Здравей Ванка,
Не съм е ровил много в Дневника,ама що постоянно питат за въглените и т.н
Къв е проблема ако хапваш сладко,хляб,пиеш газирано и т.н.
Аз пък знам и съм виждал как Борците ядяха по 2-3 порции всякви”Греховни”
неща с по цял бял хляб и пак бяха най-изчистените и силни копелета на Света.
Или отидете да видите Иво от Ловеч да ви ги обясни тия работи :D
Малко посмапих ,ама айде стига с това хранене бе ...всеки да яде квото иска,да тренира както си иска
нали го правим за Удоволствие и Кеф. Ако ме кефеше шях да ходя за риба...
Като ми се дояде ям Дюнер, тая вечер ядох сланина с бял хляб и кисело зеле ,щот ми е кеф;)
18.02.12
20:54
ISB, това което си написал в никакъв случай не може да се класифицира като спам. Напълно по темата си е. Даже много добре си го написал, макар да е нещо което аз знам. Не съм спрял и няма да спра да ям въглехидрати даже и да са от сладки работи.В началото на дневника съм си описал целите.
казано от ISB на 17.02.12, 19:55:
ама що постоянно питат за въглените и т.н
Да си питат, няма да им преча.
Днес ставане в 7
7:20 5 яйца, 3 бр. Вита
От там нататък на гости на бабето мнооого въглехидрати даже такива от сладки работи, а протеин предимно от прахче.
Утре Почитане на Васил Левски.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 18.02.12 20:56.
20.02.12
12:21
Вчерашния ден ще опиша кратко, не точно и не ясно.
Храната много въглехидрати предимно прости, протеина много предимно от прахче.
Тренировката се състоя в участието ми в Националната тренировка за почитане на Васил Левски. Направих 10.5 кръга, но понеже съм тежък и слаб набиранията ми бяха с подскоци.
20.02.12
12:31
Да питам и мен - от сабахлян съм изял въглехидрати и все прости, колкто половината форум за една седмица :D
Сега на обяд ще вкарам още малко въглехидрати, ама течни, с висок ГИ - ракия, бира - квот има :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.12 13:00.
20.02.12
19:38
Саше недей така, някой като нищо ще вземе да те изкара дебел с тънки кости, кандидат раково болен, извънземен, алкохолик и т.н..
Ставане в 6:00
6:20 5 яйца, 50 гр. домашна кифличка със сладко
12:00 140 гр. свинско, 50 гр. домашна кифличка със сладко
15:30 доза протеин, 50 гр. орехи
Тренировка
Загрявка и активации.
Пуш преси
Повдигане на дъмбели настрани
Военна преса
Повдигане на дъмбели напред
Арнолд преса с дъмбели
Суинг
Повдигане на дъмбели нагоре
Бицепсово с лост
Френско с дъмбели от лег
Бицепсово с дъмбели
Разгъване на скрипец
Скотово
Френско с дъмбел над главата от сед
Доза протеин, 120 гр. домашна бисквитена торта
Преди лягане ..свинско.
20.02.12
21:15
Виж сега, никой нищо не иска да ти натяква (как да се храниш и т.н.), че гледам с такова убеждение си останал. Хапвай си каквото ти е кеф на душата, голям човек си, сам си преценяваш какво да слагаш в устата си,но щом си решил да споделяш с останалите хранителния/тренировъчния си режим е редно да го правиш като хората, а не - 150гр. прости въглехидрати и тренировка кофички и набирания. И ние трябва да гадаем какви точно от хилядите възможни прости въглехидрати си ял и колко точно серии, повторения и т.н. си правил. В момента нито можеш да си следиш/следят прогрес, нито нищо. Даже и на Notepad дневниците са по-подробни :D
п.с. не че нещо, но с тренировките, които Мак Сим прави, простите въглехидрати не са му ама никакъв проблем. Но нещо се съмнявам твойте дори малко да се доближават до неговите (и не само твойте, мойте включително, да не си помислиш, че имам предвит, че тренираш колкото да отбиеш номера или нещо подобно :)) Та иронията ти ми се струва леко неуместна.
21.02.12
11:57
казано от Иван Шишманов на 20.02.12, 19:38:
Саше недей така, някой като нищо ще вземе да те изкара дебел с тънки кости, кандидат раково болен, извънземен, алкохолик и т.н..
Но не е тръгнал да се прави на ощипана ученичка, нали? :D
21.02.12
12:38
Момчета, радвам се, че се интересувате от начина ми на трениране и хранене до най-малкия детайл.
Също така се радвам, че се опитвате да ме сравнявате с идола на форума, но, ще ви разочаровам, ние с него имаме много различни цели, а оттам и подходът ни е различен. Аз съм работещ човек, който иска да е здрав и да изглежда добре. Във второто се включва симетрично оформено и изчистено тяло, а първото означава да не скачам от контузия на контузия само и само за да мога да кажа колко кила дърпам на тягата или бутам от лежанката.
За ваше огромно съжаление този дневник е мой и аз решавам колко и каква информация да споделя. Ако имате проблем с това - опцията игнорирай е активна.
21.02.12
12:52
казано от Иван Шишманов на 21.02.12, 12:38:
Също така се радвам, че се опитвате да ме сравнявате с идола на форума
Искрено се надявам, да не визираш мен като идол...все пак това е форум за здравословен начин на живот...какъвто аз определено не водя :)
21.02.12
12:57
Всеки си има различен идол, затова и не съм посочил конкретното име, но то хейтърите си знаят много добре :)
21.02.12
13:08
казано от Иван Шишманов на 21.02.12, 12:38:
Аз съм работещ човек, който иска да е здрав и да изглежда добре. Във второто се включва симетрично оформено и изчистено тяло,
Което ще “стане” с по половин кило прост въглехидрат през 1-2 дни :) А оправданието “работещ” човек е ...несериозно. Не 100%, но 90% от хората във форума са работещи. Аз примерно също чийтвам редовно(макар с много по-малки количества), затова и нямам голям напредък визуално :D Но знам, че проблемът не е в бачкането, а в липсата ми на дисциплина :)
Поздрави :)
Яжте ги тия трансмазнини и прости въглехидрати...пийте газирани боклуци и ментета алкохол...и ще видим след 10 години кой ще е по болници и кой ще пикае напред и гони мацките:)
А как се хранят спортисти с дву или триразови ежеднвени натоварвания е нелепо да сравняваш с такива на човек, чийто обем е колкото тяхната загрявка.
Не говоря за Ванката, а по принцип:)
Сега някой ще каже, еми ям си боклуци и пак съм здрав. ОК, жив и здрав да си, ама ако се хранеше добре, щеше да си в пъти по-здрав...и маааааалко по-умен:)
21.02.12
13:29
казано от ISB на 17.02.12, 19:55:
Здравей Ванка,
Не съм е ровил много в Дневника,ама що постоянно питат за въглените и т.н
Къв е проблема ако хапваш сладко,хляб,пиеш газирано и т.н.
Аз пък знам и съм виждал как Борците ядяха по 2-3 порции всякви”Греховни”
неща с по цял бял хляб и пак бяха най-изчистените и силни копелета на Света.
Или отидете да видите Иво от Ловеч да ви ги обясни тия работи :DМалко посмапих ,ама айде стига с това хранене бе ...всеки да яде квото иска,да тренира както си иска
нали го правим за Удоволствие и Кеф. Ако ме кефеше шях да ходя за риба...
Като ми се дояде ям Дюнер, тая вечер ядох сланина с бял хляб и кисело зеле ,щот ми е кеф;)
Ванка извинявам се че ти спамя дневника. Но човека си го е написал. Аз по хубаво от него не мога. Не прочетохте (осмислихте ли) какво е написал.
Истината е щом нещо ти доставя удоволствие защо да го ограничаваш. Много са ми интересен ни хората, които спазват някакъв здравословен начин на живот (според тях) и го натякват на всички. Ми хубаво бе като пресичаш улицата ще те блъсне кола и язък за здравето ти. Пък ти си живей както си искаш, пък после като се гътнеш поне си се наживял. Аз така смятам че е правилно. Някой хора все едно целия им живот е Фитнеса или храната. Има много променливи, които не зависят от нас... Така че живейте бе ...
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 21.02.12 13:37.
21.02.12
13:35
казано от slavko на 21.02.12, 13:28:
Яжте ги тия трансмазнини и прости въглехидрати...пийте газирани боклуци и ментета алкохол...и ще видим след 10 години кой ще е по болници и кой ще пикае напред и гони мацките:)
Абе славко гледам от няколко седмици си яко против въглехидратите хубаво ок. Но интересното ми е че преди яко ядеше въглени и нямаше проблем с това. Сега как така изведнъж... То отдавна се знае че са вредни. Но кога са вредни.. Забравихте че е до доза. Тя и лекарствата са вредни, и добавките са вредни, и минералната вода е вредна. “Всичко е отрова, но всичко е до доза”. Ако хапвам всеки ден по половин шоколад на закуска и след 5 години ще пукна ли??? ядеш хляб и се гътваш (devil)
21.02.12
13:35
А как се хранят спортисти с дву или триразови ежеднвени натоварвания е нелепо да сравняваш с такива на човек, чийто обем е колкото тяхната загрявка.
Сега някой ще каже, еми ям си боклуци и пак съм здрав. ОК, жив и здрав да си, ама ако се хранеше добре, щеше да си в пъти по-здрав...и маааааалко по-умен:)
Я съм ял от всичко ;)
И когато съм тренирал по 22 часа на седмица и когато не съм тренирал със седмици. Истината е, че е все тая - ставам малко по-дебел/по-слаб/по-силен/по-изчистен и толкова. Пикая все в една и съща посока(па и то важното е да уцелваш тоалетната чиния) :)
След 10 години съм готов пак да си говоря с всеки...Само да мога да се наспивам...
Не ви ли светва вече, че чаак толкова здравословно, целомъдерно и целеустремено отива към чиста реклама на тоя, оня, това, онова...а ?
Всичко е пари... ! :)
21.02.12
13:40
Тоест - при него ОК, щото се познавате и сте приятели, а при другите не? :) Извини ме, ако не съм те разбрал правилно :)
Ял съм всичко, тренирал съм различно...
Със захари съм се чувствал най-зле и най-слаб, най-невъзстановен и най-подпухнал...
Със сланина и пържоли се чувствам върха:)))
Пак казвам...яжте, каквото Ви е вкусно...то ествествения подбор си знае работата:)
Сашо, ти па кога не си тренирал със седмици:)))
p.s. Ивчооооооо...готин аватар, близахме тогава раните в Атина с теб:)))))
21.02.12
13:45
казано от slavko на 21.02.12, 13:43:
Сашо, ти па кога не си тренирал със седмици:)))
Много пъти...за съжаление. То и две - три седмици са си седмици ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.02.12 13:45.
Херцогчо, недей да ме дразниш брат, че нали знаеш какво се получава:)
Ванката отвреме на време има и хубави тренировки, има и скатавки...както и аз, затова зибягвам да говоря конкретно за някои, особено ако пиша в нечии дневник.
И с Ванката се познавам, и с теб...както и с няколко десетки хиляди човека в БГ, Америка и Европа:)))
21.02.12
13:57
казано от slavko на 21.02.12, 13:47:
Херцогчо, недей да ме дразниш брат, че нали знаеш какво се получава:)
Ванката отвреме на време има и хубави тренировки, има и скатавки...както и аз, затова зибягвам да говоря конкретно за някои, особено ако пиша в нечии дневник.
И с Ванката се познавам, и с теб...както и с няколко десетки хиляди човека в БГ, Америка и Европа:)))
Славко, аз не виждам никакво дразнене - задавам си въпроса :) Това как ти го разбираш е въпрос на лична интерпретация. И за да съм сигурен, че моята интерпретация на твоето мнение е правилна - питам. А темата тръгна от мен донякъде заради мненията ми за въглените :)
Само ще добавя, че когато се говори без конкретни имена, най-често настъпват недоразумения - еди кой си си помислил, че еди кой си казал и т.н. ;) Просто искам да го избегнем ;)
Поздрави :)
казано от Марин Маринов на 21.02.12, 13:29:
Истината е щом нещо ти доставя удоволствие защо да го ограничаваш. Много са ми интересен ни хората, които спазват някакъв здравословен начин на живот (според тях) и го натякват на всички. Ми хубаво бе като пресичаш улицата ще те блъсне кола и язък за здравето ти. Пък ти си живей както си искаш, пък после като се гътнеш поне си се наживял. Аз така смятам че е правилно. Някой хора все едно целия им живот е Фитнеса или храната. Има много променливи, които не зависят от нас... Така че живейте бе ...
Марине, дай тогава да живеем ден за ден щото утре може да ни блъсне кола, или да ни падне тухла на главата. Разбира се има го това.. както е казал Сенека “Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден”, за това моята философия е, че трябва да се стремиш към баланса. Аз лично гледам да живея така, сякаш живота ми може да приключи и утре, нооо си правя и сметката че мога и да доживея до 100 години ;)
Струва ми се, че дискусията бързо ще се премести към йогата и храненето/яденето на/ със слънчева светлина................................Както се казва навън е слънчево излезте и хапнете.
Извинявам се за спама.
21.02.12
14:19
казано от Olegs на 21.02.12, 14:02:
Струва ми се, че дискусията бързо ще се премести към йогата и храненето/яденето на/ със слънчева светлина................................Както се казва навън е слънчево излезте и хапнете.
Извинявам се за спама.
Тоа пъ де се обажда. Айде на по тортичка този уикенд :D
Вижте сега, джънкът не е лош за психиката, като и може да е прекалено лош за психиката. Същото важи и за изрядно здравословното хранене. Ако имаш нужда от сила и издръжливост, тя храната сама ще се нагласи и ще мухаш мръвките и маслото. Ако ти липсва нещо обаче, то тогава се прибягва към джънк. И аз хапвам джънк, напоследък дори повече, но освен него имам и една стабилна основа от качествена храна. Ако се лишавам прекалено много, то ще се върне два пъти повече. Ако си кажеш да не мислиш за нещо, първото нещо за което си мислиш е познайте кое? Балансът е важен, а смирението си е еб.. майката. Няма място за смирение при тежките тренировки.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 21.02.12 14:20.
21.02.12
14:20
казано от NeDD на 21.02.12, 13:58:
Марине, дай тогава да живеем ден за ден щото утре може да ни блъсне кола, или да ни падне тухла на главата. Разбира се има го това.. както е казал Сенека “Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден”, за това моята философия е, че трябва да се стремиш към баланса. Аз лично гледам да живея така, сякаш живота ми може да приключи и утре, нооо си правя и сметката че мога и да доживея до 100 години ;)
Не съм казал да не спазваме здравословен режим. Не си ме разбрал. Идеята ми беше че за едни едно е здравословно за други друго... А ако ний си мислим че живеем здравословно да не го натяква ме на другите. Поради причинете които изтъкнах горе. Не сме господари на съдбата си.. Не казвам да не даваме съвети ако ни попитат.. (уточнявам за да не остана пак не доразбран, не бива за политик(swear))
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.02.12 14:53.
21.02.12
14:35
Хайде и аз да се включа в отбора на тези, които ядат всичко и си нямат проблеми :D
Яжте пийте и си носете новите дрехи - живота не започва и не свършва с тренировките ;)
Ям, пия и тези три неща, докато съм млад, а после ще ти мисля нещата.
Един виц по повода, да се посмеете и да не задълбавате толкова:
Журналистка взима интервю от столетник:
- Дядо, пушил ли си през живота си?
- Чедо, виждаш ли онази купа сено - повече цигари съм изпушил през живота си.
- Дядо, а пиеш ли?
- Чедо онази камара дърва виждаш ли? Повече бутилки с алкохол съм изпил.
- Дядо, а с е.ането, как си?
- Чедо, онази коса виждаш ли, дето е подпряна на обора? Вчера дойде да ме прибира смъртта и такъв к.р й отпрах, че си забрави косата.
И Нед, и Десо им подкрепям яко постовете...затова гороря и аз. Въпреки, че това с баланса е малко като да намериш бялата лястовица:)
Имах една приятелка, дето я тренирах усилено и тя си се раздваше де...ама като стане време за храна, казваше тия неща “изтренирала съм си го”, “един път се живее” и удри тия еклери с фанта лимон:))) Е сега е изродски слон и ме търси да й пиша диети...хахахах...банална история,а...не мислите ли:)
21.02.12
14:45
казано от slavko на 21.02.12, 14:39:
И Нед, и Десо им подкрепям яко постовете...затова гороря и аз. Въпреки, че това с баланса е малко като да намериш бялата лястовица:)
Е то това е проблема баланса. То ако беше лесно нямаше си чешем езиците. Баланса за едни е крайност за други...(dull)
Абе с няколко думи казах същото като теб
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 21.02.12 14:45.
А така...идеална житейска постройка...ям, пия и са бия...па, ще мисля, като се осера като карпатски вълк:)
21.02.12
15:14
казано от Марин Маринов на 21.02.12, 14:45:
Баланса за едни е крайност за други...(dull)
Поради това не е нужно да бъде упрекван и поучаван всеки, който не е на НВД, не се храни високомазнинно, не е вегетарианец, не пости, пости, яде само месо, яде само джънк, яде въглехидрати, е убеден суровоядец...Пък и хранителните навици се изграждат цял живот и се променят цял живот.
Ако имах баничарница щех да ви донеса от 100 извора вода, че да си купувате от моите банички. Ако имах месарница щях да ви пусна 100 изследвания за ползите от месото. Ако в склада ми гранясваха 5 тона зехтин щях да ви залея със статии за ползата му. Ако имах оранжерии с марули и 10 дка спанак щях да ви водя проповеди за това, колко е полезно да сте вегетарианци. Ако продавах захарни изделия щеше да сте подложени на напрестанна реклама на простите въглехидрати и ползите от инсулиновия пик.
Айде, аз нямам нищо от горните, но що не се замислите колко хора ви пробутват собствените си възгледи срещу пари ?
21.02.12
15:45
... a колко ги пробутват без да им се плаща... :D
Христо Ботев има едно много хубаво стихотворение с един прекрасен пасаж, който всъщност е и един от моите житейски убеждения и заключения, но ще го спестя, че нали сте ми обидчиви...който е чел, да се сеща...
Хорхе Букай, макар бил той приеман като прекалено комерсиален, казва в един от разказите си : “повечето хора не стига, че са .....ви, ами не приемат и съвет”...
Та така...
Тук не говорим кой, какво обича да яде, кой, какво продава или му продават. А за това, което в дългосрочен план ще ти осигури крепко здраве и НЕходене по доктори(това с удрянето от кола са детски, несериозни истории и го подминавам). Има полезни храни и такива, които бавно те убиват и тровят. Кое не ти е ясно бе Сашо, дееба?!?!!?
21.02.12
16:17
казано от slavko на 21.02.12, 16:10:
Тук не говорим кой, какво обича да яде, кой, какво продава или му продават.
Напротив, но ще ти споделя подробности като се видим. Напомни ми ;)
казано от slavko на 21.02.12, 16:10:
А за това, което в дългосрочен план ще ти осигури крепко здраве и НЕходене по доктори(това с удрянето от кола са детски, несериозни истории и го подминавам). Има полезни храни и такива, които бавно те убиват и тровят. Кое не ти е ясно бе Сашо, дееба?!?!!?
Кое трябва да ми е ясно?
Крепко здраве в дългосрочен план според мен е едно, според Йогананда е друго, според Лу Зинджан - трето, според Чърчил - четвърто.
Генерални изводи може да се направят след 300 години, засега са само недоказани във времето теории ;)
Тук ме отказа с предпоследното изречение, ще трябва още да зачета:)
Да се закрепи времето малко и идвам при теб:)
21.02.12
16:55
казано от Херцог Трън на 21.02.12, 13:08:
Което ще “стане” с по половин кило прост въглехидрат през 1-2 дни :) А оправданието “работещ” човек е ...несериозно. Не 100%, но 90% от хората във форума са работещи. Аз примерно също чийтвам редовно(макар с много по-малки количества), затова и нямам голям напредък визуално :D Но знам, че проблемът не е в бачкането, а в липсата ми на дисциплина :)Поздрави :)
Изглежда не чийтваш правилно. На мен ми е позволен чийта при определени условия, и аз ги спазвам.
Затова и аз имам резултати, не само в свалени килограми от теглото и покачени кила на щангите, но и с необременена психика.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 21.02.12 16:56.
Има един филм, “Островът” май се казваше. Там отглеждат клонирани копия на по-богатите като застрахователна полица, ако им потрябват органи. Тия клонираните ги карат да тренират редовно и ги хранят само със строго определена “чиста” и всеообщоустановената здравословна храна, макар че на тях им е криво и те направо убиват за сладко и салам. За тоя филм се сещам винаги, когато поставя под въпрос смисъла на тъй-нареченото “чисто” хранене. Правото на избор понякога е подвеждащо, но и без него е кофти.
казано от James Hinks на 21.02.12, 15:14:
Ако продавах захарни изделия щеше да сте подложени на напрестанна реклама на простите въглехидрати и ползите от инсулиновия пик.
Айде, аз нямам нищо от горните, но що не се замислите колко хора ви пробутват собствените си възгледи срещу пари ?
21.02.12
17:24
казано от Иван Шишманов на 21.02.12, 16:55:
казано от Херцог Трън на 21.02.12, 13:08:
Което ще “стане” с по половин кило прост въглехидрат през 1-2 дни :) А оправданието “работещ” човек е ...несериозно. Не 100%, но 90% от хората във форума са работещи. Аз примерно също чийтвам редовно(макар с много по-малки количества), затова и нямам голям напредък визуално :D Но знам, че проблемът не е в бачкането, а в липсата ми на дисциплина :)Поздрави :)
Изглежда не чийтваш правилно. На мен ми е позволен чийта при определени условия, и аз ги спазвам.
Затова и аз имам резултати, не само в свалени килограми от теглото и покачени кила на щангите, но и с необременена психика.
Оооо, има си и правила за чийтване? :D :D :D Става забавно :)
За да уточня, понеже си чешеме.....клавиатурите - казах “нямам ГОЛЯМ напредък” - това не значи, че нямам ;) Второ - за килата на щангите, напредъкът си ми е много добър и никога не е страдал от храненето(което е учудващо може би...). А за обременена психика....приличам ли ти на човек с такава? :D :D :D Само едно се чудя...как аджеба се изяждат кило и половина прости въглехидрати ? Смисъл, горе долу си го претеглих наум, представих си го в сладолед/шоколад и т.н. и си мисля че дори ако пробвам да го изям за един ден, ще се про*ера накрая...а уж имам опит и капацитет :D :D :D Та, сподели моля те, правилата на чийтването, все пак форума е за обмяна на идеи, нали?
Аз не знаех,че има правилен и неправилен чийт,мислех си,че е само количествен... ;)
21.02.12
17:44
казано от Херцог Трън на 21.02.12, 17:24:
все пак форума е за обмяна на идеи, нали?
Да, форумът беше за обмяна на идеи. Беше. Сега е за хвалене и мерене на пишки. А аз не искам да се хваля и да си го меря.
21.02.12
21:23
казано от Иван Шишманов на 21.02.12, 17:44:
казано от Херцог Трън на 21.02.12, 17:24:
все пак форума е за обмяна на идеи, нали?
Да, форумът беше за обмяна на идеи. Беше. Сега е за хвалене и мерене на пишки. А аз не искам да се хваля и да си го меря.
Тогава защо го ползваш? Извинявай, просто си противоречиш... (wait)