13.08.13
20:19
Херцога е прав в случая. Трябва да свали гъза. Тялото, ъгъла от вертикала и тялото трябва да е 35 градуса приблизително и е постоянен. Що се касае до стойката на Петър, то тя не е обикновена)), тя е някаква симбиоза)) от двата вида. Най-добре вижте на Мадбой тягите, Петър да види.
П.П. тягата е трагедия и така до никъде няма да стигнеш. Защо бързаш? Искаш контузии?!
13.08.13
20:20
Ако свали гъза(и съответно се изправи) или ще порасне поради това, че гърба му ще се удължи като дъвка, или ще изправи гърба. Ще предположа, че е по-вероятно второто.
13.08.13
21:57
Петре, понеже никой не е споменал, гледам си здраво момче доста. Не подценявай килограмите, с тази техника просто е въпрос на малко време да се контузиш. Ти си прецени кое как ще правиш ..
казано от Vasil Stoianov на 13.08.13, 20:19:
Най-добре вижте на Мадбой тягите,
Васе, тук си много в грешка...може да погледне Сашко, но имай предвид, че те са абсолютно различни пропорции...
А и Сашко дърпа така, защото хода на движението е мнооооого по-малък от конвенционалната...
казано от Сгазен Помияр на 13.08.13, 20:10:
казано от Херцог Трън на 13.08.13, 19:50:
В момента, в който свали гъза, ще отиде назад - анатомично няма как да се получи обратното
Има, как ще няма. :) Ако сгъне глезените в още по-голям контращпиц, точно напред отива.
торса ще мине назад и ще се изправи
На него му трябва не да се изправи всмисъл трупът му да сключи по-голям ъгъл с пода, а гръбнакът му да заеме естествената си извивка. Първото не само, че няма да му помогне, а още повече ще му задълбочи проблема.
Прав си, че глутеусите не участват. Когато свали гъза, ще може да бутне с тях и да се получи баш като лост - силата приложена от гъза към земята ще действа като противотежест на щангата.
Те не участват, защото с този котешки гръб, който прави, няма какво да разгънат.
Нали това им е ролята на големите глутеуси - да разгъват таза. При такава стойка той си стои разгънат. Другата им функция е външна ротация на бедрената кост, от където идва и проблемът със събирането на коленете.
И така, я сега виж ми поста в частта мобилност и ако съм пропуснал разтегната задна верига...иначе си по-скоро прав!
казано от slavko на 13.08.13, 22:10:
казано от Vasil Stoianov на 13.08.13, 20:19:
Най-добре вижте на Мадбой тягите,
Васе, тук си много в грешка...може да погледне Сашко, но имай предвид, че те са абсолютно различни пропорции...
А и Сашко дърпа така, защото хода на движението е мнооооого по-малък от конвенционалната...
Да, важни са пропорциите - аз съм с доста по - къси ръце, в сравнение с неговите пропорции.
Сашко дърпа така, защото така не го боли кръста, и е по-як. Движението не е много по-малко, в същност разликата не е хич голяма. аз не стъпвам много широко.
Ето, горе-долу си го сравни сам, аз МНОГООО по-малко движение не виждам.
Нещата са мноогооо по-прости от колкото ги обяснявате, просто момчето трябва да си натегне гърба хубаво на лоста, и просто да натисне яко с краката, обаче те са му слаби, и тези килограми единствено кръста му така като гледам може да работи с тях ( той и той не може много правилно де )
И хвани малко по-широко, то така ще се сгънеш и молив да вдигнеш.
Преди да започнеш да дърпаш, застани пред лоста с ръце вдигнати на пред, и така клекни надолу, без да си сгъваш гърба, хвани лоста, и дърпай докато се стремиш гърба да не се сгъва. И да - Бутай си коленете настрани нарочно, но то каквото и да правиш ще ти трябва доста време да свикнеш.
Абе като натиснеш с краката, трябва да имаш чувството, че капачките ти ще изхвръкнат и ще ударят огледалото пред теб, тогава значи го правиш добре :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 13.08.13 22:40.
13.08.13
22:53
Абе, просто си извади бастуна от гъза и се нагъзи хубаво и се стегни на копеле навсякъде. Още на следващата тренировка можеш да го направиш като хората, сигурен съм.
Доста се е изписало, докато ме нямаше. Бастунът е много навътре, за да успея да го извадя :D. Ще снимам днес нещо :).
-лег-3@100, 3х2@115- казаха ми, че не ползвам въобще краката- нещо не мога да им намеря позицията
-тяга (хич не ми се правеше, но бях обещал)-5@100, 2х3@150 (1вото клипче не стана), 3@170, 2@180 (тук виждам, че задникът е високо)
Почнах креатина, само че няма мерителна лъжичка и ще видя как ще отмервам 5г.
15.08.13
00:21
Далеч по-добре изглежда според мен :) Само малко тази хиперекстензия на някои от повторенията да не правиш :)
За креатина - една пълна чаена лъжичка без връхче.
По-добре е, първо защото я правиш много по-често, второ, защото я правиш с килограми които са ти по силите : )
С риск да се повторя отпреди - пак ще се обадя за краката - опитай да ги включваш повече в движението, адаш. Колкото по-тежко става, толкова повече разчиташ на кръста и едва ли не изолираш краката. Пробвай да свалиш задника още по-ниско. Иначе е далеч по-добре от сумото :)
15.08.13
07:07
Просто са слаби още краката за такива тежести, за това тялото приема решение да увеличи ъгъла под коляното и да дърпа на гръб. Иначе, просто няма да ги издърпа. Без увеличаване на силата на краката няма да дърпаш големи тежести (правилно). Макар, че и на гръб са дърпали преди много))
Tъкмо си отварям ю-тюба и гледам, че в единия канал са качили клипче, което за височината на задника при старта на тягата. Чудя се дали не е прав?
15.08.13
18:54
виж, аз не знам какво приказва този, но я прави правилно. И тоя е кинта и двадесет, за това при него се вижда хубаво. Почва със краката и тялото заедно, но забележи тялото, наклона срямо вертикала. И ти ако застанеш като него, също ще дърпаш правилно. Виж, ти го разбираш, ама защо не го правиш, не знам ;)
При теб не е зле, като цяло, просто на 180 се вижда малко изоставане на гърба за сметка на краката. Ето приеми си за ПМ 175 и от него вече прави се тренировките. Иначе, няма да оправиш техниката.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.08.13 19:00.
15.08.13
18:57
Първо : този със синята тениска има генерално потресаваща техника - само трябва да се види как коленете му са навътре в долно положение и оттам нататък няма какво да се гледа как дърпа.
Второ : автора на клипчето е с къси крака, а този със синьото - с дълги. Много по-различна геометрия на движението.
Трето : Тягата quad dominant?! Това не е вярно.
Едит за Васко - най-общо казано според мен приказва глупости. Как повечето хора се опитват да дърпат тяга с техника за клек и че трябва таза да е високо вдигнат отначалото на движението, защото така или иначе при отлепяне на щангата се вдига.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 15.08.13 18:59.
Е тоа със синьото е от хората на СТ флетчер dat snap city.. :D иначе то работите на теория са лесни ама на практика .. :д
15.08.13
19:08
ето заповядай он новата книга на Шейко;)
15.08.13
20:19
Тая графика е безсмислена - според дължината на крака/ръце/торс някой ще дърпа много различно ;) + това, да вземем да мерим ъгли, а не да вдигаме - малко глупаво ;)
15.08.13
20:43
казано от Херцог Трън на 15.08.13, 20:19:
Тая графика е безсмислена - според дължината на крака/ръце/торс някой ще дърпа много различно ;) + това, да вземем да мерим ъгли, а не да вдигаме - малко глупаво ;)
Разбирасе, че е така, това е примена схема на един 175см трибоец. Да, ъгъла зависи от дължината на крайниците. Да, при ТА тягата, натоварването на гърба е най-голямо в самото начало на движението. Да, във ТА тягата, гърба се натоварва повече от СУМо тягата със близо 20% ..... Схемите са важни също, не ги подценявай, те дават представа за общата картина на движението;)
П.П. както писах по-горе, тагата на Петър си е хубава. Просто трябва да приеме, че макса му е 170-75 някъде и да го увеличава. А не да прави криви тяги до колкото гръб му държи. Правилният път е първият.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.08.13 20:58.
От петък:
-клек- 3@100, 3@120, 2@145, 3х2@155- с колана повече се натоварват краката
-военна преса- 5@40, 5@60, 3@70, 3@75, 3х3@70
-малко набирания, кофички и обръщане
Не знам дали е от креатина или от смяната на тренировките, но пак съм 95кг.
Мнението беше редактирано от Петър на 17.08.13 20:27.
казано от Петър на 17.08.13, 20:16:
Не занм дали е от креатина или от смяната на тренировките, но пак съм 95кг.
А най-вероятно е от манджата. :)
Интересно е, че като количество не е толкова много. Към 12 ям 300 гр месо, сланина, леща, салата и към 200 гр фъстъци и за вечеря 10-12 яйца със сланина и масло и салата. Така е от доста време, а чак сега взех да качвам.
Мнението беше редактирано от Петър на 17.08.13 20:30.
казано от Петър на 17.08.13, 20:16:
с колана повече се натоварват краката
така ти се струва, Пепи :)
-лег до 130, 0 на 135- преброих грешно килограмите и през цялото време си мислех, че са с 10 отгоре и накрая се ядосах като ги видях. По едно време си викам- тоя креатин е много добър, щом имам сила за 3ка на 135, а те били 125. Трябва да си сменя обувките, че много се хлъзгат- днес ги намокрих, за да увелича триенето и килограмите олекнаха много.
-тяга- 3@140, 3@170, 5х1@180, 1@170- дърпах с гъза ниско долу- не ми харесва така- не мога да тръгна рязко и силата ми е по-малко, даже по едно време изгубих равновесие и усетих тежестта да отива от петите на пръстите
Мнението беше редактирано от Петър на 22.08.13 00:46.
22.08.13
10:01
Ще се научиш, дори и малко да пострада егото :)
-клек-3@120, 2@140, 3х2@160- голямо ръмжене падна; пак имам белези от лоста
-набиране +50-2х2,1
-планк
Мнението беше редактирано от Петър на 24.08.13 01:18.
24.08.13
20:52
казано от Стоян на 05.06.13, 13:16:
казано от Георги Милев на 05.06.13, 12:27:
Да, снимай го ако можеш. :) Трябва и аз да го пробвам лоу бара. да видя как е :)
Нали си щангист какъв ти лоу бар ?
П.С спам ..
Силен гръб никога не вреди :)
24.08.13
21:02
казано от Петър на 22.08.13, 00:42:
-тяга- 3@140, 3@170, 5х1@180, 1@170- дърпах с гъза ниско долу- не ми харесва така- не мога да тръгна рязко и силата ми е по-малко, даже по едно време изгубих равновесие и усетих тежестта да отива от петите на пръстите
Брат сега прочетох за тягата, и аз напоследък много се чудя и чета и гледам за формата на изпълнение. При мен също не се получава хубаво дърпане, когато гъза е прекалено ниско. Единствените условия за мен са - shoulders higher than hips и изправен гръб. Успех ! :)
казано от Петър на 24.08.13, 00:52:
-клек-3@120, 2@140, 3х2@160- голямо ръмжене падна; пак имам белези от лоста
Ще се оправиш с времето. :) Това, което ти прави лостът на гърба, не може да се сравнява с това, което става при предния клек, като легне в ямките зад раменете и опре върху кокала. :)
25.08.13
22:52
Да, ама след някво време се свиква и не боли въобще, стават на камък :D
-тяга- 5@120, 3@170, 2х2@190, 1@190 (можеше и 2, но щеше да е крива), 1@170- на кука всичко
-4 пъти- 10 набирания + 10 кофи СТ
Почти 100 кг съм с 6 плочки- това никога не е било. Много съм як (поне визуално), мога да пусна някоя снимка :D. Качвам клипче на тягата- 2рата серия. 1вата не беше толкова крива, но не се запази клипът. Пак не ползвам краката.
Мнението беше редактирано от Петър на 26.08.13 23:22.
Кофти тренировка днес. Няма да я описвам, но едвам направих 2ка на лега със 120. Гонят ме яки мускулни на гърдите и гърба от 40те кофички и набирания- съвсем съм се изнежил за по-голям обем. Май че трябва да променя тренировките, но ще видим какво ще сънувам.
Качвам снимка- 98кг. съм на нея, но предполагам, че част от тях са заради креатина. На самоснимачка толкова, при по-подходящо осветление и позинг нещата са по-добре :D. Скоро може да пусна по-хубави снимки.
Мнението беше редактирано от Петър на 28.08.13 23:27.