DevastatoR`s diary - Cutting phase

Темата е заключена.
Прескочи до:
SP

02.11.11
21:29

Всеки е различен. Попринцип на 1.95 100кг не са толкова много, но пък ако са на 8-9% мазнини какво правиме. Едно е да са мускули, друго е корема да изпреварва брадата :D

казано от Dique на 02.11.11, 21:27:

Аз отбелязвам фактите, мен не ме интересува ни най малко, аз съм си доволен на моя прогрес и гледам единствено себе си. Имам един познат 1.95, 95кг и изглежда ФЪКИН ХЮЮДЖ

Смятай аз като изчистя 100те къв ше стана.. хъ-хъ.. ;)

казано от Madboy на 02.11.11, 21:29:

казано от Михаел Иванов на 02.11.11, 21:21:

Да не завиждаме нещо ?

За кое точно може да се завижда според теб в случая ?
Като му е прекалено трудно да стане баскетболист ;)

Яж боб ле.. щи ставам баскетболист.. ти ако искаш се пробвай.. но едва ли ще стигнеш далеч :D
Пък и брат.. приятелката ми е по-висока от теб :D предполагам и твоята ;) :D :D

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 02.11.11 21:59.

10

02.11.11
22:07

А пък аз предполагам, че твоята е по-мъж от теб :).

Да не завиждаме нещо ?

За това, че като застане до вас двамата ще се изгубите :). Мисля, че приключихме тъпата дискусия. Хайде със здраве...

10

02.11.11
22:16

А смятай ако ме скрива и кляка по-малко от мен, дет съм 65 кила с мокри гащи :D

Обърнахте дневника на момчето във хлапашки заяждания стил Импулс.бг .Всеки е различен за себе си - дали ще си висок или нисък , дали ще дигаш от лег 50 или 150,какво значение има при положение,че всеки от нас се опитва да постигне дадена цел и се бори за това с пот на челото , вместо да се забие в някое кафе с цигара в уста.Подкрепяйте се вместо да се нападате,все пак сме се събрали в тоя форум да черпим опит,не да се плюем.
Поздрави!

02.11.11
23:46

казано от Михаел Иванов на 02.11.11, 22:12:

Да не завиждаме нещо ?

За това, че като застане до вас двамата ще се изгубите :). Мисля, че приключихме тъпата дискусия. Хайде със здраве...

Поне няколко жени/ момичета не трибойки познавам с повече клек. Е тука вече ” спора ” спира ... :D
За мен силата говори за някакви качествени изменения в мускулите, не говорим за рекорди, а за някакви нормални стойности.

Мнението беше редактирано от Madboy на 02.11.11 23:56.

Хипетрофия може да настъпи ако се изпълняват движенията много бавно и стриктно, с бавно темпо и перфектна форма, дори и с малки работни килограми - но, ще качиш единствено саркоплазма - и става много по - бързо. Миофибрилната се гради по - бавно и мускулът е изграден от истински протеин, а не от гликоген и вода. Според мен е добре зимата да се прави плътност (повече влакна), а пролетта - да се раздуват с повече повторения и по - къси почивки. Също така тренировките с големи тежести и ниски повторения повишават капацитета на хипетрофия (логично, защото ще имаш повече влакна, които да се раздуват после) и да - клекът ти е слаб за 90 кг тегло и да - 100 кг са малко на ръста ти - на 90 кг. от старите снимки изглеждаш със слабо изразена мускулатура и леко мазен - пресата почти не си личи) и да - лежанката ти също е слаба. Точно щях да коментирам тези работи, но Madboy ме е изпреварил - наблегни на power движенията ( примерно за гърди махаш флайсове и такива гомна и правиш само бутащи работи), за гръб правиш само тяга, набирания с тежест и греабане, за крака правиш само римски тяги, клекове, лег преси  и т.н. к’вото си решиш многоставно...

За да си релефен на 100 кг. - но истински релефен - говорим за вени по корема, нацепен гъз и т.н. - справка - говорим за такава форма - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=280978998596175&set=a.224039634290112.73798.224032664290809&type=3&theater;, трябва да качиш до 108-9 ПОНЕ,ама тва е абсолютен минимум, като тогава трябва да имаш поне малко виждаща се преса (11 % bf).
Този човек е тренирал почти като трибоец 5 години, виж го сега как изглежда :) Доказателство, че основните движения градят качествена мускулатура.

казано от Dique на 02.11.11, 22:07:

А пък аз предполагам, че твоята е по-мъж от теб :).

Не предполагаш правилно. От тук си правя изводи за опита ти с жените и съответно отношението към тях ;)

казано от Madboy на 02.11.11, 23:46:

казано от Михаел Иванов на 02.11.11, 22:12:

Да не завиждаме нещо ?

Поне няколко жени/ момичета не трибойки познавам с повече клек. Е тука вече ” спора ” спира ... :D
За мен силата говори за някакви качествени изменения в мускулите, не говорим за рекорди, а за някакви нормални стойности.

Тоя се заяжда повече от децата, бахти :D :D

@Калоян Чолаков, е тука вече става дума и за стаж в залата, прекъсвание, медикаменти и т.н.. Нали се сещаш, че повечето тука дето пишете имате по-голям стаж от мен. Бюджета ми не е безкраен, давам всичко от себе, за да имам все пак някакъв режим, да не съм като всеки втори.. да дърпа и да се боцка.. старая се през това време и да не изоставам от училище, тъй като след време смятам да имам семейство и да го издържам, а не да живея на гърба на разни хора цял живот. И на всичкото отгоре.. група комплексари да си изразяват просташкото мнение.. е т’ва вече е смешно :) Като не ви допада нещо, не ми следете дневника.. не ми пишете в дневника.. гледайте си вашите тренировки и хранене (бтв Медбой как върви количката..), а мен ме оставете на мира ;) Нито имам кой знае какъв ген, нито съм некъв богаташ..
И ако не искате да ме подкрепяте, както предложи Боби Великов, (не съм и очаквал да го правите.. вие знаете само да плюете), не ми следете дневника. Имам си достатъчно мотивация и подкрепа от други. Гледайте си живот и не ми се бъркайте..
Надявам се с това да е приключил спама :)

03.11.11
11:40

Бе лифт хард и тва НИ е играта...

03.11.11
15:16

Само да вметна и аз нещо по тоя дневник.
Според мен силовите ти постижения са си ОК за момче под 20 години. Така че продължавай напред и преследвай целите, които сам си си поставил. Не слушай други, които ти казват колко силен трябва да си или с колко трябва да клякаш. Това не е тяхна работа. Пожелавам ти също така тренировките ти да си останат само за удоволствие, а да работиш и изкарваш парите си с ума си. Така съветите от бъдещи и настоящи хамали и докери колко силен трябва да си ще си останат абсолютно безпредметни.

П.С. позволих си да прегледам снимките ти в профила ти и снимките на тези които те критикуват. От сега ти казвам, че ти ще имаш много повече успехи с жените от тях. Повярвай ми - знам.

Мнението беше редактирано от Odin на 03.11.11 15:18.

03.11.11
16:47

Калата не е малък, доста си е голям даже. Недейте се карайте кой е по-мъж по вашите класификации, защото моите не съвпадат с тях и никой не е “мъж” от тук, апък и няма как да се прецени обективно. Тренировките ти няма да са само удоволстиве, те ще са ти ЦЕЛ и СТИМУЛ. Не казвайте кой ще остане безпредметен, вие си дръжте придобиките, щастливи и пълноценни ли сте? Продължавай, ще повишиш сила и всичко, останалото е абстракция от простотии(каквито се писаха горе), търпение и воля.

03/100/2011 - Day 168
1) 150гр. овес в 400гр. мляко, кафе
- СМ, HemoRAGE
Тренировка - гърди, корем
- лег - 40(12), 90(0), 90(4), 80(3), 70(5)
- полулег с щанга - 50(8), 70(6), 60(8), 50(10)
- флайс от наклон - 3х8 @ 14, 16, 21кг.
- избутване на машина за долна - 2х8 @ 20, 25кг.
- кросоувър - 3х10 @ 15кг.
- 4упр. за корем в СС х3
След - Синджекс с 3л. какао, СМ
2) омлет със сирене, пуешко, пипер, кашк., 2фпх
3) заешко, 2фпх, салата
4) 300мл. пр. мляко с 3л. какао и мед, 150гр. микс от ядки
5) 150гр. пилешко, руска салата, пълн. питка, айрян, ябълков пай, СМ
Коментар за тренировката: Не съм доволен от ХемоРейдж-а. Напомпването беше съвсем малко над нормалното. Плюс това на лега карах по-силово. Незнам защо не успях да бутна 90, след като направих 4ка на 80.. и 5то направих, но с лека помощ, затова не го броя. На полулег-а също нямах сила, абе недоволен съм.. |-(
Коментар за деня: Трябваше да зобна едно протеинче с 4тото хранене :X Днес и утре няма да уча. Събират се 4дни почивка. Утре може да не тренирам, но няма да бързам. Сутринта станах с много хъс. Тялото ми лека-полека започва да свиква с по 8ч. сън. Немога да си набавя повече. Усещам също, че тоя сезон не съм толкова отдаден на тренировките. Концентрирам се главно над ученето и връзката си.. за сега тези 2 неща са ми приоритет. Лека нощ.

Няма нищо лошо да се занимаваш и наслаждаваш и на други неща. Спорта е полезен (факт), но в никакъв случай не бива да е водеща цел в живота :).

04.11.11
00:50

казано от Калоян Цонев на 26.10.11, 11:04:

- клек - 4х5 @ 40, 50, 70, 60кг.

И аз загрявам по подобен начин, ама що не клякаш след това?!

04.11.11
00:54

казано от Станимир на 04.11.11, 00:50:

казано от Калоян Цонев на 26.10.11, 11:04:

- клек - 4х5 @ 40, 50, 70, 60кг.

И аз загрявам по подобен начин, ама що не клякаш след това?!

Ахахахахха Припадаам :D

Девестаторе - Много ясно, че няма да бутнеш тежест която ти е горе-долу макс след като си направил отказ на предната тежест :D

04.11.11
01:14

казано от Odin на 03.11.11, 15:16:

Пожелавам ти също така тренировките ти да си останат само за удоволствие

Лично мнение - това обикновено поставя началото на края.

a. Само за удоволствие се правят неща, в които като цяло не резултатите са цел.
b. Само за удоволствие се правят неща, в които летвата е ниско, или т.к. и малкото е достатъчно.
c. Само за удоволствие се правят неща, в които си достатъчно талантлив да напредваш без да се налага да се вземаш насериозно.

Стига сте го нападали момчето, има време да заяква, на 18 години е все пак. Ако реши да тренира силово, лесно ще качи сила на тези мускули.
Аз на 18 години почерпих приятелите, когато бутнах 60 кг. на лежнаката. :)

04.11.11
09:24

А аз на 18 бутах на момиченцата дупетата:)

Добре си вървиш моя, слабичък си наистина...но времето е пред теб!

Може би нямаше кой да ме пази, а джуджар !?
Вие сте пълни олигофрени.. зак’во ми гледате дневника, смешки такива.. Сашо цял живот смята щанги да дига, тоя Станимир хич идея си нямам отде са взе, ама раздава правосъдие. И ми е интересно защо ме нападате заради клека и лег-а ми? Защо никой не ми каза нищо като след 6м. тренировки дръонах 140 тяга !? Защо никой не казва нищо като след още 2-3м. тренировки дръпнах 170 !? Знаете ли защо.. защото сте комплексари всичките.. и сте твърде горди за да поздравите някой за нещо постигнато. Знаете само да се прайте на големи.. Аз като стана на вашите години, ако вече не градя кариера, ще мерим тогава резултатите.. ще видим тогава кой е слабия ;)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 04.11.11 12:28.

Хм... не виждам защо спортите дали е по-добре да се тренира силаческата с 1 до 5 повторения или да се тренира билдърската с 6 до 12 повторения ... като сме виждали масивни оформени и нацепени трибойци както сме виждали и емблемата на съвременния бодибилдинг ( Рони Колмън ) да прави 2ки на Тяга... ?! мого разграничавате нещата... всъщност колко разлики имат двете дисциплини толкова и прилики имат... При Калоян нещата ще станат по-трудно, защото е по-висок.... но това, че ще стане по-трудно не значи, че има липса на ген... ам ако стане 100-110кг дори и на 15% мазнини нещата ще изглеждат много добре нали така... При високите хора ефекта идва по-късно но е по-ефектен и внушителен от колкото при ниските ...

04.11.11
13:04

Не се обиждай, все пак само се шегуваме.  И все пак фактът, че буташ от лег по-тежко отколкото клякаш, показва наличие на дисбаланс, съответно трябва да работиш в тази насока. А обиколката на бедрата ти не е никак малка.
С обемни, помпещи билдърски тренировки учиш мускулите си да задържат повече вода и гликоген, такъв обем се губи лесно, едва ли искаш само това :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 04.11.11 13:04.

Кала, остави ги другите, бате. Тренирай за себе и си се кефи на това, което постигаш. Аз като имам 15 медала от първенства, награди от европейски и т.н да не би да съм станал мега-прото или всички пички да ми падат на колене. Преди време си мислех, че ще става така, но вече не. Тренирай за тебе, за никой друг! Искай да изглеждаш добре за себе си, а не за хората на плажа. Тялото си е твое, здравето си е твое. Ти решавай какво да правиш и кавко не, накрая ще си сърбаш твоята попара и ще знаеш, че сам си стигнал дотук, а не си се влияел много от другите. Остави го Медбой, станал веднъж първи в България, браво на него, дано си живее щастлив с медала, пък ако и по-нататък има успехи, евала! Аз лично ще си ям течния шоколад и ще викам за него като дига. Let it flow, бате! :)

04.11.11
13:10

казано от Калоян Цонев на 04.11.11, 12:27:

Може би нямаше кой да ме пази, а джуджар !?
Вие сте пълни олигофрени.. зак’во ми гледате дневника, смешки такива.. Сашо цял живот смята щанги да дига, тоя Станимир хич идея си нямам отде са взе, ама раздава правосъдие. И ми е интересно защо ме нападате заради клека и лег-а ми? Защо никой не ми каза нищо като след 6м. тренировки дръонах 140 тяга !? Защо никой не казва нищо като след още 2-3м. тренировки дръпнах 170 !? Знаете ли защо.. защото сте комплексари всичките.. и сте твърде горди за да поздравите някой за нещо постигнато. Знаете само да се прайте на големи.. Аз като стана на вашите години, ако вече не градя кариера, ще мерим тогава резултатите.. ще видим тогава кой е слабия ;)

Явно е имало кой да те пази, щом на 80 си направил 5 тото с помощ.

Като не искаш да ти гледаме дневника си го напиши на Word, запамети си го в C:\ то и не ни занимавай :)

За тягата, щом имаш при 170 тяга 90 клек явно нямаш никаква техника на клека (Справка инж. Маринов, ама той напоследък вече добре си кляка)

Миофибриларна срещу Саркоплазмена хипертрофия. :)

04.11.11
13:14

казано от Тедо на 04.11.11, 13:10:

Миофибриларна срещу Саркоплазмена хипертрофия. :)

Ами не точно, най-добре е да се съчетават според мен :)

Е така де, затова билдерите правят и трибойски сетове. :)

10

04.11.11
13:27

Викаш дръпнал си 140 тяга, а ? Ми и аз ги дръпнах, ама на 63 кг :) 170 тяга за толкав топуз като теб не е много добре да ти кажа, ама ти си знаеш. Само да ти кажа, че и аз бех в твоите обувки и бутах повече от колкото кляках, ама като има желание има и начин. Изгледах 2-3 клипа, прочетох 5 статии и за 2 месеца трениране на техниката и с тренировката на бат Слави клекнах 100..

04.11.11
14:02

Тренировката си е твоя...аз само коригирам някои неща...като усетиш това, към което се стремя да те адаптирам, няма и да имаш нужда от мен:)

А Калояне, приятелю...точно тия момчета, които ти пишат, ги познавам и лично...и не съм виждал комплекси в тях...съвсем сериозно...

Тук малко тестостерона хвръкна...радвайте му се на концентрацията и я насочете в тренировките...а не в книжни войни...

Дали ще направиш кариера, или ще клекнеш с 300…зависи от теб и от това как работиш върху себе си...ако те радва да ставаш шеф-ОК, ако те радва да станеш силен на бик-ОК...

Но и в двата случая с нерви и обиди трудно ще стане...

Иначе най ще ми е готино да Ви намерим един ринг-клетка и да Ви пусна там всичките да се побиете...така дали ще решите спора...:)

Добре, Тедо. Ще те послушам.. :)
Днес рамо:
- раменна преса - 1х1 @ 40, 7х3 @ 50кг.
- едностр. разтваряне встрани - 4х8 @ 9, 11, 16, 14кг.
- повдигане пред лице с лост - 3х8 @ 17,5; 27,5; 30кг.
- пек-бек - 4х15 @ 50кг.
ЕДИТ: Ръце - 41 и 40, предмишници - 34 и 33см.

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 04.11.11 16:52.

04.11.11
15:06

Като цяло ти трябва сила...лег, раменна преса, набирания, клек.
Но пък на 18 години още не си се развил, не ти е дошла “мъжката сила”, а и не си 1,65, че да имаш къси ходове на движенията...Та според мен всичко ще си се нагласи, а относно това кой колко дърпал/бутал - то има и други дисциплини ;)

На заяждане почна да става работата... 5х5, 5/3/1 или каквато и да е била друга силова програма освен класически сплит би ти помогнала според мен. И не я прави 1 месец, а я изпробвай за 3-4 месеца поне.

Забрави :)

SP

04.11.11
18:58

Някой май наистина завижда за нещо :) Аз не виждам смисъл в това един билдър да тренира по някоя силова програма, като целта не му е сила. Само се питам защо човека с уникалните постижения намери точно тука да пише ?! Май долавям “капка” завист :)

04.11.11
20:31

Аз завиждам за ръста.

04.11.11
20:46

Повярвай ми ръст около 1.75-1.80 е най-добре. От високо много гадно се пада. Отделно всичките движения са слаби- докъто се разгънеш и т.н... :) Автора може да потвърди

SP

04.11.11
20:50

Всички движения били слаби заради ръста, ама в същото време го критикувата заради силата му ?!

04.11.11
20:58

Бате ти чуваш ли се ? В боя един от най - големите плюсове са дълги крайници и висок ръст.

SP

04.11.11
21:01

Какъв бой те гони тебе ? Говориме за силовите му тренировки. Ръце един метър не са като ръце половин метър, нали така ? Просто движението е друго. И боя не е мерило за сила, убедил съм се в това. Просто може да се набие най-слабия(буквално), а може и ти да набиеш по-силен от теб. Момент на изненада, приятелю. Аз лично винаги съм вярвал, че човек когато е достатъчно силен не му трябват бързи рефлекси и т.н. - достатъчно е само да протегре ръката и другия е готов, но обаче не е така, а е точно обратното.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1