Поредна и последна анкета за изследване на протеин

Прескочи до:

18.08.09
17:15

Добре с колко пари раполагаме и само П.И.К. Ко ли ще иследваме?

Мнението беше редактирано от n_sko на 18.08.09 17:26.

18.08.09
20:01

http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000018
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000019
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000020

Бях до банката и извадих разпечатка на сметката и постъпленията. Колеги, то било трагично положението! :( Имаме събрани едва 100лв + 10лв от n_sko. На разпечатката се виждат имената на далите пари.
Наброяваме 74 души за бога! От тези само 11 са дали. Ако броим мен и mitaka101, които също даваме 100% ставаме със 130лв., което не е и половината.
Аз паля към морето, от където ще се постарая да пиша и подканавам гласувалите.
*При Иван Шишманов парите от 10 стават на 30, защото е внесал общо 20лв. - 10 от свое и 10 от името на Oranje.
*На последната снимка се виждат сметките, които имам в тази банка. 2 левови и една ерво. Средната е тази, която е за анализа и там има само пари за анализа. За да не си мисля някой, че мога да злоупотребя с парите, периодично ще пускам разпечатки, които ще удостоверяват, че има само внасяне, без да има теглене на пари. Докато не се направи анализа, от тази сметка пари не излизат. Както споменах по-рано, ако някой си иска 10-те лв. обратно, срещаме се и му ги давам на ръка.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.08.09 20:07.

18.08.09
20:46

Ужас 74 гласували и само 12-13 дали.Много им се чудя на тези хора наистина ли нямат да отделят 10 лева или просто искат да минат тънко.

18.08.09
21:00

1. Отговорност нулева.
2. Защо да давам и аз като евентуално ще съберат парите и без мен.
3. Немарливо отношение - гласува се в анкетата без да се знае каква е идеята.
4. Анкетата е анонимна и ако не се публикуват гласувалите - на никой не може да му се търси отговорност.
5. Месеца е отпускарски.
6. БГ Манталитет.

1+2+3+4+5+6 = нулев ефект!!

Жалко, че Стоянчо толкова се занимава и се ангажира с организаторски действия, а на повечето тук не им се занимава дори да вкарат 10 лева което е елементарно.

n_sko какво ще кажеш колега, излязох тотално прав !!!Може пак да пробваш да ме обориш на лични, но цифрите не лъжат. Као точка 1,2, 3,4 са пряк резултат от точка 6 . Няма как да се търси сметка за доброволно начинание, който иска той ще прати, а както виждаме и който иска той гласува.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 19.08.09 03:47.

19.08.09
05:18

Изкарайте списък с имената на всички, да се видят несериозниците.

19.08.09
11:29

В момента възможността ми да дам 10-20лв. ми е сведена до минимум. След 10тина дена(на заплата)си отделям обещаните от мен парички.
Знаете как е, като си на работа на морето и ти плащат с 2 месеца закъснение :(
Не мисля, че е проблем да ги събираме парите дори и още 2 месеца! Като се съберат всички ще сме доволни. При положение, че повечето няма да дадат(имам предвид от гласувалите)за мен лично е по-добре да дам 2 месеца по 10лв. и да поизчакам за изследванията, а не да даваме зор на тези, който са ясни и няма да дадат. Който иска ще отдели, не се занимавайте. И да ги видите кои са гласували и да не ги - парички на сила няма да вземем : )
Имайте търпение! Щом 100лв. са събрани и 300 ще се съберат!

19.08.09
13:48

Здравейте.Пускам снимана бележката.На основание за превод писах захранване на сметка,защото иначе се плаща такса.Извинявам се за закъснението,просто забравям не е заради някви 10 лв.Извинявам се отново!До 2 седмици ако не се съберат ще дам още 20лв.

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 19.08.09 13:49.

19.08.09
13:49

Ето и втората част...

Стояне, казаха ли ти по кой точно метод ще изследват аминокиселинния профил на избрания продукт?
И в коя акредитирана лаборатория ?

Ако сте избрали да тествате протеина на пик-ко, според мен ще похарчите парите напразно :)
Те купуват изолат на едро от международно утвърден производител на суроватъчни изолати и го продават в оригиналните торби.
Напълно достатъчно е  да купите известно количество  с 85-90% изолат от Пик-ко и да изискате certificate of analysis на съответната партида. Познавам хората, които работят в контролната лаборатория на производителя (коята се намира на един океан разстояние) и те уверявам, че всяка партида се тества изключително внимателно, така че можете да имате доверие на сертификата :)

Като цяло аминокиселнния профил на белтъка в суроватъчния изолат се променя много малко. По-често в крайния индустриален продукт варират процента мазнини и общото  количество протеини, както и тяхната разтворимост.

Поради това на мен цялото изследване ми се вижда до известна степен лишено от смисъл - различията в аминокиселинните профили на отделните марки суроватъчни протеини ще бъдат съвсем малки, тъй като всички марки се произвеждат със суровина, произведена в 5-6 големи фабрики в света.

Със сигурност в различни марки суроватъчен изолат различно ще бъде количеството протеин на 100 грама, но това дали един суроватъчен изолат съдържа 60 грама протеин на 100 грама продукт или 90 грама на 100 грама продукт -  и двата изолата ще покажат сходни профили на аминокиселинно съдържание...така че ... каква е целта?

25.08.09
19:29

Грубо казано целта е да се знае кои протеини стават за пиене и кои - не.
Конкретно за Пико - въпросът е за качеството. може ли да се пие спокойно или не. Доста се изприказва по темата - повечето са празни приказки, а сега може да излезе конкретна информация.
Второ, като направим (дай боже тази година) следващия анализ - ще могат да се сравняват параметрите с тези на Пико и всеки ще си прави изводите.
При всички положения това НЕЗАВИСИМО изследване е нещо много положително в билдерското битие!

26.08.09
12:28

Izvinqvam se, che pisha na latinica, no sym na moreto ot zala, v koqto kirilicata otsystva.
@Петър Петров, hvyrli edno oko na poslednata 1-2 stranici ot tazi tema i 6te ti stane qsno tochno za kakvo stava duma http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36511/P120/. Puskam malko informaciq, kato direktno copy paste-vam ot poso4enata stara tema:

казано от Стоянчо на 08.04.09, 19:31:

Внасям още малко уточнения, които сега ми се изясняват.
По Келдал се дава общия белтък в 100гр. - примерно 80% на 100гр. пудра. Този анализ би бил по-евтин (точен ценоразпис може да получим тия дни). За разлика от Келдал, това, за което ние ще платим е да се разпаднат протеините с пепсин до аминокиселини и да се получат съответните стойности. От там нататък само хващаме етикета и сравняваме милиграмите дали съвпадат. По Келдал се дава общия белтък, но това не означава усвоямеия белтък, защото имало вещества, които реагират като белтъци, но всъщност са “маскирани” субстанции и премятат теста.
След като научавам все повече и повече, осъзнавам, че ние потребителите (или поне болшинството от нас) не разбираме нищо и можем да бъдем въртяни и лъгани както си искаме. Както и да е, ако има хора, които разбират повече, нека задават смислени въпроси.

казано от mitaka101 на 08.04.09, 20:07:

Не видях най-важното за мен - % грешка заложен в метода. И очаквания реален % грешка.
Примерно +/- 2%
Може и да е 0,2%, примерно.
Незнам и затова питам.

Зададох въпроса от мое име и отговора е: “много под тези грешки които си мислиш, тези анализи работят с точност до 3-4знака след нулата. За това е гаранция масспектрометричният детектор на газхроматографа. Както дават точвност за допинга ,така е и с този вид анализ. Работи се с точност не с части на милион ,а с 10 на минус девета до части на -12 степен. Ще бъде записано в приложение към договора ,кои методи и с каква точност се използват”

Laboratoriqta e AKVALAB.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.08.09 12:29.

В крайна сметка колко са събраните пари към момента.

26.08.09
18:16

Съотношението на аминокиселините в профила би трябвало да покаже дали е суроватка или нещо друго. Общото количество аминота - количеството протеин. А количеството протеин - % съдържание на белтък в изследваното количество пудра и съответно дали е изолат, концентрат, или концентрат примесен с нещо друго, или аз не знам:)Така си го обяснявам. Хубава инициатива, жалко, че сме несериозници повечето.

Мнението беше редактирано от butthead на 26.08.09 18:19.

ВИ

26.08.09
18:50

казано от Стоянчо на 26.08.09, 12:28:

Зададох въпроса от мое име и отговора е: “много под тези грешки които си мислиш, тези анализи работят с точност до 3-4знака след нулата. За това е гаранция масспектрометричният детектор на газхроматографа. Както дават точвност за допинга ,така е и с този вид анализ. Работи се с точност не с части на милион ,а с 10 на минус девета до части на -12 степен. Ще бъде записано в приложение към договора ,кои методи и с каква точност се използват”

Laboratoriqta e AKVALAB.

Това се отнася за анализ на сухото вещество. Иначе разлика от няколко % може да има само заради влагата влагата. Между 2% и 7% може да бъде.

казано от mitaka101 на 25.08.09, 19:29:

Грубо казано целта е да се знае кои протеини стават за пиене и кои - не.
Конкретно за Пико - въпросът е за качеството. може ли да се пие спокойно или не. Доста се изприказва по темата - повечето са празни приказки, а сега може да излезе конкретна информация.
Второ, като направим (дай боже тази година) следващия анализ - ще могат да се сравняват параметрите с тези на Пико и всеки ще си прави изводите.
При всички положения това НЕЗАВИСИМО изследване е нещо много положително в билдерското битие!

Конкретно за ПИ-Ко - отговорих достатъчно ясно - производителя на суроватъчния протеин, който Пи-ко препродават е  световноизвестна фирма, чиито спесификации винаги точно съответстват на това, което съдържа продукта. По-лесния начин е просто да вземете спесификацията...

казано от butthead на 26.08.09, 18:16:

Съотношението на аминокиселините в профила би трябвало да покаже дали е суроватка или нещо друго. Общото количество аминота - количеството протеин. А количеството протеин - % съдържание на белтък в изследваното количество пудра и съответно дали е изолат, концентрат, или концентрат примесен с нещо друго, или аз не знам:)Така си го обяснявам. Хубава инициатива, жалко, че сме несериозници повечето.

Съотношението на аминокиселините  в общото количество протеин в един продукт по никакъв начин не може да покаже произхода на тези аминокиселини. С други думи - ако смеся в подходящи пропорции растителни протеинови изолати от различни растителни източници (например  картофен протеин +  пшеничен протеин) е напълно възможно да напасна общия аминокиселинен профил да е идентичен с този на суроватъчния протеин - и изследването, за което ще дадете пари, няма по същество да каже нищо.

Идентичността на протеиновия източник се доказва с други методи, а не чрез анализ на аминокиселинния профил.
Тоест за да се разбере дали в един скъп суроватъчен протеин има добавен соев протеин или обезмаслено сухо мляко се прави коренно различно изследване.

От друга страна, ако аминокиселинния профил на изследвания продукт  е идентичен на този на суроватъчния протеин (дори и в продукта да има различни протеинови източници)  това за тялото ще е едно и също с това,  ако сте приели суроватъчен протеин.

Ако целта на изследването, което ще правите е да докажете има ли нещо “друго” като протеинов източник - не това е метода.
Ако целта е да проверите аминокиселинния профил - добре, но ако ползвате изолата, купен от Пи-ко, по-добре поискаите спесификацията от производителя.

Да не говорим, че повечето български лаборатории за анализ на храни нямат особено голям опит в подобни изследвания и резултатите при газ-хроматографския анализ много се влияят от начина на подготовка на пробата, който начин е специфичен за всеки вид продукт, а немалко анализиращи не са запознати със спецификата.

28.08.09
14:41

Мисля, че току що дадоха отговор на съмненията ни относно качествата но ПИКО протеина и той е: ДА НАИСТИНА Е КАЧЕСТВЕН!Незнам дали има смисъл от проверка на качеството му.(виж в темата за ПИКО)

29.08.09
06:40

казано от Иван Шишманов на 26.08.09, 12:38:

В крайна сметка колко са събраните пари към момента.

Вчера се прибрах и още днес ще проверя сметката и отново ще пусна разпечатката. От преди 10 дена не съм получавал съобщение или вносна бележка на мейла, следователно ме съмнява и парите да са се увеличили.

29.08.09
09:36

аааа аз съм си дал лептата :)

03.09.09
11:33

Довечера ще кача снимки на разпечатка на сметката. Наистина мисля да публикувам списъка с гласувалите. Засрамете се! От 82 гласували, само 10 са превели пари!!!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.09.09 11:33.

03.09.09
11:54

чудно как и тия 10 са се излъгали..

03.09.09
12:37

казано от breeder на 03.09.09, 11:54:

чудно как и тия 10 са се излъгали..

Не е чудно, на 100 българи, 10-ина са свестните!

03.09.09
14:14

Баси пародията,честно.
Тези, които са гласували и не са дали, изкарайте им имената на списък да се видят, ако “случайно са забравили”!

03.09.09
16:33

казано от Стоянчо на 03.09.09, 11:33:

Довечера ще кача снимки на разпечатка на сметката. Наистина мисля да публикувам списъка с гласувалите. Засрамете се! От 82 гласували, само 10 са превели пари!!!

казано от Aleksandar Marinov на 03.09.09, 14:14:

Баси пародията,честно.
Тези, които са гласували и не са дали, изкарайте им имената на списък да се видят, ако “случайно са забравили”!

x2

S7

03.09.09
16:53

Баси пародията,честно.

Аз съм единия. Нека спестя малко търсене. Ако подлежа на дисциплинарно наказание нека бъде изпълнено.

Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 03.09.09 16:53.

03.09.09
17:06

казано от S7oMaN40 на 03.09.09, 16:53:

Баси пародията,честно.

Аз съм единия. Нека спестя малко търсене. Ако подлежа на дисциплинарно наказание нека бъде изпълнено.

Ами браво на теб, Българино. Не можеш да четеш ли?
Или си каза “Те дргите балъци, те ще дадат, а аз ще се скатая, но ще гласувам”?

Само не разбирам защо намесвате Българина.Всички хора са един дол дренки.Като почнете с тая “българска” му работа, ставате много дразнещи.

ПП:Имах голяма желание да дам пари за каузата,но в момента ме удари финансовата криза.Ако след известно време още не сте събрали парите и имам възможности, ще дам и аз.Но да вметна, че не съм гласувал в анкетата.

RogerF явно нямаш опит с чужденци, с манталитет от бели страни и т.н. те затова хората са толкова напред във ВСЯКО едно отношение.
Случващото се по темата, е едно малко копие на обществото ни, както казах на n_sko (той все не ме разбира), когато фактите говорят, а те в нашия случай директно крещят, и господ мълчи.

03.09.09
17:51

казано от RogerF на 03.09.09, 17:17:

Само не разбирам защо намесвате Българина.Всички хора са един дол дренки.Като почнете с тая “българска” му работа, ставате много дразнещи.

ПП:Имах голяма желание да дам пари за каузата,но в момента ме удари финансовата криза.Ако след известно време още не сте събрали парите и имам възможности, ще дам и аз.Но да вметна, че не съм гласувал в анкетата.

Не може да слагаш всички под един знаменател. Ето, конкретния пример с анкетата - на първа страница, в първия пост, на прост български пише: не гласувайте, ако нямате възможност да пратите пари. 100 човека гласуват, 10 отделят по 10лв. Какъв е извода? Не всички трябва да се слагат в кюпа. Разбира се, на всеки може да се случи да го закъса дори и за 10лв., и на мен се е случвало. Вярно криза това-онова... ама 90 наведнъж... б.х го! Освен това, без да съм прегледал темата подробно, мернах само 1-2, които си признават... това ако не е от манталитета пък на...

S7

03.09.09
18:24

Не съм казал, че съм нещо различно. Явно съм си типичен “българин”. Съжелявам, че не съм прочел предварително какви са указанията в анкетата, нещо, което съм съобщил. Това не ме оправдава. Аз, ако имах възможност щях да спонсорирам цялото изследване. Казах на автора на темата, че когато разполагам с парите ще ги пратя.

Все пак, ако си изграждате оценката за даден човек от 1 ситуация не говори добре за вас.. нито за мен, че “оцапах” работата!

А и като критикувате нещо го правете както трябва. Всички се хванаха за това че 90 човека не са дали пари: “Ей това сме ние българите.. помия(с извинение)!”, но почти никой не каза “Браво на Стоян (авторът на темата) за труда и идеята! Браво бе.. имало и свестни българи!” :)

Според мен всичко, което написах е абсолютно излишно и се отклоних в доста повърхностни разсъждения, но да се изкажа...

Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 03.09.09 18:28.

Ванка,Насти давате ми поводи за спор.Много бих искал да се включа, но в тази тема това ще е спам.Затова някой друг път.

Само ще ви кажа да не съдите при положение, че не знаете какви са причините за това някой да не приведе пари.1000000% че някой не могат да бъдат оправдани, но не слагайте всички под един показател.

03.09.09
20:29

RogerF “..не знаете какви са причините за това НЯКОЙ да не приведе пари”.Приятелю то да беше някой.При 86 гласували 10-12 сериозни....
Добре разбирам ,че да кажем 10-тина човека са нямали да отделят нужната сума, 10-тина са забравили 10-тина не са погледнали мъничкия шрифт който Стоян е използвал в призива си “ДА ГЛАСУВАТ САМО ХОРА, КОИТО СА ГОТОВИ ДА ДАДАТ ПАРИ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕТО”.А къде са останалите?Имахме да съберем 300 лева=30 човека.Има 3 пъти повече гласували в тази тема а ние не можем да съберем и 50% от сумата...Извинявайте ,че малко попрекалих,но някой да твърди че близо 70 човека са недоразбрали,нямат пари,нямат банка в града си,на почивка са или просто ги е домързяло е СМЕШНО.

Погледни отново поста ми и ще видиш, че не оправдавам всички.И виновни има :)

RogerF хайде недей така, какво има да спорим я се огледай по улиците по учрежденията по училищата, по фирмите отвсякъде лъха чалга и простотия. Аз не казвам, че сигурно няма хора които са забравили, или такива който нямат възможност, но да са 90% такива е малко пресилено не мислиш ли. Когато гласуваш за нещо проявяваш ясно съзнание че искаш с това гласуване нещо да промениш и си готов да съдействаш не само цъквайки върху копчето, точно и ясно си пише по темата за какво става въпрос. Бас давам, че половината потребители дето са гласували изобщо не са прочели за какво гласуват и то познай защо. Ами то ние в БГ така си избираме цели правителства без да гледаме и мислим отиваме пускаме за спорта и толкова.

Немога да си представя как се чувства Стоян, толкова турд, толкова време пари и накрая трябва да пише лични и да моли хората гласували за десетина лева, при положение, че те ясно точно и категорично са изразили желанието си.

04.09.09
10:29

Стояне,то е ясно,че повече никой няма да даде пари ако искате тези 10 сериозни човека да съберем по още някой лев да си направим изследването и АКО РЕШИМ да го пуснем във форума.Абе хора дайте по 10 лв ако изследванията покажат,че протеина става ще спестите после НЕ 10 А 1000 ЛВ!!!

04.09.09
11:04

казано от fe2_vanio на 04.09.09, 10:29:

Стояне,то е ясно,че повече никой няма да даде пари ако искате тези 10 сериозни човека да съберем по още някой лев да си направим изследването и АКО РЕШИМ да го пуснем във форума.Абе хора дайте по 10 лв ако изследванията покажат,че протеина става ще спестите после НЕ 10 А 1000 ЛВ!!!

Да, принципно това е следващата стъпка. Тези 10-ината да додадем. Сега следобед отивам да взема разпечатка и довечера я пускам, но предполагам няма да има разлика с предходната. Ще оповестим списъка на забравилите да дадат пари, пък дано се подсетят.

04.09.09
11:15

Аз съм от тия дето са гласували, ей така, преди дори да прочетат за какво иде реч, метнах един глас за Матрикса (NOW) или Нектара, не помня вече  :) , за което съжалявам, че съм ви подвела. Разбрах за сериозността на анкетата едва когато получих ЛС от Стоянчо. От тогава съм по-внимателна, чета и не си вра носа навсякъде, в неща които не ме засягат или не ме интересуват (както в случая - за съдържанието на протеина), понеже не пия. Успех със събирането на парите. Каузата е хубава и интересна, но за заинтересованите. И още веднъж - сори.

Мнението беше редактирано от maria на 04.09.09 11:16.

04.09.09
11:42

Аз гласувах и  няма  да пратя пари. Трябва да се напише че се пращат пари независимо от марката - победител . Това правило го прочетох преди няколко секунди в рандом мнение на 3тата страница . Щях да дам 10-20 лв за някой от ASN, но за протеин който никога не съм пил , няма и да пия - не благодаря.  Учудвам се че Пико е обрал гласовете..

04.09.09
11:47

Май имаш проблеми със зрението, погледни пак първа страница и по-конкретно мненията на Стоян и още по-конкретно ГОЛЕМИЯ шрифт.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1