Кристиян и кросфит мечето

Прескочи до:

Обща тренировка на открито до заWODa
Загрявка и мачкане
5хбутане и дърпане на мерцедес по двойки, всеки със всеки, като след дърпане или бутане следва дължина на другото движение
напади с 16кг пудовка в изпъната нагоре ръка
Комплекс с подаване на пудовка/и настрани и last man планкове. На нормалният планк победих, на страничните останах два пъти втори след Юли.
Разтягане и мачкане

Хубава тренировка на хубаво време. Снимки могат да бъдат намерени при желание тук

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 05.05.12 17:20.

Тренировка в заWODa
Загрявка
няколко гимнастически упражнения, фокусирани върху стойката на ръце, долният трапец и хвата
Комплекс с/срещу Никола - amrap за 20 минути от
в началото на минутата 3 hang снача, през останалото време нечетните минути кофи на халки, а четните skin the cat
Разтягане

Докарах ги до 19 skin the cat и към 70 кофи. Страшно натоварване на рамената. По едно време не мислех че ще изкарам до края :)

ЕДИТ: вчерашният ни комплекс се подвизава под името bitte schoen - danke schoen

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 06.05.12 17:49.

Тренировка набързо в заWODa
Загрявка
преден клек - 3x20, 3x40, 1x60, 1x80
Комплекс от Юли/@Oranje
3 минути от 3хзаден клек с тежест равна на СТ и 3 скока на кутия с приземяване на един крак
1 минута почивка
3 минути от 3хмъртва тяга с тежест равна на СТ и 2х3 скока на дължина
1 минута почивка
завъртяно два пъти - по 4 рунда за 3 минути и на двете и двата пъти
Разтягане

Заради комплекса движението към нас беше леко затруднено :)

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 07.05.12 22:11.

Тренировка в заWODa
Загрявка

казано от Кристиян  Иванов на 17.03.12, 18:14:

В рамките на ~2 часа
Lynne - лег с 80кг при 78кг лично тегло - 100 бройки
лег      9 - 8 - 8 - 7 - 7
набирания 12 - 13 - 12 - 13 - 11

Lynne днес - 80кг при лично тегло 75 - 105 бройки
лег          - 9, 10, 8, 7, 6
набирания - 13, 12, 15, 13, 12

3 пъти от прогресия за задна везна + прогресия за предна везна + 10xвъртене на 24кг пудовка около торса на едната и на другата страна
Разтягане

Комплексът значително по-лесен лег от миналият път, въпреки че не мисля, че съм правил лег наскоро.
Прогресията за задна везна не бе ше зле, може би е малко по-зле от лятото и тренировките на открито, но ще се навакса.
Прогресията за предна везна беше по-добре от колкото през лятото, или поне така я чувствах, особено при положение, че я правих на халки.

Offtopic:
Официално завърших 12 клас :D
Остават подготовка за и самата Национална олимпиада по информационни технологии тази седмица в Монтана
Подготовка и самите матури
Подготовка и изпит по специалността, както и защита на дипломни работи

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 08.05.12 21:49.

Тренировка ва заWODa
Загрявка и мачкане
Tiger - 13 рунда, до някъде доволен, до някъде разочарован. Но все пак ми е 5 пореден тренировъчен ден, а и утре ще се тренира.
Няколко силови и прогресии за предна везна.

Тренировка в заWODa
Загрявка
Back Squat BW - max reps for 3 min - 80кг на лоста при 75 СТ, 20 повторения

кофи на халки и набирания - 3/3, 3+10kg/3+10kg, 3+20kg/3+20kg, 3+20kg/2+20kg, 3+20kg/2+20kg, 3+20kg/2+20kg
въртене на пудовка около торса - 10 на страна с 24кг пудовка, 3х 7 на страна с 32 кг пудовка
Сервитьорска разходка с 24кг пудовка, че нещо изоставам в това отношение, отиване и връщане на ръка
Разходка с пудовка в изпънатата ръка и в спусанатата, отиване и върщане, съответно - 24кг/8кг, 24кг/16кг, 24кг/24кг, 24кг/32кг

Разтягане

Шести пореден ден трениране и се натрупа малко умора. Доволен съм като цяло от комплекса. Доволен съм и от факта че мога да задържам 24кг пудовка в изпъната нагоре ръка за разходка, но с 32кг в другата си тежи. Отделно 32 кг пудовка при въртене доста ми товари хвата.

Такааа, няколко дни в Монтана. Много красив и спокоен град. Липса на на физическа активност, липса на сън, но пък доволно преяждане и тн.
Олимпиадата мина, на фона на всички които разработват приложенията си от 4 години, ходят на олимпиадата още от по-ниската категория, сиреч преди да станат 8 клас и някакви индивиди, чиито родители им наливат специализирани знания от 4-5 години, ние отидохме между другото. На шега и майтап на областният кръг взехме първо и трето място за София. На национално ниво си поделихме 13 място от 80 проекта във всички категории и 5 и 8 място в нашата категория.
Взехме си по 5.75, като оценка и няма да се налага да ходим на изпитите на СУ, само матури. Станахме студенти преди да завършим :D

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 14.05.12 20:12.

Лека тренировка след едноседмично отсъствие от заWODа
Загрявка
Кофи на халки с тежест, максове - 2x10, 2x20, 1x25, 1x30, 1x35, 1x40, 1x45 при СТ 76кг

Набиране с тежест с неутрален хват - 2x10, 2x15, 1x20, 3x20, 3x20, 3x20
Нещо гимнастическо*
2x Фермерско-сервитьорска разходка с 24кг пудовка в изпънатата ръка и 24кг пудовка в другата
2х10 въртене на 24кг пудовка около торса първо в едната, после в другата посока
Разтягане

От макса на кофи на халки съм повече от доволен. Бях си поставил за цел 40кг, така че да мина 1/2 от СТ, а и помня как лятото 35кг ми тежаха, при положение че бях по-тежък :)

18.05.12
00:06

Браво, машина, искам и аз така, и без тежест ще съм доволна да падна толкова ниско на кофички на халки :)

Кристиян определено в “завода за машини” се превърща в машина. Само до преди няколко месеца на един буткемп едва победи един чичка който даже бе 25 кила (кила не мускули :) )по тежък, а днес вече прави и стойка на една ръка от пудовка  и силовите му постижения за годините, теглото му и стажа му хич не са му лоши и издържливостта му се е подобрила и т.н.. 
Евала Кристияне, продължавай все така !

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 18.05.12 12:26.

Ванка, горепосоченият чичка също се е стегнал доста. Да не говорим какво значение имат моментното състояние и почивката. Така че продължавай да тренираш и да водиш групата ви вместо да разсъждаваш относно прогреса на другите. Сравнявай се само със себе си, прогреса и при теб е очевиден!

Puppy, аз съм си дървен, иначе може още по-надолу

Абе виждам как пак ще си заключен на следващия бууткемп. :D

казано от Павел Недков на 18.05.12, 14:03:

Абе виждам как пак ще си заключен на следващия бууткемп. :D

Този път той ще е заключения, за да си повярва малко повече :D

Кристияне, хубаво е да не се коментират неща които не се познават, конкретни чички форми нива и т.н. За определянето на спортната форма и прогреса или регреса на някой си има мерки, теглилки, бенчмарк комплекси целящи измерването на различни показатели и т.н. Все неща които не знаеш, за да коментираш кой в каква форма е. Нали инженер ще ставаш, а не философ теоретик. Не може да видиш на някой някаква аматьорска пишман снимка и да кажеш „олеее тоя е станал мноооу здрав” . Имаше един потребител дето на ден по 12 клипчета си качваше само да доказва колко е здрав  и така и не успя да убеди много от съфорумците, но пък много бяха потънали в захлас.
На следващия буткемп чичката няма да участва и няма да те заключва то ти и без това отдавна джиткаш с 24-ката, та  ще те гледаме в категория 24.
Може да си дървен, но имаш добра основа над която да стъпиш и да се раздвижиш.

Недей така бе, Ванка. Майтап да става. :)
Нито Кристиян се е взел кой знае колко на сериозно, нито е целял да умаловажи твоите постижения по някакъв начин.
Чешем си езиците само. :P

ЕДИТ:
Те инженерите и от философия не е лошо да разбират малко. ;)

Мнението беше редактирано от Павел Недков на 18.05.12 15:44.

казано от Павел Недков на 18.05.12, 15:42:

Нито Кристиян се е взел кой знае колко на сериозно.

А трябва да се взима на сериозно, защото е сериозен и млад има всички предпоставки да постигне много.

Казах ти че бенчмарк комплексите, тежестите и времената силно зависят от моментното състояние и настроение, не ги мисли. Но добре няма да споря повече.

Да Кристияне, когато си на игрите на олимпията или на Олимпиядата определено всяко нещо включително и моментното настроение и състояние са много много важни, но когато си аматьор до степен, че  изобщо да не можеш да завършиш половината бенчмарк комплекси, а за другата половина да не можеш да се вместиш в бройки/времена за ниво “начинаещ”, изобщо не е от значение моментното настроение или настроение.
Нито на сцената, нито на работа нито на плажа или в живота някой ще те пита в какво моментно насторние и състояние си, а какво можеш.

П.П. Павка, от мен да знаеш комбинация от инженер философ би била неочаквано лоша :D.

Тренировка в заWODa
Загрявка и мачкане
Корабът “Радецки” - 12 пълни рунда и по един snatch на ръка с 16кг пудовка
малко clean-ове
tuck на халки

Мислех да се пробвам с 24кг пудовка, но се оказа че доста тежи на лявата ръка. Комплексът като цяло излезе малко по-тежък от очакваното. Най-много време отнемаше смяната на ръцете след всеки snatch. При clean-овете изненадващо ми изпука левият палец.

Гледай да не ти изпука кръста, че ...си аут.

Дружна тренировка в заWODa
Загрявка и мачкане
4 пъти
- тичане напред-назад с конуси - 1, 3, 2, 4, 1
- 10х заден клек с 50кг
- 5х скок на кутия

3 пъти
- тичане наляво-надясно с конуси, като се започва и завършва от game push up в долна позиция
- 5 напада настрани с пудовка, първо 16кг, после 24кг
- box ski hops

2 пъти
- старт от равна позиция на краката
- фермерска разходка с барове с 2х20кг напред, оставяне, вдигане наново и връщане обратно
- скокове на дължина

3 пъти
- старт акцентиращ върху прасеца
- 10х повдигания с щанга - 80кг
- 10 подскока инициирани от прасеца

И малко изометрия за средна секция

Разтягане

Ванка искрено ти благодаря! Въпреки това сутринта, като се събудих кръста ме беше предал, заради което третата комбинация беше само 2 рунда.

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 20.05.12 20:02.

Първа тренировка след десетдневно прекъсване заради балове, море и т.н.. Първи комплекс в горната категория - 24кг пудовки.
Загрявка и мачкане
Ботеви дни
“Корабът Радецки” с 24кг пудовка -95 повторения (9 пълни рунда + 5 изхвърляния)
10 мин почивка
“Пътят към Околчица” с 15кг диск - 15:21
10 мин почивка
“Той не умира!” - 113

Доволен съм като цяло, Никола не ме би с голяма разлика. Ако не се бях натъпкал преди да изляза вероятно щях да мога малко повече на вторият комплекс. Общо взето си покрих желанията от към представяне.

Дружна тренировка на открито до заWODa
Загрявка и мачкане
6 пъти (от равен старт - тичане наляво-надясно с конуси, последвано от спринт с гума)
6 пъти спринт*
Комплекс 12 минути
1 минута суинг с 24кг пудовка
1 минута удряне с чук, като се редува замхване от ляво, от горе, от дясно, от горе
75 суинга и 125 удара с чук
Разтягане и мачкане

На комплекса започнах с по 15 суинга и 20 удара с чук, като след половината намалих суинговете на по 10, а последният рунд ударите бяха до края.

Зверска мускулна треска от вчера, само корема не беше засегнат. Няколко дни почивки от към сериозни тренировки.

03.06.12
20:22

Забрави да опишеш и упражнението за ядро, което правихме около гумата :).

казано от karpi на 03.06.12, 20:22:

Не мисля че го правих като хората, за да мога да го опиша :D

03.06.12
20:34

казано от Кристиян  Иванов на 03.06.12, 20:23:

казано от karpi на 03.06.12, 20:22:

Не мисля че го правих като хората, за да мога да го опиша :D

Като за първи опит добре се справи, а пък и на някой може да му се стори интересно и да реши да го включи в следващата си тренировка за ядро :).

Тренировка в заWODa
Загрявка
Набиране с тежест - 3x10кг, 3x20кг, 1x25кг, 1x25кг, 1x25кг
Комплекс - 21-18-15-12-9-6-3 от
Колена към лакти
кофи на халки
скок върху кутия
суинг с 24кг пудовка
Време 39:17.
Фермерско-сервитьорска разходка с препятствия с 24кг пудовка в изпънатата ръка и 24кг пудовка в другата
Други неща*

Най-после успях да отида до НСА, за да тествам отново 5k
Преди -

казано от Кристиян  Иванов на 09.09.11, 00:53:

4 септември 2011 г - 29 минути

- днес - малко под 19 минути
Останах повече от доволен, над 10 минути подобрение, за под година, имайки в предвид че долната ми част си е по-слаба, а и съм далеч от това да наблягам на тичането :) Равномерно темпо от начало до край, с леко забързване последната обиколка. Този път без задъхване или недостиг на въздух. Единствено прасците се запалиха към края.

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 07.06.12 19:32.

07.06.12
19:43

Този път без задъхване или недостиг на въздух.

:x: :x :x (clap)

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 07.06.12 19:43.

07.06.12
20:09

Браво бе изверг. 19 минути и да кажеш, че даже не си се задъхал... Не успявам да си го представя даже. Поздравления още веднъж

казано от gips на 07.06.12, 20:09:

Браво бе изверг. 19 минути и да кажеш, че даже не си се задъхал... Не успявам да си го представя даже. Поздравления още веднъж

Имаше някакво задъхване, но беше далеч от миналият път, там сам знаеш че едвам докретах до края :D. Беше и по-слабо от задъхването ми на комплекса вчера. До края си го тичах с кеф. За това и после проверих дистанцията наново, защото ми се стори твърде леко.

казано от Кристиян  Иванов на 07.06.12, 20:52:

Имаше някакво задъхване, но беше далеч от миналият път, там сам знаеш че едвам докретах до края :D. Беше и по-слабо от задъхването ми на комплекса вчера. До края си го тичах с кеф. За това и после проверих дистанцията наново, защото ми се стори твърде леко.

Как проверяваш дистанцията? Смисъл обиколка или на отсечки. Или с телефона някакъв крачкомер.

казано от Марин Маринов на 07.06.12, 22:30:

казано от Кристиян  Иванов на 07.06.12, 20:52:

Как проверяваш дистанцията? Смисъл обиколка или на отсечки. Или с телефона някакъв крачкомер.

Има сайтове за смятане на разстояние на базата на google maps (разлика между координатни точки), например подсигуряhttp://www.geodistance.com/ . Имат известно отклонение естествено. С телефон вероятно също може, но моят е достатъчно стар за да не се сеща за такива неща :) Иначе и миналият път бягахме 5к на същата писта, просто исках да се уверя.

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 07.06.12 22:37.

Дружна тренировка в заWODa - въпреки отсъствието си, Юли ни беше оставил комплекс, с който ‘леко’ ни надцени
Загрявка и мачкане
Комлекс - 10, 9, 8…1 от
Напади с позиция на лоста, като за преден клек - 40кг
Преден клек - 40кг
Мъртва тяга - 80кг
Пуш преса - 40кг
Заден клек - 40кг
Време - 50:35
Разтягане
3 серии въртене на 24кг пудовка около торса

Комплекса по план трябваше да се завърти отново до 10, след като стигнахме 1, но щеше да дойде в повече. Нападите ми скъсиха живота, при тях накъсването беше най-голямо, леко накъсване имаше и при тягата. Всичко останало беше по 1 серия от начало до край. Отвратително време, но пък до преди няколко месеца или нямаше да го завърша или щеше да ми отнеме доста над час.
За пореден път си пролича, колко слаба ми е долната част и че ми липсва сила като цяло. За това и в краткосрочен план ще наблегна на долната част и силата, като цяло.

On a side note: Надя/karpi, показа защо е атлет на месеца и даде време, по-добро от моето и това на Никола.

09.06.12
20:29

Това тежестта за мъже и за жени ли е?

Погледни на комплекса от тази гледна точка:

Napadi (front squat hold)
A2G front squat
Deadlift х2
Y=push press
А2G back squat

казано от Puppy на 09.06.12, 20:29:

Това тежестта за мъже и за жени ли е?

За жени беше 30/60

казано от Oranje на 09.06.12, 21:15:

Погледни на комплекса от тази гледна точка:

Napadi (front squat hold)
A2G front squat
Deadlift х2
Y=push press
А2G back squat

Усетих, че има нещо :D
Въпреки скритата абревиатура винаги е забавно да се изправя срещу Никола, дори и резултата рядко да е различен :D

Дружна тренировка на открито до заWODa
Загрявка и мачкане
~3х20 метра фермерска разходка с 2х32кг пудовки и един път с 2х16кг
спринтове, като началната позиция е на лицева опора
20 минутен отборен комплекс, от типа “Махай се от тук”, състоящ се от фермерска удари с чук, експлозивни напади и бърпита, като между всяко има фермерска 2хразходка с 2х32кг пудовки и спринт.
bitte schoen - danke schoen
страничен планк
bitte schoen - danke schoen в обратната посока
страничен планк на другата страна
обикаляне на гума от позиция на планк. Ръцете са върху гумата, краката се преместват малко, ръцете слизат долу, пак горе, пак се местят краката и тн.

Да взема да си опиша и храненето за деня, и без това не съм, а и напоследък станаха що годе еднакви по брой и размер :D
Обяд - пържени кюфтета с пържени картофи, шопска салата, хляб
Преди да изляза за тренировка - лек сандвич с колбас, топено сирене и кетчуп
След прибиране от тренировката  - 2 сандвича с колбас, топено сирене и кетчуп
Ще последват вечеря - същата като обяда, и най-вероятно още едно междинно хранене преди да легна.
След всяко хранене присъства и не малко количество сладки неща :)

Изготвих си и представа за началото на следващата седмица от към тренировки.

След кратко прекъсване поради технически причини.....

Вчера - тренировка в заWODa
Загрявка
Преден клек - 2x20, 2x30, 2x40, 2x50, 2x60, 1x70, 1x80, 1x85, 1x95кг
Военна преса - 2x20, 2x30, 2x40, 1x50, 1x60
Clean - 2х20, 2х30, 2x40, 2x50, 1x60, 1x70
Заден клек - 2х70, 1х90, 4х100
Upper body isometric holds - 8, 8, 15 - и то при положение, че след първият рунд изометрията често падаше на 20-25 секунди

~3,5 тона за пирамидата. Просто вече не ги помня точно.

Днес на НСА
Тичане 20 минути с не много бързо темпо
една обиколка ходене, малко вода и...
900 метра - 3.30

По време на тичането изникна спор, дали мога да мина 800 метра за под 3.20, ама нали малкият стадион е 300 метра, та ги закръглихме на 900. Направих и грешката да се изсиля от начало, без да взимам под внимание, че вече съм бягал 20 минути, така че с правилна стратегия или без предварителното бягане ще е по-добро времето.

Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 14.06.12 20:55.

Събота дружна тренировка на открито зад заWODa
Загрявка и мачкане
Множество състезания един срещу друг от напади със завързани 20кг за единият крак, zombie walk, напади с диск, тичане, клек с подскок, скорост и координация и др.
Разтягане

Неделя - дружна тренировка на открито зад заWODa
За пръв път имах възможността да пробвам 17кг чук
суингове, хай пул с пудовка от суинг, комплекс от тичане, удари с чук, експлозивни напади и суингове
Разтягане

Днес
Загрявка
20 минути заден клек - 8x6x80кг
20 минути лег - 10x6x70кг
20 минути тяга - 7х6х70кг
Разтягане

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1