20.06.17
10:03
На 20-ти декември ли приключваме?
20.06.17
11:11
казано от Димо на 20.06.17, 09:47:
Splash, давай снимките и мерките, човек, състезанието почна.
Абе като съм му виждал една от малкотo снимки в дневника, Нервака направо да му дава 10-те литра бира. Ние с гайдите да му мислим 😄
Димо, замерих талията/килограмите сутринта, хич ме няма със снимките. Направих едно огледално селфи, но не знам какво точно инфо дава. След малко ще го кача. Другото условие с грамажите ще видим как ще го спазвам. Храната ми е с доста съставки, и мисля че ще ми отнема много време да тегля всичко, но ще пробвам следващите няколко дни.
Сашо, наполовина да мога да тренирам като теб или ISB, пресата ще ми е последна грижа.
Мнението беше редактирано от Splash на 20.06.17 12:21.
20.06.17
12:48
Изкарах SUPER-пресата само за 7 долара , от Али Експрес за по-малко от месец 😄 😄 😄
20.06.17
13:01
Димо,само твоите снимки ги няма още май?
Хм....аз викам да вкараме стартова долна граница на личното тегло поне 80-85кг,то на 70 кг и баба знае да изкара плочки.
Аз може да се включа на 20 септември,...за едно пилене до 20 декември,през лятото не мога да си го причиня)))
А ако Илия се включи...варя си му бирата още утре)))
Направих двете теми за предизвикателството:
180-дневно предизвикателство -= Плочки =- където само участниците да си постнат началното мерки и състояние (или пък аз ще цитирам мненията им от тук)
и понеже установих че е трудно да се води добра отчетност с по 1 отчет на страница, а останалото да са коментари, ще помоля коментарите да се преместят на
мястото за коментари, подсвиркване, цъкане и т.н. по 180-дневното предизвикателство -= Плочки =-
Енджой!
Мнението беше редактирано от Димо на 20.06.17 13:36.
20.06.17
14:19
Ако следващото риалити е “Кой ще замазни най-добре за 180 дни” ин съм.
казано от nervak на 20.06.17, 13:08:
Хм....аз викам да вкараме стартова долна граница на личното тегло поне 80-85кг,то на 70 кг и баба знае да изкара плочки.
80-85кг на 180+см също не са кой знае какъв коректив за плочки. Иначе за омазняването за 180 дни и аз съм вътре веднага. Малко ще съм ъндърдога в надпреварата (щото не ям), ама кот такоа.
Пффф, момчета, не се сърдете, но за ядене мисля че единствения ми сериозен конкурент може да е Fallen.
20.06.17
15:59
Ааа няма по голяма свиня от мене тук, макар някои да ме доближават...
казано от doni dimitrov на 20.06.17, 15:59:
Ааа няма по голяма свиня от мене тук, макар някои да ме доближават...
Точно пък за тая “корона” кандидатите ще сме много. 🙂
20.06.17
16:10
Да ви имам короната...
Кандидати много, но кой колко е достоен за титлата трябва да се провери 🙂
И да, бих предпочел да нямам значими постижения и поводи за гордост в тая сфера, но уви... 🙂
Дойде време да си пусна малко отчети от изминалите два дни на предизвикателството.
понеделник 19.06.2017
ден 1/180
Храна: 1,201
АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
~ 496 Kкал
Дефицит за деня: 1,565
Общо дефицит: 1,565
Храната я прикачам скрийншот, активността се сведе до ежедневното колелце без да се напъвам, спестих си фитнеса, че пак нямах време и много работа ме чакаше. So far, so good.
Мнението беше редактирано от Димо на 21.06.17 13:37.
вторник 20.06.2017
ден 2/180
Храна: 999 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- 45 минути фитнес
~ 690 Kкал
Дефицит за деня: 1,961
Общо дефицит: 3526
Храната пак я прикачам скрийншот. Можете да забележете тайното ми оръжие - пилешка супичка със зеленчуци - запълваща, засищаща и само 75 Ккал за купа от 380 гр. 😄 Има и 2 литра зелен чай, 2 литра кола лайт, средно вода, десетина дъвки със малтитол и десетина кафета (защото не е вярно, че сорс се прави от нищото, прави се от кофеин 🙂 ), но тях не ги пиша, защото или нямат калории или са пренебрежими.
Активността ежедневното колелце до работа и обратно без да се напъвам, фитнеса гърди.
- хоризонтален лег 5@90, 3@100 2@110 1-1-1-1-1-1-1@110 5@90 8@70
сс кофички СТ
- полу-лег 5@60, 3@70, 2@80 1-1-1-1-1@80, 3@70
- лег обратен наклон 5@70, 3@80, 2@90 1-1-1-1-1@90, 3@80, 10@70
- пулоувър 5х10@25
сс флайс на портален скрипец
и накрая исках малко на стеърмастъра, но уви, един пич го зае малко преди мен, а аз отидох уж на пътечка под наклон да походя, но видях че има опция и направих един фит-тест. Изкара ме ниво 49 - гуд. Колко е максимума не пишеше, но трябва да го направя пак, защото аз в мига в който изобщо ми отчете пулса в началото на разгряващата минута, вече бях над 100 пулс от силовата част.
сряда 21.06.2017
ден 3/180
Храна: 1,906 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- час фитнес
~ 760 Kкал
Дефицит за деня: 1,124
Общо дефицит: 4650
Храната повечко, но имах социални ангажименти свързани с храна навън. Прикачам я.
Фитнесчето гръб в един нов за мен фитнес - Нитро на Бул. “Марица” до Била. Много приятно местенце, мирише хубаво, рецепционистката усмихната, имат вътрешен двор и стойка да си завържеш колелото, вътре изглежда новичко и поддържано. Клиентелата - млади момичета и момчета, като момичетата тренираха по- енергично и по- мъжки от повечето момчета хаха... Имаше и една уникална русокоса симпатяга, готова за финес- модел за списание.
Разбира се, имаше и неща, които не ми бяха идеални - много пичове се мотаха и сякаш бяха за социалния елемент във фитнеса - наметнали кърпичките, задължително с бутилчици минерална вода в ръка, скупчили се на единственото неизползвано място във фитнеса - къта за тяга хаха... Наложи се да ги поразкарам от там и ме гледаха малко сърдито. Или пък подпряли си водичките и си метнали кърпите на уреда и си правят мохабед в другия край на залата (ааа, не, не - няма проблем - тренирай си, аз просто съм си ги оставил тук)... Също и дисковете са им едни десетоъгълници и като пуснеш долу от тягата, ако се уцели на някое от ръбчетата много неприятно засилва лоста към пищялките ти. И имат само един лост за набирания (има и още едно място, но то е на машина с противотежест и много неудобни въртящи се раздалечени ръкохватки. И само един рак, където може да се кляка или да вдигаш за трапец или рамо със щанга.
Обща оценка по моите критерии - 8 от 10. Май ще го ползвам честичко, че ми е и по път.
Самата тренировка се състоеше от:
7х5 придърпване хоризонтален скрипец цялата пачка
сс набиране тесен успореден хват @+20 5,3,3,2,1
тяга с широк разкрач и тесен хват (сумо тяга?) 5x5@100
повдигане с щанга за трапец 5х5@100
сс набирания различен хват
и накрая понеже се усетих че имам среща с приятели и приятелки, които отдавна не съм виждал и да се напомпя хаха, направих едни ръце - бицепс и трицепс.
Мнението беше редактирано от Димо на 22.06.17 10:34.
22.06.17
11:08
Вярно,изглежда,лаченко.
Аз пробвах по-хубава зала от тази,в която ходя,но ми е като да сменя колата.
Върнах се в старата.
22.06.17
11:21
Абе Димо, аз и на Барт го казах. Какви са ви тия ръце по 38, 39 см. /за твоята толкова бе написал в другата тема/, дето изглеждат поне с 3-4 см. нагоре. Явно аз съм несъразмерен, щото лявата ръка ми е почти 42 см., а на фона на тялото ми изглежда тънка. Не е като твоя релеф, ама и не е супер замазана. И ако не ми кажеш обема и ме питаш колко е според мен обиколката на бицепса ти, сигурно ще кажа, че е едно поне 43 см. ...... имайки предвид и килограмите ти, май 94 кг. бяха на 176 см. ръст.
Мнението беше редактирано от Деян на 22.06.17 11:22.
Еми де да знам кво да кажа.. тука на снимката ся е напомпана ръката, ако меря в този момент сигурно ще покаже с 2-3 сантиметра повече отколкото съвсем студена. Отделно, имай предвид че перспективата при снимки с телефон и широкия им обектив доста засилва обема на обектите на преден план. Ако се снимам в студио с нормален обектив, няма да изглежда толкова обемно.
Същата работа и с гърба. Като се снима с телефона от 50 см ми изглежда много широк и обемен, като се снимам със 70-200 от 5-6 метра в студио изглежда съвсем иначе.
🙂 Снощи единия пич, с който се видяхме води курсове по фотография (вероятно най- добрите в Пловдив, а може би и в страната) и каза, че скоро щял да открие и дисциплина “Мобилна фотография” - имало много желаещи, та мога да му стана един лектор в категория “селфита за трениращи” 😄
22.06.17
13:27
Като сте се заприказвали за ръце, да ви кажа един виц:
- Бабо, защо са ти толкова големи ръцете?
- От анавара е чадо, от анавара e
С’я трябва да гугълвам какво е анавар, аз предполагам де...
Да, както и предположих е някакъв стероид. Така и не успях да видя какво е точно, защото корпоративния файъруол ми блокира сайтовете, където има информация за него хах...
Мнението беше редактирано от Димо на 22.06.17 13:39.
22.06.17
14:10
Питай оня твоя фитнес инструктор, той ще ти обясни от опит 🙂
22.06.17
14:32
Един тъп въпрос - отпуснати или стегнати ги мерите?
Аз съм 82.5 кг с 38 (десен) и 37.8 см. (ляв) бицепси и ми изглеждат клечки ръцете и на снимки и на живо. :( (((
казано от James Hinks на 22.06.17, 14:10:
Питай оня твоя фитнес инструктор, той ще ти обясни от опит
А, да, кво ме интересува - нито анавар, нито други анаболи, нали вдигам за здраве, ако гонех някакви цели, сигурно нямаше изобщо да е въпрос за обсъждане и да се приема за задължително. Като се заговорихме за анаболи, имаше един друг инструктор в същата зала, който директно ми предлагаше “стромбичка” и то на супер ниска (според моите разбирания и очаквания за забранен медикамент) цена, и за мен беше поразително че инструктор ми го предлага, та от него знам какво е. Но по- поразително за мен беше че в една тема тук във форума преди няколко месеца Васко (carbohidrate) в определен момент на разгорещената дискусия каза: “кво да сравняваме, 90% от вас са на стромба” и никой от участниците в дискусията не му опонира, нито да каже “аз поне не съм”.
казано от NightCrawler на 22.06.17, 14:32:
Един тъп въпрос - отпуснати или стегнати ги мерите?
Аз съм 82.5 кг с 38 (десен) и 37.8 см. (ляв) бицепси и ми изглеждат клечки ръцете и на снимки и на живо. :( (((
Аз поне го меря студен (да е минал примерно ден- два след като е трениран) и в максимално свито състояние.
22.06.17
16:30
казано от Димо на 22.06.17, 15:43:
Но по- поразително за мен беше че в една тема тук във форума преди няколко месеца Васко (carbohidrate) в определен момент на разгорещената дискусия каза: “кво да сравняваме, 90% от вас са на стромба” и никой от участниците в дискусията не му опонира, нито да каже “аз поне не съм”.
Ти пък ако мислиш, че във Форума се тренира само на бисквитена торта, объркал си се.
А и Васко не трябва да го отразяваш винаги какво, как, защо на кого е написал, та много вероятно и за това никой нищо да не му е отговорил.
Еми де да знам, за някои си имам мнение и подозрения, но смятам, че големия процент от узерите са натурални. Или греша?
С’я като се спомена бисквитена торта и така ми се приядеее... Дейба и плочките, какви ли жертви не правим за тях хаха...
Да разкажа доколко съм решен и мотивиран за чалънджа: Днес една русокоса колежка, която ми е много симпатична, ме черпи една близалка от тези чупа-чупа на клечка и почва самата тя да облизва и осмуква една... Возим се ние в колата, говорим си, жега е, слънцето пече, а тя не спира с тая близалка и бонбонения аромат се наслагва върху парфюма ѝ . А аз какво? Пъхнах я моята близалка в джобчето на ризката незабелязано и довечера някое от хлапетата ще намаже, че такива прости въглехидрати не ми се вписват изобщо в концепцията 😄
22.06.17
18:16
Ха-ха! Димо, станал си по-добър в описанията и чувството за самоирония се е вдигнало! 😄
Димо, нали знаеш мантрата на кварталния билдър? Всички по-малки (по-слаби, по-мазни - избери си) от мен са слабаци, всички по-големи (по-силни, по-релефни) са на зоб. 🙂
казано от NightCrawler на 22.06.17, 14:32:
И аз така...ама на 92кг.
Тази колежка е по плочки почти целогодишно между другото и ми е нещо малко като вдъхновение. (казвал съм ѝ че с нея сме като красавицата и звяра, но ако някой си позволи да я нарече звяр пред мен, ще го разкъсам със собствените си ръце) 😄
И не, не го знаех за слабаците и зобаняците, но ми звучи доста правдоподобно 🙂
23.06.17
01:19
казано от Gogo на 22.06.17, 18:16:
Ха-ха! Димо, станал си по-добър в описанията и чувството за самоирония се е вдигнало!
Веднъж по едно описание на Димо как бягал в парка и какви хора видял, разбрах едни познати къде и кога са били там. Смятай за какво говорим.
Еее, момчета, ласкаете ме 🙂 Плочките засега само мираж, но явно сладките приказки поне ми се получават 😄
Айде и малко тренировка и манжа да опиша все пак между приказките.
четвъртък 22.06.2017
ден 4/180
Храна: 1,390 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- час фитнес
- 3 км бягане
~ 1,018 Kкал
Дефицит за деня: 1,898
Общо дефицит: 6548
Храната ОК, бях я предвидил даже да е към 800 Ккал, ама пак съм недоспал и съм заспал пред телевизора на дивана в кухнята и като се събудих вечерях почти втори път 😄
Тренировката крака и рамене в Авангарда. Много момчета и момичета с отлична физика има в тоя фитнес. Момчетата са едни с потници изрязани, едни шапки с козирките наобратно, едни издути мускули целите в татуси и с равномерен шоколадов тен... направо да се депресира човек. После като ги гледа как сгъват за бицепс с 19.5 кг крив лост (ако е 8 кг лоста) и ако харесва Екзюпери ще си каже: “тука има нещо - невидимо за окото”, или ако е квартален бодибилдър направо ше си каже: “зобаняци”.
Момичетата с едни искрящи цветове йога пентс и подхождащи си по тоналност скъпи маратонки, едни изваяни тела, браво. Има едно младо момиче, направо е с нереална физика, а аз съм виждал доста моделки. Имам отличен окомер и мога да се обзаложа, че кръстчето погледнато отзад ѝ е точно колкото половината дупе, което дупе не е никак разплуто. И висока, висока...
Самата тренировка:
- раменна преса 1-1-1@60 (имах желание да пробвам единичка на 70, но ръцете от вчера са ми с малко МТ и изобщо и не се престраших да опитам)
- обръщане от земя с изтласкване раменна преса 5х5@50
- лег преса 10х1@300, 3@280, 5@240, 10@200 с минимални почивки
- повдигане за прасец от дъскичка със щанга в ръце 5х5@130 (маратонките ми за бягане с мека подметка се огъваха и ми затрудняваха баланса)
сс раменна преса от седеж с дъмбели 5х5@28
- бутане шейна с 80 кг дискове 4х25 крачки доста бързо крачене
сс разтваряне с дъмбели странично за рамо 5х5@12 с леко свити ръце
- бутане шейна с 60 кг дискове 2х30 само с обръщане в края на пътеката.
Доста е добро това с шейната, добре че са си я качили в залата, че преди беше до рецепцията. Трябва да измисля начин и да я дърпам, че за бутането малко терсене - много е ниска и много приведен трябва да я буташ.
И накрая беше вече минало 10 часа вечерта, но вече бях писал 20 мин. бягане в майфитнеспала и от няколко дни се глася да бягам и все не сколасвам, се прибрах от фитнеса пешком на бегом, оставяйки Ивчо и приятелката му, с чиято кола дойдохме до фитнеса да ме гледат като луд.
23.06.17
02:16
Усещам притеснение в конкуренцията,тичаме до фитнеса вече,....хм......,а дискове в раницата?
Хахахахах.
казано от Bart Simpson на 23.06.17, 02:16:
Усещам притеснение в конкуренцията,тичаме до фитнеса вече,....хм......,а дискове в раницата?
Хахахахах.
Ти си сравнително от скоро тук, това с тичането до и от фитнеса отдавна си го прилагам, назад в дневника имам доста описани такива 🙂 Чак дискове не слагам, но той сака ми е достатъчно тежък и без това.
23.06.17
02:22
Шегувам се,ман.
казано от Димо на 23.06.17, 02:06:
Момичетата с едни искрящи цветове йога пентс и подхождащи си по тоналност скъпи маратонки, едни изваяни тела, браво. Има едно младо момиче, направо е с нереална физика, а аз съм виждал доста моделки. Имам отличен окомер и мога да се обзаложа, че кръстчето погледнато отзад ѝ е точно колкото половината дупе, което дупе не е никак разплуто. И висока, висока...
Ще кажеш ,че е пролет, като чете човек)))))))))