Тялото ми е skinny-fat

22.01.12
03:20

След дълго и изтощително търсене на обяснение как може при малко килограми след спазена диета + усилени кардио тренировки всеки ден тялото ми да е със слабо очертани мускули, но силно отпуснато и мазнината да си е останала, открих че съм точно такъв тип - скини-фет или http://www.crossfitsouthbay.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/05/Skinny-Fat1.jpg , но в по-дребен вариант. Например, във вътрешността на горната част на бедрата няма разстояние както би трябвало да бъде, ами месата от двата крака идват навътре и се докосват.
  Преди бях 45 кг на 161-2 см приблизително, сега ги качих до 49, защото разбирам че с предишните ми кг доникъде няма да стигна и трябва да наддам. Сега какво да правя - да хващам някой режим, с който се слабее, да правя кардио /с което горе-долу се стигна дотук/ или нещо друго?
П.С. Тренирам у дома, често с тренировки от fitnesinstruktor. com

Получило се е така, защото си разчитала само на кардиото. Без тренировки с тежести, губиш колкото от мазнините си, толкова и от мускулите си и активната си маса. Метаболизмът се забавя, стига се до момента, в който спираш да сваляш и се чудиш защо си смъкнала 5кг., а изглеждаш по-същия начин, евентуално и по-зле.

Та...трябват ти силови тренировки. Дори и да нямаш възможност да посещаваш фитнес зала, упражнения със собствено тегло като лицеви опори, коремни преси и клекове пак ще свършат някаква работа. Храненето гледай да си е равномерно и балансирано, може да го караш и най-добре според мен е да си в калориен баланс.

Целта е да сложиш нещо (мускули) под слоя от мазнини, за да можеш да ги изгориш (мазнините). Активното тегло гори мазнините, а мускулите са бая енергоемки. Споко, няма да станеш като жена бодибилдър в състезателен период, довери ми се!

Можеш пак да си правиш кардио (разумно обаче), но силовите тренировки са необходимост. Освен, че горят мазнини и изразходват калории, помагат за изграждането на активно тегло и неговото запазване/поддържане.

Поздрави!

22.01.12
11:37

Можеш да тренираш и без тежести и да направиш чудеса, стига да знаеш как да използваш тялото си. Ако нямаш възможности да ходиш на фитнес, прочети малко повече за трениране със собствено тегло. То не се ограничава само до лицеви опори, клекове, набирания, кофички и клекове. Може да се разровиш и да намериш как се тренира и прогресира за планк(има различни видове), V-преса, бърпита, китайско столче, пистолет и т.н. За ученето на всички има информация в нета. Можеш и паралелно да посещаваш и фитнеса или само едно от двете, но само с кардио трудно.

Не забравяй, че близо 60-70% от успеха се крепи на хранителният ти режим. Затова, ако искаш напиши един примерен ден как се храниш, стига да понасяш добре критики. ;)

22.01.12
12:47

Калореин баланс и калориен оптимум - тук
Силови тренировки
Избягвай стреса и недоспиването
Пий по 1,5-2л поне вода всеки ден
Премини на РБД яж достатъчно и разнообразно!Много важно условие ако искаш нещо да постигнеш изобщо

22.01.12
18:53

казано от Tedi Ivanova на 22.01.12, 03:20:

как може при малко килограми след спазена диета + усилени кардио тренировки всеки ден тялото ми да е със слабо очертани мускули, но силно отпуснато и мазнината да си е останала

Много просто обяснение - липса на мускулен тонус.
Още просто решение - целенасочени и смислени тренировки.
:)

22.01.12
21:56

Благодаря изключително много, вече ми става ясно какви глупости съм правила ;х
Тихомир , всъщност именно това се получи - по едно време лятото почти бях спряла да ям, но кардиото продължаваше всеки ден по 40+ минути. Стана така, защото фактически наистина имаше “Уау, колко си отслабнала!” като съм облечена с дълъг панталон и блуза, но като ги махна - тялото ми беше отвартително и си мислех, че ям твърде много.

Целта е да сложиш нещо (мускули) под слоя от мазнини, за да можеш да ги изгориш (мазнините)

Тоест, като правя сега само силови тренировки и 1 път на седмица кардио/да речем/ само с първите хем слагам мускули, хем горя мазнини?

Dimzata , от около месец и половина - два се храня по следния начин, макар и неправилно, но просто бях объркана от това какво се случва и защо:
Закуска: чай + понякога банан/ябълка/мандарина
Обяд: боб/леща/зелен фасул/грах/ориз/варени картофи/свинско или пилешко месо/рядко кисело мляко - винаги нещо готвено, но без хляб
Вечеря: като обяда
Понякога си позволявам малко шоколад
Вода: 1 литър приблизително, явно задържам и доста водица

Изчетох статията относно РБД, но нали целта е да разкарам “мастните натрупвания” по тялото ми, как един такъв режим с голямо участие на въглехидрати и мазнини би ми помогнал?

Gerrard Liverpool , благодаря :) .Всъщност наистина спя доста малко, възможно ли е това да се отразява допълнително на тялото ми в този му вид?

Взимай се в ръце докато не е станало твърде късно !!!
По малко мисли и повече действай.
Разгледай женските дневници виж как се хранят прекрасните форумни дами и взаимствай техните методи.
Започни да тренираш с тежести, а не скучно и дълго кардио до полудяване.
Трябва ти активно тегло тоест мускули, хубави стегнати работещи мускули.
Започни от сега в момента, а не от утре !!!

22.01.12
23:01

Закуската ти не прилича на хранене. Започни от сутринта да се храниш по-стабилно, вкарай някакво истинско ядене, да трудно е отначало, но оказва огромно значение. Виж закуските на другите момичета, при теб няма никакъв протеин или въглехидрати.
Защо закуската е важна? След 6-8 часа сън и никакво приемане на храна, организмът се нуждае от такава, ако ти го лишиш с няколко плода и вода, той ще приеме това за глад и при следващото ядене ще гледа да складира възможно най-много. Няма да изпадам в подробности какво се случва на хормонално ниво и защо се случва така, но е факт. Общо взето гледай да не лишаваш организма си повече от 12 часа без храна.
Обядът и вечерята не звучат зле. Може и още 2 по-малки хранения, но това според как усещаш тялото си и в зависимост от тренировките.
В общи линии гледай на всяко ядене да има протеин, въглехидратите аз ги предпочитам през първата част на деня, но това съм аз, за теб може да е друго. Мазнините също не са за подценяване, те са много важни.
Вода поне по 1.5-2 литра. Общо взето, ако не се храниш с глупости, а с хубава храна, ефект ще има. Разбира се и тренировките са важни, както и почивката, гледай отначало да имаш повечко време за почивка, защото тялото ти няма да е свикнало на стресът.
Поразгледай дневниците на другите момичета и статиите в сайта, ако има нещо питай, винаги ще се намери някой да ти помогне. ;)

казано от Tedi Ivanova на 22.01.12, 21:56:

Тоест, като правя сега само силови тренировки и 1 път на седмица кардио/да речем/ само с първите хем слагам мускули, хем горя мазнини?

И да, и не. Нещата стоят по малко по-различен начин, но при всички случаи без достатъчно активно тегло, пасивното няма ка да се стопи. Храненето е много важно, тъй като ако преяждаш няма как да слабееш, но пък ако не се храниш достатъчно, няма как да трупаш активно тегло, да се възстановяваш от тренировките и въобще тялото ти да функционира оптимално.

Затова е важен балансът. Да се храниш и тренираш правилно. Не гледай кантара, за жените (а и някои мъже) той е истинско зло. Гледай огледалото и използвай фотоапарат. Те ще ти подсказват дали вървиш в правилната посока.

Dimzata ти даде хубави съвети. Ето още малко материали, които да прочетеш:
Мини гид за диетите при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

Мини гид за тренировките при новаци

Раздели Хранене, Здраве и Фитнес също преливат от безценна информация. Отдели достатъчно време и за тях.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.01.12 09:27.

24.01.12
20:52

Съня е много важен за организма.Тогава той си отпочива и е готов на сутринта за работа.Все едно една сокоизтисквачка да я държиш включена постоянно и при високи обороти или един двигател на кола и в един момент ще изгори.Не се дебелее от много ядене , дебелее се от неправилно ядене и не се слабее с неядене, а с правилно ядене!!Това е много важно да знаеш за да не правиш голямата грешка , която вече си правила.Много жени за съжаление вярват на тази лъжа.

05.08.14
14:51

казано от Тихомир Велев на 23.01.12, 09:24:

казано от Tedi Ivanova на 22.01.12, 21:56:

И да, и не. Нещата стоят по малко по-различен начин, но при всички случаи без достатъчно активно тегло, пасивното няма ка да се стопи. Храненето е много важно, тъй като ако преяждаш няма как да слабееш, но пък ако не се храниш достатъчно, няма как да трупаш активно тегло, да се възстановяваш от тренировките и въобще тялото ти да функционира оптимално.

Затова е важен балансът. Да се храниш и тренираш правилно. Не гледай кантара, за жените (а и някои мъже) той е истинско зло. Гледай огледалото и използвай фотоапарат. Те ще ти подсказват дали вървиш в правилната посока.

Dimzata ти даде хубави съвети. Ето още малко материали, които да прочетеш:
Мини гид за диетите при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

Мини гид за тренировките при новаци

Раздели Хранене, Здраве и Фитнес също преливат от безценна информация. Отдели достатъчно време и за тях.

Сигурно не се следи темата, но все пак ще попитам. Килограмите при мен също са прекалено малко и тялото ми е такова. Очаква се да приемам по 2600~ калории. Трябва ли да съм в излишък, за да чистя мазнини или да спазвам РБД и нито да надвишавам, нито да минавам под 2600 ? Казал си първо да се храним в КБ, т.е 2600, не повече, не по-малко, но съм чувал също така, че няма загуба на мазнини без килограми, т.е трябва да съм в калориен дефицит ?

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 05.08.14 16:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1