Искам помощ за трицепс(мускул)

Моля ви сложете ми някое клипче от вбокса или от йотубе което според вас е добре за начинаещи за трицепса(мускулите).Благодаря предварително.На 13 съм 1,53 висок 52 кг.

Всичко е описано тук - http://www.bb-team.org/fitness/exercises/triceps . Към 98% от упражненията има приложен видео клип с правилна техника на изпълнение.

02.05.11
20:14

Може би като цяло е добре да преосмислиш представата си за тренировки или по-скоро да попрочетеш това онова за спорта. На 13 ти е рано за големи тежести. Наблегни на заучаване на правилното изпълнение на упражненията.

казано от Стоянчо на 02.05.11, 20:14:

Може би като цяло е добре да преосмислиш представата си за тренировки или по-скоро да попрочетеш това онова за спорта. На 13 ти е рано за големи тежести. Наблегни на заучаване на правилното изпълнение на упражненията.

На мен ми трябва трицепс само до толкова за  набиране на лост.Избрах си лицеви опори.

02.05.11
22:36

казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 02.05.11, 22:30:

На мен ми трябва трицепс само до толкова за  набиране на лост.Избрах си лицеви опори.

И трицепса ли вече очаства в набиранията ..

02.05.11
22:43

казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 02.05.11, 22:30:

Ами точно това имах предвид - трицепс в набирането не участва...т.е. чети и се учи!!!

03.05.11
13:43

Първо, пояснението ти в заглавието след думата “трицепс” е ненужно. Това е форум за фитнес и здравословен начин на живот. Наистина ли мислиш, че някой не знае що е туй трицепса в този форум?

Второ, трицепса участва в избутващи движения или най-просто и образно казано да отвори ръката ти от сгънато положение в право.

Трето, трицепса можеш да го натоварваш с кофички, лицеви, кофички на пейка, стоеж на ръце и т.н.

Четвърто, с набиранията ще натоварваш гръб, бицепс и предмишници - най-общо казано.

Пето, направи си труда да прочетеш малко в сайта и най-вече теми за начинаещи и подрастващи.

Много сте груби!

03.05.11
16:28

казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 03.05.11, 15:59:

Много сте груби!

Не сме груби.
Всъщност ти помагаме, но ти си мислиш, че всичко, което не е това, което искаш да чуеш е нападение срещу теб.
Не ти казваме нищо с лошо и не искаме да те обидим, точно обратното искаме да ти помогнем.
Повярвай ми не си губя времето с теб само за да те обиждам или нагрубявам. :D

Ами кажете ми какво да тренирам за да успея да се набирам.Слаб съм в ръцете с други думи нямам сила.53-54 кг макс понеже доста бързо ги качвам и свалям незнам с точност,но от 52 до 54 съм макс.

казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 04.05.11, 14:35:

Ами кажете ми какво да тренирам за да успея да се набирам.

Отваряш сайта и ползваш търсачката с ключова дума ‘набирания’.
Трябва ти сила не само в ръцете, а в цялото тяло.

04.05.11
15:03

По принцип човешкото тегло варира +- 2-3 килограма. Така че е нормално и ти да варираш. Също така си и подрастваш.
Ти си едва на 13 години и тепърва ще растеш. Хубаво е, че от сега си се сетил да спортуваш. А знаеш ли колко си висок? Това ще е един добър ориентир.

Нещата, които ти трябват за да растеш и развиваш в спорта и тялом са: добра и достатъчна храна, спорт, почивка, вода и няколко други фактори, но засега основното. За храната има много статии в сайта, но не ти препоръчвам да се лишаваш и да се придържаш към някаква диета. Просто за тези години спри да ядеш чипсове, макдоналдс и тем подобни. Яж хубава и здравословна храна. Спри или поне намали газираното, особено колата. По-добре чиста вода. Храни се редовно.

Давам ти няколко линка с информация, като я прочетеш и осмислиш, тогава ела и питай за това, което не си разбрал от тях:

Набирания

4 начина да правите повече набирания

Протеин

Мазнини - за какво ни служат те?

Вода - защо ви е нужна?

Витамините - за какво са ни всъщност?

Оставям те сам да потърсиш за въглехидратите. Ето виж колко бързо извадих информация за теб с търсачката горе вдясно. Не е трудно. И после пак кажи, че съм груб. ;)

Просто седни и потърси щом се интересуваш, после ако не си разбрал нещо от прочетената информация, тогава питай.

Мнението беше редактирано от Dimzata на 04.05.11 15:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1