инж. Марин Маринов - В момента: бързи, минималистични тренировки

Прескочи до:

Защо сгъваш с дъмбел, а не с щанга?

Преди време като пробвах да сгъвам с щанга бе боляха китките. От тогава не съм пробвал, пък и с дъмбели май ми харесва повече. Друга причина е, че сгъвам разнопосочно с ръцете , а това позволява да се ползва един нервно-мускулен феномен - Когато стегнеш антагониста на дададен мускул, само че този от другата половина на тялото, силата на първия се увеличава. Пример - стягаш си левият трицепс и това веднага ти качва силата на десния бицепс. Абе, хитринки разни ... ;)

27.06.12
14:36

В колко часа е първото ти хранене и в колко е последното?
През деня пиеш ли чайове, кафета, сокове?

През седмицата най-често първото ми хранене е към 13:30-14:00 часа, последното към 21:00-21:30, в събота и неделя първото е към 17:00, последното пак към 21:00-21:30. Когато обаче усетя глад (истински, защото при много хора е на емоционална основа) сутрин  , ям. Разбира има и доста изключения от този шаблон.  През деня пия кафе, чайове и сода с лимонче :) Сокове не пия.

27.06.12
15:33

казано от инж. Марин Маринов на 27.06.12, 14:26:

Преди време като пробвах да сгъвам с щанга бе боляха китките. От тогава не съм пробвал, пък и с дъмбели май ми харесва повече. Друга причина е, че сгъвам разнопосочно с ръцете , а това позволява да се ползва един нервно-мускулен феномен - Когато стегнеш антагониста на дададен мускул, само че този от другата половина на тялото, силата на първия се увеличава. Пример - стягаш си левият трицепс и това веднага ти качва силата на десния бицепс. Абе, хитринки разни ... ;)

Това май съм го чел в някоя от книгите на Цацулин.Незнам до колко е вярно де,някои негови теории са недоказани като цяло :(

27.06.12
15:36

казано от Vintage на 27.06.12, 15:33:

Това май съм го чел в някоя от книгите на Цацулин.Незнам до колко е вярно де,някои негови теории са недоказани като цяло :(

Не знам къде си го чел, но е стара “техника” и с особено голям успех се използва при рехабилитация от травми.

27.06.12
15:39

казано от James Hinks на 27.06.12, 15:36:

Не знам къде си го чел, но е стара “техника” и с особено голям успех се използва при рехабилитация от травми.

във ‘’пауър ту дъ пийпъл’‘

и нищо против техниката не съм казал,ако така е прозвучало : )

Мнението беше редактирано от Vintage на 27.06.12 15:40.

27.06.12
15:41

Ми не е вярно, от толкова лег и упражнения за трицепс трябваше да имам най-яките бицепси на света, пък то въобще не е така

27.06.12
15:41

Казах ти го за да не се съмняваш ;)

27.06.12
15:43

казано от Madboy на 27.06.12, 15:41:

Ми не е вярно, от толкова лег и упражнения за трицепс трябваше да имам най-яките бицепси на света, пък то въобще не е така

Ако ги правеше унилатерално можеше и да е така ;)

27.06.12
15:46

Правя ги и така :) Силата не ми се е качила в бицепсите от едно време когато редовно го тренирах

27.06.12
15:54

казано от Madboy на 27.06.12, 15:46:

Правя ги и така :) Силата не ми се е качила в бицепсите от едно време когато редовно го тренирах

Въпроса е кое преобладава, дали въобще ти е спаднала силата, колко ти е спадна ако е спаднала, с каква механика ги правиш движенията, тоест субективните фактори са много и не може да дадеш еднозначна и обективна оценка.
За това рядко се ползва като основен тренировъчен подход, по-често се позлва като рехабилитационнен или като допълващ.
Виж, мултиатлетичните борци тренират много неща така...но там основната причина не е тази.

27.06.12
15:56

В кафето и чайовете ползваш ли мед?
Плодове ядеш ли през деня?

казано от Julliet на 27.06.12, 15:56:

Не ям плодове и не ползвам мед.

Като стана дума за унилатерални движения, каква е разликата между лицева опора на 1 ръка и лицева опора с тежест?

DO

27.06.12
17:28

казано от инж. Марин Маринов на 27.06.12, 16:03:

Въглехидрати от какво си набавяш най-често ?

27.06.12
18:40

Добре де, нали днес каза, че си си купил мед и най-обичаш орехи с мед, овесени ядки с мед и канела...
Странно!
Това като на Господина ВМ-то и ЦХ-то.........
Ще кажете, че въглехидратите са наркотици и сакън някой да не разбере!

Мнението беше редактирано от Miyu на 27.06.12 18:44.

DO

27.06.12
18:49

казано от Marina на 27.06.12, 18:40:

Добре де, нали днес каза, че си си купил мед и най-обичаш орехи с мед, овесени ядки с мед и канела...
Странно!
Това като на Господина ВМ-то и ЦХ-то.........
Ще кажете, че въглехидратите са наркотици и сакън някой да не разбере!

Марина,щедро ни сипа на сто човека :D

Marina,  за кафето и чая имах в предвид. Виж как ми е зададен въпроса. Наистина си купих един буркан  мед, наистина ми е вкусно когато ям  овесени ядки с меди канела и орехи с мед, но аз това го правя рядко. Един буркан  с мед  се задържа при мен много месеци преди да свърши. И да не остане някой заблуден, хапвам си въглехидрати от време на време и не ме е страх да си призная, но все пак като погледна храната си, въглехидратите са малко, защото доста често имам дни почти на нула грама.
През лятото въглените са долу-горе ОК, но като захладнее времето на есен ги спирам и почвам с яка кетоза и студ. Това са ми бъдещите планове.

казано от Denny Crane на 27.06.12, 17:28:

Въглехидрати от какво си набавяш най-често ?

За сега ям всичко, но имам намерение да спра зърнените.

27.06.2012

Лежанка - 12@20, 5@60, 2@80, 1@90, 1@100, 1@105, 1@110
Клек - 2х10@20, 5@60, 3@70, 1@80, 3х3@90
Набиране с тежест - 3х3@20
Раменна преса дъмбели, седнал - 10@27

За половин час , толкова.

28.06.12
10:35

Пък аз съм Господин, баси якото:)
Ама трябваше Г-н Павлов да напишеш Маринче, че така ще станат недоразумения:)))

28.06.12
10:49

казано от slavko на 28.06.12, 10:35:

Пък аз съм Господин, баси якото:)
Ама трябваше Г-н Павлов да напишеш Маринче, че така ще станат недоразумения:)))

Е, не е нужно да конкретизирам, виж как сам си се сещаш :D :D :*

28.06.12
10:57

Благодаря за отговора. Днес започвам циклично хранене и е такива дребни въпросчета ми се въртяха из главата. Интересно ми бе да видя какво мислиш, а аз ще пречупя режима през моето ежедневие и нещата, които аз обичам.

А за студените душове - главата и нея ли си слагаш под студения душ? Мисля довечера да пробвам. Все пак съм жена и имам дълга коса. Решила съм като начало да пробвам следното довечера: да се изкъпя с топла вода и след това да завърша със студена струя, но ще гледам да облея само лицето си, без косата.

По принцип препоръчват адаптацията към студа да започва с потапянето на лицето в много студена вода.  И да, аз целия влизам под студения душ, не щадя нито една част от тялото ;)

28.06.12
15:36

Аз пък четох препоръки да се започва от стъпалата и постепенно към сърцето. Между другото последните 2-3 седмици по два пъти на ден се къпя със студена вода за около 2-3-4 мин. и започнах да чувствам коленете си сухи и изтъркани. Един ден се къпах с гореща вода и коленете ми се оправиха.

казано от Kini на 28.06.12, 15:36:

Аз пък четох препоръки да се започва от стъпалата и постепенно към сърцето. Между другото последните 2-3 седмици по два пъти на ден се къпя със студена вода за около 2-3-4 мин. и започнах да чувствам коленете си сухи и изтъркани. Един ден се къпах с гореща вода и коленете ми се оправиха.

Ники, според мен ти трудно ще се адаптираш към студа с твоето вегетарианско хранене, защото то е много богато на въглехидрати. Мазнините вървят със студа, а въглехидратите със слънцето и топлото време. Много въглехидрати+студ е объркваща комбинация за тялото.

28.06.12
19:26

Аз само в началото почвам със топла вода,за да си измия косата (без шампоан м/у другото),после само на студена.
Доволен съм от тия душове,манийка си е ; )

28.06.12
20:03

Както сте почнали , да споделя и аз (инжинере ако нещо, няма нищо нали ;) )
Аз започвам винаги със студена вода след тренировка (пък и през другото време) , защото след тренировка мускулите са напълнени с кръв и “разпънати”. Студената вода спомага за тяхното свиване, а последващата топла отново за тяхното разпускане. Така кръвта се размърдва и “измива” мускулната треска и спомага за по-добро въстановяване :)

28.06.2012

Лежанка - 7@40, 4@60, 2@70, 1@80, 1@90, 1@100, 1@105, 1@110, 4@105
Клек - 10@20, 5@60, 3@70, 1@80, 1@90, 2х2@100
Набиране с тежест - 6@20, 4@20
Раменна преса дъмбели, седнал - 10@27

Четворката на 105 щеше да е петичка, но дясната ми ръка се плъзна и реших да оставя щангата вместо да се намествам или да вдигам криво.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 28.06.12 20:54.

30.06.2012

Лежанка
- 5@60, 2@80, 1@90, 1@100, 1@105, 1@110, 1-1-1-1-1-1-1-1@100
Тяга - 7@70, 3@110, 1@140, 1@150, 4х1@170
Набиране с тежест - 7@20
Раменна преса с дъмбели, седнал - 12@27
Кофички с тежест - 10@30

Тренировката беше към 18 и нещо. Преди това басейнчета, 2 кафета. Яденето беше само 100 гр. сурови ядки. Като се имат в предивд условията, много доволна тренировка.  Преди тренировката една капсула Black Fire ме почерпи Madboy :) На кофичките с тежест сигурно можех да направя 20, но не ми беше цел да се напъвам много.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 30.06.12 22:28.

01.07.12
00:02

Яденето за деня ти ли е само 100г ядки?

01.07.12
00:05

Сигурно си имал предвид храненето преди тренировката.
А после? Какво яде?

След тренировка - един шоколад LZ, 200 гр. пилешко месо с някакъв странен сос, слата от домати краставици и сирене, 3 малки круши, 2 моркова, 1 филийка хляб. Един  банан , 6 жълтъка и малко кокосови стърготини,разбити с пасатора(това е мнооого вкусно). Да предупредя, че храната ми не е за пример, не копирайте от мен :D

01.07.12
11:50

Екстра ти е храната. Аз обичам сладкото и понеже искам да свалям това съвсем не означава, че трябва да изпадам в крайности и да не ям сладко, плодове и т.н. Всичко е в количеството и правилното рапределение на храната. Все пак не сме професионалисти, целта ни е друга.

Мнението беше редактирано от Julliet на 01.07.12 11:51.

01.07.12
14:50

казано от инж. Марин Маринов на 01.07.12, 08:25:

Да предупредя, че храната ми не е за пример, не копирайте от мен :D

Няма такава опасност ;)
Аз ще умра от глад с това. В момента ям 3-4 пъти повече, като свалям. Да не говорим, че имаш само 60-70 гр. протеин общо.

Така е, за това му се казва циклично хранене. Един ден  ядеш малко, на другия ядеш страшно много , на третия не ядеш, въобще както дойде и както се чувстваш. Пък и аз съм 70 кг. само.

01.07.12
17:40

С една дума: анархия :) .

01.07.12
18:06

казано от инж. Марин Маринов на 01.07.12, 17:38:

Така е, за това му се казва циклично хранене. Един ден  ядеш малко, на другия ядеш страшно много , на третия не ядеш

Ама хубаво обичаш да си измисляш, така че нещата да угаждат на теб :D

Ми те ако не ми угаждат нещата на мен, аз няма да ги правя :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1