Ех че готина дружинка сте били днес :). И комплекса си го бива.
Все повече и повече ме е яд, че се успах (headbang).
Извинявай за спама и че точно по този начин ти започвам новата страница (blush).
Мнението беше редактирано от Яни на 29.12.13 16:14.
30/12
Като разглобена съм (dull) няма местенце, където да нямам МТ....и за капак, днес основна чистка из нас вкл. баня, тоалетна, всички стаи, терасата, пазаруване за утре.....иииииии.....как събрах сили и да тренирам, не знам (dull) То силно казано трениране, но раздвижих малко, че утре и в други ден със сигурност няма да тренирам, та затова.
Имах замисъл да правя тръстъри, но така ме боли скъсаното мазолче, точно на дланта по средата е и е много болезнено ;( затова спретнах следното :
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
щанга 30 кг.
тяга с прави крака
гребане
преден клек
бърпи
И после в СС следното :
клек @ 30 кг. - 20, 15, 10
лицеви опори - 10, 10, 10
храната : яйца, салата зеле, маслини, зелена салата с репички и много лук, яйца, тахан
Весело посрещане на новата 2014 г. пожелавам на всички от сърце :) Нека новата година бъде по-здрава, по-силна, по-успешна и по-щастлива за Вас и семействата Ви :) Весели празници !!!
30.12.13
22:34
Да си жива и здрава и много безаварийни ии хубави тренировки като тези ..
Честита Нова Година :) Бъдете най-вече здрави и винаги усмихнати :)
Три дни не съм тренирала, бяхме на Трявна, само ядене и спане :D Имаше и кафява халва разбира се ;)
Толкова не съм почивала не знам от кога....да видим утре как ще влизам в час отново (wasntme)
Цели нови няма да поставям грандиозни за новата година, искам основно да съм силна, във форма и най-вече здрава :)
03/01
Драги ми смехурковци :)
Стартирах тренировъчната 2014г. от днес :) Тъй като с дребчо сме сами у дома ( още го раздавам отпускарско ) и нямам търпение да се върне мъжо, че да тренирам довечера, се разкърших из дома (makeup) Леко, без много зор, че да не се стресирам нещо :D а и как ми тежииии от яденееее (blush)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Клъстъри @ 35 кг.
Лицеви опори
и след кратка почивка :
20-15-10-5
Суинг до нивото на очите @ 24кг.
СДХП @ 24кг.
Прилагам клип на клъстърите, който не е чувал за тях ;)
И да не забравя най-важното :) днес, 03.01.2014г. станах за 3-ти път леля на едно прекрасно голямо момче, цели 4 кг. и 53 см. юнак :* да са ми живи и здрави той и гордата мама :* ( май систър )
Поздрави,
Вес :)
03.01.14
17:15
Весииии :) Честит племенник! Да ви е жив и здрав и много да ви радва :)
Аз имам въпрос относно тези клъстъри. Понеже искам да ги пробвам.
Та....Понеже ми изглежда като съчетание на 2 движения - обръщане + тръстър...или нещо такова, а аз никога не съм пробвала обръщане. Как да подходя? Нужно ли е първо да потренирам обръщането и тогава да пробвам клъстърите?
И дали има нещо специфично което си забелязала при това движение, с което да внимавам в бъдеще?
ПС: Ти си ми в листата с хората които ме вдъхновяват! :) (bow)
Мнението беше редактирано от Наталия на 03.01.14 17:17.
казано от Наталия на 03.01.14, 17:15:
Аз имам въпрос относно тези клъстъри. Понеже искам да ги пробвам.
Та....Понеже ми изглежда като съчетание на 2 движения - обръщане + тръстър...или нещо такова, а аз никога не съм пробвала обръщане. Как да подходя?
Не съм Веси, но ще си позволя да отговоря.
Когато искаш да направиш сложно движение, първо се увери че владееш всеки един от по-простите му елементи. Виждала съм хора, които не могат дори да стоят правилно да се опитват да клякат с два пъти собственото им тегло. Не можеш първо да сложиш дограмата и тогава да се сетиш, че къщатата ти няма основи.
ПП: Веси, да ти е жив и здрав племеника. Много хубава новина. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 03.01.14 17:20.
Благодаря Ви много за пожеланията :)
Нат, Марги е казала каквото щях да кажа и аз :) Първо овладей всяко едно движение по отделно, бъди сигурна в техниката и тогава можеш да направиш тази комбинация. Тръстърите даже може да разделиш първо на преден клек и пуш преса. Значи стават 3 движения върху които да работиш техника. Хубаво би било и да намериш човек, който да ти покаже и основните неща в техниката.
П.П. Сега даже си виждам една грешка, която по принцип не правя - не завъртам добре лактите нагоре ... :@
Мнението беше редактирано от Vess на 03.01.14 17:50.
А пък ако вземеш да разделиш цялото движение ще се получи нещо от рода на тяга+високо изтегляне+обръщане+преден клек(обръщане в разножка, ако не бъркам) + изтласкване.
Само не разбирам, както винаги когато стане въпрос за чуждици де, защо обръщането в разножка и последвалото изтласкване трябва да се нарича клъстър, което предполагам е комбинация от “clean and thruster”.
Сори за спама, Веси :)
Опи 8-) След около час може би отивам да тренирам и се сетих да си запиша все пак скромните постижения за изминалата 2013 год. :)
Обърнах 55 кг.
Клекнах с 80 кг.
Бутнах от лег 50 кг.
Дръпнах тяга 100 кг.
Раменна преса бутам 35 кг.
Тръстър 45кг.
Изхвърлих 37,5 кг. но беше доста отдавна :)
Чисти набирания 6 повторения в серия
Кип набирания 14 мисля бяха последно в серия
100 бърпита за 8 мин. и нещо
Суинг до вертикала с 24 кг.
Руски с 32 кг. но много ме повлича :D
Сначове с 19-ката на Вик
Обръщане и преса с 19-ка
В общи линии това е. Не е кой знае какво, но като се сетя, че в началото използвах само пудовка 8 кг. си е постижения :) Аз си се радвам, все пак не съм в състезателна подготовка :)
Мнението беше редактирано от Vess на 04.01.14 15:22.
04.01.14
15:40
Веси, какво ще рече кип набиране ? (wasntme)
казано от Ирина Иванова на 04.01.14, 15:40:
Веси, какво ще рече кип набиране ? (wasntme)
Те гледам се водят бътерфлай кип :)
04/01
В залата :
да загрея 2 кръга :
5 бърпи + набиране комбо
10 изхвърляне с лоста 20 кг.
и още 2 кръга :
10 бърпи
10 изхвърляне 25 кг.
Death by Dead Lift
Щанга 65 кг (лично тегло 65 кг)
(пускаш часовника, 1-вата минута правиш 1 повт тяга , а остатъка от минутата почиваш
2-рата мин правиш 2 повт, остатъка почиваш... И т.н.
10-тата мин правиш 10 повт, 11-тата - 11 повт... Докато издържиш!)
Аз - 12 чисти минути + 8 повторения от 13-тата минута = 86 повторения тага с 65 кг.
После подишах малко и пак :
Death by Push press
Щанга 30 кг (лично тегло 65 кг)
(пускаш часовника, 1-вата минута правиш 1 повт пуш преса, а остатъка от минутата почиваш
2-рата мин правиш 2 повт, остатъка почиваш... И т.н.
10-тата мин правиш 10 повт, 11-тата - 11 повт... Докато издържиш!)
Аз - 13 чисти минути + 9 повторения от 14-тата минута = 100 повторения пуш преса с 30 кг.
И приключих с малко кардио дейност с въже с тежести :) направо ми довърши раменете тотално (dull)
11 минути в интервали 45/15 работа/почивка - скоци на въже
Не съм особено доволна, но...бива. Очаквах да изкарам поне 15 минути и на тягата и на пуш пресата, но не би....Само се чудя утре как ще кретам на тренировката с Вик (dull) ще се скатая сигурно и ще дишам прахта на останалите от групата (tmi)
Храната отново влизам в релси - яйца* в кокосово масло*, сьомга на фурна със зеле салата, после малко тахан ( без мед), зелена салата с много лук, краставичка и репички, маслини, сьомга печена и чесънече* :)
Мнението беше редактирано от Vess на 04.01.14 20:45.
05/01
Все пак отидох да тренирам в Богоров с Вик :)
КФ комплекс Момо в памет на сладкото зайче Момо (F)
5х15м. борчески скокове от пълен клек с ръце на тила
5 рунда :
7 лицеви опори
8 Руски суинга @ 24кг.
4х15м. борчески скокове от пълен клек с ръце на тила
4 рунда :
7 лицеви опори
8 Руски суинга @ 24кг.
3х15м. борчески скокове от пълен клек с ръце на тила
3 рунда :
7 лицеви опори
8 Руски суинга @ 24кг.
2х15м. борчески скокове от пълен клек с ръце на тила
2 рунда :
7 лицеви опори
8 Руски суинга @ 24кг.
1х15м. борчески скокове от пълен клек с ръце на тила
1 рунда :
7 лицеви опори
8 Руски суинга @ 24кг.
Общо :
225 м. борчески скокове
105 лицеви опори
120 Руски суинга с 24 кг.
Геройски комплекс. Аз се справих за 21:43 мин. или 20:43 мин. не запомних добре май (blush)
Утре ще почивам, всичко е гипс (dull) Сега имам много задачки около подаръци и подготовка за среща с малкия ми новороден племенник и се залавям :)
Поздрави,
Вес !
Мнението беше редактирано от Vess на 05.01.14 17:49.
06/01
Честит Данчов ден :D
Нищо интересно за отбелязване, освен че цял ден си мисля и споменавам Вик ( само с добро разбира се ), как успя да ни накаже така вчера (grin) и за капак нямаме асансьори на работа, а работя в 14 етажна сграда и няма да обяснявам как се слизат тези ми ти стълби с такава МТ....Робокоп в къса пола ако можете да си представите, ей това съм аз на :D
А малкия като ме чуе да стена и охкам и ме пита, мамо защо плачеш, кой те удари ? Е ?!? Какво да му отговоря на детето, а ??? И ме целува по краката, че да ми минело (blush)
Мхм....туй днес :) утре чупките ще са в още по-богат репертоар (makeup) дано асансьорите работят, че качването не е проблем, но слизанетоооо (tmi)
Мнението беше редактирано от Vess на 06.01.14 22:35.
казано от Веселина Иванова на 06.01.14, 22:34:
...
Нищо интересно за отбелязване, освен че цял ден си мисля и споменавам Вик ( само с добро разбира се ), как успя да ни накаже така вчера (grin)...
Ахах! И кап. Белев ми дудне цял ден за изкуството да слизаш по стълби :D
А за следващата тренировка мога да обещая, че няма да има напади и скокове. Повече не казвам :)
казано от Vic на 07.01.14, 09:23:
казано от Веселина Иванова на 06.01.14, 22:34:
...
Нищо интересно за отбелязване, освен че цял ден си мисля и споменавам Вик ( само с добро разбира се ), как успя да ни накаже така вчера (grin)...Ахах! И кап. Белев ми дудне цял ден за изкуството да слизаш по стълби :D
А за следващата тренировка мога да обещая, че няма да има напади и скокове. Повече не казвам :)
То се изисква страхотен талант да слизаш по стълби и да прикриеш, че нищо ти няма :D
А за следващата неделя ще си помисля дали да дойда :@ моя мъж ме е обявил тотално за мазохистка (nhappy2) или съм насинена, или скъсани до кръв мазоли или страхотна МТ и т.н. и каза да не му се оплаквам, щом сама съм си причинявала тези страдания :D
Е, то е ясно че ако съм във Варна ще дойда :) на къде без мен :)
Мнението беше редактирано от Vess на 07.01.14 10:45.
07/01
Тъй, днес реших да полекувам малко раните от неделния КФ комплекс :D
Домашно, с леката пудовка само да се полекувам, докато ми се печеше яденето във фурната (makeup)
1 част :
Суинг до вертикала @ 14 кг. 3х15 през 30 сек.
2 част :
4 кръга ( взаимствани от Марги + мой добавки ) :
10 напад десен крак с 14 кг. в рак позиция дясна ръка
10 пуш преса с 14 кг. дясна ръка
10 напад ляв крак с 14 кг. в рак позиция лява ръка
10 пуш преса с 14 кг. лява ръка
10 гребане с 14 кг. дясна ръка
10 гребане с 14 кг. лява ръка
10 лицеви опори
3 част :
3 кръга ( кой каза, че не правя кардио :)) :
10 бърпи
10 снача дясна ръка с 14 кг. от земя ( не със залюляване в суинг )
10 снача лява ръка с 14 кг. от земя ( не със залюляване в суинг )
И така :)
Мнението беше редактирано от Vess на 07.01.14 22:11.
08/01
4 кръга :
3 набиране
6 тръстър с лоста 20 кг.
10 рунда без засичане на време, с минимални почивки между тях :
1 х силово обръщане 50 кг.
1 х заден клек 70 кг.
и още 3 кръга :
5 х силово обръщане 40 кг.
5 х заден клек 60 кг.
И за финал :
лег 4 х 5 х 45 кг.
лицеви опори - 4 х 10
Нещо не ми се тренира така....насилвам се, че имам още 6 посещения в залата и изтичат (dull) Предпочитам домашните тренировки със СТ, пудовките и моята си щангата, както и тренировките на открито разбира се :) Така го чувствам в момента :) След време може пак да ми се вдига тежко...но към момента така ми е добре :)
Поздрави,
Мнението беше редактирано от Vess на 08.01.14 22:58.
09/01
Не тренирах.
10/01
Очертава се и днес да не мога :@ заради смотаната организация и моткане на някой индивиди (punch)
казано от Веселина Иванова на 10.01.14, 16:32:
09/01
Не тренирах.10/01
Очертава се и днес да не мога :@ заради смотаната организация и моткане на някой индивиди (punch)
Аз затова обичам да си приключвам със спортните дейности преди да започна каквото и било друго за деня, за да не може ничия организация да ми пречи. ;) А след това ако пак остане време и има желание, добре дошло е. ;)
казано от Маргарита Манева на 10.01.14, 16:44:
казано от Веселина Иванова на 10.01.14, 16:32:
09/01
Не тренирах.10/01
Очертава се и днес да не мога :@ заради смотаната организация и моткане на някой индивиди (punch)Аз затова обичам да си приключвам със спортните дейности преди да започна каквото и било друго за деня, за да не може ничия организация да ми пречи. ;) А след това ако пак остане време и има желание, добре дошло е. ;)
Така е Марги, но с моето ежедневие, което започва в 6:30 ( приготвяне на чай за дребсън, обяд в кутии за мен и мъЖо, събуждане на дребен, приготвяне за градина, за работа и т.н.) за да отделя време за тренировка сутрин, трябва да стана примерно в 5.00 за да имам време и за душ (dull)
казано от Веселина Иванова на 10.01.14, 16:49:
трябва да стана примерно в 5.00 за да имам време и за душ (dull)
И това ми е било ежедневие когато бях на 12+ часов работен ден.
казано от Маргарита Манева на 10.01.14, 16:52:
казано от Веселина Иванова на 10.01.14, 16:49:
трябва да стана примерно в 5.00 за да имам време и за душ (dull)
И това ми е било ежедневие когато бях на 12+ часов работен ден.
Еднократно може, но не и ежедневие (dull) за себе си говоря де :) Просто работата ми е такава, че трябва да съм свежа и отпочинала и най-вече да съм се наспала. А за да стане това, трябва да си легна поне в 22.00….но това никога не се случва :(
Както и да е, яд ме е защото плана се променя заради не зависещи от мен обстоятелства :@
Когато започнеш да ставаш в 5, лягането в 22 ще започне и то да се случва.
И аз винаги съм работила там, където свежият външен вид и бодростта е от особено значение. Не казвам че ти трябва да го правиш, просто давам варианти, ноито са възможни на практика. :)
казано от Маргарита Манева на 10.01.14, 17:05:
Когато започнеш да ставаш в 5, лягането в 22 ще започне и то да се случва.
И аз винаги съм работила там, където свежият външен вид и бодростта е от особено значение. Не казвам че ти трябва да го правиш, просто давам варианти, ноито са възможни на практика. :)
Така е разбира се, варианти има много, особенно ако съм знаела от предния ден, че няма да мога след работа да тренирам, можеше и да стана. Когато е инцидентно няма проблем :)
А и да почивам 2 дни няма да свърши света я :D Утре ще си дам повече зор, за неделя в Богоров там си знам 8-) така, че .... просто ме е яд, когато ми се променят плановете (shake)
10/01
В крайна сметка....със супер ограничено време, следното :
5 кръга :
12 лицеви опори
30 клека
Табата протокол 20/10 :
Суинг до вертикала @ 16 кг. - 12, 12, 11, 11, 12, 10, 10, 11
Скачащи напади - 5*20 ( х 10 на крак )
11/01
техника :
изхвърляне - 20кг., 25кг., 30кг., 35кг.
10 рунда без засичане на време, с минимални почивки :
5 тяга 60 кг.
5 тръстър 30 кг.
набиране подхват - 5, 4, 4, 4
лицеви опори - 10, 10, 10, 10
На тягата и тръстъра първите два рунда бяха с 70 кг. и 35 кг., но...нещо не ми се тренира с тежко напоследък (wasntme) желание нямам просто, и свалих на 60кг./30кг. Предпочитам по леко с повече повторения, както и домашните тренировки и пудовките :)
Храната до момента :
- яйца* и тахан* и до там :D
Вечерята ще е пиле печено* със салата червено цвекло и ряпа, маслини, чесън*, ще си хапна и от фурмите с какаови зърна* :)
Поздрави,
Мнението беше редактирано от Vess на 11.01.14 19:17.
12/01
Почти се съвзех след днешната тренировка в Богоров :D та да взема да я опиша, че после ме чака гости на наши приятели и игра с дребните :)
КФ комплекс:
Отборно от 2 съотборника АМРАП в 20 мин.
3 снача с дясна ръка @ 16 кг.
3 снача лява @ 16 кг.
3 Бърпи + К2Е комбо
Съотборниците се редуват.
Нашия резултат - 32 рунда + 2 снача
И докато си лафехме аз застанах на успоредката за кофи и един от младежите нещо се пошегува, че още ли ще правим, още ли искам не разбрах много ( не разбрах и много дали беше отправено към мен ) та....дружно решихме да се довършим с :
Death by Burpees
With a continuously running clock do one Burpee the first minute, two Burpees the second minute, three Burpees the third minute… continuing as long as you are able.
т.е. следното:
Пускаш таймера и почваш -
1-ва минута - 1 повт бърпи (остатъка от минутата може да се почива)
2-ра минута - 2 повт бърпи (остатъка от минутата може да се почива)
3-та минута - 3 повт бърпи (остатъка от минутата може да се почива)
4-та минута - 4 повт бърпи (остатъка от минутата може да се почива)
..............
9-та минута - 9 повт бърпи (остатъка от минутата може да се почива, ако остава ;-) )
..............
И така, докато се сринеш на земята и не можеш повече.
Аз се сринах на 15-тата минута т.е.резултата ми е : 14 чисти минути + 12 бърпита от 15-тата :) 117 бърпита общо. Но въпреки, че пак умрях днес съм доволна от тренировката и утре заслужено и без грам да ми е гузно ще почивам :)
храната до момента :
- 3 яйца* в кокосово масло*, горчиво кафе с кокосово мляко*
- 4 яйца* в кокосово масло* + салата червено цвекло
Мнението беше редактирано от Vess на 12.01.14 16:21.
Благодаря Дари :)
13/01 - нетренировъчен
хапнах :
- 2 варени яйца, резен масло
- 2 домата, пилешко филе намазано с масло
- 4-5 шок.бонбона и 1 домашна курабийка ( на РД на колежка (blush) )
- салата зеле, маслини, чесънче*, пъстърва на фурна с много лук, 5 нат.фурми с какаови зърна*
14/01
тренировка :
1 част :
3 кръга :
10 лицеви опори
15 клека
20 тръстъра само с лоста докато чаках да се освободи стойката за клек :)
2 част :
клек - 6х5х60кг.
обръщане от вис + тласкане - 6х5х35кг.
3 част :
3 кръга :
10 лицеви опори
10 напада десен @ 20 кг.
10 напада ляв @ 20 кг.
Силно ПМС този месец (dull) сдухано ми е от всякъде...
Мнението беше редактирано от Vess на 15.01.14 13:06.
15/01 - почивка :)
16/01
Отново с ограничено време, затова интервали, че с тях се изцеждам чудесно за кратко време :)
5 рунда в интервали 30 сек.работа/30 сек. почивка :
Изхвърляне дясна ръка @ 16 кг. - 13, 14, 14, 14, 13
Изхвърляне лява ръка @ 16 кг. - 14, 14, 13, 14, 13
Суинг до вертикала @ 16 кг. - 16, 16, 16, 16, 16
Лицеви опори - 16, 16, 15, 15, 15
Клек СТ - 28, 27, 28, 27, 29
Супер отпаднала и уморена се чувствам, а съм здрава като бик (wait)
17/01
И днес се раздвижих у дома :)
12 - 9 - 6
Тръстър 30 кг.
Бърпи
и това :
5 рунда :
12 Тяга
9 Обръщане от вис
6 Преден клек
3 Пуш преса
щанга 30 кг.
Сдуханото настроение продължава (dull) голямо будуване снощи, като се събудих около 2:30 и така ококорена си останах до към 4:00 (dull) и накрая зъъъърррррр в 6:00 ставай (tmi)
19/01
Тренировка в Богоров (sun)
4 рунда :
12 набирания
16 лицеви опори
20 напада ( х 10 на крак )
16 Суинг до вертикала @ 19 кг.
100 м. бягане
12 скока в/у кутия
100 м. бягане
време - 20:36 мин.
Тъкмо подминах Вик на последния рунд, като преди това му дишах във врата на предните един или два рунда ( не помня ) и той спринтира на финала за да ми го върне :@ и ме изпревари :D
Страхотна тренировка :) резултата бива, предвид факта, че всички движения са ми без скалиране а чисти :)
После имаше пак умиргане с бърпита, но този път бях зяпач, не се включих 8-)
До преди малко чистене на целия апартамент, след малко ще трябва и да готвя (dull) и после ще ходим да си прибираме дребен от баба му :)
Та така :) хубава и слънчева неделя е тук във Варна (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 20.01.14 17:17.
казано от Веселина Иванова на 19.01.14, 14:52:
...
Тъкмо подминах Вик на последния рунд, като преди това му дишах във врата на предните един или два рунда ( не помня ) и той спринтира на финала за да ми го върне :@ и ме изпревари :D
...
Ами да! Ред трябва да има! Амахаааа! :D :D :D
Машинка си, Веси! (rock)
Ееее Вик, само 4 сек. ни била разликата от комплекса :) Другия път няма се дам, да знаеш :D предупреждавам ;)
21/01
Малко почва да се връща настроението (sun)
В залата днес :
1 част 3 кръга :
10 лицеви опори
20 клека СТ
2 част 10 рунда :
тяга 2 х 80 кг.
тръстър 2 х 40 кг.
3 част 3 кръга :
7 клека 50 кг.
14 бърпи
Доволна съм :) Предвид факта, че не съм дърпала тяга не помня от кога....днес 10х2х80 кг. почти не ги усетих :) А на тръстърите имам подобрение - въобще не отлепям пети, даже имам усещането, че раменната ми преса е вече към 40 кг. (wasntme) много чисто си ги бутах, почти без инерцията от клека...но това все пак са предположения....ще се тества при първа възможност :)
Та така :)
Поздрави,
Мнението беше редактирано от Vess на 21.01.14 20:57.
казано от Веселина Иванова на 21.01.14, 20:56:
Ееее Вик, само 4 сек. ни била разликата от комплекса :) Другия път няма се дам, да знаеш :D предупреждавам ;)
...
Така и трябва. Борба докрай!
Баща ми ме научи никога да не подарявам победа. Ценен урок. Така ще знаеш със сигурност, че ако ме победиш, то е защото си била по-добра от мен (y)
8-)
22/01
3 кръга да вдигна пулса :
10 бърпи с 2 лицеви опори долу
10 Руски суинг 16 кг.
5 кръга взаимствани от Дени (sun)
10 Руски суинг 16 кг. ( х 5 на ръка )
10 Тръстър 16 кг. ( х 5 на ръка )
10 Обръщане + напад 16 кг. ( х 5 на ръка )
10 Изхвърляне 16 кг. ( х 5 на ръка )
Справих се за 15:08 мин. Бива :)
И малко за корем :
5 пъти в интервали 30/15
От позиция планк на длани коляно към гърди и в страни - с редуване на краката - 16, 13, 15, 12, 14
И такааааа (sun)