22.02.13
17:18
Здравейте на всички ! Аз съм на 22 години висок съм 174 см теглото ми е 87 кг тип на тялото ендоморф http://store.picbg.net/pubpic/FE/E9/eda2a4f61280fee9.JPG Целта ми е сваляне на килограми (около 10кг) и оформяне по възможност без никакви химии. От 22 дни съм на режима на Дюкан , но четох много теми тук и видях , че този режим не е полезен за бъбреците и черния дроб и , че доста хора казват да не се спазва. В такъв случай мисля да мина на НВД режим . Започнах да ходя и на фитнес от повече от 1 седмица . В момента тренирам по следната програма , но искам да Ви попитам дали е правилна и как да процедирам оттук нататък. Правя и кардио по 20км ( 2 серии по 30 мин) на кростренажор вкъщи.(6 пъти седмично с 1 почивка)
Ето и програмата:
Понеделник:Гърди+бицепс+кардио
1. Повдигане на щанга от тилен лег 3x10
2.Избутване на дъмбели от наклонен лег 3x10
3. Повдигане на щанга от полулег 3x10
4.Бицепсово сгъване с щанга 3x10
5.Бицепсово сгъване с дъмбели 3x10
6.Бицепсово сгъване на долен скрипец 3x10
7.Скотово сгъване с щанга 3x10
8.Кардио 2x30 мин на кростренажор
Вторник: Гръб+трицепс+кардио
1.Придърпване на вертикален скрипец с широк хват 3x10
2.Придърпване на вертикален скрипец с тесен подхват 3x10
3.Придърпване на долен скрипец 3x10
4.Трицепсово разгъване на горен скрипец 3x10
5.Френско разгъване с щанга от тилен лег 3x10
6.Разгъване на дъмбел зад глава 3x10
7.8.Кардио 2x30 мин на кростренажор
Сряда:Рамо+трапец+Корем+кардио
1.Повдигане на ръце встрани 3x10
2.Повдигане на ръцете напред 3x10
3.Раменни преси с дъмбели от седеж 3x10
4.Раменна преса с щанга зад врат 3x10
5.[email=http://www.bb-team.org/exercise/1192_povdigane-na-krakata]Вертикално повдигане на краката от стенд (изпънати и сгънати)4x10[/email]
6.Коремни преси 4x15
Четвъртък :почивка
Петък:Гърди+бицепс+кардио
Събота:Гръб+трицепс+кардио
Неделя: Рамо+трапец+Корем+кардио
Имам възможност да ходя през цялата седмица на фитнес въпроса е ако може да ми кажете колко дни е най-добре да се ходи 3-4 или 5 и съответно някаква такава програма , която да е подходяща за 3-4 или 5 дневно посещение на зала. Не искам да тренирам крака , защото смятам, че са добре като размери и трябва само малко да се стегнат (смятам че кардиото е достатъно да ги стегна), а и преди имах травма на лявото коляно и не искам да го натоварвам.
Изчетох много теми и чесно казано малко се пообърках затова си пуснах собствена тема.
За режима на хранене казах , че смятам да премина към НВД Прочетох тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 и изчисленията от нея са следните BRM ми е 1978.3 x 1.55 (спорт 3-5 пъти седмично) = 3066 - 500 ОКБ= 2566.365
Протеин -261 гр -1044 cal
Въглехидрати - 130 гр - 522 cal
Мазнини 111гр - 2556.365 - (1044+522) - 1000.365 cal
Мисля да се храня по 6 пъти на ден през 2 часа и половина , което би трябвало да значи , че на ядене трябва да приемам по 43,5 грама протеин 21,75 грама въглехидрати и 18,5 грама мазнини. Мисля да е в диапазона на тези часове
8:00
10:30
13:00
15:30
18:00
20:30 последно хранене
Храните в менюто ще ги видя оттук http://www.bb-team.org/hrani и ще гледам да се движа в тези граници . Та въпроса ми е на прав път ли съм .
Ще съм много благодарен ако получа съвети и препоръки от вас , както и в кои часове какви храни е хубаво да се ядат .
Също така вчера прочетох тук че е хубаво кардиото да се прави сутрин на гладен стомах или след тренировка .Как е по-добре за мен сутрин на гладно или след тренировка и по-колко пъти в седмицата е добре да правя кардио за да могат да се възстановяват мускулите.
Благодаря Ви предварително за отделеното време ,ще се надявам някои да ми отговори :) Поздрави ! :)
Къде се хвърли бе човек..Нямаш никакъв стаж за такива тренировки.Мазнини не се чистят с тренировки всеки ден, нито пък за 1-2 седмици.Иска се постоянство и силна воля.Като за начало почни с някои сплит 3 дневен.Избери си упражнения и тренираи понеделник,сряда,петък по 40 минути и след тях по 10-15 минути кардио.Не се и претоварваи , за да не си въртиш напразно. За Голяма мускулна група правиш 6 серии (примерно за гърди , 3 серии хоризонтална лежанка и 3 наклонена лежанка), малка мускулна група 3-4 серии макс.Тези 200 и косур протеини ще си ги набавиш много трудно , за това не намаляи така рязко въглехидратите , а плавно .Когато тренираш и 300 въглехидрати да изядеш на ден ще изгориш поне 100 на тренировка (а както имаш и такова кардио след нея даже повече) затова ги дръж поне 200-250 според мен.Успех и всичко с времето си.
Понеделник,Сряда и Петък.Гърди и гръб,крака,ръце и рамо.Това е идеална тренировка за чистене според мен.Пет пъти в седмица кардио,увеличи повторенията м/у 12 и 15.Най-доброто според мен за чистене са суперсериите.Бицепс и трицепс суперсерии,гръб и гърди суперсерии и бедра и задна част суперсерии.Примерно мъртва тяга - вдигане от тилен лег,сгъване с EZ Лост и френско,разгъване за бедра и сгъване за задна част.Въглехидратите,лично аз,ги държа до 200 гр. ,а протеина гледам 2гр. на кг поне :)
Програмата е отвратителна... и не се хвърляй на 5 6 тренировки в седмицата разгледай в сайта има доста хубави програми за начинаещи и средно напреднали!
@Penev на мен ми е ясно , че няма да стане мигновенно свалянето, затова питам дали е правилна програмата и дали тренирам правилно :) И аз разбрах , че и всеки ден не е много добре да се тренира , защото трябва да има и възстановяване на мускулите и затова мисля да тренирам Понеделник , Сряда , Петък и Неделя , а Вторник, Четвъртък и Събота почивка. Кардио мисля да правя Понеделник и Вторник , Сряда почивка , Четвъртък и Петък пак кардио събота почивка и Неделя пак кардио. Погледнах и тази програма http://www.bb-team.org/workout/4181_trenirovki-za-preformirane-pri-endomorfi или тази http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno тях ги дават за начинаещи .Като мисля на тази от втория линк вместо 3 пъти кардио да добавя още един ден да стане 4 пъти кардиото.
@Trickster Сега прочетох и за суперсериите и наистина ги дават за сваляне на килограми. Мога ли да ползвам тези упражнения , които съм писал по-горе при правенето на суперсерии , само да увелича повторенията .Значи ще увелича малко въглехидратите и ще направя 200 протеините ще ги намаля на 174 , а мазнините стават 118.
Ако някой друг има мнение по въпроса нека да го сподели :)
Мнението беше редактирано от L007 на 23.02.13 01:04.
То добре ти е ясно , ама пак се мяташ на 5 дни тренировки в седмицата.3 Тренировки ти стигат.Нестига , че ще правиш и суперсерии ами и тва кардио .. много ми се вижда.
Добре като за начало се спирам на тази http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno четох ,че доста хора са доволни от нея, а по-нататък може да я сменя с друга (говоря след месеци )
А иначе режима на хранен добре ли е така :
Протеин -174 гр - 696 cal
Въглехидрати - 200 гр - 800 cal
Мазнини 118гр - 2556.365 - (696+800) - 1070 cal
Мисля да се храня по 6 пъти на ден през 2 часа и половина , което би трябвало да значи , че на ядене трябва да приемам по 29 грама протеин; 33 грама въглехидрати и 19,6 грама мазнини. Мисля да е в диапазона на тези часове
8:00
10:30
13:00
15:30
18:00
20:30 последно хранене
Да , пробваи го този сплит и с това хранене мисля , че ще се получи.Претегли се на кантара сега и след седмица две се претегли пак (можеш и да се похвалиш тук във форума) :)