Проблем при Ниско Въглехидратна диета

Прескочи до:
A*

26.06.12
22:45

Здравейте... Имам един важен въпрос относно една Ниско въглехидратната диета, която направих. Започнах я преди 11 дни и наистина имаше резултат...Аз съм 1.67 висока и тежах 64 кг. Сега вече съм 60… и се чувствам вече много по-добре. Имам обаче от време на време отпадналост и когато ставам бързо ми причернява за секунди, но тъй като не работя в момента си мислех, че не е проблем да издържа това положение. Оказа се след направените профилактични прегледи (и по-точно кръвните изследвания), че хемоглобинът ми е паднал на 87. Казаха ми, че имам лиспса на желзо (т.е.желязодефицитна анемия)....и ме накараха ме да пия едни ампули (желязо) и фолиева киселина.

Въпросът ми е: Каква диета е подходяща за мен, тъй като искам да отслабна и да стигна 55 кг.? Диетата, на която бях е следната:

> Сутрин се пие кафе или чай, по-добре без захар, ако не може, тогава само с 1 малка лъжичка.
> Преди обедна закуска – изпива се 1 кофичка разбито (за да може да се пие) кисело мляко.
> За обяд се яде колкото искате филе, може само филе или филе със салата (салатата да е от пресни зеленчуци, не може да е Снежанка, Руска, Картофена или друга пакетирана салата – само пресни зеленчуци са позволени). Не се яде хляб.
> За вечеря се яде колкото искате филе, позволена е отново само салата от пресни зеленчуци.

> Ако 2 пъти на ден се яде по 150 гр. филе – това са 300 гр. на ден.

> Допълнителни храни, които са позволени по време на ниско въглехидратна диета:

>    Яйца (варени).
>    Сирене и кашкавал в малки количества, защото имат мазнини.
>    Пълнозърнест хляб в малки количества – 1 филия на ден.
>    Маслини – по 5-10 на ден.
>    Овесени ядки – по 2 с.л. на ден.
>    Всички пресни зеленчуци.

Тази НВД за мен се оказа не много разнообразна, а от там дойде и самият проблем сжързан с желязото...Другото важно е, че лекарите ме съветват да не правя никакви диети повече...Но въпреки това Моля някой ако има идеи за разнообразна диета, при която да се свалят кг, но да има все пак всички необходими в-ва в нея нека пише???

> Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от AnJeLiNa * на 27.06.12 01:28.

26.06.12
23:13

Кафето и чаят не се броят за хранене дори и да са със няколко лъжици захар. Преди кафето те съветвам да си правиш един голям омлет от 3-4 яйца някакво филенце и малко сиренце или кашкавал. Също така може да хапваш и една купичка овесени ядки. И най- важното на всеки 7 дена си прави зареждащ ден. В този ден хапвай овесени ядки на закуска и на всяко следващо хранене картофи или ориз. Ако се чувстваш отпаднала нямаш енергия и имаш чести световъртежи си прави зареждането по начесто.

A*

26.06.12
23:40

Благодаря за бързия отговор, само исках да питам за обяд и вечеря какво ще е подходящо да хапвам и колко време да спазвам този режим на хранене...:)

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 26.06.12 23:42.

Първо, смени си профилната снимка... Кифладжийските историИ и чалгията далече...
Второ, хранителния режим е навик, може да се правят някакви модификации, за да се достигне някаква определена цел, иначе няма такова нещо като “1 месец гладувам, цял живот съм на плочки/цял живот съм слаба и стегната”.
Трето, щом си достигнала до такъв момент с дефицит на желязо - хващай пистолета и се застрелвай.... Не усещаше ли, че има нещо, та да го спреш на време?
Четвърто, не се застрелвай... Махни си 10-те кила лак от косата, сложи си някакви маратонки, шорти и бяло потниче, снимай се така, сложи си профилната снимка, започни да четеш някои женски дневници, започни да тренираш с тежести и като цяло спри да четеш Космополитан, БГ-Мама, и да слушаш Планета Пайнер по телевизията или в чалготеките, където е 99 % вероятно, че ходиш.

A*

26.06.12
23:58

Първо-не си този,който ще ми каже!!!
Второ-не слушам чалга!!!
Трето-първи човек, който критикува външния ми вид-ЧЕСТНО,просто защото не ме познава и не знае как съм в ежедневието си!!!
Четвърто-тренирам по 3 пъти в седмицата,което в зависимост от моите ангажименти е Ок!!!и
Пето-Искам мнения по моя въпрос,а не комплексарски изкавания...;)

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 27.06.12 00:06.

Ми то на всичко ти е отговорено...
Викаш тренираш 3 пъти седмично... Я ги опиши тия тренировки... Ама да не се окаже, че твоята тренировка е гледане на Фешън ТВ, докато обсъждам новия клип на Анелия с кифленските ми приятелки...
Ако започна да ти говоря “научно” няма да ме разбереш, все пак Тони Стораро не пее за белтъци, въглехидрати, мазнини, БМИ...
Та виж пак точките от 1 до 4, отговори ми на въпроса, защо, по дяволите, продължи нещо, което те вкара в такъв дефицит на желязо...

A*

27.06.12
00:11

Кое от това, че не слушам чалга не разбра!!! И освен това как ти знаеш точно как протича животът ми? Елементарната култура изисква от човек да не говори за неща, които не знае...Тъй че си личи какъв интелект притежаваш....Но Не се обиждай...Всичко е поправимо в живота, тъй че започвай да мислиш малко по глобално, в твоя полза ще ти бъде...;)

Относно диетата я започнах и се чуствах идеално...Чак към края и усетих лек дискомфорт...Не мислих, че се случва нещо сериозно с тялото ми докато не ми казаха за липсата на желязо...:)

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 27.06.12 00:14.

Каза момичето, причинило си анемия... :(
“Елементарната култура изисква от човек да не говори за неща, които не знае...” Тогава ти защо въобще ми отвръщаш, като не знаеш разликата между белтък и въглехидрат?

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 27.06.12 00:14.

A*

27.06.12
00:15

Но аз не се чувствам зле....И кой ти каза, че не знам раликата? Пак говориш наизуст... а и слагаш думи в устата да другите, което не е мн Ок....;)

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 28.06.12 17:11.

Смени си диетата на ВМ-НВД. Само НВД не е на оферта, както ти сама виждаш. И виж какво ти е писал Тедо.

A*

27.06.12
00:20

Явно този Тедо е на чалгаджийска вълна и не мога да го питам нищо...
А иначе относно ВМ-НВД...смятам да я пробвам и видя дали ще се отрази добре за моя организъм...:)

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 27.06.12 00:22.

A*

27.06.12
00:23

А да и да продължавам ли с тренировките или за известно време да ги спра...?

Еми не знам, честно казано. Аз предлагам да ги продължиш. Дай да ги видим.
п.с. И аз предлагам да си смениш аватара :D

A*

27.06.12
00:30

Аватара няма да се променя....;)А Който има проблем с него нека успее да го махне....:))))

Ако жена ти каже, че изглеждаш зле - не я слушай, но когато мъже ти кажат, че положението е трагично... Има защо да се замислиш...

27.06.12
00:34

Опиши, наистина, тренировките. Само на една диета и то за кратък период от време /месец-два/ не си заслужава да разчиташ и да очакваш чудеса. :]

П.С Аз за аватара нямам претенции. Не ми пречи. :D

Мнението беше редактирано от Мари А. на 27.06.12 00:35.

A*

27.06.12
00:37

Кардио тренировки са:
2 пъти - плуване (вторник и четвъртък)
1 път - тичане по 40 мин.(сряда)

Та кой е казал, че изглеждам зле от форума тук???

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 27.06.12 22:50.

Познах за тренировките! Жик-так!

A*

27.06.12
00:38

Не са подходящи ли???

Зависи какви са ти целите :)

GI

27.06.12
00:40

Нарича се здравословно  хранене + физическа активност !!! Всеки режим(почти де :P) когато си в калориен дефицит сваляш кг.

A*

27.06.12
00:41

Само Поддържане на тялото...

Добави една-две силови тренировки във фитнес, примерно. Може и у вас, ама едва ли ще са толкова силови :D Под силови, имам предвид - правиш всичко със свободна тежест - клякаш, набираш се, дърпаш тяга, лицеви опори, лежанка, военна преса, планкове и т.н Виж дневниците на момичетата. Разгледай ги хубаво.
п.с. И псевдонима (ника) е див ! :D

Демек искаш да си болна, на същите килограми и същата флегма, заради анемията?

A*

27.06.12
00:44

Ок...И мерси...:П

27.06.12
00:45

Моят съвет е, ако можеш да отделиш малко време да поогледаш дамския раздел и в частност дневниците. Там ще видиш и тренировки и хранене и от тук от там може да си краднеш по нещо, което да ти пасва/харесва на теб. И бива да вкараш някакви упражнения за тялото не само бягана и плуване, ама пак похвално, че се движиш въобще повечето само мрънкат и нищо не правят :D

A*

27.06.12
00:47

Оффф бе хора....Кой ви е казал че се чуствам зле??? Никъде не съм го писала това...Мнението на лекарите е заради еднообразната диета,която направих...и заради липсата на желязо....

A*

27.06.12
00:48

Оки, ще погледна дневниците и ще преосмисля кое ще е ОК за мен...:)))

Поправка: Ти НЕ знаеш какво е добре за теб. Справка: Анемията.

A*

27.06.12
00:53

Аз не се обръщам към теб,Тедо, а към хора, които могат да изкажат интелигентно мнение по моя въпрос, но благодаря за огромното внимание, което ми отделяш...Поласкана съм...;),

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 27.06.12 00:53.

27.06.12
00:53

То излезе, че ако не дърпа тяга, момичето, е за отписване. Стига глупости! :D

Плуването е супер, особено ако си сериозна и редовна в тренировките. Просто включи, при добро желание, и две тренировки с тежести седмично, за да натовариш мускулите и да ги накараш да работят по-качествено. От това можеш само да спечелиш - както здраве, тонус и добра форма, така и в целите си при отслабването.

A*

27.06.12
00:55

От тичането може да се откажа, но от плуването НЕ...Това е най-харесваната от мен тренировка, а и винаги съм си редовна...:))

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 27.06.12 00:56.

Сър Тедо ’ Trollalot ’ Димитров :D
п.с. Не съм казал, че ако не прави тяга, то това не е тренировка. Не виждам нищо лошо да прави тяга. Не виждам нищо лошо и да не прави.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 27.06.12 00:57.

27.06.12
06:44

Ами щом ти причернява нямаш енергия и ти пада кръвното. Не прави добре познатата женска грешка с малко до никаква храна. Използвай важните теми от секцията хранене за намаляване на тегло и си изчисли правилно стойностите и подобри диетата!

Мнението беше редактирано от Dampio на 27.06.12 06:45.

AnJeLiNa *, хвърли един задълбочен поглед на статията Да си осигурим “желязно” здраве

При вас жените нуждата от желязо е по-сериозна, тъй като губите част от него по време на менструалния си цикъл. В комбинация с недостатъчно набавяне от храната, бързо се стига до желязодефицитна анемия.

Проблемът ти в храненето е, че е прекалено малко (поне доколкото разбирам ядеш/си яла по около 300гр. пилешко и салати) и прекалено еднообразно. Менюто ти може да е едно и също всеки ден, но в такъв случай е редно храните в него да са подбрани много добре и да бъдат разнообразни. Различни източници на протеин (различни меса, яйца, млечни, риби), няколко вида зеленчуци и плодове.

При 300гр. пилешко филе и малко салата, стигаш има-няма 600-700 калории, което е ужасно малко, дори и за жена, особено спортуваща. Трябват ти двойно повече.

Тренировките ти са окей, макар да е добра идея, ако не ти се ходи във фитнес зала, да включиш и малко упражнения у дома със собствено тегло - лицеви опори, крънчове, клекове, напади...
Една такава хубава програма е Да тонизираме у дома с “Големите 6”. Целта е да запазиш и малкото мускули, които са ти останали, за да не ти се забави метаболизма.

Отслабването само чрез кардио и калориен дефицит е ужасно лоша комбинация, защото губиш освен мазнини и мускули, а това не е добре за никой. Да не говорим за завишените нива на стресови хормони, които се получават, както и силното катаболно състояние.

Насочи се към равномерно балансирана диета.

Прочети следните статии и теми:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

Трябва да се научиш сама да си съставяш храненето и да можеш да го контролираш цял живот, защото в момента, в който спреш да отслабваш, всичко ще се върне в начална позиция. Това те принуждава да влезнеш в един много кофти омагьосан кръг, от който трудно се излиза. Трябва да разбереш от какво зависят понижаването и покачването на теглото, за да знаеш как да ги избягваш или постигаш.

Всичко необходимо го има под формата на статии в раздели Хранене, Здраве и Фитнес. Отделяй по 30 минути дневно да прочиташ по 1-2 статии и за нула време ще ти се изясни всичко.

Ако имаш въпроси - питай! :)

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.06.12 08:18.

27.06.12
09:50

Тедо какъв е процента слушащ чалга в Благоевград???

27.06.12
09:55

Само мен ли ме дразнят откровените тъпотии на Тедо “Себастиан” Димитров? Момичето било чалгарка и кифла, снимката й не била за тук... Вчера пък някакво момче си даваше всичките пари за пиене и дискотеки, вместо за фитнес и добавки (което също се оказа, че не е точно така). Момко, ако нямаш желание да отговаряш конкретно на нечии въпроси, по-добре не си отваряй мега компетентната уста. Кой каква музика слуша, как се облича, колко лак има в косата и за какво си дава парите не е твоя работа. Не е задължително фитнесът и спортът като цяло да са на първо място за всеки, който пише тук. Ако потребителят или начинът му на живот не те кефят, то не се обаждай, или поне споделяй мнението си по малко по-тактичен начин. С подобни лични нападки и обиди излагаш не само себе си, но и целия форум.

Мнението беше редактирано от Станимир на 27.06.12 09:56.

27.06.12
10:16

ей ти малко насоки :
1. Включи червени меса и бели риби в менюто си. Яйца и млечни - също. Бих ти препоръчал и да наблегнеш на субпродуктите, но повечето жени не ги ядат...
2. Желязото, което са ти дали да пиеш няма да ти помогне особено много(все пак си го пий), вземи си например Eve women’s vitamins.
3. Плувай си, но махни наистина това бягане и сложи вместо него 2-3 тренировки с тежести.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.06.12 10:17.

27.06.12
10:29

Тедо “Себастиан” Димитров не знам кое е кифладжийска история, обаче твоето бие на УЛТРА селяния и с това си поведение на сърдит петокласник, на който всичко му е криво, няма да стигнеш надалеч в отношенията си с другите хора. Ако напоследък нещо си изпушил, не е това начина да да изпускаш парата. Ако пък си си такъв бил винаги доста жалко за теб...

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 27.06.12 13:54.

27.06.12
10:29

Тези режими са за трениращи хора, все едно да кажа на сестра ми, че ако тъпче по 3-4кг свинско на седмица, половин кора яйца и извара + 500гр сурови ядки +200гр масло+2-3кг кисело мляко + 500гр сметана и ще има моя ефект.
Няма начин, ще напълнее най-малкото от факта, че няма как да усвои толкова много протеин.

A*

27.06.12
23:04

Благодаря на всички за насоките и мненията по моя въпрос...Радвам се, че все пак има и свестни хора в този форум, които се опитват наистина да помогнат с компетентни мнения, а не да избиват комплексите си тук...:) Ще послушам съветите ви и относно Дневниците... Вашата помощ за мен е много ценна, тъй като съм една от начинаещите...
Супер сте и продължаваите в същия дух...:)))

Мнението беше редактирано от AnJeLiNa * на 28.06.12 20:51.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1