Блага, да не се чудиш защо Мила не идва в залата и ако други спрат да идват (не посочвам никой конкретно).
Аз имам приятели в НАТФИЗ и са уникални! Едва се добирам до 1 билет за представленията им на края на всеки семестър ;)
Въобще не мисля да се главоболя с това, Вито :D
Нито е моя залата, нито се бъркам в тренировките на хората, които тренират там, достатъчно ми къса МОЯ задник Цербер, за да обръщам внимание на посещаващите :)
Мнението беше редактирано от Блажка на 15.10.12 17:44.
15.10.12
17:48
Хайде и аз да се самоцитирам :) Блага, не хапи ;)))
казано от Мила на 15.10.12, 15:18:
казано от Блага на 15.10.12, 15:12:
Няма как да избира :D Може да ни съчетае, иначе в Натфиз читавата стока от около 10 години се брои на пръстите на едната ми ръка ;)
Няма какво да избирам, то е избрано и няма място за съчетание или пък съпоставка. Знаеш, нали Блага ;)
Та нека последната дума бъде моя, защото дневникът е мой и звездата съм аз 8-)
С Блага и друг път сме влизали в спорове относно натрапчивите коментари, в момента смятам, че беше груба относно Лукреция (предвид факта, че не я познаваш). Определено,съм сигурна, че Лукреция нямаше за цел да те обиди точно теб (защото пък аз я познавам доста добре) и определено генерализираше натрапчивите мнения като цяло.
Както казах, аз знам, че и на Блага целта и не е да ми каже ‘’прави така и така и всичко е се получи’‘, но просто от страни погледнато така прозвуча. Аз вече обясних, че де мотивиращия фактор при мен не може да бъде излекуван с тренировки.
С това приключвам и се надявам последната дума наистина да е моя.
Нека споровете са интелигентни, а не демонстриращи превъзходство. :)
20.10.12
12:42
Мнението беше редактирано от Мила на 20.10.12 12:43.
20.10.12
14:31
19.Октомври.2012
Храна за последните 5 дни
Достатъчно качествена, за да си позволя повече - дробчета на фурна с доматен сос, ориз със свинско и патладжани, страшно много пържен патладжан, домати, 1 голям суров карфиол, хляб с много масло, домашно сладко от круши, пилешко месо, бекон, сирене, маслини, няколко чаши червено вино.
Тревнировка
3 Rounds of:
40 Kettlebell Swings (55/35#)
30 Double Unders
20 DB Thrusters (45/35#)
10 Burpees
2:00 Rest at the edn of each round
Използвани тежести - 2х16 кг за тръстерите, 16 кг за суинговете. 2 кръга. Имах чувството, че тези тръстери никога не достигаха бройката от 20…
Вече ме болят раменете.
Суплементация
Новото е - 5 грама АЛКАР на ден, хидрохлоридна формула на йохимбин, 2 грама зелен чай, 5-10 гр лецитин, 400-600 мг АЛА.
Махам синефрина и барк йохимбето.
Мнението беше редактирано от Мила на 20.10.12 14:33.
Мила , следила ли си досега калории и ако да, имаш ли наблюдения в/у прогреса тогава и сега?
20.10.12
22:31
20.Октомври.2012
Храна
13:00 - филия бял хляб с малко масло, няколко лъжици домашно сладко от круши + хапка масло
16:00 - ориз с патладжани, домати и пилешки дробчета
20:30 - ориз с патладжани, домати и пилешки дробчета, сирене, маслини
Тренировка - Рос Енамайт BW Conditioning
LEG CIRCUIT
Bodyweight Squats x 20
Lunges x 20
Semi Squat Jumps x 20
Calf Raises x 50
Rest 30 seconds – Repeat 3 times
CORE WORK
Knee Hugs x 15
Superman x 15
V-Up x 10
STRENGTH AND CONDITIONING
Burpees x 10
Pushups x 15
Ужасно много ме болят раменете и трицепсите...
Суплементация
10:00 - 2 гр АЛКАР, 100 мг АЛА, 500 мг зелен чай, 5 гр рибено масло, Витамин - А, Ц, Е, Д, Йохимбин ХКЛ
13:00 - 1 гр зелен чай, йохимбин хкл, мултивитамини, 5 гр рибено, 1 лъжица лецитин, силимарин, биотин
Преди тренировка - 3 гр алкар, йохимбин хкл
След тренировка - 200 мг АЛА, магнезий, БЦАА
казано от Ramon Dekkers на 20.10.12, 16:58:
Мила , следила ли си досега калории и ако да, имаш ли наблюдения в/у прогреса тогава и сега?
Рамон, утре ще ти отговоря на този въпрос, като прегледам трак листа с калории, а и днес главата ми пуши. Утре, рано сутрин след АЛКАР-а пипето ще е свежо. :)
Мнението беше редактирано от Мила на 20.10.12 22:33.
21.10.12
23:17
казано от Ramon Dekkers на 20.10.12, 16:58:
Така, отговарям :
1. Преди миналата година февруари месец - 1800 ккал всеки ден, стриктно ВМ-НВД. Посредствени тренировки с тежести, за сметка на това, буквално тренировките ми бяха 7 от 7 дни в седмицата, дори и през зимата. Когато не тренирах с тежести тичах - 5 километра 20 минути, 10 километра - между 50 и 54 минути. С повече подкожни мазнини. Мазна.
2. След април месец 2011 г., до април месец 2012 г. - 1500 - 1600 ккал, предимно ВМ. Промяна в тренировките - започнах да тренирам по схемите на Рос Енамйт, запалих се и по комплексите. 1-2 пъти в седмицата по 5 километра тичах. Промяна във визията. Издръжливост - сериозна.
3. След април месец 2012 - напрежение, сериозни проблеми със зъб, калориите варираха от 1200-1300-1500 - предимно ВМ с джънк от време на време, много кашкавал, заквасена сметана с конфитюр/мед, доста алкохол. Тренировки - предимно КФ комплекси, кондиции СТ по Рос енамайт. Определено видима промяна във визията. Издръжливост - добра.
4. От Юли - Октомври месец 2012 година - дни с предимно малко калории, повече въглехидрати (предимно качествени), рядко повече от 60 гр протеин на ден, по-малко месо, доста алкохол. Тренировки - предимно комплекси и комплексни движения. Силата не виждам да е спаднала -напротив, определено издръжливостта по време на тренировка се е понижила, по-бързо се изморявам, по-лошо възстановяване. Видимо по-малко мазнини, видимо няма загуба на ММ. Пропорциите се променят, по-изчистена визия. Започвам да се харесвам.
5. Така не може да продължавам, ще вдигам калории, ще ги въртя, ще ям колкото е необходимо, но ще се развия максимално !
Мнението беше редактирано от Мила на 21.10.12 23:21.
Доста алкохол - видима промяна във визията, що на мен не ми действа така... :D
@Мила- благодаря за изчерпателния отговор. Честно казано и аз мисля да спра да гледам калории и т.н ,т.е да ям каквото има сготвено у нас +5-10 яйца или 500гр пилешки сърца на ден. Иначе относно 5-та точка- имаш много потенциал и ще го развиеш, защото си постоянна , но трябва време ;) И аз мислех ,че за 3-4 месеца ще стана машина ама ...
@gotcha- как да не ти действа така? Зависи каква промяна търсиш- при мене стабилно омазняване+болки в дроба :D
22.10.12
12:27
казано от gotcha на 22.10.12, 00:27:
Доста алкохол - видима промяна във визията, що на мен не ми действа така... :D
Да отбелжа, че под ‘’доста алкохол’’ нямам предвид всеки ден. Просто преди почти не близвах алкохол, смятайки, че това буквално ще ми срине ‘’здравословния’’ начин на живот.
Когато употребявам алкохол, винаги е с мярка.
Осъзнавам, че алкохола пречи на доброто представяне - в тренировъчно и визуално отношение, но осъзнавам и това, че употребата му не е две-три крачки назад, когато не се злоупотребява.
казано от Ramon Dekkers на 22.10.12, 06:57:
@Мила- благодаря за изчерпателния отговор. Честно казано и аз мисля да спра да гледам калории и т.н ,т.е да ям каквото има сготвено у нас +5-10 яйца или 500гр пилешки сърца на ден.
Ами аз правя същото. В къщи се готви спрямо моите принципи главно. Допълнително си набавям протеин от яйца, месо, сирене, кашкавал.
Ако не ми се яде - не се тъпча.
Когато ми се яде - увеличавам храната, с подходящите нутриенти.
Предпочитам да въртя калориите, отколкото всеки ден да се стремя да поглъщам някакво количество храна - понякога на сила, понякога с чувство на глад.
22.10.12
13:15
http://www.vbox7.com/play:7d4a7de9
22.10.12
21:38
22.Октомври.2012
Храна
14:00 - сирене, домат, филия хляб, масло
21:15 - пилешко месо (доста), доматен сос, 2 филии хляб, малко масло
Тренировка
0. Фоам ролер, вработване - тяга, обръщане
1. Power Clean / Plank (a.k.a. Atomic Power)
20 rounds (20 рунда)
20 sec - 1 Power Clean @ 100 kg (в рамките на 20 сек 1 повт силово обръщане, щанга 100 кг)
20 sec Plank (20 сек планк)
Възможности за скалиране - тегло на щангата равно на СТ, за жени - 3/4 от СТ.
Миналия път използвах щанга 40 кг, днес 42.5 кг. 8-)
20/20 @ 42.5 кг
2. Death by Dead Lift, BW (60 kg)
(пускаш часовника, 1-вата минута правиш 1 повт мъртва тяга, а остатъка от минутата почиваш
2-рата мин правиш 2 повт, остатъка почиваш... И т.н.
10-тата мин правиш 10 повт, 11-тата - 11 повт... Докато издържиш!)
Резултат: 15 минути + 11 повторения от 16-тата минута.
Суплементация
10:00 - 2 гр АЛКАР, 100 мг АЛА, 1 гр зелен чай, 5 гр рибено масло
13:00 - 500 мг зелен чай, йохимбин хкл - 5 мг, мултивитамини, 5 гр рибено, 1 лъжица лецитин, силимарин, биотин, Витамин - А, Ц, Е, Д, Б комплекс 100
След тренировка - 200 мг АЛА, магнезий, БЦАА, 2 гр АЛКАР
Мнението беше редактирано от Мила на 23.10.12 10:25.
22.10.12
21:40
АЛА-та не ти ли е в малки количества?
22.10.12
21:44
Ами Рицарю, може и да е малко, да. Аз гледах стака на емзо и той препоръчваше дози между 400 и 600 мг. Прага беше мисля 1200 - 1800 мг.
Ти колко смяташ, че трябва да пия, при 5 гр АЛКАР на ден ?
22.10.12
21:49
Ти трябва да пиеш АЛКАР-а+АЛА-та заедно, защото са синергисти. Аз повече от 1200 мг на ден не пия, а съм 95 килограма... Според мен 5 грама АЛКАР на ден са много.
22.10.12
22:00
Да, знам, че се пият заедно. Тогава ще вдигна до 600 мг АЛА и ще смъкна на 4 гр. АЛКАР.
Я да си задам въпроса, при условие, че АЛА не трябва да се пие сутрин или като цяло на гладно, за да не се получи хипогликемия, а аз тренирам фастнат като преди тренировка съм на средно 15ч. фаст трябва ли да пия АЛКАР пак с АЛА?
Много съм навит на тая комбинация, ама имам някви въпросителни...
Аз също се чудих това. Предив, че цикличното ми идва дюшеш, обаче ако започна old anarchy stack ще трябва да пия сутрин алакар с ала и зелен чай екстрат примерно. А пише, че АЛА на гладно дразни стомаха.
22.10.12
22:03
Просто пиеш 5 грама бцаа с АЛКАР и АЛА-та, аз съм пил по 4 грама на гладно и не съм имал проблеми. Но аз съм си аз. АЛКАР е отвратителен, ако е на прах.
Преди тренировка: 2 грама АЛКАР+600 мг АЛА+5-10 грама бцаа и си чук.
Мен не ме притеснява толкова дразненето на стомаха, колкото това да не пометна в залата и да ми причернее нещо :D
Ма щом рицаря вика, че нема грижи - екстра, само да падне кешовица и се метам у схемата (rock)
Най ме зарибява факта, че АЛКАР действа добре на мозъчето, че моето често е “омотано” :( и АЛА-та за инсулиновата чуствителност...
22.10.12
22:11
Чакам си дипломата “АЛКАР Експерт” ;)
24.10.12
11:26
Невероятна мускулна треска имам от двата комплекса миналия ден - плешки, кръст, дългите гръбни мускули, рамене, предмишница, задник, задни бедра - агония.
Мачкам се с фоам ролера - за определено време ме отпуска и пак се започва. Днес цял ден ще се мачкам, не знам какво да измисля за тренировка.
Може би ще отида да потичам или ще направя някое комплексче с дъмбели (пудовки).
24.10.12
12:30
С тези самолети почваш да ме плашиш... най - противния ми транспорт! И най - сериозния ми кошмар, ще спра да ти гледам дневника вече, психичното ми здраве се разклаща още повече, а предвид нестабилността му и в момента става плашещо... :)
24.10.12
12:33
Добавки и самолети...най-големите страхове на Лукреция...като дявол и тамян :D
казано от Мила на 24.10.12, 11:26:
агония.
...
Днес цял ден ще се мачкам, не знам какво да измисля за тренировка.
Интервално мачкане и почивка, предлагам аз :)
А с този самолет накъде? Че и на мен отдавна ми се е приискало да се кача на един такъв и да не се връщам (wasntme)...Не знам защо, но от край време ме обхваща еуфория при вида на самолети и летища...липсват ми пътуванията...
24.10.12
12:46
Като спирт от разредител бягам! :D Както не веднъж съм казвала, най - хубавото нещо от полета е, когато ти съобщават, че кацаш!
24.10.12
12:54
казано от Маргарита Манева на 24.10.12, 12:45:
Интервално мачкане и почивка, предлагам аз :)
А с този самолет накъде? Че и на мен отдавна ми се е приискало да се кача на един такъв и да не се връщам (wasntme)...Не знам защо, но от край време ме обхваща еуфория при вида на самолети и летища...липсват ми пътуванията...
Веднага си взимам бележка, интервално мачкане и почивка за днес.
А относно самолетите, освен, че са ми страст - обожавам чувството на излитане със самолет и аз обичам много странстването...
казано от Лукреция Швайнщайгер на 24.10.12, 12:46:
Като спирт от разредител бягам! :D Както не веднъж съм казвала, най - хубавото нещо от полета е, когато ти съобщават, че кацаш!
О, Лукреция, започвах да се чудя, защо в няколко твои постове не фигурираше думата ‘’спирт и алкохол’’ ...спокойна съм вече...
И аз имам мечта, свързана със самолет... Ех...
Това са трите места, на които искам да отида ПОНЕ веднъж...
24.10.12
12:57
Мда, и стомаха ми харесва най - много излитането, толкова, че се опитва да се раздели с всичко в него, за да остане единствен ствидетел на това прекрасно събитие!
Мила, спокойно, не съм станала трезвеник - сакън, чукай на дърво! ;)
24.10.12
13:06
@Блага, прекрасни избори! Мачу Пикчу е предизвикателство за всеки турист, интересуващ се от Свтовното културно наследство, а не от алкохолен и секс туризъм (каквито всъщност наистина съществуват)
@Лукри, миличко, няма шанс да свържа думичката ‘’трезвеник’’ с теб...притесних се, да не си забравила как се изписва думата ‘’алкохол’’ предвид останалата ти една мозъчна клетка, която смятам, че вече е увредена. :)
24.10.12
13:18
Тя се бори неистово да се избави от оковите на умрелите и вече събратя, за да не я застигне тяхната съдба, но се боя, че усилията и ще останат безплодни! Увредената тъкан се разпространява като рак - постепенно и по съседство, приема друга биологична форма и убива всичко здраво! Горкичката ми клетчица е обречена, но като удавник маха безпомощно в центъра на алкохолизираното ми мозъче!
24.10.12
13:55
ще ме прощавате ама какво е АЛКАР и за какво се пие?вие обяснявате по-добре от гугъл и от опит ще кажете нещо:)
24.10.12
13:56
Ацетил - Л - Карнитин. По-добрата форма от Л-карнитина. :)
24.10.12
14:01
уф боже
това го знам
но не знаех че така го наричате:)
казано от Лукреция Швайнщайгер на 24.10.12, 12:57:
Мда, и стомаха ми харесва най - много излитането, толкова, че се опитва да се раздели с всичко в него, за да остане единствен ствидетел на това прекрасно събитие!
Честно казано разбирам Лукреция :D, имайки предвид ежедневието й. Веднъж ми се е случвало да летя след 3-4 часов сън и с див махмурлук и това е едно от най-големите мъчения, на които човек може да се подложи своеволно...Та предполагам това е чувството, което тя изпитва при всеки полет :D.
Но наистина, Лукреция, озадачаваш ме - мислех, че безплатният алкохол в самолета ще ти се стори като “рай в облаците” :D.
Иначе и аз обожавам да летя (като изключим в ситуации като предната) - чувството при отлепянето от земята е неописуемо :)
Мнението беше редактирано от Петър на 24.10.12 14:09.
24.10.12
14:25
Петър, моля те, на мен ми става лошо от самолети - страх ме е неистово и ми се повдига, което неизменно води до опасността да повърна, а това е излишно разхищение на алкохол! Аз пари и алкохол не връщам! :D