CrossFit

Прескочи до:

03.06.11
10:53

http://crossfitlisbeth.com/2011/06/01/eat-the-pain/

четете!!!

АЧ

03.06.11
11:21

Йохан Мартин ... той е НЕЧОВЕК, той е нещо повече и от Супермен :)

10.06.11
09:35

Ей с такива розови гирички трябва да се тренира!

10.06.11
09:37

( :  ( :  ( :  Ооооооооооо да !!! : )  : )  : )

Вик, представи си какво ще е яко на тренировките в събота и неделя. Женския отбор с розови пудовки и тежести :)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 10.06.11 09:41.

10.06.11
09:51

казано от Absolut Illusion на 10.06.11, 09:37:

( :  ( :  ( :  Ооооооооооо да !!! : )  : )  : )

Вик, представи си какво ще е яко на тренировките в събота и неделя. Женския отбор с розови пудовки и тежести :)

Ами, да! Колко му е да боядисам 32-ката в розово... ;)

10.06.11
09:52

Е, тя ще е за Limka. Ами за останалите? :D

09.08.11
13:16

“True sport-specific training, for literally everybody except elite athletes, isn’t sport-specific at all. It’s about getting strong, durable, and relentless in simple, old-school ways that a man can train, test, and measure.” Rob Shaul

Мнението беше редактирано от Vic на 09.08.11 16:26.

хубав цитат. мисля че е за другата тема ;)

09.08.11
14:58

казано от ts.vassilev на 09.08.11, 14:23:

хубав цитат. мисля че е за другата тема ;)

И да си чешем пръстите отново? Мога да пиша отговор точка по точка на всеки коментар, съответно ще получавам не по-малко дълги отговори и... само ще си губим времето.

Истината е, че теорията е дотолкова добра, доколкото е приложима на практика. Прекаленото философстване в конкретната сфера води единствено до сковаване и несигурност на избора.

единственото загубено време е това което не уважаваш.

успех.

09.08.11
18:02

казано от ts.vassilev на 09.08.11, 17:34:

единственото загубено време е това което не уважаваш.

успех.

Въпрос на приоритети, Цецо. Костваше ми усилия да се въздържа да не продължа играта на реплики и дуплики, дори изтрих доста дълъг недовършен пост. Не се сърди, нищо лично, приятелю, това е мой проблем, че се увличам толкова.

Тези няколко часа, които бих прекарал пред монитора, мога да прекарам по друг начин - в здравословен сън, в компанията на близките ми, в тренировки, все неща, за които в последно време не достига време.

Когато съумея да се организирам и успокоя напрежението около мен, може да се върна към дискусията.

казано от Vic на 09.08.11, 18:02:

здравословен сън, в компанията на близките ми, в тренировки, все неща, за които в последно време не достига време.

Когато съумея да се организирам и успокоя напрежението около мен, може да се върна към дискусията.

ако приемем съня в едно семейство за константа, то в момента бебето спи вместо двама ви :)

11.08.11
11:35

казано от ts.vassilev на 09.08.11, 20:05:

казано от Vic на 09.08.11, 18:02:

здравословен сън...

ако приемем съня в едно семейство за константа, то в момента бебето спи вместо двама ви :)

Миленка много се смя като й го казах :D. Може и през сълзи да е било...

Мнението беше редактирано от Vic на 11.08.11 11:35.

IS

31.12.11
18:13

МНОГО УСПЕХИ НА ВСИЧКИ ПРЕЗ НОВАТА  2012 год.!!!!!!

27.01.12
15:21

Здравейте.Аз съм приблизително нов фен на кросфит( зная за него от около година). Опитвал съм се да практикувам някои от неговите комплекси, но  по едно време спрях. Сега пак започнах пак,но не знам как точно да систематизирам тренировките, защото има много комплекси, но кои от всичките да подбера и да ги събера в нещо като програма така че да има някакъв ред, а не всичко да е хаотично. Тренирам с тежести 3 пъти седмично и другите дни са ми 3 бойни изкуства и 1 почивка.

27.01.12
15:29

казано от deyan deyanov на 27.01.12, 15:21:

Здравейте.Аз съм приблизително нов фен на кросфит( зная за него от около година). Опитвал съм се да практикувам някои от неговите комплекси, но  по едно време спрях. Сега пак започнах пак,но не знам как точно да систематизирам тренировките, защото има много комплекси, но кои от всичките да подбера и да ги събера в нещо като програма така че да има някакъв ред, а не всичко да е хаотично. Тренирам с тежести 3 пъти седмично и другите дни са ми 3 бойни изкуства и 1 почивка.

Здрасти, Деяне!

Прочети тази статия и тази тема.
После ако имаш въпроси - питай. Ще помагаме.

Поздрави!

27.01.12
15:58

Мерси много за статията. Надявам се да ми помогне. Поне от това което прочетох до момента, видях че мога да си съставя програма в която почти нищо да не се повтаря. Ще пробвам за момента 3-те дни в които ще правя кросфит да са с тежести и упражнения с тялото , защото другите 3, както споменах, тренирам Таекуондо, което е доста добро кардио и ще видиме какво ще излезе.

PS: Много ми е чудно откъде кросфитърите имат такива големи ръце при положение, че повечето упражнения не предразполагат ръцете? Отново Мерси!

27.01.12
16:42

казано от deyan deyanov на 27.01.12, 15:58:

...
PS: Много ми е чудно откъде кросфитърите имат такива големи ръце при положение, че повечето упражнения не предразполагат ръцете? Отново Мерси!

Да кажем, че за да направиш ръце, не е задължително да правиш ръце ;)

28.01.12
15:55

http://www.youtube.com/watch?v=1Bis2uTzFDI&feature=related - Нямам думи! Най-добрите тренировки. Не се налага са си само ‘’чичак’’ с мускули, а да си
добър атлет.

01.02.12
11:27

Задравейте, искам да споделя, че снощи направих тренировката “300” и се почувствах размазан след това.Днес всичко ме боли, особено седалищните мускули ! Споделете мнение по нея, макар и да не е кросфит.

http://www.youtube.com/watch?v=G0ETHPvJzMQ

Мнението беше редактирано от Deyan Davidkov на 01.02.12 11:29.

01.02.12
11:46

казано от deyan deyanov на 01.02.12, 11:27:

Задравейте, искам да споделя, че снощи направих тренировката “300” и се почувствах размазан след това.Днес всичко ме боли, особено седалищните мускули ! Споделете мнение по нея, макар и да не е кросфит.

http://www.youtube.com/watch?v=G0ETHPvJzMQ

Дидо,

Никога не съм правил 300. Убеден съм, че е добро натоварване.
Между другото, има клипчета с кросфитъри, правещи 300 ;) Не виждам проблем, че Gym Jones са компилирали комплекса.

п.п. Имам забележки към техниката на clean and press (по-скоро е бицепсово сгъване + преса), както и към височината на лежанката на box jumps (със сигурност не е 60 см).

01.02.12
14:30

Да и аз съм съгласен с това, но clean си го правих с техниката за clean, а не бицепсово сгъване, и скачах на около 40-45 см височина. Много си прав за това с ръцете че не е нужно да правиш ръце за да се натоварват. И те много ме болят.

04.02.12
20:04

‘‘Fran’’ за първи път и не съм доволен от резултата - 8.06 минути!

По моя стандарт 8:06 за Фран първи път е достатъчно добър резултат.
Тренирай здраво и след няколко месеца пак го направи да видиш с колко ще ти е паднало времето. Както Славко казва първия път е само да разучиш комплекса.
Можеш да си напишеш резултата в Темата за Fran

05.02.12
09:54

Добре.Мерси.

09.02.12
13:06

Днес правих ‘‘Linda” и не я издържах цялата, но това няма значение. Миналата тренировка правих изтласкване със щанга и нещо започнаха да ме болят раменете(най-вече лявото) и се чудя нормално ли е отначалото да боли така, защото аз си мисля че е по-скоро от неправилна техника.След днешната тренировка чувствам напрежение на сухожилията. Мнения ?

09.02.12
13:14

казано от deyan deyanov на 09.02.12, 13:06:

Днес правих ‘‘Linda” и не я издържах цялата, но това няма значение. Миналата тренировка правих изтласкване със щанга и нещо започнаха да ме болят раменете(най-вече лявото) и се чудя нормално ли е отначалото да боли така, защото аз си мисля че е по-скоро от неправилна техника.След днешната тренировка чувствам напрежение на сухожилията. Мнения ?

Ревизирай техниката. Болката в мускулите от тренировка е едно, но болката в сухожилията/ставите - съвсем друго.

Темата за Linda - тук.

Мнението беше редактирано от Vic на 09.02.12 13:14.

17.02.12
21:56

http://www.cathletics.com/articles/article.php?articleID=129

Много сбито, точно и ясно.

07.03.12
11:17

В Петък, по НОВА ТВ, в “Темата на Нова”, темата ще бъде “Кросфит”...
Сядайте в 19:30 и зяпайте.
Не знам кой е инициатора, не знам дали някой ще участва от обичайните заподозрени...но е факт, че се популяризират нещата. СУПЕР!!!!

07.03.12
11:23

Слави, аз пък знам - и ще си позволя да споделя :D гледайте внимателно, вероятно ще ме видите и мен :) Ще снимат в нашта зала :) И не, не рекламирам нищо, ама ако някой прецени, че е така - нека да изтрие поста.

07.03.12
11:38

А стига с тия простотии бе...:)))
Браво, много се радвам!!!
Важното е идеята на Кросфит да се разпространява!!! А не в коя зала и кой ще снимат...
ИДЕЯТА бе, ИДЕЯТА...!!!

07.03.12
11:41

Да, точно! Идеята...адски съгласна съм с теб!!!

Браво, това са добри новини спорта Кросфит се рекламира малко по малко по нашите земи.
Да не забравяме, че в предния брой на “Мускули и Фитнес” имаше материал за групата на Инес, а в по предния брой материал за Бургаската група, както и интервю на Юли.
Хората малко по малко започват да чуват за тоя набираш сили и популярност спорт.
Да аз също в Бургас усилено рекламирам спорта, макар и често да съм на ръба да се откажа.

П.П.Вчера в спортните новини на Нова даваха някакъв нов Хамерикански спорт при, който мъже се борят за 60 сантиметрова топка, а тоя който грабне топката имал право да налага другите с електрошок с намалена мощност .....е’аси простотиите.

Дано репортажът не извади споделеното от контекста. В опита ни с подобни предавания това е било честа практика. Дали заради ограниченото ефирно време, дали заради друго - синтезира се лесносмилаема теза, която отгоре-отгоре звучи така, както ... да кажем, Славко няма да е щастлив да я чуе. :)

07.03.12
13:25

казано от slavko на 07.03.12, 11:38:

ИДЕЯТА бе, ИДЕЯТА...!!!

Бат’ Слави, за мен ти си “Апостола на Кросфит”. Казвам го като комплимент, да не ми се засегнеш :) И като говорим за идеята дайте да учредим една “Българска Кросфит Асоциация”.

Мнението беше редактирано от default на 07.03.12 13:26.

казано от default на 07.03.12, 13:25:

казано от slavko на 07.03.12, 11:38:

ИДЕЯТА бе, ИДЕЯТА...!!!

Бат’ Слави, за мен ти “Апостола на Кросфит”. Казвам го като комплимент, да не ми се засегнеш :) И като говорим за идеята дайте да учредим една “Българска Кросфит Асоциация”.

Не е лоша идеята. Твърдо за.

07.03.12
13:30

Проблемът не е в учредяването, а в строгите правила и регламенти на Американския татко.

Нека видим предаването и ще обсъждаме. Аз мисля, че Киро познава материята...

07.03.12
13:39

казано от slavko на 07.03.12, 13:30:

Проблемът не е в учредяването, а в строгите правила и регламенти на Американския татко.

Нека видим предаването и ще обсъждаме. Аз мисля, че Киро познава материята...

Строги строги, колко да са строги? :) От опита ми в учредяването на какви ли не сдружения и организации (става дума за в България), мога да кажа че единственото, което се иска е добра воля и последователи, хора за идеята не масовка. За мен и двете са налице. Иначе спонсори и радетели за спорта в България слава Богу все още има.

Учредяването на Юридическо лице е лесно, ама проблемите с правата върху наименованието, такси, ала-бала. “Кросфит” е създаден за да прави пари.

07.03.12
14:01

Стига с тез пари бе, хора. Бати ви Славко го каза: ЗА ИДЕЯТА :) Иначе варианти за издържане на един спортен клуб колкото искаш. Ние говорим за сдружение/асоциация, не става дума за търговски дружества. Давам пример, ако утре реша да открия “Общински Кросфит Клуб”, как да го сторя ако няма асоциация, която да ме лицензира? Таксите за членство, лиценз, екипировка, база и др. са нещо отделно, което всеки клуб решава на местно ниво.

Мнението беше редактирано от default на 07.03.12 14:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1