Too Little, Too Late

Прескочи до:

10.06.20
15:27

Това го пренасям и тук, че остана в края на предната страница:

Благодаря на всички включили се!

казано от Маданеца на 09.06.20, 23:57:

При мен напрежение във вътрешната част на лактите идва от негативната фаза на движенията, но аз пускам уж контролирано, че пазя паркета и оттам идва проблема. Не минавам през рамото надолу и се получава едно опъване в лакътя в крайно долно положение от инерцията на пудовката.

Ефо, май натам клоня и аз - заподозреният при мен е негативната фаза от рак позиция надолу. Пускам много рязко и неконтролирано, като в същото време спирам пудовките, преди да докоснат земята. И понеже това пускане от гърди надолу присъства във всяко движение, при което пудовките се вдигат поне до гърдите, вкл. и клек, нещата се натрупват.
Ще измисля какво да коригирам. Но определено дискусията беше полезна!

10.06.2020 г.

Тренировка 6.2

Загрявка.

Работни серии:
1. Тяга на един крак с две пудовки (през повече от 10 секунди) - 20х1+1x32+32 кг (на страна)  за 8:37 мин.
2. Раменна преса с две пудовки (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг за 7:31 мин.

Допълнителни упражнения:
3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,3 пъти.

Разтягане на тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 16:08 мин.

Положително:
  - Голямо подобрение на тягата. Май напипах техниката и започвам да усещам баланса. При повечето подходи подпирането с втория крак беше само символично. Времето също с минута надолу.
  - Раменната също доста добре. Още има какво да се сваля там, особено след 12-13-ти подход, но ще стане. Засега съм на около 21-22 секунди на подход заедно с обръщането и оставянето, така че има още малко работа до 10 секунди пауза (примерно като станат 15 на подход).

Отрицателно:
- Нищо конкретно днес. Дори се получиха обичайните усещания като след интервал в залата с лежането по пода да си събера вътрешностите.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
2. Към обяд - 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.

Обобщение за деня:
Чуден летен ден навън! Направо не вярвам, но дойде време да се крия от слънцето и в Швеция. :) А най-хубавото е, че прогнозата за цяла седмица напред е такава.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.06.20 15:28.

11.06.20
20:22

11.06.2020 г.

Тренировка 7.2

Загрявка.

Работни серии:
1. Клек с две пудовки в рак позиция (през 10 секунди) - 20х1x32+32 кг за 8:13 мин.
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy за 2:25 мин.

Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 31.

Чисто време за интервалите - 10:38 мин.

Днес се хванах в две грешки:
- Когато свалям пудовките от гърди надолу, не ги залюлявам назад в дъга като в суинг, а ги пускам право надолу и ги спирам рязко. Както отбелязах по-горе, вероятно това е причината болките в лактите да не отшумяват.
- В рак позиция дясната китка е права, а лявата - счупена назад. В добавка към това двете предмишници не са под един ъгъл - лявата идва по-високо. И това трябва да се коригира, за да не създава дългосрочни дисбаланси.

Положително:
  - Бързичко на лицевите днес.

Отрицателно:
  - След като миналата седмица направих 15х2 на клека, днес очаквах, че 20х1 ще са песен. Е, не са. Над 8 минути си е време като за тръстъри.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.

Обобщение за деня:
Днес за пръв път от март насам се замъкнах до офиса. То било хубаво там - страхотно кафе, огромен монитор, никой да ми досажда наоколо. А най-хубавото, което вече почти бях забравил, е чувството да си тръгнеш от работа. Не да станеш от компютъра, а да си тръгнеш. :)
По този повод на прибиране си купих няколко бири за уикенда, а като се прибрах, реших, че съм си ги заслужил още днес.

11.06.20
22:55

Има нещо хипнотично във вечерното скандинавско небе. В началото тази дълбочина с високи перести облаци ме потискаше. Сега радва окото, но ниските купести облаци и динамичното небе на южна Европа все така ми липсват.

П. П. И тук има ниска облачност - когато вали, небето е като сив таван на 2-3 метра височина.

П. П. П. По посока на залеза тоновете са по-топли. За любопитните часът е след 22:30…

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.06.20 11:29.

12.06.20
18:37

12.06.2020 г.

Тренировка 1.3

Загрявка.

Работни серии:
  1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 21х1х32+32 кг за 6:20 мин.
  2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20 или 21х1 (на ръка) за 4:40 мин.
Допълнителни упражнения:
  3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:11 мин. 

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Чисто време за интервалите - 11:00 мин.

Ето видеодоказателство за престъпленията ми срещу гиревой:

Положително:
  - Изхвърлянето доста по-бързо от предния път, а и като техника имам напредък.
  - Преди месец положението беше такова:

казано от James Hinks на 09.05.20, 11:56:

Боби, като гледам колко ти е зор това изхвърляне, се чудя дали все пак не си препоядисал 48-ците червени... :D

Май вече изглежда различно. 

Отрицателно:
  - Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес топло и приятно. Чак се наложи да се крия на сянка за тренировката. Да видим докога ще е така. Поне за уикенда се надявам да се задържи.

13.06.20
13:01

казано от Boby_ на 12.06.20, 18:37:

Боби, като гледам колко ти е зор това изхвърляне, се чудя дали все пак не си препоядисал 48-ците червени... :D

Да, а ако не беше искал толкова различни манджи с грозде, досега щеше да изглежда така и с 40-ките... :D

13.06.20
14:35

казано от James Hinks на 13.06.20, 13:01:

казано от Boby_ на 12.06.20, 18:37:

Да, а ако не беше искал толкова различни манджи с грозде, досега щеше да изглежда така и с 40-ките... :D

Вече обядвах, но все пак благодаря! :)

13.06.20
14:42

13.06.2020 г.

Тренировка 2.3

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане от земя (през 10 секунди) - 21х1х32 кг за 5:54 мин.
  2. Преса от лег с пудовка (през 10 секунди) - 15х1х32+32 (с пускане след единадесетия подход) за 2:29 мин.

Допълнителни упражнения:
  3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,1 пъти.

Чисто време за интервалите - 08:23 мин. 

Положително:
  -  Леко подобрение на лега - повторенията без пускане вече са 11, а общо станаха 15 и то за по-малко време.
Отрицателно:
  - Обръщанията много зле днес - бавно, трудно, с болки в лакъгтя. С това чакане на апдатация може и да съм ги хронифицирал вече.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено - закарах щерката на рожден ден на съученик, после минах да си взема няколко бири, преди да затворят. Тренирах, а следобед мисля да се размажа на балкона с книга и бира. :) Никакво излизане.

14.06.20
19:44

14.06.2020 г.

Тренировка 3.3

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10-15 секунди) - 20х1х32+32 кг за 8:13 мин.
  2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг за 4:40 мин.

Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 31

Чисто време за интервалите - 12:53 мин.

Бях намислил днес да почивам. Излязох да си анализирам движенията, за да разбера от какво ме болят лактите. Поанализирах, поанализирах, накрая си направих интервала.

Положително:
  - Тръстърите още по-добре от предния път - много скоро ще станат съвсем по протокола. Сега са към 25 секунди на подход, а обръщането, клекът, тръстърът, свалянето до гърди и оставянето сигурно са към 7-8, така че вече съм около 17-18 секунди почивка средно за 20-те подхода.

Отрицателно:
  - Днес всъщност нищо конкретно. Сашо ме насочи към някои подозрения какъв е проблемът с лактите ми, но така от 2700 километра разстояние не се поставя лесно диагноза.

Добавки:

Обобщение за деня:
Чудно временце! Сутринта направих една лазаня (уж тръгнах за спагети, после като направих соса, реших, че имам време да врътна и един бешамел и работата отиде). После разходка да снимам насекоми. Със сигурност мен ме хванаха повее насекоми, отколкото хванах аз.
Както споменах по-горе, бях решил да не тренирам, ама ме хванаха лудите и накрая все пак не се сдържах.

14.06.20
21:26

А ето и малко от самите снимки от днес.

15.06.20
17:55

15.06.2020 г.

Тренировка 4.3

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане с две пудовки от вис (през <10 секунди) - 20х1х32 кг за 3:58 мин.
  2. Кофи на халки с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х24 кг.  (до 14 вкл. със задържане на съпорт 1-2 секунди в началото и в края) за 4:54 мин.

Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:06 мин.

Чисто време за интервалите - 8:52 мин. 

От вчера започнах с разтягане и масажиране на пронатор терес, НСПВС орално и локално, мазане със загряващо мазило преди тренировка, както и повишено внимание върху контрола на ротацията през цялото движение, особено от гърди надолу. В резултат днес доста по-добре чувствам лактите - десният все едно не ме е болял, а левият съвсем леко напомни за себе си в началото.

Положително:
  - Обръщането от вис бързичко и относително леко - вече под 4 минути

Отрицателно:
  - На кофите свалих тежестта на 24 кг с идеята да си направя целия интервал с хубаво задържане на съпорт в двата края на движението. Оказва се, че 8 кг намаление не са достатъно. Все пак под 24 не ми се ще да слизам засега.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нещата започват да се успокояват предотпускарско и дори понеделниците са поносими.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.20 13:58.

16.06.20
17:36

16.06.2020 г.

Тренировка 5.3

Загрявка.

Работни серии:
  1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг за 5:11 мин.
  2. Пендлей гребане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг за 3:03 мин.
Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 32

Чисто време за интервалите - 08:14 мин.

Положително:
  - Днес много добре като време и на изхвърлянията, и на гребането - и двете не съм ги правил по-бързо досега. Може би защото ме валеше, изядоха ме комарите и бързах да се прибера, че да не ми ръждясат гюленцата. :)

Отрицателно:
  - Нещо техниката на изхвърлянето куцаше днес - нестабилен бях, добутвах. Доста по-зле от клипа по-горе. Може би защото гледах да намаля времето, а и мисълта ми беше повече върху това да не допускам ротация в негативната фаза, отколкото да вдигна пудовките горе по най-чистия начин.

Добавки:

Обобщение за деня:
Не ми се говори за рабоота - ядосват ме с разни глупости цял ден.
Цяла нощ и цяла сутрин валя като из ведро. Изчаках с тренировката, докато дъждът намаля и излязох, без да се напръскам с репелент с идеята, че комарите са се изпокрили от дъжда. Е, огромна грешка! Към старите ухапвания се добавика още доста, а явно освен вкусен, съм и силно алергичен към тукашните комари, защото съм целият в огромни, сърбящи до болка, твърди и горещи плюски. Ако имах под ръка цистерна с фенистил, щях не просто да се намажа целия, а да легна във вана с него.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.20 13:58.

17.06.20
14:19

17.06.2020 г.

Тренировка 6.3

Загрявка.

Работни серии:
1. Тяга на един крак с две пудовки (през повече от 10 секунди) - 20 или 21х1+1x32+32 кг (на страна)  за 8:14 мин.
2. Раменна преса с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг за 6:52 мин.

Допълнителни упражнения:
3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,0 пъти.

Чисто време за интервалите - 15:06 мин.

Положително:
  - Подобрение в техниката няма, но свалям от времето и на тягата, и на раменната.

Отрицателно:
- Започва да се оформя “заподозряно” движение за лактите - изхвърлянето. Всеки път болката се засилва в деня след него, а по новата схема идва два пъти седмично и ето го резултатът.
- Два дни е топло и дъждовно и влажността на въздуха е много висока. Днес в края на интервала се чувствах като в дупката в Царево, а по мен се лееха реки от пот.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта сравнително свободна, но следобед ме чакат доста ангажименти, а довечера съм на събрание на борда на сградата, в която живея.
Все пак има и лъч светлина - довечера се подноявват мачовете във Висшата лига, а по всичко личи, че сезонът все пак няма да бъде отменен изцяло.  YNWA!

Стискам палци, Арсенал да направят чудо довечера и да вземем титлата срещу Евертън. Не че и когато да я вземем ще е по-малко яко, но този сценарии е супер. Още по-супер щеше да е, ако го нямаше извънреднито положение и вземехме титлата срещу Евертън на рожденния ми ден през март, но това е друга тема...

17.06.20
15:18

казано от Boby_ на 17.06.20, 14:19:

Започва да се оформя “заподозряно” движение за лактите - изхвърлянето.

Рано въртиш пудовките в ръцете. Пусни си клипа на 0.25 и гледай вниматело къде ги хващаш - пред теб, не над теб.

18.06.20
20:21

18.06.2020 г.

Тренировка 7.3

Загрявка.

Работни серии:
1. Клек с две пудовки в рак позиция (през 10 секунди) - 20 или 21х1x32+32 кг за 7:09 мин.
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy за 2:12 мин.

Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 33.

Чисто време за интервалите - 9:21 мин.

Положително:
  - Доволен съм от себе си днес - много бързо и на клека, и на лицевите. Даже на лицевите мисля, че е време да минавам на двойки.

Отрицателно:
  - Малко си полежах след някакви си 9 минути интервал... :)
Добавки:

Обобщение за деня:
Чудно временце, последен работен ден за седмицата... Успях и да се докопам и до System Bolaget, въпреки чудовищната опашка отвън и заредих бира за уикенда.
Според новата заповед на Ананиев отпада карантината за пристигащи от още осем страни, но за съжаление засега Швеция не е сред тях, така че още не мога да планирам прибиране до България. Да видим докога.

казано от Boby_ на 18.06.20, 20:21:

18.06.2020 г.

Според новата заповед на Ананиев отпада карантината за пристигащи от още осем страни, но за съжаление засега Швеция не е сред тях, така че още не мога да планирам прибиране до България. Да видим докога.

Същата, работа ;)

19.06.20
15:54

19.06.2020 г.

Тренировка 1.4

Загрявка.

Работни серии:
  1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг за 5:35 мин.
  2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20 или 21х1 (на ръка) за 4:18 мин.
Допълнителни упражнения:
  3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:16 мин. 

Чисто време за интервалите - 9:53 мин.

Положително:
  - Прилично като време.
  Отрицателно:
  - Положението с лактите е “смесено” - десният мина съвсем, левият не. Днес преди интервала правих опити да започвам изхвърлянето от хват с длан назад към мен и да не въртя изобщо предмишницата, но не става и така, даже бепе по-зле. После в интервала опитвах да започвам прибирането към тялото по-високо, но и това не ми се получава добре - като че не придавам на гюлетата достатъчно скорост. Накрая май от всичките експериметни още повече влоших положението.

Добавки:

Обобщение за деня:
Почивен ден, Стокхолм е празен. Утре май ще сляза до центъра да се разходя - няма туристи, местните са извън града за Midsommar. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.06.20 15:55.

19.06.20
18:06

Забелязал съм при мен, че болката в моя лакът се изостря при набиране с малко по-широко от раменен хват и при кофите понякога, даже и при лег, ама аз съм малко крив де. Забравих да драсна, когато обсъждахте евентуалния причинител на болката. Може да анализирате и тея движения със Сашо, ако не сте.

19.06.20
22:48

Излезе новото LoG, бре!

Лошото е, че е още от същото е и това същото не е “Ashes of the Wake”, а по-скоро последните няколко бозави албума. Хубавото е, че тия последни няколко бозави албума са бозави само по стандартите на LoG и за почти всяка друга група щяха са велики. :)

19.06.20
23:13

Последно съм им слушал тоя от 2012. После правих някакви бегли опити на новите неща, ама слаба работа. Все пак още ги чакам за концерт. Ще стане благо меле. 😁

20.06.20
14:04

20.06.2020 г.

Тренировка 2.4

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане от земя (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32 кг за 4:11 мин.
  2. Преса от лег с пудовка (през 10 секунди) - 16х1х32+32 (с пускане след 12 подход) за 2:31 мин.

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 06:42 мин. 

Положително:
  - Обръщанията бързички.
  - Още едно повторение на лега. Вече са 12 на един път.
Отрицателно:
  - Десният лакът мина напълно, но левият не. Даже напротив - става по-зле. Май ще трябва да спра изцяло изхвърлянията за известно време и да започна с елементи от тях - суинг, високо изтегляне.

Добавки:

Обобщение за деня:
Мързелива сутрин у нас. Следобед мислим да слезем до центъра да се разходим малко.

20.06.20
16:57

Опитай висок мах .
Ако ти е тежко
с две по 32,пробвай с две ръце и 48 цата..поздрави

20.06.20
20:00

И няколко снимки от следобедната разходка. Не съм виждал Стокхолм толкова празен дори в много по-лошо време, а някои места в Гамла Стан са направо призрачни.
Вързаните на кея лодки за туристически обиколки казват всичко...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.20 20:01.

20.06.20
23:42

казано от doni dimitrov на 20.06.20, 16:57:

Опитай висок мах .
Ако ти е тежко
с две по 32,пробвай с две ръце и 48 цата..поздрави

Какво е висок мах?

21.06.20
09:27

https://youtu.be/RNihhvuxE4E

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 21.06.20 09:30.

21.06.20
15:11

21.06.2020 г.

Тренировка 3.4

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10-15 секунди) - 19 или 20х1х32+32 кг за 7:30 мин.
  2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг за 4:34 мин.

Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 33

Чисто време за интервалите - 12:04 мин.
Положително:
  - Напредвам на тръстърърите. Вече стабилно под 8 минути, а съм почти сигурен, че си бяха 20 подхода.

Отрицателно:
  - Все същото - лактите. Десният уж беше минал, ама като спрях НСПВС, се оназа не толкова минал.  Левият е зле.
//

Добавки:

Обобщение за деня:
Гледам “The Frankenstein Chronicles”.
Spoiler alert!
Отделно от това, че Комитетът по прецакване на финалите яко се е намесил в края на първия сезон, се чудя преди или след като ангажираш Шон Бийн за дадена роля, решаваш да го утрепеш на екран? Това, че после си го възкресил, не е оправдание.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.06.20 09:49.

22.06.20
18:52

22.06.2020 г.

Тренировка 4.4

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане с две пудовки от вис (през <10 секунди) - 20х1х32 кг за 3:29 мин.
  2. Кофи на халки с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х24 кг.  (до 16 вкл. със задържане на съпорт 1-2 секунди в началото и в края) за 5:07 мин.

Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:11 мин.

Чисто време за интервалите - 8:36 мин. 

Положително:
  - На обръщането свалям още почти 30 секунди.
  - Изглежда, че ще ми трябва време да свикна да правя кофите със задържане на съпорта - още не мога да направя 20 подхода така, въпреки намалената тежест.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Още малко до отпуската...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.06.20 18:53.

23.06.20
16:30

23.06.2020 г.

Тренировка 5.4

Загрявка.

Работни серии:
  1. Високо изтегляне с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг за 6:40 мин.
  2. Пендлей гребане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг за 3:13 мин.
Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 34

Чисто време за интервалите - 09:53 мин.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Смених изхвърлянето с високо изтегляне от земя. Рано е за изводи от една тренировка.
  - На гребането се снимах, но не е за пред хората - повдигам тялото в горната част на движението, вместо да оставам почти успоредн на земята.

Добавки:

Обобщение за деня:
Не мога да смогна с мейловете между всичките тъпи срещи.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.06.20 18:35.

24.06.20
18:20

24.06.2020 г.

Тренировка 6.3

Загрявка.

Работни серии:
1. Тяга на един крак с две пудовки (през повече от 10 секунди) - 20х1+1x32+32 кг (на страна)  за 8:37 мин.
2. Раменна преса с две пудовки (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг за 7:09 мин.

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 15:46 мин.

Положително:
  - Тягата май бавно започвам да я напипвам. Скоро ще се наканя да я снимам.

Отрицателно:
- И на двете упражнения днес времето по-зле от предната едноименна тренировка. Жегата е добро оправдание - днес е над 30 градуса в Стокхолм, което е нетипично топло. Но на мен по начало не ми се отразява чак толкова горещото време, ако не е съчетано с влага, така че причината е по-скоро у мен.
- Не бях предполагал, че някога ще ме боли лакът медиално при бутащо движение, но ето, че е точно така. Първите 4-5 повторения на раменната преса бяха ужас. Дори изхвърлянето да е било причината, сега вече тъпият медиален нерв се дразни от всичко, а вероятно има и възпаление някъде по пронатор терес около залавната точка за хумеруса. Сега като съм спрял изхвърлянията, все пак се надявам на подобрение, но за такива неща трябва време.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес ходих до офиса и си изчерпах квотата от два дни за седмица. Надявам се довечера Ливърпул да вземат победа и да направят предпоследната крачка към толкова дълго чаканата титла. YNWA!

25.06.20
11:45

казано от Boby_ на 24.06.20, 18:20:

Не бях предполагал, че някога ще ме боли лакът медиално при бутащо движение, но ето, че е точно така. Първите 4-5 повторения на раменната преса бяха ужас. Дори изхвърлянето да е било причината, сега вече тъпият медиален нерв се дразни от всичко, а вероятно има и възпаление някъде по пронатор терес около залавната точка за хумеруса.

Преди две седцмици ти казах - “синдром на пронатор терес”, ти обаче продължи да “експериментираш”...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.06.20 11:45.

25.06.20
14:07

Така е, каза ми.

25.06.2020 г.

Тренировка 7.4

Загрявка.

Работни серии:
1. Клек с две пудовки в рак позиция (през 10 секунди) - 20 или 21х1x32+32 кг за 7:03 мин.
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20 или 21х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy за 2:09 мин.

Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 35.

Чисто време за интервалите - 9:12 мин.

Положително:
  - Свалям по малко от времето и на двете движения днес, макар и разликите да са козметични.

Отрицателно:
  - Днес в началото на тренировката дори обръщанията провокираха остра болка. След 3-4 подход отмина.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта спокойно, ама сега ми предстоят някакви следобедни телеконференции по американско време.
Бутилката с шампанско е заредена в хладилника. Може да я отворя още довечера, ако Сити доброволно сдадат титлата срещу Челси, а може и няколко дни по-късно. Изстудена е и си чака момента. :)

26.06.20
00:17

казано от Boby_ на 25.06.20, 14:07:

Бутилката с шампанско е заредена в хладилника. Може да я отворя още довечера, ако Сити доброволно сдадат титлата срещу Челси, а може и няколко дни по-късно. Изстудена е и си чака момента. :)

Доживях! 30 години чакане!
Наздраве! YNWA!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.20 00:24.

YNWA

26.06.20
11:45

казано от Маданеца на 26.06.20, 10:44:

YNWA

Жалко, че няма да е пред публика, но каквото-такова. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.20 11:46.

26.06.20
15:37

26.06.2020 г.

Тренировка 1.5

Загрявка.

Работни серии:
  1. Високо изтегляне с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32+32 кг за 4:55 мин.
  2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20 или 21х1 (на ръка) за 4:30 мин.
Допълнителни упражнения:
  3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:12 мин. 

Чисто време за интервалите - 9:25 мин.

Положително:
  - Има подобрение на високото изтегляне - усещам, че контролирам траекторията по-добре, а някои подходи дори вдигнах пудовките почти достатъчно високо. Все пак има още много да уча - не давам достатъчно тласък в началото.
  Отрицателно:
  - Не съм доволен от набиранията, но то кога ли съм бил... Като съм дебел (като сега), всичко със собствено тегло тежи, а унилатерално е още по-зле.

Добавки:

Обобщение за деня:
Снощи не можах да заспя докъсно. Изпих си сам нарочената бутилка шампаско (Moët е леко прехвалено за цената си, но изобщо не е лошо, а аз не обичам да деля такива неща) и си легнах призори. :)
Съответно днес станах късно, подгониха ме разни подчинени да ми звънят и да ми пишат, докато съм спал. Шефът ми звънна, точно като се канех да почвам интервалите и се наложи да говоря с него почти час. А всъщност нищо от това не може да ме трогне днес. Петък, чудно слънце и нетипична 30-градусова жега, 19-та титла, заредил съм бирите за уикенда, от другия петък съм в отпуска (дори да не пътувам, пак си е отпуска) и изобщо... наздраве!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.06.20 17:00.

26.06.20
18:20

Ще ме изтърпите още малко. :D Who walked the league?

27.06.20
17:09

27.06.2020 г.

Тренировка 2.5

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане от земя (през 10 секунди) - 20 или 21х1х32 кг за 3:37 мин.
  2. Преса от лег с пудовка (през 10 секунди) - 17х1х32+32 (с пускане след 13 подход) за 2:23 мин.

Допълнителни упражнения:
  3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - 2,3 пъти.

Чисто време за интервалите - 06:00 мин. 

Положително:
  - Обръщанията стават все по-бързи.
  - На лега измислих нов начин да заемам позиция - сядам не в края на степера, а на земята пред него и правя хиптръст, като едновременно с това обръщам пудовките. Много по-стабилно става - краката и гъзът са под напрежение, а лопатките и главата дават трета опорна точка. Проблемът с това, че в долна позиция гърдите си остават под напрежение и почивката не е почивка, си остава, но скоро ще ги докарам до 20 на два пъти, а посе и наведнъж.

Отрицателно:
  - Лакътят вече категорично е в хронична фаза. Вече май дори няма значение какво е предизвикало проблема първоначално - сега всичко го обостря. Днес по-конкретно болката беше много лоша при лега. Боли ме и при допир и изобщо не спира. Май ще си карам така поне докато се върна към щангите наесен. Това при положение, че не се влоши още.

Добавки:

Обобщение за деня:
Някакви съботно-мързеливи работи - да се понаспя, да пия дълго и спокойно много кафе, да изляза да тренирам, пазаруване. Следобед си подсилих щайгата, в която слагам пудовките - оригинално беше направена с телбод с напълно неадекватни като здравина телчета, та я ковах с пирони. Втората - друг ден, че след половин час енергично чукане целият квартал сигурно ме е псувал. Поне да беше от онова чукане, че да си струва, а то какво - зачукване на пирони...

28.06.20
14:30

28.06.2020 г.

Тренировка 3.5

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10-15 секунди) - 20х1х32+32 кг за 7:06 мин.
  2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг за 4:28 мин.

Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 34

Чисто време за интервалите - 11:34 мин.
Положително:
  - Още една крачка напред на тръстърите. Все така имам усещането, че ще пукна някъде след 5-6 подход, но вече съм почти на 7 минути и свалям всеки път, така че явно е субективно.
- Една идея по-бързо и на набиранията, макар че там може и 19 да бяха.

Отрицателно:
  - Няма вече какво да се оплаквам от лакътя - всичко е ясно. Вече съм го докарал до хронична фаза. Доколкото мога да преценя, болката не е от възпалено сухожилие или лигамент, а е раздразнен медиалния нерв, така че рискът от разкъсване е минимален. Затова си позволявам да стискам зъби и да продължавам, въпреки нея. Започвам вече и да се съмнявам, че изхвърлянето е първопричината - вече десетина дни, откакто съм ги спрял, а подобрение няма. Каквато и да е била причината в началото, явно вече съм стигнал фазата, в която всичко го дразни тоя тъп нерв. Даже се замислям дали да не довърша тая врътка и ако няма подобрение, после да си върна изхвърлянето, вместо да се лигавя с това високо изтегляне.

Добавки:

Обобщение за деня:
Снощи с малката щерка започнахме (всъщност преполовихме) третия сезон на Dark. Забавни врътки, макар че в началото съжалих, че не съм си водил записки първите два сезона. :)

29.06.20
20:26

29.06.2020 г.

Тренировка 4.5

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане с две пудовки от вис (през <10 секунди) - 20 или 21х1х32 кг за 3:13 мин.
  2. Кофи на халки с доп. тежест (през 10 секунди) - 20х1х24 кг.  (до 16 вкл. със задържане на съпорт 1-2 секунди в началото и в края) за 4:54 мин.

Допълнителни упражнения:
3. Руско усукване - 9х16 кг (на страна)

Чисто време за интервалите - 8:07 мин. 

Положително:
  - Свалям още на обръщането и то за 21 повторения. Добавих едно почти съзнателно, за да е над 3 минути времето, че съм си наумил щом сляза под 3 минути, да минавма на двойки. Ама май и без да се самозалъгвам, вече е време.
  - Най-после да напиша нещо за лактите и в секцията за положителни впечатления - днес много по-малко болка. Рано е от един ден да се правят изводи.

Отрицателно:
  - Нещо май ще трябва още тежест да свалям на кофите. То срамота да правя кофи със същата тежест, с която се набирам, ама натам вървят нещата.

Добавки:

Обобщение за деня:
Снощи времето се обърна - нощес се изви нетипична за тукашния климат гръмотевична буря с проливен дъжд и днес е доста по-хладно, отколкото беше миналата седмица. За съжаление май няма да се оправи много до отпуската, ама каквото-такова. Важното е за малко да забравя работата.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.06.20 20:26.

30.06.20
15:53

30.06.2020 г.

Тренировка 5.5

Загрявка.

Работни серии:
  1. Високо изтегляне с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 21х1х32+32 кг за 4:32 мин.
  2. Пендлей гребане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг за 3:28 мин.
Допълнителни упражнения:
  3. V-образни коремни преси със задържане  - 15

Чисто време за интервалите - 08:00 мин.

Клип на високото изтегляне:

И на гребането:

Положително:
  - Изтеглянето изглежда по-добре, отколкото очаквах. Все пак трябва още встрани да изнасям лактите и да дам още височина и скорост на пудовките.
  - На гребането също подобрение - предната седмица установих, че много се изправям. Днес ми изглежда добре.
- Лакътят ме боли по-малко втора тренировка подред и започвам да виждам светлина в тунела. Дано не е товарният влак. :)

Отрицателно:
  - Нищо конкретно. Ясно е, че изтеглянето е заместител и без изхвърлянето тренировката не е пълноценна, но това е общо наблюдение, а не конкретно за днес. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес- някакви разправии с тъпи технически детайли. Хора, за които мислех, че могат да поемат инициативата, спират и ме чакат да взема всички решения. Не знам в кой момент ще ми писне, ще си наема едно помещенийце, ще купя няколко щанги и още пудовки и ще се захвана да тормозя шведите, а те да си плащат. Като гледам средното ниво на така наречените лични треньори по тукашните зали, няма да се затрудня особено.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1