Me, myself and I

Прескочи до:

JulsaVena, благодаря отново! :) А за рецептите - мне, мерси! :D Най-много мразим да готвим! (dull)
13.08.2013/вторник

Храната:
- “физическото”
- 30гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 15гр годжи бери, 100гр 2,9% кисело мляко
- 245гр печено на фурна заешко месо*, 2 домата*
- 35гр извара, 1 зелена пиперка*, 50гр кашкавал от краве мляко, 2 домата*
- 50гр печена на скара свинска рибица, 1 домат*
- салата от домати, краставици*, пиперки* и лук (без мазнина), 165гр цедено кисело мляко, 50гр поръска за хляб (сурови - лен, сусам, мак и слънчоглед)
- нещо странно и много горчиво :D - 30гр разтопено краве масло, 10гр натурално какао и 10гр годжи бери, всичко това объркано и охладено във фризера - як горчилак, ама вкусно :D Другия път ще му сложа стевия.
~ 1743ккал - ВХ само 72гр (без тези от зеленчуците)

”Физическо”-то:
- 40 минути на велото. Що пот пролях - не е истина. И неусетно напреднах с литър и половина вода. :D

Just thinking:
# През деня все бях гладна. (dull) Вечерта обаче се успокоиха нещата. А тоя бъркоч с маслото и какаото си го направих за да си вдигна МЗ-те. Не ми се ядеше сладко, а и той не беше никак сладък! :D
# Днес го скопосахме, ще видим утре как ще е! :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 14.08.13 21:36.

14.08.2013/сряда

Храната:
- 30гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 30гр поръска за хляб (сурови сусам, лен, мак и слънчоглед), 10гр годжи бери, 150гр цедено кисело мляко
- “физическото”
- 100гр извара, объркана с къмто 70гр краве сирене, 2 домата
- 70гр кашкавал от краве мляко, 1 домат
- от вчерашния бъркоч от 20гр разтопено краве масло, 5гр натурално какао и 10гр годжи бери. Тоя път му сложих и стевия, ама май прекалих и стана пълен отврат. (puke) Обаче си го изядох като добро прасе! :D
- 2 домата, 2 пиперки*
- още мъничко “физическо”
- половин печена на скара пъстърва (къмто 110гр) и около 255гр печена на скара риба тон
~1800ккал, ВХ - 63гр (без тези от зеленчуците)

”Физическо”-то:
- загряване
1. 10 рунда, без засичане на време, с минимални почивки, от:
- 1 х Набиране с подхват (без да отскачам, само се повдигах максимално изпъната на пръсти, стъпила на един дъмбел, че лоста ми е много висок)
- 1 х Кофичка (правих ги на стойката за хиперекстензии, без помощ с краката)
2. Мъртва тяга с нарастваща тежест - 3х30кг/3х40кг/3х50кг/3х60кг/3х65кг/3х70кг/3х75кг/3х80кг/3х85кг - с надхват, на 80 и 85кг със смесен хват
3. Страничен планк 6х30сек, редувайки лява и дясна страна, т.е. по 3 на страна, на изпъната ръка
4. Преден планк 1х60сек, на лакти
5. 15мин на кростренажора - на степен 3 от 10
- малко разтягане

А после надвечер у дома - 3х20 коремни преси на стойката, дето само събира прах :D и цели лицеви опори - 2х10/1х7/1х5

Just thinking:
# Голям майтап в тоя фитнес и т`ва е! :D :D :D
Още от понеделник някакъв странен чичка, трениращ с тъмни очила, ме наблюдава с интерес. Днес вече явно не се сдържа по време на Мъртвата тяга, щото идва и ми вика - “Ти като за мъж вдигаш. Много тежко.” Ама говори с някакъв странен акцент. Усмихвам му се аз, нали съм възпитана. :D Правя си сериите и се изнасям в другата заличка да си правя планковете и кростренажора. Ама човекът явно му е дерт, та и там пристига. И като ми вика - “Ти да не си щангистка?” Ахаххахахах! С тия мои нещастни тежести!!! Друг път! Не бил виждал жена да вдига така, от колко време съм тренирала, показвал ли ми някой какво да правя... Говори ли, говори! А аз къде му разбирам, къде не! :D По едно време явно доста странно ще да съм го погледнала, щото ми поясни, че бил от Алжир и малко лошо говорел български! Ама черешката на тортата беше, като ме пита на колко съм години. Викам му - “На 38”, а той - “Машала!” :D :D :D :D :D Разсмя ме тоя човечец! Щото като цяло съм голям темерут - отивам в залата, правя си заплануваните неща без да се разсейвам много-много, казвам “чао” на присъстващите и се изнясам. Хората ще решат, че съм пълен чук! Добре, че има смелчаци, дето ме заговарят понякога, та да ми развеселяват дните! :D :D :D

121 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 15.08.13 07:56.

Честит празник на всички именици и на всички варненци! (sun)

15.08.2013/четвъртък

Храната:
- “физическото”
- 30гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 30гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 180гр цедено кисело мляко
- 50гр извара, 50гр краве сирене, 3 домата*
- 190гр печена на скара пъстърва и 30гр печена на скара риба тон, 2 домата*
...............................................................................................
~ до тук 1030ккал... ако мога ще допиша по-късно, че заминавам с хлапетата да си довърша отпуската :D

”Физическо”-то:
- 40 минути на велото. Кълките много протестираха, ама... :D

To Be Continued :D

Дописвам храната:

- 20гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 10гр годжи бери, 100гр цедено кисело мляко
- 2 корнишона*
- салата от домати,* краставици*, печен пипер* (без мазнина), 210гр печено заешко*
- 30гр сурови фъстъци
~ общо къмто 1815ккал, 67гр ВХ (без тези от зеленчуците)

Ае, лека ви нощ! :D

16.08.2013/петък

Храната:
- 20гр овесени трици, 20гр поръска за хляб (сурови сусам, лен, мак и слънчоглед), 10гр годжи бери, 34гр тахан от сусам и лен
- 2ф хляб Вита
- 215гр печено заешко*, 125гр котидж, салата от домати* и краставици* (без мазнина)
- 30гр сурови фъстъци
- 1 краставица*
- 100гр бяло пилешко месо на скара, салата от домати* и краставици* (без мазнина)
- 20гр сурови орехи*, 20гр сурови лешници*, 100гр диня
~1710ккал, ВХ - 64гр (без тези от зеленчуците)

”Физическо”-то:
- почивен ден

Just thinking:

# Мислех да си търся фитнес в Търговище, но след сутрешния басейн, който откара до към 13 часа и кусур, съм яко препечена и уморена. Така, че - трена се отложи. Ще си останем само с плуването и достата качени стъпала на водните пързалки. Схвана ми се и врата, та малко трудно си връткам главата, ама поне не ме боли много. Ще видим утре к’ви ще ги сътворя.
# Малко са ми малко мазнините според сметките, ама колкото - толкова.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.08.13 22:22.

17.08.13
08:20

Защо не слагаш мазнина на салатитите Злати ? Слагай спокойно зехтин, шарлан там каквото имаш :)

Заради глупавите калории... (dull) Нали уж се опитвам да ги вместя до около 1750-1800 дневно. Ако сложа мазнина в салатата, както аз обичам (т.е. обилно), ще трябва да намаля другата храна, което хич няма да ми се понрави, щото днес вече коремът ми свири ли свири! Тъпча зеленчуци, ама то само с треволяк не става, поне при мен. А вече съм яла цедено кисело мляко с овесени трици, овесени ядки, поръска за хляб и годжи бери за закуска, 2ф хляб Вита, 200гр котидж, 2 домата, салата от зеле и моркови с 5гр олио и 30гр сурови фъстъци зо обяд. До вечеря има време, а ми остават къмто 700-750 калории за вечеря, които 100% ще си ги изям със свинското, което е предвидено. Та така... В началото на седмицата беше ОК. Днес обаче съм доста гладна и ме хваща нервата...
Тая калорийна рестрикция дето си я измислих, май хич не ми се отразява добре, след хранителната вакханалия, на която бях свикнала! :D А така ми се ще да разкарам 3-4кг мазно, ако е възможно... (dull)

17.08.13
17:41

казано от Златина Цонева на 17.08.13, 16:06:

Заради глупавите калории... (dull) Нали уж се опитвам да ги вместя до около 1750-1800 дневно. Ако сложа мазнина в салатата, както аз обичам (т.е. обилно), ще трябва да намаля другата храна, което хич няма да ми се понрави, щото днес вече коремът ми свири ли свири! Тъпча зеленчуци, ама то само с треволяк не става, поне при мен. А вече съм яла цедено кисело мляко с овесени трици, овесени ядки, поръска за хляб и годжи бери за закуска, 2ф хляб Вита, 200гр котидж, 2 домата, салата от зеле и моркови с 5гр олио и 30гр сурови фъстъци зо обяд. До вечеря има време, а ми остават къмто 700-750 калории за вечеря, които 100% ще си ги изям със свинското, което е предвидено. Та така... В началото на седмицата беше ОК. Днес обаче съм доста гладна и ме хваща нервата...
Тая калорийна рестрикция дето си я измислих, май хич не ми се отразява добре, след хранителната вакханалия, на която бях свикнала! :D А така ми се ще да разкарам 3-4кг мазно, ако е възможно... (dull)

Аз казах ли ти ,че тея калории са ти малко ;)
И ти казах да сложиш повече чист протеин + мазнини отделно,за да имаш обемна храна :)

:) казва ти го човек,който е на диета от януари ( с малки паузи )

17.08.13
17:56

казано от Златина Цонева на 17.08.13, 16:06:

Ами само въглени до обяд - овес, хляб, поръска за хляб, фъсъци, котидж, и т.н. никакъв сериозен протеин......я сложи едни 3-4 яйца в масло за закуска с някакъв зеленчук, на обед някакво месце, риба или пак яйца в масло и салата с мазнина, и ще видиш че до вечеря няма да си гладна.

П.П. И аз мисля, че така сметнати калориите са ти малко ;)

Тотално се омотах! :D То не, че някога съм се оправяла, ама ней се! :D :D :D

Съгласна съм за протеините, просто така се стекоха нещата вчера, че в бързината (а и на гости) не можах да си спретна нещо друго. Котиджа не е ли повечко протеини, всъщност? ... На вечеря хапнах салата от домати, краставици и печени чушки, 4 печени гъби и 150гр печен на скара свински бут... До тук добре, ама втора вечер подред свекито прави питка, та... Реших, че въглехидратното хапване ще е в събота, а не в неделя и “подплатих” с две големи парчета + от ония бисквитки на “Победа” с овесените ядки...

Хм, защо си мислите, че 1800ккал дневно са ми малко? При положение, че BMR-то ми е 1450 и го умножавам по индекс 1,55 = 2247,5. Ако извадя 500ккал, се получават 1747,5, а ако намаля с 20%-та - 1798ккал дневно. Вярно, че до сега ядях по ужасно много повече :D, но сега нали уж искам да поизчистя мазнините, а как да стане това, без ограничаване на калориите?
Добре ще е да мога да увелича и активността, но... Нека не звучи като оправдание, ама и сега едвам си вмествам всичките ангажименти и все има недоволни и мърморещи, та... Вариантът е да се опитвам да въртя велото у дома, в дните когато нямам други тренировки... и т`ва е... И без това мисля, че за момента не мога да кача повече тежестите, с които работя, щото и без това тези си ми тежат доста, така че - как въобще да си повиша активността още?

... И съм крива, и сприхава, щото след дву-седмична отпуска утре съм на работа, което буквално ме стресира яко ( не знам защо (dull) )... И дано скоро ми мине, че не се харесвам такава... (devil)

18.08.13
19:00

Калорийния баланс може да ти е от полза на малко по-късен етап.
Отначало се ръководиш от това,че досега ти си поддържала при 2200-2800 кало на ден ;) Ако ти бяха прекалено,щеше да продължаваш да се омазняваш ;) Така че пак ти казвам, и ти го казвам от патило, не се вхърляй на малко калории-ще чистиш 2-3 седмици но ще гладуваш,ще си нервна,ще загубиш ММ..ще си забавиш много метаболизма и ще изпадаш в плато нон-стоп и в крайна сметка после ще трябва да поддържаш тегло на много по-малко калории :)
Насочи се към по-умерени калории и по-скоро обърни внимание на това как си разпределяш храната :) и как я комбинираш.

Активността може да я уеличиш с някакви бързи кондиционни у вас,когато имаш време. Отнемат 10-15мин :)

Мнението беше редактирано от Juls на 18.08.13 19:04.

18.08.2013/неделя

Храната:
- 20гр овесени трици, 20гр овесени ядки, 20гр поръска за хляб (сурови сусам, лен, мак и слънчоглед), 20гр сушени боровинки, 50гр тахан от сусам и лен
- салата от домати*,краставици* и печен пипер* (без мазнина), 5 печени гъби
- 30гр сурови фъстъци
- 100гр краве сирене, 2 домата*, 1 пиперка*
-  салата от домати*,краставици*,печен и суров пипер*, лук, 5гр зехтин и около 30гр краве сирене, 3 варени яйца* + 1 белтък*, 2ф хляб Вита, 35гр кашкавал от краве мляко, 30гр тахан от сусам и лен с 10гр поръска за хляб (сурови сусам, лен, мак и слънчоглед) и 10гр сушени боровинки
~1965ккал, ВХ - 72гр (без тези от зеленчуците)

”Физическо”-то:
- почивен ден

Just thinking:
# Три дена пълен айляк откъм “физическо”. Знаех си, че съм голям мързел! :D
# Ще последвам съвета на Julsa и на Веси и ще кача калориите къмто 2000 - 2100 дневно, като пак ще се опитам да държа ВХ в границата на 70 до максимум и то рядко 100гр дневно (без да смятам тези от зеленчуците).
# Само дето разпределянето на храната и комбинирането й май ще ми е по-големия проблем. Ето днес например обядът ми хич го нямаше - само треволяк, ама хич не ми се и ядеше друго, а и той не беше много след закуската, та... После пък пътувахме към Варна и работата отече. В резултат - на вечеря ядох к`во ли не. Мислех си, че имам извара в хладилника, ама тя взела, че вкиснала, та в крайна сметка и БЛ ми остана по-малко, отколкото си мисля, че трябва да е. Та, така... Пълен хаос! :D

19.08.2013/понеделник

Храната:
- 20гр овесени трици, 20гр овесени ядки, 20гр поръска за хляб (сурови сусам, лен, мак и слънчоглед), 20гр сушени боровинки, 42гр тахан от сусам и лен
- 100гр краве сирене, 5 печени пиперки*, 2 домата*
- 30гр сурови фъстъци
- “физическото”
- 1 нектарина*, 1 варено яйце* с шарена сол
-  салата от домати*,краставици*,печен и суров пипер* и лук*, една паница мамина яхния от зелен боб* (с пипер, лук, домати, чесън, магданоз)*. Божественярско! (inlove) Тя готви с олио, ама не ми пука, щото е много вкусно! :D, 255гр печено на морска сол домашно пиле*
- 20гр кокос
~1745ккал, ВХ - 58гр (без тези от зеленчуците)

”Физическо”-то:

- 40мин на велото у дома - първите 10 някакво интервално - 40сек бързо/20сек спокойно. После още 30 минути с умерено бързо темпо. Пулсът ми по едно време удари 152. (wasntme) Дано не се спомина! :D

Just thinking:
# Бла, не можах да стигна 2000ккал! :D Да си имам и проблема! :D :D :D По принцип трябваше през деня да изям 3 яйца, ама съм сама на работа и просто нямаше време. (dull) Закусих в 6, обядвах чак в 13 и нещо, което си е убийствено за мен, а фъстъчките ги сгънах докато чаках щерката да излезе от курс в 17:30. След велото можех да изям и трите яйца, ама пък ми се ядеше боб и печено пиле, та си вардех място... :D Нямям угодия, значи! Обаче на вечеря изядох толкова “прилично” количество треволяк, че направо мммммммм...

20.08.2013/вторник

Храната:

- 20гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 30гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 20гр сушени боровинки, 125гр цедено кисело мляко, 1 нектарина*
- 235гр домашно печено пиле* на морска сол, 1 червена пиперка*, 1 домат*
- “физическото”
- 2 варени яйца* с шарена сол
- салата от домати* с 5гр зехтин, 10гр пушена сьомга, 200гр домашно печено пиле* на морска сол
- 50гр тахан от сусам и лен, 30гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 20гр сушени боровинки
~ къмто 1990ккал, ВХ - 69гр

”Физическо”-то:
загряване
вработване - Deadlift - 3х30/3х40/3х50/3х60/3х70кг ; Thruster - 5х20/3х25/3х30/1х35кг
1. 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 1 x Deadlift - 75кг и 1 x Thruster - 40кг
2. 10 x Pullups - единички, с подхват, стъпала на максимално изпънати пръсти върху един дъмбел
3. Plank Tabata - или не точно табата, щото си обърках циклите :D и направих общо 4мин - 40сек преден планк на лакти/20сек почивка (общо 4-ри повторения)
4. 3х10 повдигане на свити в колената крака на стенд
5. 15 минути на кростренажора - бързах колкото мога :D

Just thinking:

# Успях да обядвам чак в 14:30. (devil) Минали бяха цели 8 часа от закуската. (devil) (devil) (devil) Мммм, да... дано само да не стане като в приказката с магарето, дето сайбията му таман го научил да не яде - и то взело, че умряло! (dull) Мила ми колежке, липсваш ми! Особено на стомахчето ми! Връщай се по-скоро! :D :D :D
# Тежеше ми на тренировката днес... И въпреки това реших да си увелича килограмите на 75 на тягата и 40 на тръстерите. Притесняваха ме последните, че до сега не ги бях правила с това тегло, ама се справих. Забелязах обаче, че за разлика от Bench Press-ата, при която надделява лявата ми ръка при бутането, тук като че ли дясната ръка беше водещата на моменти... После пък си обърках циклите на Plank Tabata-та, ама бях почнала и... :)
# Една питанка - предполагам, че е нормално, ама да питам - Нормално ли е :D при мъртвата тяга да ти опъва точно под дупето? Т.е., ако си представим дупето като ябълка, която е забучена върху краката, то опъването е точно под извивката на ябълката преминаваща към крака. :D Често го усещам, особено от дясно. Не ми създава проблеми, просто ми е интересно.

122 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.08.13 21:38.

21.08.13
09:23

ке умреш от глад мари моме ;)
“Нормално ли е  при мъртвата тяга да ти опъва точно под дупето?”-нормално е, ако не е болка. все пак задната част на бедрата поема голямото натоварване.
бе ти кога ще я снимаш тая тяга ??? изобщо не ни даваш да погледаме сеир ;)

Ти луда ли си? :D Не можем да се затрием толкова лесно, още много щанги имам да вдигам в тоз живот! :D :D :D
Иначе за клиповете май съм ти казвала - посмъртно няма да се пресрамя да накарам някой да ме снима в залата! (blush) Добре, че Vic ме е виждал как я правя, та да не решите, че си измислям! :D :D :D Сеирджийка такава! :P

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 21.08.13 21:31.

21.08.2013/сряда

Храната:
- 20гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 30гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 20гр сушени боровинки, 135гр цедено кисело мляко, 3 сини сливи*
- 140гр бяло месо от печеното пиле* , 1 червена пиперка*, 2 домата*
- 55гр кокос
- 100гр краве сирене, 1 домат*
- салата от домати* с 5гр зехтин, 100гр извара, омесена с 50гр краве сирене и 10гр зехтин
- 35гр тахан от сусам и лен, 20гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 20гр сушени боровинки
~ къмто 1900ккал, ВХ - 74гр (без тези от зеленчуците)

”Физическо”-то:
- почивен ден

Just thinking:
# Умореничка се чувствам днес. (dull) Не обичам така...

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 21.08.13 22:13.

21.08.13
22:18

АКо не смесваш в едно хранене МЗ и ВХ, резултатите ще са по-бързи :) Пример: тахан+боровинки..

То тъй, ама тахан без никакво сладичко ми е малко трудно да го възприема. Та си рекох, за да не му слагам мед - боровинки да са.

21.08.13
22:47

казано от Златина Цонева на 21.08.13, 22:32:

То тъй, ама тахан без никакво сладичко ми е малко трудно да го възприема. Та си рекох, за да не му слагам мед - боровинки да са.

няма разлика :)

22.08.2013/четвъртък

Храната:

- 2ф хляб Вита, 70гр краве сирене, 1 домат*
- 3 варени яйца* с шарена сол, 1 домат*, 2 червени пиперки*, напълнени с 110гр извара
- 70гр кокос
- “физическото”
- 2ф хляб Вита с 10гр краве масло и шарена сол
- салата от домати*, краставици*, сурови и печени пиперки* и лук*, 65гр печени на скара свински ребърца, 210гр печен на скара свински котлет, няколко скилидки чесън
- 25гр тахан от сусам и лен, 20гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак)
~ 1980ккал, ВХ - 62гр

”Физическо”-то:
- тренировка у дома - за време:
100 суинг до хоризонтала с 15кг дъмбел / 100 бърпита
Редувах ги така:
- 30 суинга
- 10 бърпита
- 20 суинга
- 10 бърпита
- 15 суинга
- 10 бърпита
- 20 суинга
- 10 бърпита
- 15 суинга
- 6 х 10 бърпита
Общо време - 17:47
5 секунди по-бавно от предния път! :D Можеше и по-бързо, ама доста се разсейвах и май почивах повече от необходимото! (blush)

Just thinking:
# Обезводнявам се с тия бърпита! :D :D :D Как не ми е подгизнал килима, чудя се! (wasntme)

123(h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 23.08.13 21:54.

23.08.2013/петък

Храната:
- 20гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 30гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 20гр сушени боровинки, 40гр тахан от сусам и лен, 2 малки праскови*
- 55гр печен на скара свински котлет, 120гр краве сирене, 3 домата*, 3 печени пиперки*, 1ф хляб Вита
- 55гр кокос
- салата от домати*, краставици*, сурови и печени пиперки* и лук*, дооооста пилешки гърди (сигур къмто 400гр в сурово състояние (blush) ), задушени на тиган с 1/3 кофичка 2,9% кисело мляко, малко зърниста горчица, черен пипер и сол
- 20гр тахан от сусам и лен, 20гр суров слънчоглед
~ 2080ккал, ВХ - 71гр

”Физическо”-то:

- почивен ден

Just thinking:

# Наядох се като прасенце на вечеря! :D :D :D

24.08.2013/събота

Храната:
- 30гр овесени трици, 20гр овесени ядки, 30гр суров слънчоглед, 7гр сушени боровинки, 3 сини сливи*
- “физическото”
- 215гр от вчерашното пилешко, 2 домата*
- 80гр сурови ядки микс със стафиди и боровинки
- 100гр извара, омесена с 60гр краве сирене, 3 домата*
- салата от домати*, краставици*, сурови и печени пиперки* и лук*, 305гр печен на фурна заек*
- 15гр годжи бери
~ 2120ккал, ВХ - 75гр (без тези от зеленчуците)

”Физическо”-то:
- разгряване
- Zercher Squat - 5-5-5-5-5
  20кг-25кг-30кг-35кг-40к-45кг—-50кг-50кг-45кг-45кг-45кг
- Bench Press - 5-5-5-5-5
  20кг-25кг-30кг-35кг—-40кг-40кг-40кг-40кг-40кг
- Sumo Deadlift High Pull - 5-5-5-5-5
  20кг-25кг-30кг-35кг—-40кг-35кг-35кг-35кг-35кг
- разтягане

Just thinking:
# Тежка работа тоя Zercher Squat, ама пък успях 2х5 с 50кг (party), Sumo Deadlift High Pull-ът обаче... (dull) С 35кг без никакъв проблем, плавно и леко. На 40кг обаче -едно голямо ТЦ! :D Буквално не мога да закарам лоста до брадичката си. А за съжаление в залата няма по-малки тежести от 2,5кг-ви дискове и 5 кила отгоре явно си ми идват доста на тоя етап. (devil)
# Хм, чудя си се на акъла понякога... Хем не ща да ставам професионален спортист и да се явявам по незнам си какви състезания, а тренирам за здраве, за удоволствие и за визуално по-добра форма, и въпреки това се нервирам яко, когато не успявам да кача тежестите на щангата. Не е нормално, нали? :D Би трябвало да приемам нещата по-спокойно и уравновесено! Зрял човек съм все пак или...! :D :D :D
# И утре ще ям мед! :D Въглехидратен ден щи ми е и от сега си умирам от кеф! :D :D :D

124 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.08.13 20:50.

25.08.2013/неделя9

Храната:
- зареждащ ВВХ ден (wasntme)
- 30гр овесени трици, 30гр овесени ядки, 30гр суров слънчоглед, 10гр годжи бери, 40гр пълнозърнест сусамов тахан, 25гр мед*
- “физическото”
- 150гр печен на фурна заек*, домати*, 3 сини сливи*
- разходка с мъжО и хлапетата в BBQ Зоокът Горица и малко похапване там:
- 1 чеснова пърленка, 1 пилешка супа
- 30гр овесени трици, 30гр овесени ядки, 30гр суров слънчоглед, 40гр пълнозърнест сусамов тахан, 20гр мед*
- 20гр мед*
- домати*, качамак с краве сирене и краве масло
- пъпеш
- и още мед директно от буркана :D
~ калори не съм броила и смятала

”Физическо”-то: - тревировка в “Богоров” с Vic и компания.
- стандартната загрявка, 200 м. бягане ( с моткане на крака, подскоци и тем подобни :D ), совалки и хвърляне на пудовки на дължина (аз се мъчих с 19 кг-вата)

Комплексът :
- Скок на височина (на около 60см) + Руски суинг с 16кг-вата пудовка
Започваш с по 1 повторение, после 2, 3, 4… и т.н. до 10
След това една обикалка на стадиончето (200 м), изминати по следния начин - 6 ходещи напада - 3 лицеви опори и така до края.

Моето време (не съм сигурна, че запомних точно секундите) - 19:06

Just thinking:

# Още от вчерашните Zercher Squat и Sumo Deadlift High Pull кълките ми бая си ме наболяваха, а след днескашната тренировка, утре вече 100%-та ще ходя като наакана! :D :D :D
# Синковецът много се опитва да шмекерува и да скатава метри и “напЪНи” :D, но с щерката съм много горда. Постара се момичето ми и въпреки, че имахме “бойно кръщене” с “Pukey the Clown”, прие нещата с усмивка и дума не е споменала да се отказва, дори цял следобед ми е мърморила, че само тя не успяла да си довърши комплекса и мислела, че се е изложила. Много съм доволна от нея! Наистина много!
# И нали все мъдрувам къде да мръднем извън града на въздух в неделите, днес се завлякохме до една кръчма в гората по пътя за Бяла, която си има и зоокът. Поразходихме се, поснимахме разни животинки, хапнахме по една пилешка супа и по една пърленка и се разнообразихме поне мъничко.

125 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.08.13 21:21.

26.08.2013/понеделник

Храната:
- 20гр овесени трици, 20гр овесени ядки, 30гр суров слънчоглед, 10гр годжи бери, 37гр пълнозърнест сусамов тахан
- 110гр краве сирене, 2 домата*
- 3 варени яйца* с шарена сол
- 50гр сурови фъстъци
- 3 какаови зърна*, 185гр печен на фурна заек*, 1 зелена пиперка*
- къмто 165гр пилешки сърчица и 135гр пилешки дробчета, задушени с малко вода, лук* и подправки на тиган, поръсени с 30гр кашкавал от краве мляко, салата от домати, краставица* и зелена пиперка*
~ 2310ккал; ВХ ~ 50гр

”Физическо”-то:
- почивен ден

Just thinking:

# Яка мускулна на кълки и задник! :D Детитата - също! :D Ходя странно, едвам сядам и още по-трудно ставам! :D Кеф! :D :D :D
# Малко повечко калории, но пък с малко ВХ, т.е. - бива!

27.08.2013/вторник

Храната:
- 30гр суров слънчоглед, 30гр небелен коноп, 30гр чиа, 20гр годжи бери, 45гр пълнозърнест тахан, 3 сини сливи
- 100гр от вчерашните дробчета, 2 домата, 80гр краве сирене
- 25гр кокос
- 30гр сурови фъстъци
- салата от домати, краставици, зелени пиперки* и лук*, 255гр печена на скара пъстърва
- 30гр суров слънчоглед, 10гр мед*
~ 2055ккал; ВХ ~ 61гр

”Физическо”-то:

- загряване на ставите
- 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 1хPower Clean - 35кг и 1хBack Squat - 55кг (преди рундовете загрявки с по-ниски тежести и на двете упражнения)
- Bench Press - 10 единички с 45кг (преди това загрявки с по-ниски тежести, обаче на наклонената лежанка, че другата беше заета)
- Knees-to-elbows - 1х7, 1х2, 1х4, 1х4 и после някакви единички
- 300 скока на въже
- разтягане

Just thinking:

# Направо съм като разглобена! (dull) Още имам мускулна от неделята, днес получих и разхвърлях 7 палета със стока, пусках пратки, прибирах в склада, че и за утре ми остана - изобилие от джиджафки и боклучки за кученца и котенца :D, а накрая се завлякох и в залата. Тя пък беше пренаселена. Пфу (devil), не обичам така. Поизчаках малко докато загрявах, за да ми се освободи стойката за клека, а после и хоризонталната лежанка беше заета, та загрявах с по-малките тежести на наклонената. Леле, нищо общо нямала с другата. Едвам избутвах 40кг на нея. Викам си, много ще да съм се уморила на работа днес, ама като си легнах на равната, и си направих единичките на 45кг без проблем. От  Knees-to-elbows-ите си съм доволна само в първата серия, после - слаба работа. :D
# Сега отивам да се капивичвам в леглото, че заспивам права! Ае, лека ви нощ! :D

126 (h)

28.08.2013/сряда

Храната:

- 30гр суров слънчоглед, 30гр небелен коноп, 30гр чиа, 20гр годжи бери, 39гр пълнозърнест тахан, 3 сини сливи*
- 150гр краве сирене, 2 домата
- 50гр сурови фъстъци
- 220гр печена на скара пъстърва, няколко резена червено цвекло
- 5-6 какови зърна, 5гр мед*
~ 1900ккал; ВХ ~ 54 гр

”Физическо”-то:

- почивен ден

Just thinking:
# Откачам с тая работа! (dull) След ранната закуската в 6:30 сутринта, едвам сколасах да се опитам от 14:30 до 15:30 да си изям нещастното сиренце и още по-нещастните доматчета. Пратки, телефонни разговори, клиенти.... ПростА да пАдлАдеИш! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.09.13 21:18.

29.08.2013/четвъртък

Храната:
- 30гр суров слънчоглед, 30гр небелен коноп, 30гр чиа, 5гр годжи бери, 56гр пълнозърнест тахан, 3 сини сливи*
- 90гр краве сирене, 2 домата
- “физическото”
- 270гр варено домашно пиле*
- 225гр варено домашно пиле*, чесън*, няколко резена червено цвекло, домати
- една хапка от мюсли десертчето на детито (blush)
~ къмто 2125ккал; ВХ ~ 58гр

”Физическо”-то:

5 рунда от:
6 броя Руски суинг х 15кг
6 броя Лицеви опори (първите 2 цикъла цели, другите 3 - на колена)
9 броя Клек СТ
всеки рунд от по 3 минути, с по 1 минута почивка помежду тях
Резултата:
първи рунд - 4 цикъла + 1 суинг
втори рунд - 4 цикъла + 6 суинга
трети рунд - 4 цикъла + 6 суинга + 6 лицеви опори
тук инцидентна почивка повече от 1 минута, паради поредния неуспешен опит за самоубийство (wasntme)
четвърти рунд - 4 цикъла + 6 суинга
пети рунд - 4 цикъла
Общо: 145 суинга; 130 лицеви опори (48 чисти + 82 на колена) и 180 клека
Слабо, много слабо! (dull)

Just thinking:

# Тежката седмица продължава! (devil) Отново обяд в 3 следобед, при това в движение. Ааааааааа, мразя! (envy) По едно време буквално тутках на заето. (dull) Много се чудих да тренирам ли въобще или не, ама си рекох, че колкото и малко да направя, все файда ще е, та... Е, май не е било точно така, щото бях бавна, тромава, и отново си раних пръста на крака. (blush) :D Ама така е като се мъчи човек да прави по 100 неща наведнъж - да тренира, да отговаря на безкрайните въпроси на синковеца, а в паузите да притичва до кухнята, за да следи манджата... Та завръщането след поредното притичване биде взето с по-голяма дъга от необходимото, при което биде подбрано шкафчето за обувки с безименния пръст на левия крак, в резултат на което прилично парче кожа от върха му биде обелено! :D Вой, кръв, миене, лепенки... и паузата от 1 минута отиде къде 4-5. :D Въобще - изнасилена тренировка! :D :D :D

127 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 29.08.13 21:22.

29.08.13
21:47

Причука се бре жена (dull)
Аз затова тренирам в кухнята докато готвя (makeup) и си имам маратонки спешъл за домашни условия, та да не се скопосвам така като теб :D Уф, то не е смешно де ама....Бързо да минава пръста Злати :*

Хахаххаахххаахх, абе то вече си е смешно! :D
Така е, като не гледам къде вървя! :D :D :D

30.08.13
09:20

злати, пробвай по-успешни опити за самоубийство, недей троши покъщнината ;)

30.08.2013/петък

Храната:
- 30гр суров слънчоглед, 30гр небелен коноп, 30гр чиа, 39гр пълнозърнест тахан, 13 мед*
- 95гр краве сирене, 2 домата, 1 зелена пиперка*
- 50гр сурови фъстъци
- 1 домат*
- салата от домати, краставици*, суриви зелени пиперки*, печен червен пипер, малко зехтин, 250гр печени на скара пържоли от пилешки бутчета
- 20гр суров слънчоглед с 10гр мед*
~ къмто 2020ккал; ВХ ~ 53гр

Just thinking:

# Почивен ден. Отново гърч на работа, а уж беше петък. :D Добре, че в понеделник колежката вече ще е с мен.

03.08.2013/събота

Храната:
- 30гр суров слънчоглед, 30гр небелен коноп, 20гр чиа, 45гр пълнозърнест тахан, 24 мед*
- “физическото”
- 250гр печени на скара пържоли от пилешки бутчета, 1 краставица*
- 100гр краве сирене, 2 домата, готвено домашно пиле* (2 копанчета и парче от бялото месо)
- миш-маш с 1 яйце, печен червен пипер и 60гр извара
- 20гр суров слънчоглед с 10гр мед
~ къмто 2075ккал; ВХ ~ 54гр

”Физическо”-то:
- загряване
1. 10 рунда, без засичане на време, с минимални почивки, от:
- 1 х Набиране с подхват (с повдигане на максимално изпъната на пръсти)
- 1 х Кофичка (на стойката за хиперекстензии, без помощ с краката)
2. Мъртва тяга с нарастваща тежест - 3х30кг/3х40кг/3х50кг/3х60кг/3х70кг/3х75кг/3х80кг/3х85кг/3х1х90кг(party) - отначало с надхват, от 80кг нагоре - със смесен хват
3. Страничен планк на изпъната ръка - 6х30сек, редувайки лява и дясна страна, т.е. по 3 на страна
4. Преден планк на лакти - табата протокол (8х20сек, с 10секундни почивки между тях)
5. Хиперекстензии - 3х15
6. Навеждане на страни с 10кг диск в ръка - 3х10 за всяка страна
7. 10мин на кростренажора - на скорост 1 от 10

Just thinking:
# Добре си потренирах днес. :) Помотахме се с хлапетата да купуваме неща за училище. Спах следобед. Абе - задоволителен ден! :D

128 (h)

Имам питанка! За зареждащия ден - как точно трябва да се прави той? Да ям каквото ми душа иска, в смисъл и като вид на храната, и като оливане с калориите? Или да повиша въглехидратите, а да намаля мазнините, но да гледам да остана в някакви граници на калориите, които ще приемам? И, ако е второто - какви трябва да са тия граници? И колко съответно да са ми ВХ-те и МЗ-те?

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 31.08.13 20:46.

31.08.13
21:11

Има разлика между ВХ зареждане и чийт дей/мийл.

Когато правиш ВХ зареждане,спазваш висок протеин,висок до умерен ВХ и максимално ниски МЗ. Според целите и бодифат-а може да зареждаш и два поредни дни. По правило всяко едно хранене трябва да включва ВХ+белтък.Това дали да увеличиш драстично калориите за зареждащия ден зависи пак от целите ти,от натоварването в същия и следващия ден.Относно кардиото-в зареждащия и в деня след него,няма смисъл от кардио :) В такива дни аз държа МЗ под 20гр.

Когато правиш чийт дей/мийл  се храниш едва ли не абсолютно безразборно :) Колко често ще чийтваш отново зависи от целите и бодифат-а. Колкото си по-близко до целта си,толкова по-често може да чийтваш.Разбира се,това не означава през ден да поемаш 5000кал от джънк.

За мен златната среда е ВХ зареждане на всеки 3-5 дена и чийт на всеки 10-12 :)

Мнението беше редактирано от Juls на 31.08.13 21:13.

Мерси, Juls! (F) За кардиото - разбрах. Ама как стои въпросът с другите тренировки? В тези дни добре ли е да се тренира силово или е по-добре да се почива? Та да преценя как да си ги намествам за напред!

01.09.2013/неделя

Храната: - ВХ-зареждащ ден
- 50гр овесени трици, 50гр овесени ядки, 150гр 2,5% кисело мляко
- 1 Subway с черен хляб с овесени ядки и пуешко филе
- 3ф хляб Вита с 40гр мед*, 2 праскови*
- 40гр овесени трици с 200мл 1,5% прясно мляко, стевия, ванилия и канела
- манджа от зелен боб* с лук*, домати* и пипер*, салата домати* с хималайска сол, 2ф хляб Вита
- 3ф хляб Вита с 40гр мед*, половин ябълка
~ къмто 2050ккал; мнооооооого ВХ :D; МЗ ~ 35гр; БЛ прекалено малко, ама така се получи (wasntme)

”Физическо”-то:

- почивен ден - спах до колкото исках, т.е. без де ме буди алармата на телефона. После малко хлапетата ми опънаха нервите (devil), че ходихме да купуваме анцунг на каката и още куп нещица, ама поне се понавървяхме доволно пеша.

Just thinking:
# Обичам въглехидратните дни, щото ми е вкусно, ама все тъй ги скопосвам, че белтъка ми е малко и в резултат не се чувствам сита достатъчно (dull). Ще гледам да си лягам вече, та да не мисля за ядене! :D

02.09.13
20:33

Na zarejdane i v denq sled nego nqmam spirachki v zalata ;) Estestveno,che trenirash ;)

Juls, аз явно нищо подобно не сътворих! :D Нищо... другия път!

02.09.2013/понеделник

Храната:
- 30гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 30гр небелен коноп, 20гр чиа, 55гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*
- миш-маш с 2 яйца, 125гр извара и печен червен пипер, 4 доматчета
- 70гр краве сирене, 3 печени червени чушки
- 20гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, слънчоглед и мак), 10гр годжи бери, 70гр 5% кисело мляко
- салата от домати*, краставици, печен червен пипер, лук* и 60гр краве сирене
- 20гр суров слънчоглед, 20гр небелен коноп, 10гр годжи бери, 100гр 5% кисело мляко
~ къмто 2000ккал; ВХ ~ 54гр

”Физическо”-то:
- почивен ден

Just thinking:

# Много хаотично и разхвърляно ядене. Оказа се, че не съм съобразила какво ще ям на вечеря, а не ми се ядяха яйца, та затова - салата със сирене и кисело мляко със семки. :D
# Да си допиша 20-тината набирания единички, от пръсти, на лоста у дома, под- и надхват, за да не е без хич.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.09.13 06:35.

3.09.2013/вторник

Храната:
- 30гр суров слънчоглед, 30гр небелен коноп, 20гр чиа, 10гр годжи бери, 20гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 40гр пълнозърнест тахан, 18гр мед*
- 2 сварени яйца*, 2 доматчета, 2 печени червени пиперки
- 2 сварени яйца*, 1 доматче
- “физическото”
- 150гр 5% кисело мляко с 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед)
- голяма салата от домати*, краставица, сурова зелена пиперка*, печени червени пиперки и лук, с мъничко краве сирене, 200гр печени на скара свински ребърца и 75гр свинска рибица на скара
~ къмто 2085ккал; ВХ ~ 53гр

”Физическо”-то:

- загряване
1. 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 1 x Deadlift - 75кг и 1 x Thruster - 40кг (преди това вработване с по-ниски нарастващи тежести)
3. 10 x Pullups - единички, стъпала на максимално изпънати пръсти върху един дъмбел, 5 с подхват и 5 с надхват
3. Страничен планк на изпъната ръка - 6х30сек, редувайки лява и дясна страна, т.е. по 3 на страна
4. Преден планк на лакти - табата протокол (8х20сек, с 10секундни почивки между тях)
5. Хиперекстензии - 3х15
6. Навеждане на страни с 10кг диск в ръка - 3х10 за всяка страна

Just thinking:
# Не ми се правеше кардио днес, та си спестих крос-тренажора в края на тренировката.
# Тия планкове... странна работа... Като че ли ми товарят повече рамената, отколкото корема. Или може би коремът ми е по-здрав, щото аз си знам, че горната част на тялото си ми е по-слабата...
# И пресата ми вече започва да загатва по-осезателно за себе си! (party)

129 (h)

казано от Златина Цонева на 03.09.13, 21:23:

# Тия планкове... странна работа... Като че ли ми товарят повече рамената, отколкото корема. Или може би коремът ми е по-здрав, щото аз си знам, че горната част на тялото си ми е по-слабата...

Пусни видео или снимка. Има вероятност да се избутваш с ръцете/раменете прекаленно много. Гърдите трябва да са по-скоро близо де земята, отколкото далече.

Цветане, много е възможно. Ще гледам да се снимам почивните дни и да кача нещо за коментар на техниката.

4.09.2013/сряда

Храната:
- 20гр небелен коноп, 20гр чиа, 20гр годжи бери, 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 50гр пълнозърнест тахан, 20гр мед*
- 100гр краве сирене, 170гр свинска рибица на скара, 2 домата*
- 100гр 2.9% кисело мляко с 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 44гр свинска рибица на скара
- салата от домати с мъничко хималайска сол, 200гр печена на скара свински рибица, 100гр 2.9% кисело мляко с 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед)
~ къмто 2140ккал; ВХ ~ 66гр

”Физическо”-то:

- почивен ден

Just thinking:
# Хем ПМС-то и МС-то отминаха :D, ама повишеният ми апетит - ТЦ! Мога нон стоп да си тъпча храна в човката! (dull) Не е човешко! :D

05.09.2013/четвъртък

Храната:
- 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 20гр годжи бери, 50гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*
- 115гр краве сирене, домати*
- 90гр печено кашу
- 135гр пушена сьомга, домати*, 30гр камембер, 150гр 2,9% кисело мляко с 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед)
~ 1760ккал, ВХ - 72гр

”Физическо”-то:
- тренировка у дома - за време:
100 суинг до хоризонтала с 15кг дъмбел / 100 бърпита
Редувах ги така:
- 20 бърпита
- 30 суинга
- 20 бърпита
- 30 суинга
- 20 бърпита
- 20 суинга
- 20 бърпита
- 20 суинга
- 20 бърпита
Общо време - ... - неизвестно! :D Щерката вместо да ми паузира таймера, направо го занули! Ама нищо де - аз си се старах! :D

Just thinking:

# Умопомрачителна вечеря спретнах днес! :D МъжО довлече тая риба, тя пък взе, че ми се услади! После пък намерих Камембера в хладилника! (wasntme) А накрая, щото бях все още гладна - ядох и мляко със смлени семена.... Ако ми беше казал някой, че ще ям едновременно пушена риба, домати, камембер и кисело мляко, че и ще ми бъде вкусно, щях да го помисля за тотално побъркан! :D :D :D
# Пропуснах да напиша, че се остригах късо! Домашните са потресени, обаче аз си се харесвам! :D

130 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 05.09.13 22:24.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1