Сила, когато станат 51+ годините

Прескочи до:

01.06.25
18:27

118
Клек 2х5х60, 2х5х80
Лег 2 х5х60,80,1х90,100,100
Раменна преса подхват 5х40, 45,3х50
Скрипец и бицепс по 4 серии
Кофи и трицепс по 4 серии
Повдигане на крака от успоредка 2 серии
Колелце ...Бах тъп ли съм ...вчера пробвах и усетих,че не е за мен и пак...
Къде е отишла силата на лега не знам.

01.06.25
20:34

казано от nervak на 01.06.25, 18:27:

118
Колелце ... вчера пробвах и усетих,че не е за мен и пак...

Докато се науча да вкарвам таза със стегната преса и аз страдах. Малко отпускане и удря кръста

01.06.25
22:17

казано от Dymag на 01.06.25, 20:34:

казано от nervak на 01.06.25, 18:27:

118
Колелце ... вчера пробвах и усетих,че не е за мен и пак...

Докато се науча да вкарвам таза със стегната преса и аз страдах. Малко отпускане и удря кръста

Аз го правих прав...а сега от коляно,просто още не съм укрепнал достатъчно.

01.06.25
22:28

Аз го правех срещу стената, на такова разстояние, че от начало да ми е лесно и постепенно се отдалечавах от нея. Така и не стигнах до пълна амплитуда де, но ако го правя пак, ще почна по същия начин.

02.06.25
20:37

119
Клек 3х120
Лег 2х1х120,3х105
Едно идиотско дърпане за гръб 4 серии
Горен лег 5х40,40,50
Бицепс дъмбели 3х5х20
Пуловер преса под наклон 2х5х40
Въртене на диск 15кг 2х5 на страна

От горния лег ме болят и двете рамена ...но ще натисна там срещу болката полека.

Тези хронични проблеми в рамото при мен са следствие от неправилна позиция на плешката и слаб контрол върху стабилизиращите я мускули в ежедневието. Правилната позиция на горната част на гръбнака също има решаващо значение. Тези две скрити причини водят до движение на ставата в неправилна траектория и от там до болка, възпаления на нерви и износване на хрущяли. Мен ме спасяват ротации с ластици и още няколко целенасочени упражнения, които правя от има-няма 10 години. В последните няколко години са неизменна част от загрявката преди всяка тренировка. Напоследък често попадам на информация, че пасивното висене на лост (5 минути на ден на колкото можеш серии) помага много за подобни проблеми, но нямам лични впечатления, които да споделя. Друго сравнително ново за мен твърдение е, че именно горният лег е упражение, което лекува раменния пояс, но според мен без да е съчетано с целенасочени терапевтични упражнения няма да е лековито, както е и при теб. Активиране и третиране на нервите, които преминават през рамото и плешката също е добър начин за лекуване. 
https://www.youtube.com/watch?v=GzV89zNr4xc Точки за масаж, които помагат.
https://www.youtube.com/watch?v=VX7GW5_uN-Q&t=45s от 3:30 натам. Странно, но има положителен ефект.
https://alignmed.com/blogs/blog/7-exercises-to-stabilize-and-strengthen-the-shoulder?fbclid=IwY2xjawKrWUZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETB2a2l3NWVGTVhiYkJVMXRnAR6cGcy8SJ7M6nCZrYDjydjhlsQrTlCWizi2SEiX8dF4aXs9UgqUh4Gypo-ulg_aem_WNGMqlYABaAl0dfnJ0LO9Q
Послендото е на английски, но има клипчета за всяко движение и ще те ориентират какво имам предвид. Само за последното упражнение няма. Те му викат Wall Angel. Заставаш прав до стена като пети, таз и раменен пояс опират, ръцете са в страни със свити лакти. Рамен, лакти и китки опират в стената и без да ги отлепяш движиш ръцете нагоре доакто се съберат над главата или докато можеш без да нарушаваш позицията. Много е важно да държиш плешките събрани максимално една към друга през цялото време.
На мен тези неща много ми помагат и ако ги включиш като активации преди тренировките, че и между тях в домашни условия ще има положителен ефект.

03.06.25
09:12

Аз също правя подобни упражнения и без да съм имал проблеми в рамената, просто като част от загрявката. Най-вече тези с ластика но и другите.
Даже предполагам аз съм сигурно единствения, който предпочита да прави тези упражнения и ако не ми остана време, да прескоча същинската тренировка, отколкото обратното :)

03.06.25
09:40

Благодаря.
Проблемите при мен са поряди 6 години тренировки копие...2 от тях доста тежки...бях сред младежките национали за кратко.Та си имам увреждания отдавна,отделно тежката контузия преди почти 3 години на лега.

Гледах видеата...точките ги пропускам нямам вяра на подобни неща,останалите всички ги правя...че и куп други...различни видове лег с ластик в ръцете или на китките...баланс с пудовки и тн...но все с болка))))

Мнението беше редактирано от nervak на 03.06.25 09:57.

Пробвай на китаеца точките и без вяра. Сам ше напипаш болезнени места, които значително подобряват положението в остри фази. Ако нямаш болезнени точки в тези зони, нищо не губиш. Ако имаш, вярата сама идва.
Приятелски съвет. Ти си решаваш, естествено

03.06.25
10:46

Сутринта беговите.
По късно
Бицепс 10 коремно 2
Бицепс 10 коремно подхват 5
Бицепс 10 коремно нахват 5
Бицепс 10 коремно нахват 5

Хм...коремни мога и 20+ в серия но това, което ме лимитира е, че след 5тото почва да ми се повръща...

Мнението беше редактирано от nervak на 03.06.25 11:38.

03.06.25
12:18

казано от nervak на 03.06.25, 10:46:

Сутринта беговите

В какво се състоят беговите, че ми стана интересно ? Имаш ли някаква конкретна схема, или на усет ?

03.06.25
13:34

Баси...писах писайх...
Лек крос 100-150м
Кръстосано бягане 2х20м
Пружинациите с повдигане на колелата в страни и напред 2х20 м
Бягане настрани с високо повдигане на колена 2-3х20м
2-3 леки ускорения под наклон.
Ускорение с по дълги крачки.
Ускорения 3 като увеличавам бързината... последните може и да пропусна,ако усетя каквото и да било неприятно като усещане по веригата.
Накрая 300 м идея по бърз крос с намаляне на темпото..
Всичко около 3-4к като крачки.
Идеята е просто да възстановя малко тонус и кондиция...

Мнението беше редактирано от nervak на 03.06.25 14:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1