12.04.13
22:39
Гений ! :*
13.04.13
20:26
13/04/2013 , нетренировъчен,поради отказ в колената (17)
- какаов чай с канела (около 10:00)
- 2 препечени филийки - едната с топено сирене и магданоз,другата с топено сирене и лютеница (около 11:30)
- 3 купешки сладки (около 13:00)
- тахан с мед (около 15:00)
Между 15:30 и 17:00 :
- Правих си домашен шоколад и се набухах здраво (само си облизвах пръстите и лъжицата,ама то беше достатъчно :D). Сложих му фурми,рожков,кокосово масло,годжи,мака,конопено брашно и соево мляко.Направих сместа на бонбони,които отъркалях в сусамово брашно и канела.Много са грозни хайваните,но са вкусни…доста :)
- Правих и сиренките на Вики,но ги прецаках,защото … абе,трябваше да ги сложа само в алуминиеви форми и да не ги пълня много,за да могат да се изпекат добре.Пак са вкусни,но станаха по-солени,отколкото аз търпя,предвид,че ям много безсолно.
Добавих им конопено брашно и маслини.
- 1 сиренка
19:30 Още една сиренка,но малка
20:30 Ставна загрявка (таз,колене,глезени) , 75 клека – 45 със СТ , 30 с 10кг
- още една малка сиренка
21:30 200 гр пилешко филе,мариновано с бяло вино,подправки и горчица (задушено в тиган) + краставица и малко синьо сиренце... и може би марулка,ама май ще я пропусна.
2,5л вода
МСМ и магнезий преди лягане
(07)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.04.13 21:11.
13.04.13
21:13
Om,nom,nom вкусотии!
Да ви е сладко и от мен : D
Мнението беше редактирано от Стоян на 13.04.13 21:44.
13.04.13
21:25
Ееее,Стояне,зъл си ! Дай ги насам (nlick)
*** Използвам да добавя : сипвам си една чашка бира...много ми се допи.Ще взема да си купя безалкохолна...
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.04.13 21:29.
казано от Т. Тодорова на 13.04.13, 20:26:
- Правих си домашен шоколад и се набухах здраво (само си облизвах пръстите и лъжицата,ама то беше достатъчно :D). Сложих му фурми,рожков,кокосово масло,годжи,мака,конопено брашно и соево мляко.Направих сместа на бонбони,които отъркалях в сусамово брашно и канела.Много са грозни хайваните,но са вкусни…доста :)
Всичко добре, ама защо си го развалила със соево мляко? ;)
13.04.13
21:42
Ами,Марги,щото стана толкова суха и гъста сместа,че трябваше нещо течно,че да може да се джурка.То е много малко на цялото количество - 50мл някъде.
Соевото мляко си го купих,за да си го бъркам с ягодите.
Честно казано,не мога да взема решение вредно ли е,не е ли ... Много противоречиви неща чета.Иначе е био,на Алпро Соя...ако има значение :)
Няма никакво противоречие - соята няма място на масата. Може би за други цели е ок - био гориво и тем подобни, но не и за ядене.
Тези дни гледах лекция по въпроса за хормоналния баланс - включването на соята (под каквато и да е форма) в само 2 хранения на ден се равнява на дневния прием на противозачатъчни.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.04.13 21:48.
13.04.13
22:01
Прекрасно.Ще си го допия и зарязвам (dull)
Ми с какво да разреждам,когато се наложи...с какво да си джуркам смутитата?Много ми е гадно с вода.
Сериозно почвам да се отчайвам (giggle)
Аз днес,докато пътувах във влака,бях сама в купето и правих опити да се набера на тея неща горе за багажа,които са.Опити,опити-все неуспешни :D. Поне си разнообразих пътуването.
13.04.13
22:05
Добре,че не те е лупнало нещо по главата :P
Ще се набереш,щом се опитваш...И аз днес висях на лоста в двора на баба,ама само си повисях :D
13.04.13
22:06
Пробвай с бадемово мляко ;) И кокосово е добре, но аз го разреждам че ми идва много плътно и мазно.
П.С Имах предвид шейковете. На бонбони и аз слагам втечнено кокосово масло. Какаовото нещо не ми допадна.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 13.04.13 22:17.
казано от Т. Тодорова на 13.04.13, 22:01:
Прекрасно.Ще си го допия и зарязвам (dull)
Ми с какво да разреждам,когато се наложи...с какво да си джуркам смутитата?Много ми е гадно с вода.
Сериозно почвам да се отчайвам (giggle)
Защо се отчайваш? :)
Аз “разреждам” с втечнено какаово или кокосово масло. После, като поизстине, пак се втвърдява и консистенцията (на бонбони, шоколад) се получава дори по-добра.
На смутита слагам бадемово мляко. Ползвала съм овесено или оризово мляко от кутия, но като цяло ги купувам рядко. Кокосово също е вариант, ако намериш качествено.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.04.13 22:10.
13.04.13
22:12
Смутитата стават страхотни и с оризово мляко,
може също бадемово, овесено...варианти много :)
14.04.13
10:05
Оризовото нещо не ми вдъхна доверие , а другите не съм ги виждала по магазините (wasntme)
Ще видя да си поръчам от някъде ... ?
Ох,тоя какаов чай е толкова вкусен,че ми иде да се удавя в него :D
Aу,има в Зоята разни млека...ама колко траят като ги отвориш,че аз не ги пия по много ... ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.04.13 10:08.
Аз съм държала отворено оризово/овесено мляко по около 7-8-9 дни, нищо им нямаше.
14.04.13
20:14
14/04/2013 , нетренировъчен - същите причини,а и докато стигна до момента,в който имах време,вече нямах сили (18)
09:30 Какаов чай
10:00 Две от сиренките (от по-големите)
11:00 1000мг вит.Ц
13:30 Голямо парче маринована розова сельодка,2/3 пълнозърнеста багета (пълнозърнеста my ass,според мен,ама за такава я продаваха,а ядохме на крак),зелево-морковена салата
17:30 350гр ягоди,4 по-едри бонбона от домашните
19:00 Фреш от грепфрут и портокал - разреден с вода,разбира се,щото беше в заведение
21:30 Парче баница (не няк’во огромно,с див чесън по средата (giggle)) , 1/2 краставица
Преди лягане - Спирулина,сок от 1 лимон,МСМ
2 л вода,като включвам и 500мл сода Кинли (dull) към тях
Движение :
От 11:00 до 17:00 - ходене пеш,с около час и половина разпокъсана почивка
80 клека,предхождани от загрявка на колене,таз и глезени
(08**)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.04.13 21:41.
14.04.13
21:10
Добре,че Маргото си го написа в дневника,та се сетих,че имам и аз - див чесън !
Прибавям го веднагически и към омлета,и към салатата.За една бройка да фиряса :)
И ми се дояде фъстъчено масло.жалко,че няма читаво в магазина... ще се поръчва и то от някъде.
казано от Т. Тодорова на 14.04.13, 21:10:
И ми се дояде фъстъчено масло.жалко,че няма читаво в магазина... ще се поръчва и то от някъде.
И на мен ми се беше дояло, но дори и в най-био вариантите беше с хидрогенирани растителни мазнини, и накрая взех, че си го произведох. :)
14.04.13
21:35
Как си го...пресоваш .. ? Фъстъците са сурови,предполагам ?
И да добавя,че дивият чесън върви чудесно с на мама баницата :D :D :D
Tова,както съм споменавала и преди (предния път,когато я нагънах),май е единственото,на което не мога да устоя никога ;(
Няма нищо,утре ще си я изтренирам.
Другата манджа отпадна,едитвам си горе в поста.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.04.13 21:40.
В блендера, с разредител орехово масло. Май щеше да е по-добре да обеля фъстъците, но ми се видя доста трудоемко. :)
Сурови фъстъци и орехово масло-в какви пропорции? А какво ти е мнението за фъстъците като цяло? Аз съм чела доста за канцерогенен ефект и затова избягвам,иначе много обичам.
Като цяло ги отбягвам, но фъстъчено масло си позволявам веднъж-два пъти годишно. :)
Не че са чак канцерогенни, но не са от храните, с които стомаха ми е в добри отношения. Единствено маслото мога да ям “безнаказано”.
Пропорциите са “на око”...не съм мерила нищо, изсипах ги в блендера.
15.04.13
10:00
Здрасти :)
Има ли превод на български тоя Soursop,дето толкоз го хвалят напоследък ? И има ли го в БГ изобщо ? (wasntme)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.04.13 10:10.
Soursop е разновидност на тропическия плод Дуриан, който е доста популярен със специфичната си миризма, на която малко хора могат да свикнат. ;) За сметка на това пък е доста вкусен (супа от него бях яла), а и доста полезен. В България пресен не съм виждала, може евентуално някакви негови производни да се продават някъде, но и тях не съм виждала. Ако намериш нещо, подай сигнал. :)
15.04.13
11:33
Стана ми любопитно от целия шум покрай чудотворните му сили,свързани с раковите клетки.Ако се окаже вярно,сигурно ще трябва да си продаваме органите,за да можем да си го позволим (giggle)
казано от Т. Тодорова на 15.04.13, 10:00:
Здрасти :)
Има ли превод на български тоя Soursop,дето толкоз го хвалят напоследък ? И има ли го в БГ изобщо ? (wasntme)
Гуанабана се казва :) срещала съм го в Кауфланд, но рядко.
15.04.13
13:40
Странно.Само семена - $8 едното.Фрашкано е с руски сайтове,но не и с нашенски,които да съдържат информация по въпроса.
Но пък вчера си харесах куче и мисля да се сдобия с такова (или с кокер,или с бийгъл...или с почти всички породи и животински видове,за които се сещам :D) в момента,в който имам възможност.Беше мъжки ,на 10 години,но жизнен и игрив като дакел на 6 месеца,ужасно бърз,послушен,умен чаровен,мекичък,въпреки че беше постриган (щото топло му било).Само пляснах с ръце и долетя от 500м - едва дишаше от лиготия и мисля,че искаше да ме оближе до смърт :D
Прекрасна животинка , бретон шпаньол.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.04.13 13:40.
15.04.13
19:25
Ако предположим,че много сериозно обмислям да елиминирам месните продукти от менюто си....или поне да ги намаля драстично (като за начало) ... от какво бих могла да си набавям нужните вещества,без това да ме доведе до фалит?Ясно,че нищо кой знае колко безценно няма в месото (хеле пък в “съвременното”) и колкото и да ме убеждават разни хора,че ще умра от 300 вида болести,дължащи се на безценното хранене с мърша (някои дори имаха наглостта да говорят за сърдечни увреждания!!!),наясно съм че е силно преувеличено твърдението,че без него не може.
Би ли бил достатъчен протеинът от сирена,кашкавали,яйца...?
Засега смятам,че ще ми е трудно да спра изцяло,просто защото ми е много,много,мноооого сериозен навик да се храня така - вкусовете ми са така оформени,че мазната пържола е мега яка,свинските гърди са ми много вкусни,обичам и риба - чисто физически.Главата ми обаче някакви други неща започва да ми говори.
Не знам,може да е нещо временно.Пък може и да не е.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.04.13 19:26.
Най-добре е да пробваш.На твое място бих започнала да замествам постепено месото с риба. Всяка храна си има заместител.
Ако приемаш достатъчно храни с богат аминокиселинен профил,месо не ти е нужно.
Ако ще се чувстваш добре,хранейки се с месо,яж си го.Просто си търси домашно.
Въпрос на разбиране,вкус и желание.
А някои съфорумци именно с обратното ме контрираха още със създаването на дневника ми - че не можеш да заместиш нещо с друго, а е по-добре без...
Иначе подкрепям Julsa, че няма лошо да пробваш... Мисля, че Ванилка има доста опит с вегетарианството, ако случайно види този въпрос нека ти даде съвет, най-вече относно “заместителите”. ;) Или я питай...
казано от Т. Тодорова на 15.04.13, 19:25:
Ако предположим,че много сериозно обмислям да елиминирам месните продукти от менюто си....или поне да ги намаля драстично (като за начало) ... от какво бих могла да си набавям нужните вещества,без това да ме доведе до фалит?Ясно,че нищо кой знае колко безценно няма в месото
Както би се изразил Десо: Bitch, plesae :D С риск да се започне вечния спор, какви безценни вещества има в месото? Баналните протеини - те са коагулирали, денатурирани и като цяло неизползваеми. Останалите екстри на месото включват повишена киселинност, затлачване на храносмилателната система и една камара други хубавини.
казано от Т. Тодорова на 15.04.13, 19:25:
Засега смятам,че ще ми е трудно да спра изцяло,просто защото ми е много,много,мноооого сериозен навик да се храня така - вкусовете ми са така оформени,че мазната пържола е мега яка,свинските гърди са ми много вкусни,обичам и риба - чисто физически.Главата ми обаче някакви други неща започва да ми говори.
Принципно твоят подход (надали е целенасочен, де) е най-изгодния за тялото: без да изключваш самоцелно продукти от менюто си, добави нови, по-качествени от тези, които използваше, в резултат на което тялото ти само елиминира ненужното. :)
15.04.13
22:39
Съгласна съм,Марго,но навикът е най-сериозен проблем при всеки.
И си права-не беше целенасочено до едно време,но усещайки,че е ефективен метод,започвам лека-полека да го прилагам и умишлено.
Жалко,че в нищо не мога да убедя в нищо тези,за които най-много ме е грижа (tmi)
Юле,не знам за рибата - първопричината за тия ми размисли дори не е по-доброто хранене,а някак...абе,жал ми е,не знам.Напоследък нещо ми стана и всеки път,когато ям месо,си представям какво е било и как е умряло животинчето ;( .Колкото и да ми говорят,че еди кое си животно се отглеждало за ядене - кой,по дяволите,решава кое ще се коли,кое ще се беси,кое ще живее и кое ще се яде ?! Това,че ни продават пълна гнус,не остава на по-заден план,де.
И да, Membaris ,в случай,че взема някакво окончателно решение,ще тормозя всеки,на който бих се доверила.В случай,че не мога сама да си намеря достоверна (според моите виждания) информация . :)
15.04.13
23:04
15/04/2013 (19)
10:30 Тахан с лимонов сок и какаови зърна ; какаов чай , с който се плюнчих до 12 сигурно
13:00 Последните две сиренки,заедно с огромна салата от маруля,домат,краставица,зелен лук,авокадо,конопено брашно,шарлан и лимон
16:00 Соево мляко (трябва да го допия някак),лъжичка тахан
17:30 Сирене,лютеница,малко ориз със зеленчуци
18:50 Мощно тахан с малко мед
19:45 Кафе (вече не знам с какво да се събудя,егати)
20:00 Тренировка :
Загряване на стави , кардио загрявка
3 кръга без почивка (само 10 секунди между 2 и 3) от :
- 70 подскока на въже
- 2х преден планк до отказ
- 70 подскока на въже
- 15 странични коремни (ляво)
- 70 подскока на въже
- 15 странични коремни (дясно
- 70 подскока на въже
- 2х преден планк до отказ (в третия кръг - 4 пъти)
Скачах на въже,но без въже,че моето се усуква ужасно и ще се пребия.Сложих пясъчни тежести на китките - по 500гр.
2 минути почивка,активна.
3 кръга без почивка от :
- 10 бицепсови
кръг 1 @5кг , кръг 2 @5,5 кг , кръг 3 @5,5кг
- 10 лицеви от колене
- 10 странични повдигания на ръце
кръг 1 @3,5 кг , кръг 2 @4 кг , кръг 3 @3,5 кг
- 10 повдигания на ръце напред
кръг 1 @3,5кг , кръг 2 @4кг , кръг 3 @3,5 кг
- 15 кофи на стол
- 10 чест флайс
- кръг 1 @6кг , кръг 2 @5,5кг , кръг 3 @5kg
- 10 (на ръка) едностранно гребане
кръг 1 @5,5кг , кръг 2 и 3 @6кг
- 10 наведи встрани (на всяка страна) @6кг
- 15 плиета с тежест @7кг
250 подскока “на въже” за десерт
Доволен стреч , предхождан от куулдаун
Mислех,че ще тренирам с ужас и отвращение,но още на загрявката бях машина.
1,5л вода
МСМ и магнезий преди лягане (със сок от лимон)
(09**)
ПМС.Събуждам се като наритана пак - все едно ми е било студено през цялата нощ (поне мен студът ме изморява нощем - ако ми е налице,докато спя,после е все едно не съм лягала 3 дни).Нямам енергия и непрекъснато искам да се тъпча.С мазно.С тесто.Или с много мазно тесто :D.Ям,ям,ям и след половин час пак съм гладна като животно.Освен сега,след като се натренирах - като нова съм.
(sun)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.04.13 23:08.
16.04.13
00:39
казано от Маргарита Манева на 15.04.13, 20:45:
без да изключваш самоцелно продукти от менюто си, добави нови, по-качествени от тези, които използваше, в резултат на което тялото ти само елиминира ненужното. :)
Това е толкова простичка истина, а не знам защо толкова малко хора стигат до нея!
Мисля, че ако наистина си вземеш куче, ще ти бъде по-лесно да спреш месото. Един от мотивите ми за спирането му (все по-често се чудя какви са били мотивите ми за яденето му) беше като разбрах, че в Китай ядат кучета, а любимото им месо е от породата, която аз отглеждам. Одират ги живи, не знам от какви съображения. Мисля, че има клипчета в интернет. В Индия Кравата е по-ценна, отколкото е кучето за нас, най-добрият приятел на човек. Предполагам, някъде е така с пилетата или прасетата, но дори да не е - нищо не ги прави по-малко животни от кучетата или кравите. Реших, че е лицемерие да говоря колко много “обичам” животните и колко съм състрадателна и да се храня с тях.
Сега е идеалният момент - аз като кажа “Постя” и никой не ме занимава. Иначе - луда ли си, как ще живееш без месо, еди какво си ще ти стане... (nbat)
А пък едно момиче, като и казах, че правя опити за вегетарианство, ме попита: “И кво, мислиш ли, че ще отслабнеш така?” (headbang) (headbang) (headbang) (headbang) (headbang)
Тя и баба ми ме пита същото, ама за нея е разбираемо.
16.04.13
10:33
казано от Дани на 16.04.13, 01:05:
А пък едно момиче, като и казах, че правя опити за вегетарианство, ме попита: “И кво, мислиш ли, че ще отслабнеш така?” (headbang) (headbang) (headbang) (headbang) (headbang)
:D :D :D :D
Не спирам да се учудвам :)
Не знам,сложно ми е засега и не мога да се закълна в каквото и да е по въпроса.Но и знам,че ако ми се наложи да си отгледам нещо,за да го изям,най-вероятно след първия месец вече ще спи до леглото ми в пухен кош :D , а ако трябва сама да си изловя нещо и да си го убия - абсурд.Самата мисъл да го подгоня и стресна ме отвращава...горкичкото (hug)
Ако не можеш да си го направиш сам,значи не ти е заложено да си месоядно животно,де да знам.Иначе би било инстинкт,пораждащ действия,неподлежащи на разсъждения и съмнения.
Нещо,дето си краднах от страницата на залата :D :
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.04.13 10:34.
казано от Т. Тодорова на 15.04.13, 13:40:
Но пък вчера си харесах куче и мисля да се сдобия с такова (или с кокер,или с бийгъл...или с почти всички породи и животински видове,за които се сещам :D) в момента,в който имам възможност.
Прекрасна животинка , бретон шпаньол.
Преди да си вземеш куче моят съвет е да помислиш защо искаш да имаш куче. Отговора на този въпрос ще ти подскаже точната порода, която да избереш. Убедена съм, че каквото и да е, ще бъде ужасно много обичано. Но все пак породата е от значение. Просто те си имат характери и всяко едно е подходящо за конкретен стопанин с определени навици в ежедневието. Аз обаче, не че съжалявам за избора си, имам лабрадор от развъдник, но бих си взела куче от приют. След като купих моето и започнах да чета в нета... ама свършено вече :) Преди време със сина ми всеки уикенд бяхме в Богров доброволци. Там има страхотни душици... Бретон шпаньола е ловждийско куче, птичар. Има си определени нужди... Няма да изпадам в подробности, всичко има в нета. Това от мен :)
16.04.13
11:31
Ива ,кучета съм гледала - все птичари.Kъм тях ме тегли,не знам защо.От малка съм фен на тия животинки,та поназнайвам това-онова.А относно приютите - и аз от вчера това си мисля.Много бих искала да спася животинче,ама...как да ида и да взема ЕДНО?Ми как да го избера сред другите?Те какво ще правят после?Мисля,че бих умряла от мъка,ако стъпя на такова място.
Друго,което ме притеснява,е как едно улично куче ще се адаптира към апартамента?Прибирала съм,даже беше пале - еми откачи,просто не пожела да седи вътре.Ами ако го взема,не свикне и се наложи да го давам някъде,където има двор?Ами миризмата?Едно “диво” животно винаги мирише специфично,колкото и да го миеш,и триеш.
От друга страна,решила съм,че когато някой ден си оправим къщата,която имаме на края на града,ще си прибера поне 3 хайвана :D
Засега проблемът с кучо е,че финансите куцат,а бих искала да го гледам като равноправен член на семейството + че не съм много сигурна къде може да ме отвее вятъра - ако трябва да замина,къде да го оставя,нали ще му е мъчно,пък и никога не мга да съм сигурна как биха ми го гледали.
Да не говорим,че лятото ми почина душичката (добре,че ме нямаше,че щях да почина с нея сигурно) и ми е много прясно чувството от загубата - нали новото другарче пак ще го надживея (ако имам късмет) ?
Иначе,незаменимо е чувството да има нещо меко и добро вкъщи (inlove)
Ето ми я дебеланката (hug)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.04.13 11:34.
Преди да отида в приюта и аз си мислех, че ще е тежко. Но всъщност изобщо не е така. Подейства ми страшно положително. Там са нахранени, обезпаразитени, имат покрив над главичките. Колкото до избора... то зверчето самО ще си те намери и ще ти влезе под кожата :) За осиновяване се дават предимно социализирани кучета. Адаптацията им е сравнително бърза. Следя форума на сайта на приюта и оттам черпя информация. Иначе ти си знаеш дали можеш и кога. Да, изискват доста грижи, ангажимент си е при евентуално пътуване. Колкото до финансите... и аз не съм цъфнала и вързала, в момента съм и без работа, но както детето не ми е гладно, така и животните. Имам и котка :) Три деца все едно имам. Не ходя никъде без тях. Май не успях да постна снимка :(
Редакцията ми е, че снимката се е прикачила :)
Мнението беше редактирано от Ива на 16.04.13 13:44.