подобре е и за мен и за околните ми да не съм толкова вгрлъбена в това, да не говорим, че има и хранително разстройство, което се основава на манията за здравословно хранене.
Ей, Венци само едно “Браво” ще ти кажа ;)
А това хранително разтройство се нарича орторексия..... :)
23.04.09
15:35
Утре сме на МкДоналдс :)
23.04.09
15:38
казано от eraziel на 23.04.09, 15:35:
Утре сме на МкДоналдс :)
КФЦ по-добре ;)
24.04.09
07:15
Здравейте и от мен. Вчера не тренирах - но пък добре се разходих нагоре-надолу из центъра, понапазарувах си малко летни дрешки - официално съм 34/36ти размер дрехи и съм щастлива и доволна. Миналото лято бях 38ми :)
И такаааааааааа храната:
07:00 - 1 яйце и 4 белтъка, 50 гр пуешка шунка, 60 гр моцарела, 6 сухара finn crisp (всеки сухар е по 4.3 гр въгл от които 1.3 фибри)
10:00 - нектар, кисело мляко 2% 200 гр, 4 сушени кайсии
12:30 - пилешко 130 гр, тиквички 150 гр, 80 гр ръжен хляб
15:30 - домат, извара 30 гр, катък 80 гр
18:30 - 3 бисквитки Gullon, кис мляко 0,1% 150 гр
20:30 - пиле 120 гр, огромна зелена салата, сирене лайт 30 гр
Тая салата ме поду аааааааааааааадски -ама и аз лакома, изядох сигурно половин кило марули. Т’ва да ми е за урок :)
За днес съм си приготвила пълнозърнести спагети ммммм и съм планирала един спиниг.
Хайди лек и усмихнат ден, утре е съботааааааааааа
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 24.04.09 07:16.
24.04.09
09:38
Е добре, това вече не е нормално - свърши ми преди 1 седмица, и сега ПАК ми дойде. По дяволите, какво става бе?
казано от Венцеслава Атилова на 24.04.09, 09:38:
Е добре, това вече не е нормално - свърши ми преди 1 седмица, и сега ПАК ми дойде. По дяволите, какво става бе?
Мило Венци всичко се дължи на времето, не се притеснявай още.....аз така бях зимата, дойде ми два пъти в един месец, ужас, все в цикъл. Гледай докато валеше айде пак пече, луда работа....
28.04.09
11:25
хопла, не съм писала пак от..... ама нещо много ми писна цялата работа с писането, смятането, отчитането и тн. Накратко - зверско омазване със сладко. Тренировки - 0 за последните 5 дни, болна съм отново.
И та - от днес почвам ВМ, боли ме главата, не ме боли, не ми пука АЗ СЪМ ПО СИЛНАТА ааааааааааааааа!!!!! Надявам се да ми помогне с овладяването на неистовите ми пристъпи за сладко и тн. Стискайте палци.
Ще да взема и да сменя треньора, но това е по лични причини, днес имам среща със спайдърпорт да видим какво ще предложат :)
Това е от мен, не искам да мрънкам повече, ще пиша като имам новини.
ПП. Чета ви редовно иначе
28.04.09
11:42
Венцеслава Атилова нали знаеш, че ти си един от еталоните за подражание и постигнати резултати във форума. Ако ти е писнало да смяташ да броиш да анализираш да обобщаваш, ами просто спри да го правиш и ще ти олекне не е нужно да се вманиачава чак дотолкова човек и да полудява, не бъди толкова стриктна със себе си не бъди толкова строга и самокритична. И да бъди сигурна че ти си по силната !!!
Винаги има ups and downs smiles and frowns :) Стягаш се, праскаш едно ВВД с един mass stack примерно на БСН и после пак чисти...че само чистене си е скука :)
28.04.09
17:02
Колежке, не си единствената болна, ако те утешава т’ва ...
В Събота си ударих глезена, поду се брутално, едва мърдах, не знам дали има общо, ма на следващия ден ставам - сополи, кашлица, очите ми парят, чиста проба свински грип :D
И така... К’о не умра до края на седмицата подновявам тренировките, иначе - приятно ми беше и всичко най :)
28.04.09
18:23
Ехеееее, и аз съм болна от една седмица, ама какво сега - пролет!:)
29.04.09
19:34
Ало, авторката, ИЗИСКВАМ ежедневен отчет тука, за да не се налага да правим проверки по домовете...
30.04.09
08:35
Добрееееееее СПЕЦИАЛНО за eraziel:
какво се случва с мен тези дни:
Не тренирам :) вече 6 дни - не ми е лесно, не ме питайте как се удържам ама съм доста хремава и нямам глас, та по-добре да си стоя на задника малко. Релеф - 0, тва е положението.
Друго - почнах ВМ-НВД, днес ми е вече трети ден. Главоболие никакво, дори се чувствам учудващо добре (въпреки хремата). Храната ми за вчера беше:
07:00 - 2айца + 1 белтък, 50 гр гауда, 50 гр пуешко месо
10:30 - прошуто 30 гр, гауда 30 гр
13:30 - салата със козе сирене - 80 гр и кедрови ядки - около 10 гр, свински джолан 130 гр
17:00 - доза протеин, 50 гр сметана
20:00 - салата, катък 100 гр, месо на сач 150 гр
Впечатления:
1. ВКУУУСНОООО.
2. Въглехидратен глед и глад за сладко - 0 за момента
3. Като цяло се чувствам в пъти по-нахранена - дори забравям, кога трябва да ям, а преди само чаках да стане време за ядене.
4. Не се събуждам от глад в 7 сутринта
5. В по-добро настроение съм, въпреки че имам доста лични проблеми
6. Изхвърлих доста вода за последните два дни - мазнината ми е “твърда” ако мога така да се изразя, абе сещате се
Другото ново е, че си уредих среща със спайдър спорт и почвам да тренирам с тях - за мен това са може би най-добрите професионалисти относно трениране с тежести, кросфит и НВД, с които съм се запознавала. ТРенировките ще са ми понеделник, сряда и петък СУТРИН - от 8:30 - залата им ми е наблизо та нчма да е проблем. Истината е, че повече от 3 тренировки седмично ще докарат всички НИ до състоянието до което съм в момента - претренирана, без особен прогрес, леко вманиачена и с отслабена имунна система.
Това е мили ми другарчета, нямам търпение да дойде понеделник сутрин :) Лек ден от мене
30.04.09
08:39
Я дай координати на тия Спайдъри...
30.04.09
08:42
и аз почнах ВМ НВД от вчера ,не изпитвам глад заради засищащите храни и не ми се яде сладко :) самоче при ВМД ако искам да чистя може ли да се яде катък?
30.04.09
08:42
Години съм се хранила ВМ НВД - и моите отзиви са повече от прекрасни!
Имах един период, в който бях вдигнала мазното на 70% - никога не съм имала по-несъществуващ глад за сладко!
Още примлясквам при мисълта за бутче със зеленчуци в плик и допълнително масълце мляяяяяяяяяс.
Уффф тъкмо реших да пробвам въгл. ротация, не ме зарибявайте пак с ВМ НВД, да не говорим, че ако махна перманентно ориза и спагетите от менюта вкъщи ще има революция ;-)!
Много свежарско звучиш; много се радвам за тебе; много си силна. Браво, Венци!! Само така!!
30.04.09
08:51
казано от Denichkata на 30.04.09, 08:42:
Имах един период, в който бях вдигнала мазното на 70% - никога не съм имала по-несъществуващ глад за сладко!
Още примлясквам при мисълта за бутче със зеленчуци в плик и допълнително масълце мляяяяяяяяяс.Уффф тъкмо реших да пробвам въгл. ротация, не ме зарибявайте пак с ВМ НВД, да не говорим, че ако махна перманентно ориза и спагетите от менюта вкъщи ще има революция ;-)!
е,нали ще имаш дни в които да хапваш бутче със зеленчуци :) ще имаш дни и с макарони и спагети :)
ти колко кг свали горе долу с ВМД?
30.04.09
09:16
Аз го ползвах за.. начин на живот, не за диета.
30.04.09
10:02
Ива, виж www.spidersport.com. За катъка - този беше домашен от овче мляко и сирене, та според мен си е ОК - иначе този който се продава май му нямам много много вяра. Скоро ще имам консултация по хранене със спайдерспорт, както и ще ме замерват колко % мазнини имам, та ще ги питам и ще докладвам. По принцип знам, че колкото по-близко си до целта, трябва да изключваш малко по малко млечните като кис. мляко (аз вече съм го махнала), прясно (също не консумирам), сирене, кашкавал.
Цялата тази промяна ми е като глътка свеж въздух :) Бях доста скептична относно ВМ, но честно казано сега пък си блъскам главата защо не съм почнала по-рано
Венци, ти по принцип си се хранеше ВМ НВД, но се претрепваше от тренировки и това те вкара в тоя ужас. Аз мисля че тежките тренировки и ВМ НВД наистина е твоят тип режим. Спайдърспорт както казваш си разбират от работата. И аз съм минала през техния сайт, но мазнинното хранене не е за мен нито пък тежките тренировки. Пък аеробика без въглехидрат не става.Само че докато разбере човек, кое е най-подходящо за него става ебати порочния кръг. Давай смело, бухай мазно, и вдигай тежко. Това си ти. Пък ние ще тичаме и ще ядем хлебец. Ама да се отчиташ, че ще ни е мъъчно иначе. Хайде успех с новия режим и новия живот
30.04.09
10:53
Дива, к’ва аеробика вез въглехидрат не ставала ?
30.04.09
11:07
без въглехидрат всичко става - ако има достатъчно мазно :) Не бе, всеки си е различен, и Дива е права това съм си аз - щанги и сланина :)
казано от newgirl90 на 30.04.09, 08:51:
казано от Denichkata на 30.04.09, 08:42:
Още примлясквам при мисълта за бутче със зеленчуци в плик и допълнително масълце мляяяяяяяяяс.Уффф тъкмо реших да пробвам въгл. ротация, не ме зарибявайте пак с ВМ НВД, да не говорим, че ако махна перманентно ориза и спагетите от менюта вкъщи ще има революция ;-)!
е,нали ще имаш дни в които да хапваш бутче със зеленчуци :) ще имаш дни и с макарони и спагети :)
ти колко кг свали горе долу с ВМД?
По-скоро си е начин на хранене, т.е. нямаш зареждащи и т.н не ти е нужно.
Венци браво:) Давай ще ми помагаш !
казано от eraziel на 30.04.09, 10:53:
Дива, к’ва аеробика вез въглехидрат не ставала ?
Маратонски кросове ,таебо и трениране с безброй повторения. Е изкарах ги 2 -3 години на НВД, ама ми се е..а мамата.
Маазното е за тежки тренировки и за мазнинно адаптирани хора като Венци и сие. Аз не съм от тях, пък тя не е аеробен тип. това ми беше мисълта
30.04.09
21:24
Въобще не съм съгласен, за втори път, с написаното, ама ми се струва, че тоя спор е по-добре да не бъде провеждан :)
казано от eraziel на 30.04.09, 21:24:
Въобще не съм съгласен, за втори път, с написаното, ама ми се струва, че тоя спор е по-добре да не бъде провеждан :)
Какъв тип тренировки ще бъде най-ефективен при спазване на режим от този тип?
Поради настъпилата кетоза и умерено до ниско ниво на гликоза в кръвта, най-резултатни тренировки са онези със средна продължителност от 30 до 45 минути, в които се влага относително големи количества енергия (в спектъра на силовата издръжливост). Добър пример за такива тренировки са дългите Тае-Бо тренировки, както и тренировките в силовия спектър по системите на Павел Цацулин. Дълги тренировки с подчертан аеробен характер бързо водят до така опасната при бедна на въглехидрати диета хипоглекимия (ниска кръвна захар).
Това е от статия в сайта за НВД...
01.05.09
08:21
Аз и без това не обичам много много кардио, така че няма проблеми. Според мен обаче всякакъв вид тренировки са си подходящи за хора, които се хранят ВМ. Тялото и само може да си произвежда въглехидрати от мазнините, но както и да е.
Храната за вчера направо кърти:
07:00 - 2 яйца, 50 гр сирене бри, 50 гр пуеко месо, 30 гр гауда
11:00 - извара 50 гр, сметана 1 сл
13:30 - кюфте от 150 гр свинско и 40 гр моцарела, зелена салата
16:00 - доза нектар, 50 гр сметана
20:30 - 200 гр пилешко, сготвено с 10 гр масло и 80 гр сметана с гъби и тиквички (амммммммм това беше толкова вкусно, че чак ми стана гузно)
Фитдей каза: 1780 kal, fat 65%, protein 33%, carbs 2%
Доволно. Днес спах до 8:30! Това е рекорд за мен - по принцип се събуждам в 7 ОБЕЗУМЯЛА от глад!
01.05.09
16:51
има ли проблем ако се употребява по 50-100 гр луканка или саздърма на ден?
Мнението беше редактирано от newgirl90 на 01.05.09 16:51.
казано от newgirl90 на 01.05.09, 16:51:
има ли проблем ако се употребява по 50-100 гр луканка или саздърма на ден?
Аз днес дори 200гр - редовно си я хапвам. По принцип не е най-удачната но става.
03.05.09
16:55
Венци и тя духна на някъде :). Сигурно са извън града за почивните дни.
04.05.09
08:20
Ехууууууу,
събота и неделя не съм писала по простата причина, че нямах компютър у дома. Ноооо, коло много имам да ви разказвам лелей.
Емиле, тези грамажи, на месото особено, са в СУРОВО състояние, което след като се сготви става доста по-малко. 200 гр сурово пилешко = 130 гр сготвено. та предполагам и оттам идва разликата. Другото е, че почти всички храни съм си ги сложила на custom foods а данните съм ги взела оттук или от спайдерспорт.
И така - събота и неделя ВМ, без ттренировка.
Днес ми беше първото замерване и тренировка! Ихааа. часът на истината.
62 кг, 16.2% bodyfat, активно тегло 52 кг. Демек имам 10 кг мас по себе си :)
Това е то. Цел за слеващите 6 мес.: 12%, кг- не ме интересуват :) По принцип за жени до 18% е добре, така че съм обнадеждена. И все пак 16.2% ми се струва многоо.
Тренировката не беше нищо особено - по-скоро се опознавахме с новата инструктурка - кой колко може. Имам доста да изчиствам техниката на някои упражнения като клека и нападите. И все пак ето какво правих:
странични преси 11 кг
3х5
напади 30 кг (можех и ояе, но техниката беше..... опд всякаква критика)
3х5
скрипец 35 кг
3х5
клек 40 кг (пак можех и още)
3х5
пуш-пул
1х5 15 кг
1х5 17 кг
1х5 20 кг (пак можех и още)
ренегатско
15 кг
3х5
full contact twist
1х5 10 кг
1х5 20 кг
1х5 15 кг
Това беше. Храната ще я пусна утри, само да ви кажа - ако щете вятвайте - за 1 седмица ВМ, БЕЗ тренировки новите ми дънки са ми широки, и съм на последната дупка на колана :) Днес набарах домашна сланина така, че мисля да си прекръстя и блог-а на СЛАНИНА+ЩАНГИ= 12% :)
Айди
БРАВО ! Малко ми е странно че ти си на 16% Представам си аз на колко съм, малко ме депресира :(....
За сланината твърдо подкрепям, и аз имам в фризера сланинка може да си отворя един пакет знам ли :?
04.05.09
08:26
между другото и аз спрях да ходя на фитнес вече откакто съм на ВМ и имам чувството че съм отслабнала макарче днес ми е шести ден от този режим :) в края на седмицата ще видя и какво показват мерките и кантара :)
бтв колко струва да ти изчислят подкожните мазнини?
04.05.09
08:30
Венци, мислиш ли, че ще е здравословно за една жена да падне на 12% мазнини?! Аз - не. Освен това, целите не са ти състезателни, нали? И това, че активното ти тегло е с 10 кг под реалното, това не означава, че разликата е само мас за чистене - тук са мастните капсули около някои вътрешни органи, съединителна тъкан, подкожния мазнинен слой с терморегулационна функция и т.н.
04.05.09
08:35
казано от newgirl90 на 04.05.09, 08:26:
между другото и аз спрях да ходя на фитнес вече откакто съм на ВМ и имам чувството че съм отслабнала макарче днес ми е шести ден от този режим :) в края на седмицата ще видя и какво показват мерките и кантара :)
бтв колко струва да ти изчислят подкожните мазнини?
Хм, не знам дали го предлагат отделно като услуга и колко точно струва, ще питам. Иначе мерят във Sport City в младост и стува по-малко от 10 лв.
Тони, за сланината давай. Аз днес говорих с инструктурката (която се казва Мария) и и тя ми сподели нещо което адски ме шокира. Всички растителни мазнини, включително и студено пресованият зехтин се разпадат след термична обработка, затова трябва да се готви само със масло, мас или сланина. Останах шокирана. Другата седмица имам лекция за хранене с Милко и ще го помоля са ми разясни малко по-подробно и ще пиша пак