Нищо не ти е паднало толкова, просто си изгубил усета и контрола на тия кила.
Иди вдругиден в залата и ще видиш,че нещата ще стоят по друг начин.
казано от kaloyan на 22.06.25, 20:42:
казано от D_M на 22.06.25, 18:21:
Иво, не защото ми пука много конкретно за лега, просто си помислих, че това е показател, който показва, че като цяло си по-слаб. Може и да не е така.
Естстествено, че няма да изоставя гюлетата. Даже накрая имаше и малко сначове с 16, както и пътечка. Просто не ги описах.Не му се връзвай много, просто тренирай с тежести и дори собствено тегло. Аз също наблюдавам тези неща. Затова сега дори и да не транирам задължително правя набирания всеки ден. Набирания и лицеви опори, просто за да го няма това нещо. Както се казва за тонус. Писал съм по 2-3 серии, въпрос на навик. Да няма оправдания за пропускане. вкъщи го правиш. Ако искаш може и повече. Не да го приемаш като тренировка, а като занимание, все едно си правиш салата за ракията.
На кого да не се връзва много - на мен или на лега?
Ако е на мен, защо?
казано от Гюлето на 23.06.25, 07:54:
На кого да не се връзва много - на мен или на лега?
Ако е на мен, защо?
Май за лега говори.
Оф, и днес коляното си ме стяга сутрин, това вече си е почти всеки ден, а вчера нищо не съм тренирал с краката, та да кажеш. То не е вътре в самата става, а някак около нея. При сгъване и през деня се усеща все едно има компресия около ставата, която пречи хубаво да сгъна. Ако например пробвам да застана на колене на пода и да си седна върху петите-абсурд. Все едно всичко около коляното ще се разкъса. То и преди не можех, но сега вече си е осезаема пречка. Може би още малко и ще ида на лекар. Де да знам, някоя остеопороза, вода в коляното и т.н. Но пък самата става не ме боли. Не, че и тя понякога не ме е боляла, но това конкретно е друго.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.06.25 09:17.
Адаш, да не събира някаква течност това коляно? Преди трийсетина години имах подобен проблем, скованост и невъзможност да клекна нормално, но без остра болка. Мина ми с някакви хапчета и мазила, но на рентгена бая ме бяха уплашили, че имам ставна “мишка” и въобще да не се занимавам с клек и тем подобни. Да чукна на дърво нямам проблем оттогава.
казано от Дидо на 23.06.25, 09:28:
Адаш, да не събира някаква течност това коляно? Преди трийсетина години имах подобен проблем, скованост и невъзможност да клекна нормално, но без остра болка. Мина ми с някакви хапчета и мазила, но на рентгена бая ме бяха уплашили, че имам ставна “мишка” и въобще да не се занимавам с клек и тем подобни. Да чукна на дърво нямам проблем оттогава.
Аз през деня нямам някакви драми с изключение на дискомфорт, ако много време съм седял на бюрото. При клякане има напрежение и лека болка, ама вече го усещам по в ставата някак. Това шибаното е около и се проявява най-вече сутрин, явно след повече време на обездвижване. Нямам нещо отоци или зачервявания, външно всичко е наред. И е основно единия крак. Ето в момента тествам-усещането е все едно около коляното е пълно с въздух или вода, които създават компресия, която се противопоставя на опита хубаво да сгъна. Не се чуват звуци, скърцания, хрупания и подобни при сгъване. Не усещам също и такива неща при движение. Например сутрин, ако не е минало време за да ме отпусне, за да стана държа крака прав, все едно е гипсиран. Иначе не мога, болката е такава все едно ако напъна ще предизвикам разкъсвания. Но ме боли толкова при опит за движение сутрин след ставане, в покой не. Може би това е тъй наречената скованост, де да знам.
Ето сега например си седя на стола и си сгъвам и разгъвам крака без проблеми. Има го само това много леко усещане за компресия и е по-силно ако опитам сгъване до край. Пак сгъвам, но се усеща напрежение около коляното, но не болка.
Трябва си специалист, така не може да е сигурно какво е точно.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.06.25 10:11.