400 м ходещи напади

400 м ходещи напади

Долната част на тялото ви е достатъчно тренирана? Опитайте този кросфит комплекс

Това е един изключително прост и лесен за изпълнение комплекс, който ще ви накара да преосмислите дали тренирате достатъчно долната част на тялото си.

Ако в следващите дни имате планирано нещо различно от пълна почивка, то помислете добре, преди да го опитате.

Всичко, което трябва да направите, е да изминете 400 м с ходещи напади за колкото е възможно по-кратко време.

Ако се явите на кросфит игри, то най-вероятно до вас ще има назначен съдия, който ще следи дали при всяко повторение докосвате земята с коляно.

Дали ще използвате този стандарт, или ще спирате точно преди да докоснете с коляното си земята, е нещо, което можете да изберете сами.

С оглед на най-голямата безопасност на упражнението изберете втория вариант, като прочетете и всички препоръки за технически правилно изпълнение.

Комплексът ви е труден?

Можете да го скалирате, като намалите разстоянието.

Искате да го утежните?

  • Използвайте жилетка;
  • Тежест, която да държите над главата;
  • Дъмбели или друга подходяща тежест, която да държите в ръцете си;
  • Правете нападите с подскок или просто увеличете разстоянието.
  • Нападите са противопоказни за хора с контузии в глезени, колене и тазобедрени стави (включително мускулатурата и сухожилията, които са свързани с изброените стави), преди лекуващият ортопед/кинезитерапевт да одобри изпълняването на това упражнение.
  • Не бива да се изпълняват от хора с изкривявания в позицията на краката (Х или О дисбаланс) при наличие на ясно изразен силов дисбаланс.
  • Изпълнението на напади при хора със свлечен свод на стъпалата следва да се прави само с ортопедични спортни обувки, в противен случай има риск за ставните повърхности, мускули и сухожилия в глезените и коленете на трениращите.

Снимка: jennfit.ca

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1