23.01.11
22:07
23 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), овесени трици (25 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 супена лъжица мед, 3 яйца, кисело мляко (250 g)
1.2. Втора закуска - пропускам
[тренировка]
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (около 150 g), боб яхния (150 g)
1.4. Следобедна закуска - 3 яйца, лешници (30-40 g)
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (около 250-300 g), боб яхния (150 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, кисело мляко (250 g), щипка канела
2. Тренировка - фитнес (комплексна от типа гърди-гръб в суперсерии)
3. Хранителни добавки
3.1. След ставане - 2 g Beta Alanine
3.2. Преди тренировка - 1 доза Endorush
3.3. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 3 g Beta Alanine
3.4. След тренировка - 1 протеинов бар Scitec Choco Pro + 1 доза Scitec G-Bomb (10 g Glutamine)
3.3. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme + 6-7 g Scitec L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Поспах до късно и затова едната закуска отново отпадна. Протеиновото барче Choco Pro се оказа много вкусно, наистина. Открих, че не съм довършил G-Bomb и прецених, че след един хубав фитнес една дозичка ще ми дойде добре.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, свеж и с много сила. Пих Endorush от келешлък, не защото тонусът не беше подходящ. Тренировката се получи екстра - натоварих се по-скоро около средното (като тежести и интензивност), от колкото лека, както напоследък. Реших да направя така, защото натоварването с волейбол ми беше силно намалено през миналата седмица. Правих набирания, 4 серии по 6 повторения както обикновено през последните седмици - просто като на шега, спокойно можех да правя 8-10 повторения в серия. Много сила, много нещо. Почивката прави чудеса ;)
казано от gips на 23.01.11, 13:28:
Да те поздравя за чудесното интервю. Както много хора казаха - чете се на един дъх и се надявам думите, които каза да влязат в главата на колкото се може по-голяма част от младото поколение.
Ако можеш и да отговориш на въпроса:
Коя е добавката която не би повторил?
Нямам предвид за конкретна марка.
Благодаря за добрата дума, gips!
Когато писах отговорите си за интервюто, няколко пъти сравнявах въпросите с тези от темата, за да не пропусна някой и въпреки това този ми е убягнал. Другите май съм ги споменал всичките... Добавката, която нямам намерение да повторя - това е неовкусен казеин. Вкусът му хич не е приятен, дори след като се смеси със стандартните овкусители (какао, канела). Остава гадничък привкус при всички положения и като за последно хранене не е особено приятно. За да стане добре, трябва да се овкуси с нещо, което не е много препоръчително за вечерен прием... Абе изгълтах една кутия (900 g), ама при наличието на чудесни овкусени и достъпни варианти, такъв казеин не бих си взел пак.
казано от brusakch на 23.01.11, 14:19:
,,Пиянице’’ време да минаваш под венчилото : )
Мани... май наистина е време! (party)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.11 22:08.
24.01.11
08:29
24 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), овесени трици (25 g), суров белен слънчоглед (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (200 g), грах (130 g), 2 домата
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган (200 g), грах (130 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, суров белен слънчоглед (20 g), кисело мляко (150 g), щипка канела
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.1. След ставане - 1 капсула OxyElite Pro
3.2. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine
3.4. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme + 6-7 g Scitec L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Бях забравил колко е вкусна комбинацията от извара и кисело мляко. Добавям малко моментално!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, свеж и работоспособен. Имам лека мускулна треска, но в границите на нормалното и очакваното. Тренирах добре. Възстановявам се, но не съм готов 100%. За съжаление бавно, но все пак изоставам технически, заради непълноценните тренировки. Надявам се скоро да се върна към нормален тренировъчен режим.
Тази сутрин се премерих отново. Телесното тегло не мърда - “бетонирано” е на 89 kg. Странни са показанията на шивашкия метър - той показа 1 cm по-малко на корема и бедрото, а на талията около 0.5 cm по-малко. Съмнителни са ми тези данни, според мен няма от къде да дойде такава разлика.
Взех си едно протеинче - суроватъчен концентрат - Scitec 100% Whey Protein Professional. Няма да го използвам системно, но и при нужда няма да се колебая. Вкус - ягода с бял шоколад.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.01.11 23:03.
25.01.11
08:53
25 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), овесени трици (25 g), суров белен слънчоглед (20 g), 2 яйца, 1 доза протеин
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (200 g), грах (130 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 2 яйца
1.5. Вечеря - салата, печени пилешки крилца, 1 наденичка, малко картофено пюре с гъби
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.2. Закуска - 22 g суроватъчен протеин (Scitec 100% Whey Protein Professional)
3.3. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine
3.4. Преди вечеря - 3 g Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Сутринта реших да включа протеинчето в закуската - добре се получи, вкусно е. Направих си шейк от овеса, триците, слънчогледа и протеина, така мога да отрежа бързия въглехидрат, с който подслаждам закуската, ако се налага. Днес пак ще хапвам грах, просто ми се доспа снощи и не ми се приготвяше друго.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - много добро усещане, събудих се бързичко, тонусът е екстра. Коляното ми се подобрява, от днес няколко пъти дневно ще правя едно особено раздвижване на колянното капаче. Имах намерение да направя фитнес днес, но следобед усещам странно предболестно състояние - леко омекнал, лека болчица в мускулатурата, леко драскане в гърлото и други подобни дребни “екстри”. Нямам време за грип, категорично, затова пропускам фитнеса и отивам да си купя витамини (защото ми свършиха преди 3 седмици).
Вечерта съм зле - треска, тежи ми главата, вдигнах температура. Нямам лекарства, просто приказка. Пропуснах последното хранене защото вечерята ми беше доста солидна и продължителна, а и определено не се чувствах добре.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.01.11 09:41.
26.01.11
09:47
26 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), овесени трици (25 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 супена лъжица мед, 3 яйца
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (200 g), грах (130 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган (250 g), печени картофи (200 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, суров белен слънчоглед (20 g), кисело мляко (150 g), щипка канела
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.2. След закуска - 1 таблетка Now Vit-Min 100
3.3. След обяд - 500 mg Vitamin C
3.4. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine
3.5. След следобедната закуска - 300 mg Vitamin C
3.6. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 3 g Beta Alanine
3.7. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme + 6-7 g Scitec L-Glutamine
3.8. След последното хранене - 500 mg Vitamin C
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се учудващо добре, след трагичното състояние снощи. Поспах до по-късно и съм значително по-добре. Треската и температурата ги няма, само малко ми тежи главата. Следобед се нормализирам и мисля да тренирам. За 2-3 дни ще форсирам приема на витамин С. Нямам никаква възможност да боледувам в момента. Тренирах добре, коляното ми се подобрява и го натоварих малко по-смело и по-разнообразно, но отново без да скачам. Надявам се в петък или да скачам, или да ми е последната тренировка без скачане. Отложихме си мача тази събота, това е чудесно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.01.11 23:08.
27.01.11
12:22
27 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), овесени трици (20 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 доза протеин, 1 яйце
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (200 g), зрял боб (120 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
1.5. Вечеря - 3 пилешки шишчета, задушен грах, лешници (20-30 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, кисело мляко (150 g), щипка канела
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.2. Със закуската - 1 доза (22 g) суроватъчен протеин
3.3. След закуска - 1 таблетка Now Vit-Min 100 + 300 mg Vitamin C
3.4. След обяд - 500 mg Vitamin C
3.5. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine
3.6. Преди вечеря - 3 g Beta Alanine
3.8. След последното хранене - 500 mg Vitamin C
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Втората ми закуска беше в движение, затова е само мляко.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - сравнително добре се чувствам. Събудих се отпочинал, въпреки че снощи си легнах доста уморен. Все още държа грипа на кантар - лека хрема, лека болка в гърлото, понижен тонус и много лек мускулен дискомфорт (предполагам на него се дължи това, че вечер си лягам като пребит). Днес ще почивам. Обмислях фитнес, но по-добре да елиминирам грипа, от колкото да му давам шансове. И днес ще пия повечко витамин С.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.01.11 23:26.
28.01.11
08:23
28 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), овесени трици (20 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 супена лъжица мед, 4 яйца
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (200 g), зрял боб (120 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (200 g), задушени зеленчуци (200 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, кисело мляко (150 g), щипка канела
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.2. След закуска - 1 таблетка Now Vit-Min 100 + 300 mg Vitamin C
3.3. След обяд - 500 mg Vitamin C
3.4. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine
3.5. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 7 g EAA + 3 g Beta Alanine
3.6. След вечеря - 500 mg Vitamin C
5. Общо мнение за физическото състояние днес - сравнително добре се чувствам. Не съм болен, но определено не съм и здрав. Боли ме гърло и главата леко ми тежи. Мускулен дискомфорт почти няма, но тонусът не е особено добър като цяло. Ще видим как ще се чувствам днес. Тренирах добре. Скачах! Е, разбира се, минимално, може би на не повече от 25-30% от възможностите ми, но е важна да не претоваря пазеното 2 седмици коляно. Нямах болки, щастлив съм!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.01.11 23:07.
Здравйте и от мен - един новак.
Кольо(адаш), я кажи колко килограма си и колко си висок? Хванах се да поотслабна малко, че съм 180 и тежа 85кг. Лошото е, че тези килограми са по корема, бедрата и г*за. Твоя режим на хранене ми хареса и бих искал да знам как ти се отразява на килограмите и чувстваш ли се гладен в периодите между храненетата?
Мерси и успех с дневника.
28.01.11
16:44
казано от Николай Генчев на 28.01.11, 16:31:
Здравйте и от мен - един новак.
Кольо(адаш), я кажи колко килограма си и колко си висок? Хванах се да поотслабна малко, че съм 180 и тежа 85кг. Лошото е, че тези килограми са по корема, бедрата и г*за. Твоя режим на хранене ми хареса и бих искал да знам как ти се отразява на килограмите и чувстваш ли се гладен в периодите между храненетата?
Мерси и успех с дневника.
Здрасти, адаш!
Висок съм 191 cm, вече повече от година държа твърдо 88-89 kg с този тип хранене. Натоварвам се редовно и солидно със спорт, обаче. Огладнявам, разбира се, като се замисля - винаги. Старая се да хапвам през около 3 часа. Има моменти, в които натоварването ми идва повечко и тогава просто ме гони перманентен глад, независимо че като цяло храната ми хич не е малко. В такива моменти леко компенсирам, естествено, но с подходяща храна. Преди всичко - бъди търпелив. Кантарът е важен показател, но определено не е единствен. Сдобий се с шивашки метър и го използвай успоредно с кантара. Огледалото също не е лош съветник. Изпипай храненето (то е основното ти оръжие!) и го съобрази с двигателната си активност. Нещата се получават, но универсална рецепта няма. С каквото мога - ще помагам!
Мерси за отговора.
Аз ходя на фитнес от около 5 месеца и съм доволен от мускулната си маса, но не съм “чист” там където искам да бъда. Затова и искам да прибегна до хранителен режим. Знам, че киселото мляко е много полезно, но като малък се наливах(бях и слабичък) с него, но някак си с годините ми омръзна и много рядко ям вече. Бих искал да се върна към него. Мисля, че една евентуална закуска от кисело мляко+мюсли би ми била полезна.
28.01.11
23:13
казано от Николай Генчев на 28.01.11, 19:26:
Мерси за отговора.
Аз ходя на фитнес от около 5 месеца и съм доволен от мускулната си маса, но не съм “чист” там където искам да бъда. Затова и искам да прибегна до хранителен режим. Знам, че киселото мляко е много полезно, но като малък се наливах(бях и слабичък) с него, но някак си с годините ми омръзна и много рядко ям вече. Бих искал да се върна към него. Мисля, че една евентуална закуска от кисело мляко+мюсли би ми била полезна.
Колкото по-изпипано е храненето ти, толкова по-качествени ще са резултатите ти. Киселото мляко е приемлив вариант, разбира се, но направи закуската си (1) по-солидна и (2) по-пълноценна. По-солидна ще я направиш като добавиш още 20 g белтъчини - това да 100 g месо или 3 големи яйца. По-пълноценна ще бъде закуската ти, ако вместо пълното със захар мюсли я приготвяш с овесени ядки, добавиш малко семена или ядки (лен, слънчоглед, орехи и т.н.) и я подсладиш с малко мед или стафиди.
29.01.11
21:24
29 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), овесени трици (20 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 супена лъжица мед, 4 яйца
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - шопска салата, 4 пилешки шишчета + няколко крилца, ориз със зеленчуци, айран
1.4. Следобедна закуска - 3 яйца, сирене (40-50 g), 1 киви
1.5. Вечеря - 2 пилешки бутчета, леща
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, кисело мляко (150 g), суров белен слънчоглед (20 g), щипка канела
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. След ставане - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine
3.2. След закуска - 1 таблетка Now Vit-Min 100
3.3. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 3 g Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - малко странно за мен, но бях в движение насам-натам. Втората закуска я пропуснах, защото станах от сън по-късно и съответно - доста по-късно от обикновено направих първото хранене за деня. Обядвах в Happy, та затова шишчетата са такава внушителна бройка. За протокола - фантастични са на вкус!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус като цяло, но след като обядвах ми се доспа нечовешки. Пълна почивка днес.
Страничен коментар
Много хора не правят връзка между грамотноста и спорта. Ето я връзката - нагледно. 30-годишен човек получава симптоми на предозиране на кофеин, след като приема на сляпо хранителни добавки. Нещо повече - търси причината за тези симптоми във... Fervex-а, който е изпил предишния ден. Ако този човек беше чел и осмислял повече информация, щеше да има по-богата обща култура и вероятно щеше да избегне тази случка. Аз твърдя и че нямаше да е толкова неграмотен. Точно по тази причина смятам, че един неграмотен човек НЕ МОЖЕ да бъде знаещ в нито една област от науката, включително спорта. Такъв човек може да бъде много опитен, вярно е... но опитът му е неизползваем, след като той не разполага със знанията, за да интерпретира правилно личните си впечатления, съответно не може да взима адекватно решения така, че да се развива до високо ниво в спорта. Няма как и да дава стойностни съвети. Лично мнение. Не ангажирам никого с него.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.01.11 21:48.
Видях, че си на OxyElite Pro и реших да те питам нещо, надявам се не възразяваш, че пиша в темата ти. Та въпроса ми е, нали е напълно безсмлислено едновременното визмане на NO Xplode и OxyElite Pro. И ако е, то колко време трябва да изчакам след приема на бустъра, за да започна фатбърнъра?
29.01.11
22:01
казано от Mav3r1ck на 29.01.11, 21:40:
Видях, че си на OxyElite Pro и реших да те питам нещо, надявам се не възразяваш, че пиша в темата ти. Та въпроса ми е, нали е напълно безсмлислено едновременното визмане на NO Xplode и OxyElite Pro. И ако е, то колко време трябва да изчакам след приема на бустъра, за да започна фатбърнъра?
Здрасти!
Нямам нищо против да коментираме в дневника ми, разбира се. Личното ми мнение е, че не е разумно да приемаш двата продукта успоредно. Причините - стимулантите на нервната система, които съдържат. Сам по себе си OxyElite Pro съдържа едно нелошо количество кофеин във всяка капсула, а дневната доза е 2-4 капсули. Ако към тях прибавиш и азотния продукт, количеството на тези стимуланти ще стане повече от сериозно, независимо от личната ти толерантност към тях. Категорично не те съветвам да ги комбинираш. Възможните последствия - претоварване на нервната система и сърцето, проблеми с кръвното налягане, възможно е да имаш проблеми с нервите и съня. Освен това OxyElite Pro е много приятен и прилично силен енергетик, съмнявам се, че N.O. -Xplode ще ти липсва особено. Според мен би било добре, ако между тези два продукта направиш около 3 седмици почивка (ако може - и повече), като в този период ограничиш до минимум кофеина и сродните му стимуланти.
По принцип само бустъра ми влияе доста на съня, затова и аз достигнах до твоя извод. Иначе аз кофеин не приемам (от време на време някоя енергийна напитка). Добре, мерси много за информацията и успех! :)
P.S. Да добавя. Ще бъде ли прекалено силен или ще е ефективен фетбърнъра за майка ми, която ходи два пъти на народни танци (това и е кардиото) и спазва сравнително строг режим на хранене.
Мнението беше редактирано от Mav3r1ck на 29.01.11 22:12.
29.01.11
23:49
казано от Mav3r1ck на 29.01.11, 22:06:
Ще бъде ли прекалено силен или ще е ефективен фетбърнъра за майка ми, която ходи два пъти на народни танци (това и е кардиото) и спазва сравнително строг режим на хранене.
Това зависи от много неща. Принципно OxyElite Pro работи наистина страхотно при един подходящ хранително-тренировъчен режим. Смятам, че няма особен проблем майка ти да употребява този продукт. Разбира се, както всеки друг, тя трябва безупречно да отговаря на поставените от USPLabs условия, описани на етикета му (можеш да ги видиш и тук). Преценете и нейния прием на стимуланти като цяло. Започнете с 1 капсула дневно за първите 7-8 дни. Ако всичко е ОК и се налага - после увеличете плавно дозата.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.01.11 23:50.
30.01.11
07:42
казано от Кольо Пияндето на 17.01.11, 07:22:
Права си, karpi. Измерих се току-що - бедрото ми е 59 cm, ханш - 100 cm, а коремът (не талия) - 87 cm. Дано да съм направил замерванията на правилните места, но и да не е така, ще се меря отново на същите места.
Днес нещата стоят така - бедро - 58 cm, ханш - 98 cm, корем - 85 cm.
30.01.11
09:48
Колъо, мисля че няма да има проблем при комбинирането, защото съставките от двата продукта са непокриващи се, като най-активната, 1,3-диметиламиламина, е само в Окси. Също така индивидуалния толеранс не се знае какъв е. Някой от 1 доза НО получават сърцебиене по цял ден, при мен и 3 лъжички не ме ловяха. Маверик - започнете с ниска доза и постепенно увеличавайте.
30.01.11
11:02
GreyKnight, да, не е задължително да стане проблем при комбинирането, разбира се, но N.O. -Xplode не е само кофеин. Като цяло моето виждане за хранителните добавки и стимулантите е такова - не виждам никаква полза от приемането на такива количества стимуланти за толкова дълъг период (6-8 седмици). Излишно и продължително изнасилване на нервната система. Освен това понякога се случва човек да пийне кафенце, чайце, RedBull-че или друга тонизираща напитка и тогава допълнително увеличаваме стимулантите. Аз не намирам за разумно да се комбинират. В моите очи не е и наложително, защото Oxy-то е приличен енергетик.
30.01.11
13:36
Но пак трябва да се спомене, че някой тела са податливи на стимуланти, други не. Аз съм леко нон-респондър, затова Оксито и Джак3д не ги усещам толкова силно и изразено, макар горящия ефект на окси да е налице. :)
30.01.11
13:51
...но си по-скоро изключението, от колкото правилото, нали? ;)
Дори и при твоята толерантност смятам, че не е особено разумно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.11 13:52.
30.01.11
14:54
Не е, затова не пия джак3д :)
30.01.11
15:08
30 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 супена лъжица мед, 3 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, шунка (60 g)
1.3. Обяд - пилешки крилца (300 g), малко леща
[тренировка]
1.4. Следобедна закуска - протеинов шейк
1.5. Вечеря - 2 пилешки ролета със зеленчуци, малко леща
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, кисело мляко (150 g), суров белен слънчоглед (20 g), щипка канела
2. Тренировка - фитнес
3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка Now Vit-Min 100
3.2. Преди тренировка - 2 g Beta Alanine
3.4. След тренировка - 22 g суроватъчен протеин + 6-7 g Scitec L-Glutamine
3.5. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme + 6-7 g Scitec L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - крилцата на обяд бяха малко над 300 g в готов вид, предполагам, че мръвката по тях е около 200 g. Напазарувах ги от Billa - фантастични са! Пилешките ролета за вечеря също бяха готови, но ги взех от Carrefour. Представляват печено мляно пилешко, с малко чушка, грах и царевица в сърцевината. Доста прилични на вкус.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - чудесен тонус! Направих пак тренировка от типа гърди-гръб, добавих 1 упражнение за бицепс и 2 упражнения за коремна преса. Тренирах с голям кеф, получи се доста интензивна тренировка. Доволен съм. Кантарът показа 88 kg.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.11 20:08.
30.01.11
15:12
Докарай някой олимпийски лост насам! :)
31.01.11
09:03
31 януари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), стафиди (20 g), 3 яйца
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се лесно и денят ми започна с усмивка. Чувствам се добре. Добрите новини - настинката от миналата седмица е вече история, коляното също се възстановява добре. Днес отново ще скачам силно ограничено, но се надявам, че скоро ще се върна към нормално натоварване и подготовка. Тренирах добре. Само в един момент колявоно леко ме приболя, но после отмина. Загубих концентрация през последните 15 минути от тренировката. Недопустимо е.
Малко обобщение за 4-те седмици с OxyElite Pro
Равносметката е следната - 1 kg по-лек съм (към момента - 88 kg), свалих 1 cm от бедрото и по 2 cm от корема и ханша. От една страна приемам резултатите за добри, тъй като храненето ми не е много близко до ниско въглехидратното. Почти уверен съм, че при една типична НВД ще има по-сериозни резултати. От друга страна поради независещи от мен причини физическото ми натоварване беше значително намалено, последната седмица бях и почти болен. Ако се поддържа по-интензивен тренировъчен режим също могат да се очакват по-добри резултати. Така или иначе отново се убедих, че този продукт е един от най-добре работещите в този клас добавки.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.01.11 22:36.
01.02.11
08:02
1 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 супена лъжица мед, 3 яйца
1.3. Обяд - пилешка супа, пилешка пържола на тиган, грах (130 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, грах (130 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), кисело мляко (200 g), суров белен слънчоглед (20 g), щипка канела
2. Тренировка - фитнес
3. Хранителни добавки
3.4. Преди лягане - 6-7 g Scitec L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Пилешката супа на обяд не беше предвидена в сметките, но шматках доста по студа и една гореща супа направо си ме съживи.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, разсъних се бързичко. Има лека тежест в торса от фитнеса в неделя (тежичко се хвърлих тогава). Тренирах нормално - качествено, но без свръхтонус. Направих няколко упражнения, отново гръб и гърди, едничко за рамо и едничко за трицепс. Ще продължавам да тренирам комплексно, да видим дали е по-добър вариант от класическия сплит.
Останаха ми няколко дози от казеина, но ще ги запазя - предстоят ми пътувания за мачове, ще ми трябват подходящи добавки за хранене в крачка. Micellar Creme има наистина впечатляващо добра разтворимост и е много подходящ за целта.
Някой да има впечатления от Scitec Mega Kre-Alkalyn?
Загледал съм го нещо...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.02.11 21:02.
01.02.11
09:10
Здравей, мислил ли си да се ориентираш към креатинови матрици?
01.02.11
09:13
http://www.youtube.com/watch?v=Y2O-0-fQOOs&feature=fvw - mega epic. Хайде, чакам да се похвалиш със Xbox 360 :)
Мас Ефекта го има и за ПС3 , мани го тоя X - кашон 360 :D купи си Playstataion 3
01.02.11
11:05
казано от GreyKnight на 01.02.11, 09:10:
Здравей, мислил ли си да се ориентираш към креатинови матрици?
Да, но в сега не е подходящ момент за експерименти. Кре-алкалин и бета аланин е комбинация, която използвах през първия полусезон, съответно знам какво бих могъл да очаквам в общи линии. А за конзола ще поизчакате... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.02.11 11:06.
Ами Kre-Alkalyn-а е патентована формула, т.е не би трябвало да има разлика в сравнение с този на другите фирми.
01.02.11
11:54
казано от Андриан К на 01.02.11, 11:44:
Ами Kre-Alkalyn-а е патентована формула, т.е не би трябвало да има разлика в сравнение с този на другите фирми.
На това разчитам като цяло. Продуктът на Scitec е по-изгоден от този на EFX…
Ами аз пих 2 кутийки от сайтека чесно казано нищо не усетих, въпреки че в тренировъчни дни приемах по 4, а в почивки по 2. Трябва обаче да отбележа, че в този период не работех с макс. работни килограми, а на около 75-80% защото точно като го поръчах получих лека контузия.
01.02.11
13:40
Благодаря, mitoveca. Е, в крайна сметка ще опитам и ще имам възможност да сравня Scitec с EFX.
01.02.11
15:21
Коле, от изпита половин кутия Кре-Аклалин съм доволен, но може и повече. Пиеш ли го като хората - грешка няма да имаш :) Върши работа (y) :)
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 01.02.11 15:22.
01.02.11
15:23
казано от Калоян Цонев на 01.02.11, 15:21:
Коле, от изпита половин кутия Кре-Аклалин съм доволен, но може и повече. Пиеш ли го като хората - грешка няма да имаш :) Върши работа (y) :)
Mega Kre-Alkalyn ли пиеш?
Мисля да го пия по стандартната класическа схема - една капсула преди репетиция и една след нея.
02.02.11
08:16
2 февруари 2011
1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, зрял червен боб (120 g), сурови лешници (40-50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, сушени боровинки (не повече от 20-30 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, зрял червен боб (120 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (200 g), суров белен слънчоглед (20 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.4. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Влязох в добри отношения с едни комшии (складът им е точно до работното ми място). Резултатът - сурови ядки на много приятни цени. Моментално напипах едно пакетче лешници, взех си и сушени боровинки, които ще опитам със следобедната закуска.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - едва отворих очи тази сутрин, но се разсъних просто за секунди. Вероятно GABA-та която пих преди лягане, има връзка с това. Така или иначе - добро усещане и приятен старт на деня. Добрият тонус се запази през целия ден. Тренирах добре, отново скачах до не повече от 1/3 от максималната ми мощност. Раздвижих се добре, макар все още да щадя контузията. Коляното ми се възстановява, макар и бавно. Златна работа е това кинезиотейпингът, от мен да го знаете... Другата сряда имам мач, надявам се да съм готов за игра на пълни обороти!
Сдобих се с кре-алкалина на Scitec. Съвсем скоро ще го започна, само да преценя до кога ще имам мачове, защото искам да покрия точно състезателния период.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.02.11 23:30.
03.02.11
08:28
3 февруари 2011
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 непълна чаена лъжичка мед, 3 яйца, фреш от портокал (500 ml)
1.3. Обяд - пилешко месо от бутче на тиган, царевица (140 g), сурови лешници (40-50 g)
1.5. Вечеря - пилешко месо от бутче на тиган, царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (150 g), суров белен слънчоглед (20 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 2 g Beta Alanine
3.2. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.3. Преди следобедната закуска - 3 g Beta Alanine
3.4. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Медът на закуска беше наистина много малко, само колкото да придаде лек привкус на овеса... пих доста фреш, затова. Царевицата не е от най-бавните въглехидрати, но мисля, че е приемлив вариант. Месцето всъщност беше шишчета, които изнизах и метнах на тигана.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - въпреки не много леката тренировка вчера, тази сутрин съм отпочинал и свеж. Вероятно причината за това е фактът, че през последните 2 седмици тренирам доста по-леко в залата за волейбол. От друга страна е време бета аланинът да заработи за мен и вероятно това също ми се отразява. Днес - почивка.
казано от Кольо Пияндето на 01.02.11, 15:23:
казано от Калоян Цонев на 01.02.11, 15:21:
Mega Kre-Alkalyn ли пиеш?
Мисля да го пия по стандартната класическа схема - една капсула преди репетиция и една след нея.
Кольо, и на хор ли тръгна? :D ;D
03.02.11
11:23
казано от FaceOff на 03.02.11, 11:16:
Кольо, и на хор ли тръгна? :D ;D
Не, ама то мойто не е много по-различно. :D Нали репетираме разни неща, че да ги показваме пред хора после... (giggle)
За протокола - имам 7 години сериозно пеене зад гърба си. От 1-ви до 7-ми клас се занимавах с музика, но се появи пустия волейбол и зарязах изкуството. Една година ги бутах успоредно (в 7-ми клас), но сърцето ми остана на игрището и в един момент просто спрях да пея.
Да ти кажа честно, завиждам ти, че се занимаваш активно със спорт, а и съчетаваш волея с фитнес, а и работа.. Явно любовта ти към спорта е голяма. От години все си намирам оправдания за това, че не спортувам, но наскоро си дадох сметка, че ако не започна скоро, май няма за кога.. И аз съм овен, две години по-дърт, бая се отпуснах последните години, от 90-тина до 115 кила (на 188-9), почти с умиление си спомням и аз за любимия ми баскетбол, който играех в Левски до юноши младша. От интервюто ти рабрах, че и ти си фен на баскета, много ще се радвам да измислим нещо по въпроса като се затопли.