Нищо не ти е паднало толкова, просто си изгубил усета и контрола на тия кила.
Иди вдругиден в залата и ще видиш,че нещата ще стоят по друг начин.
казано от kaloyan на 22.06.25, 20:42:
казано от D_M на 22.06.25, 18:21:
Иво, не защото ми пука много конкретно за лега, просто си помислих, че това е показател, който показва, че като цяло си по-слаб. Може и да не е така.
Естстествено, че няма да изоставя гюлетата. Даже накрая имаше и малко сначове с 16, както и пътечка. Просто не ги описах.Не му се връзвай много, просто тренирай с тежести и дори собствено тегло. Аз също наблюдавам тези неща. Затова сега дори и да не транирам задължително правя набирания всеки ден. Набирания и лицеви опори, просто за да го няма това нещо. Както се казва за тонус. Писал съм по 2-3 серии, въпрос на навик. Да няма оправдания за пропускане. вкъщи го правиш. Ако искаш може и повече. Не да го приемаш като тренировка, а като занимание, все едно си правиш салата за ракията.
На кого да не се връзва много - на мен или на лега?
Ако е на мен, защо?
казано от Гюлето на 23.06.25, 07:54:
На кого да не се връзва много - на мен или на лега?
Ако е на мен, защо?
Май за лега говори.
Оф, и днес коляното си ме стяга сутрин, това вече си е почти всеки ден, а вчера нищо не съм тренирал с краката, та да кажеш. То не е вътре в самата става, а някак около нея. При сгъване и през деня се усеща все едно има компресия около ставата, която пречи хубаво да сгъна. Ако например пробвам да застана на колене на пода и да си седна върху петите-абсурд. Все едно всичко около коляното ще се разкъса. То и преди не можех, но сега вече си е осезаема пречка. Може би още малко и ще ида на лекар. Де да знам, някоя остеопороза, вода в коляното и т.н. Но пък самата става не ме боли. Не, че и тя понякога не ме е боляла, но това конкретно е друго.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.06.25 09:17.
Адаш, да не събира някаква течност това коляно? Преди трийсетина години имах подобен проблем, скованост и невъзможност да клекна нормално, но без остра болка. Мина ми с някакви хапчета и мазила, но на рентгена бая ме бяха уплашили, че имам ставна “мишка” и въобще да не се занимавам с клек и тем подобни. Да чукна на дърво нямам проблем оттогава.
казано от Дидо на 23.06.25, 09:28:
Адаш, да не събира някаква течност това коляно? Преди трийсетина години имах подобен проблем, скованост и невъзможност да клекна нормално, но без остра болка. Мина ми с някакви хапчета и мазила, но на рентгена бая ме бяха уплашили, че имам ставна “мишка” и въобще да не се занимавам с клек и тем подобни. Да чукна на дърво нямам проблем оттогава.
Аз през деня нямам някакви драми с изключение на дискомфорт, ако много време съм седял на бюрото. При клякане има напрежение и лека болка, ама вече го усещам по в ставата някак. Това шибаното е около и се проявява най-вече сутрин, явно след повече време на обездвижване. Нямам нещо отоци или зачервявания, външно всичко е наред. И е основно единия крак. Ето в момента тествам-усещането е все едно около коляното е пълно с въздух или вода, които създават компресия, която се противопоставя на опита хубаво да сгъна. Не се чуват звуци, скърцания, хрупания и подобни при сгъване. Не усещам също и такива неща при движение. Например сутрин, ако не е минало време за да ме отпусне, за да стана държа крака прав, все едно е гипсиран. Иначе не мога, болката е такава все едно ако напъна ще предизвикам разкъсвания. Но ме боли толкова при опит за движение сутрин след ставане, в покой не. Може би това е тъй наречената скованост, де да знам.
Ето сега например си седя на стола и си сгъвам и разгъвам крака без проблеми. Има го само това много леко усещане за компресия и е по-силно ако опитам сгъване до край. Пак сгъвам, но се усеща напрежение около коляното, но не болка.
Трябва си специалист, така не може да е сигурно какво е точно.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.06.25 10:11.
23.06.2025 г.
Обръщане и преса с Гюле20-4х1,2,3;
Снач с Гюле16-5х3, 3х5 и с Гюле20-1х2,1х3.
На фона, че вчера бутах го давах по-умерено и всичко си бе ок.
Днес пак сутринта под 103 кг.
25.06.2024 г.
Сначове в 5-ци, 3-ки, 2-ки с гюлета 12, 16, 20 и 24 кг. По 2-3 серии с всяко гюле.
Обръщане и преса с Гюле 20-5х1,2,3 и
пак малко сначове с него в 3,4 серии х 2-3 повторения.
Вече четвърти пореден ден правя нещо, като по-малко бе само вчера, та утре почивка. Евентуално и в петъка, но сигурно ще пътувам за уикенда и мисля да си взема 20-ката. Че със съботата ще се съберат 3 поредни дни без гюлета и няма как 🤣
Мнението беше редактирано от D_M на 25.06.25 21:16.
26.06.2025 г.
Не се въздържах, трябваше да направя нещо набързо и по-леко след бач, както и душ, че имам вечеря навън. Та:
Гюле 16
- Снач 5х5 без почивка м/у ръцете.
- 1х суинг, обръщане, снач, тръстър ляво и веднага дясно. Това е 1 кръг, общо 5 с много кратки почивки.
Въртях в опити и за двата стила, още се чудя в кой основно да се насоча и да го отработвам само него. Реално ми харесват и двата, но с гиревой усещам, че с подобряването ми нещата стават все по-лесно. То това му е и предназначението, все пак целта е да направиш възможно най-много за 10-те минути.
28.06.2025 г.
Сначове на село, взех си 16-ката.
Не знам, до тук сигурно 50-на, но ще ги развявам целия ден може би.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.06.25 12:50.
28.06.25
15:45
Най после откри свободата на тренировките с гюлета...поздрави
29.06.2025 г.
Вчера след като описах тук, сигурно направих обем още х3. Има няма през 10-15 мин. и завъртя по накой снач. За последно бе около 19.30 ч., когато оставих окончателно гюлето.
Днес сутринта преди тръгване за София пак развях 4-5 сета по 3-5. Като се прибрах отидох на зала и общо взето поиграх основно с Гюле 20 и Гюле 24. Най-вече сначове, но имаше и вериги по 2-3 репа на движение и без почивка м/у ръцете - суйнг, обръщане, снач, преса, клек и подобни. Като туря чертата имам 7 дни тренировки за общо 8 поредни дни. Уж леко накъде, уж..... Утре сигурно пас, но не обещавам нищо.
Има леко протъркване на ръцете и макар днес с ръкавици си бе налице доста дискомфорт. Полюлях малко и 32-ката с лек опит да я завъртя над главата, но викам хайде когато всичко ми е на ниво. Т.е. не положих макс усилия. Но по усет близо е. Все пак си има една цялостна умора, която усещам.
В събота не се мерих, но днес след прибиране след обяда кантарът отчете 102.4 кг., като бях закусил. След зала при изпити 500 мл. вода кантара показа 102.1 кг., но това не го взимам предвид. Бая пот е било. Осреднено за 6 мерения тази седмица съм минус 870 гр. спрямо средното тегло миналата. Дори и няколко кила под 100, което бе, а и е главната цел, със сигурност ще съм много далеч във визуален план от това, което искам. Реално пак съм си дебел, но просто с около 20 кг. по-лек от началото. Но каквото такова.
казано от Splash на 29.06.25, 21:39:
Евала, хвана се и действаш. Под 100 е яко :)
Още малко остана, но не бързам със срок. Старая се да съм около планираните калории и нещата се случват. Имам си дни с пици, сладолед и т.н.(като днес например), но когато пак съм си в зададените калории не влияе. Даже съм имал случаи, когато след пица на сунтринта съм повече надолу от обикновено. Пък и с гюлетата тренирам по-често, т.е. осигурявам си активност с тежести почти ежедневно.
Ти до колко ги докара, че нещо гледам не вписваш вече от месец.
Мнението беше редактирано от D_M на 29.06.25 21:57.
30.06.2025 г.
Основна работа, Гюле 20:
- 1х обръщане, преса, клек, снач ляво и дясно. Това е един рунд, общо 5.
- Същата верига като горе, но при всеки рунд едно от движенията е с 2 повторения, т.е. общо 4 рунда, за да извъртя по 2 повторения за всяко движение.
Не мога без хич да хвана гюле, то няма да е ползотворен ден т,ва 🤣
01.07.2025 г.
1. 2-3 серии сначове с 12-ката вкъщи.
2. Зала:
- Машина за гърди - 12х36, 50, 59, 63;
- Вертикално дърпане на машина - 15х41, 12х63, 72, 81;
- Разтваряне с дъмбели за рамо (2х10 кг.) - 1х15;
- Сгъване за бицепс на машина - 15х27, 32;
- Пушдаун за трицепс с въже на скрипец-15х29, 32;
- Хак клек на машина с празна станция - 1х12;
- Лег преса на хоризонтална машина - 15х72, 90, 108;
- Повдигане (избутване) за прасец на същата машина - 21х72;
- Снач с 16-ката - 3х5 на страна.
Малко разнообразие, така или иначе плащам (удържат ми от бача) месечен абонамент на поляците.
Иначе 9 трена за 10 дни. 16-ката макар след уж бримчене почти до отказ за горна част на много места ми се видя като ембрионална тежест. Ама си казах, че достатъчно размахвах отминалите дни и не правих много, както и с по-тежко.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.07.25 20:21.
02.07.2025 г.
По 2-3 х 3-5 загрявка с Гюлета 12 и 16 на всички движения и после с 20 и 24 основно обръщане и преси. С 24 направих 5х1 и 1х5, както и 2х2 снач, а останалото с 20-ката, както преди 24-ката, така и след нея. С 20-ката имаше и вериги-суинг, обръщане, преса, клек, снач.
Вече така джиткам, че ми е трудно да го описвам. Имам го в приложението, но става мазало ако тръгна да го описвам със същата поредност и точност.
ЛТ си се върти около 102.3, 102.4 тия три дни .......голЕма разлика 🤣 Но пък малко повечко ям, та и десерти.
Добавки за сега само магнезий преди сън, ако и не забравя да го пия.
03.07.2025 г.
200 снача с Гюле 16 общо за двете ръце. Без почивка м/у ръцете, а само м/у сериите, изпълнени във възходяща и низходяща стълба 1, 2, 3…...10, 9, 8…..2,1.
Такива бройки не бях правил, а вече 11 трена за 12 дни и 6-ти пореден ден без почивка. Но викам ще го направя. Не гледах времето, но може би бе около 25 мин. Все тая, гоних бройките. Около тези от 8-10 имаше повече умора, другото лесно, а можех още да съкратя времето при по-ниските.
Мнението беше редактирано от D_M на 03.07.25 20:00.
Сега пък не може да си смениш снимката на аватара /поне аз не мога/. Вчера изтрих която беше и когато да кача нова......бум - технически проблем. И не зависи от размера, поне не изписва както преди да трябва да е минимум не знам колко си.
Явно и тая функция не баца, но не е драма. Сигурно модовете и админите си имат по-важни занимания от колкото да хвърлят време и енергия, за да поддържат форум с една шепа хора.
05.07.2025 г.
- Обръщане и преса с Гюле 20-2х5.
- 2 рунда с Гюле 20-1х суинг, обръщане, снач, преса, клек ляво и веднага дясно
- 2 рунда същото като горното, но с 2 повторения на движение.
- Снач 2-3х3-5 с Гюле 20;
- Снач 3х3 с Гюле 24;
- Обръщане и преса с Гюле 24 - 3х1;
- Снач с Гюле 16 - 1х10;
- Снач с Гюле 28 - 1х1.
Нявсякъде бройките са на страна и без почивка между ръцете.