Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

8 февруари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи, 2 яйца
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки и пшеничен зародиш
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, зрял боб (250 g), 2 кисели краставички
1.6. Преди лягане - около 300 ml прясно мляко

2. Тренировка - волейбол (средна към висока интензивност)

3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 5 g комплексни аминокиселини + 1 g L-Carnitine
3.2. След закуска - таблетка витамини
3.3. Преди обяд - 1 таблетка Beta Alanine
3.4. След следобедната закуска - 2 таблетки Beta Alanine
3.5. Преди тренировка - 1 g L-Carnitine + 3 таблетки липотропен фетбърнър
3.6 По време на тренировка - 2 лъжички Xtend, 5 g BCAA, 5 g Glutamine, 1 лъжичка Isostar

4. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се и се разсъних лесно. Чувствам се екстра, от сутринта нямам търпение за тренировка. Тренирах супер, просто кипях от енергия. Натоварих се идеално, скачам почти така, както ми се иска. Доволен съм!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Процедурно питане - в кой момент да пия Beta Alanine?

Възможни варианти:
1. Дневната доза, разделена на 2 части:
    - първи прием - 60 min след втората закуска (което се пада около 90 min преди обяд)
    - втори прием - 60 min след следобедната закуска (което е около 120 min преди тренировка)
2. Дневната доза, разделена на 2 части:
    - първи прием - 60 min преди следобедната закуска
    - втори прием - 60 min след следобедната закуска (което е около 120 min преди тренировка)
3. Дневната доза, приемана наведнъж - около 60-90 min след следобедната закуска (което е около 90-120 min преди тренировка)

В момента се придържам към варианта, описан в точка 1.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.02.10 07:11.

08.02.10
15:56

Beta alanine, го пия някъде около 30 - 40 мин. преди тренировка.Около тези минути започвам да усещам действието му, което се изразява в боцкане по кожата на лицето.Поне за мен това е начина на приемане.

казано от me4oka83 на 08.02.10, 15:56:

Beta alanine го пия някъде около 30 - 40 мин. преди тренировка...

Цялата доза наведнъж, нали така? Идеята ми беше да поддържам по-високи количества за по-дълъг период от време. При мен, разбира се, по-голямото количество е преди тренировка.

9 февруари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (120-130 g)
1.6. Преди лягане - около 300 ml прясно мляко

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (Swings’n'Pullover)

3. Хранителни добавки
3.6 По време на тренировка - 2 лъжички Xtend, 5 g BCAA, 5 g Glutamine, 1 лъжичка Isostar

4. Общо мнение за физическото състояние днес - трудничко станах, но бързо се разсъних. Усещам лека умора в краката, но снощи наистина доста поскачах. Като цяло - много добре се чувствам. Тренирах с отличен тонус, натоварих се добре. Умората премина и не я усещам вечерта. Припомних си и правих упражнение, което добре бях забравил (поне 10 години не съм го правил!) - Swings.  Чудесен спортен ден!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.02.10 19:14.

10 февруари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (120-130 g), 2 яйца, шопска салата
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки и пшеничен зародиш, 50 g фъстъци
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), огретен (300 g), 1 кисело мляко

2. Тренировка - волейбол (средна към висока интензивност).

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно и с много добър тонус. Усещам се със силите си, което значи, че дозирам правилно натоварването във фитнеса. Тренирах отлично, относително доста интензивно и добре се натоварих. Тонусът по време на тренировка беше идеален, едва към края й почувствах лека умора.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.02.10 20:57.

10.02.10
17:31

Изглеждаш много добре на снимките. :coolsmile:  Според мен няма какво да чистиш... :)

Това прясно мляко от предните дни преди лягане може да ти попречи в чистенето. Също така може да включиш по още 1гр. л-карнитин преди лягане.

казано от buhtata на 10.02.10, 17:31:

Изглеждаш много добре на снимките. :coolsmile:  Според мен няма какво да чистиш... :)

Благодаря! :red: Идеята за това чистене ми дойде спонтанно, след като се оказаха налични съответните добавки, а знаех, че ми предстои по-натоварен период (от който не мога да избягам). Просто експеримент - да видя резултата от евтини добавки + солидно натоварване (преобладаващ волейбол, т.е. кардио).

казано от buhtata на 10.02.10, 17:31:

Това прясно мляко от предните дни преди лягане може да ти попречи в чистенето. Също така може да включиш по още 1гр. л-карнитин преди лягане.

За прясното мляко съм съгласен, но така се случи, че нямах нищо по-подходящо. Принципно го ползвам като “разредител” за извара и в този смисъл трудно ще избягам от него. Лесно мога да го заменя с кисело, което е частично решение, обаче. От другата седмица храненето ми преди лягане ще представлява извара + соев протеин (изолат) + фъстъчено масло и ще трябва да ги разреждам в нещо. Може с вода, да, но с мляко е по-вкусно, нали? ;) Е, при моя режим на натоварване не съм сигурен, че 200-300 ml прясно мляко вечер ще се окажат фатални. :-P Същото важи и за третия грам L-Carnitine дневно... не се налага просто. Иначе - да, съгласен съм с теб по тези въпроси.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.10 07:05.

11 февруари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), грах (250 g), 2 яйца, шопска салата, 1 Активиа с мюсли (на която добавих малко овесени ядки)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), салата Снежанка (250 g), слънчогледови семки (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност).

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - разсъних се лесно. Усещам лека умора, но в границите на абсолютно допустимото. Тренирах по-скоро посредствено. Залата беше студена и не успях да постигна добър тренировъчен ритъм. Резултатът - по-скоро лоша тренировка, но въпреки това - необходима на този етап, дори и в този вид. Изоставам технически, физически съм добре подготвен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.10 21:03.

11.02.10
07:40

Къде тренираш? На какъв пост играеш? От кога започна да се занимаваш професинално с волейбол? Може да са те питали тея неща много пъти, но ще ми е интересно да отговориш

казано от gips на 11.02.10, 07:40:

Къде тренираш? На какъв пост играеш? От кога започна да се занимаваш професинално с волейбол? Може да са те питали тея неща много пъти, но ще ми е интересно да отговориш

Хе... няма проблем да разкажа. :-P
В момента тренирам в зала Икономист (бившата Бонсист, до УНСС, там е автосалонът на KIA Motors). Сега се замислям, че на практика май няма зала в София, където да не съм играл поне веднъж (включително Зимния дворец и зала Универсиада). Постът, на който играя - посрещач, започвам в зона 5. Всъщност винаги съм играл на този пост и в това положение. Започнах да се занимавам с волейбол през 1991 година, на следващата година бяха първите ми републикански състезания. Завършил съм детско-юношеската школа на ЦСКА, след това отидох в казармата и по време на нея играх в Славия. После играх няколко години в Марек (Дупница). След това пък със стари съотборници създадохме отбора, в който играя до ден днешен (вече 4 или 5 години), разбира се - вече не на професионално ниво. На кратко - това е... нямам нищо против всякакви въпроси на тази тема.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.10 08:23.

11.02.10
09:06

Супер, тренираш близо до мен. Би ли казал в коя лига играете и как се казва отбора, ако не е нахално от моя страна :)

11.02.10
09:08

Интересно, интересно. Аз докато бях ученик доста играех и всяка година с училището стигахме до градското, където винаги нямахме късмет и се падахме с някое спортно училище и те ни биеха като круши.  В началото играех либеро, но реших че е по добре да съм разпределител(от малък си бях висок) и там се чувствах по-добре. Трябва някой път да поиграеме така любителската :)

казано от Витан на 11.02.10, 09:06:

Супер, тренираш близо до мен. Би ли казал в коя лига играете и как се казва отбора, ако не е нахално от моя страна :)

Отборчето се казва ЛТУ Волей, но скоро ще бъдем ‘Hyster Volley ЛТУ’. Ето още малко за мен (не съм го писал аз!). :red:
Играем в Северна А Елитна волейболна група, която е средната от общо 5 групи в момента в България.

gips, лятото - beachvolley :-P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.02.10 09:20.

12 февруари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), грах (250 g), 2 яйца
1.5. Вечеря - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), печени картофи (300 g), салата Снежанка (250 g)
1.6. Преди лягане - 1 кисело мляко, 30-40 g фъстъци

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 5 g комплексни аминокиселини + 1 g L-Carnitine + 3 таблетки липотропен фетбърнър
3.5. Преди вечеря - 1 g L-Carnitine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - като цяло - чувствам се добре, разсъних се, няма умора.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.02.10 12:25.

13 февруари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - пропускам (виж хранителните добавки)
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 20 g суроватъчен протеин, 1 доза гейнър Biogame, 100 g овесени ядки
1.3. Обяд - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), печени картофи (300 g), печени гъби с масло (150 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки
1.5. Вечеря - салата (пилешко филе, краставици, домати, морков, грах, царевица, боб, яйце), овчарски пай (телешка кайма, грах, гъби, картофи, кашкавал), 1 бира (330 ml, нали съм пиянде все пак!)

2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с лост)

3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 5 g комплексни аминокиселини + 1 g L-Carnitine + 3 таблетки липотропен фетбърнър
3.2. Преди тренировка - 2 таблетки Beta Alanine, 20 g суроватъчен протеин
3.3. След обяд - таблетка витамини
3.4. Преди следобедната закуска - 1 таблетка Beta Alanine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - добра кондиция, тренирах отлично.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.02.10 14:33.

13.02.10
13:42

Извинявай,сигурно са те питали вече,но може ли да споделиш как тренираш корема :)

казано от vortex на 13.02.10, 13:42:

Извинявай,сигурно са те питали вече,но може ли да споделиш как тренираш корема :)

Няма проблем, веднага ще опиша пак тренирането на корема. Всъщност... от известно време направих една лека корекция. Правя две групи упражнения за корем - едната в тренировката за гърди, а другата - при гърба. Подробностите са следните:

1. Група А (в тренировката за гърди):
    - кръгови коремни преси на пейка с обратен наклон (описвам кръг с торса по часовниковата стрелка и обратно) - 4 серии х 20 повторения (по 10 кръгчета във всяка посока). Напоследък “гушкам” един 5 kg-ов дъмбел докато правя това упражнение.
    - повдигане на краката от вис (на успоредка) - 4 серии х 20 повторения. Непосредствено след всяка серия веднага лягам на хоризонтална лежанка или пейка и правя по 25-30 ножични кръстосвания с краката (с малка амплитуда)
    - усукване с диск пред гърдите на пейка с обратен наклон - 4 серии х 24 повторения (12 усуквания във всяка посока). Първите 1-2 серии ползвам 10 kg-ов диск, при останалите - 15 kg.

2. Група В (в тренировката за гръб):
    - V-преса - 4 серии х 15-20 повторения.
    - привеждане на скрипец (”молитва”) - 4 серии х 12 повторения (първата серия с 60 kg, следващите - със 70 kg)
    - усукване с диск пред гърдите на пейка с обратен наклон - 4 серии х 24 повторения (12 усуквания във всяка посока). При първите 1-2 серии ползвам 10 kg-ов диск, при останалите - 15 kg.

Тези неща правя винаги. Когато се чувствам с по-висок тонус, добавям в края на тренировката и странично извиване от стоеж (2-3 серии х 10-15 повторения с 10, 12.5 или 15 kg-ов дъмбел). Всички серии на упражненията за коремната преса правя между сериите за другите мускулни групи, които тренирам в съответната тренировка. Като правило на всеки две серии от упражненията за гърди и бицепс (или съответно - гръб и трицепс) правя по една серия за коремна преса.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.02.10 14:46.

14 февруари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко
1.3. Обяд - супа леща, печено пилешко с картофи, лук, гъби и сметана, 2 яйца, 3 парчета баклава, 40-50 g тахан халва
1.5. Вечеря - печено пилешко с картофи, лук, гъби и сметана

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.3. Преди обяд - 2 таблетки Beta Alanine
3.4. Преди следобедната закуска - 1 таблетка Beta Alanine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - добра кондиция, чувствам се свеж и отпочинал, очаквам с готовност новата тренировъчна седмица!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.02.10 14:34.

15 февруари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пушено пилешко филе на тиган (200 g), варен бял ориз (120-130 g), 2 яйца, шопска салата
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушено пилешко филе на тиган (200 g), варен бял ориз (120-130 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло

3. Хранителни добавки
3.6. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.7. Преди лягане - 20 g соев изолат (виж коктейл ‘Лека нощ’)

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж, разсъних се без усилие. Тренирах много добре, натоварих се стабилно. Чувствам се в добра физическа кондиция, все още изоставам малко технически. Умора няма на този етап.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.02.10 20:44.

16 февруари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пушено пилешко филе на тиган (200 g), грах (250 g), 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушено пилешко филе на тиган (200 g), зрял боб (250 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (Renegade row and press).

3. Хранителни добавки
3.6. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar

4. Общо мнение за физическото състояние днес - свеж и отпочинал, умора няма. Тренирах много добре, натоварих се. Малко разместих упражненията в тренировката, защото имаше много хора в залата, но всъщност се получи добро комбиниране. Доволен съм, чувствам се добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.02.10 06:16.

17 февруари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), варен бял ориз (120-130 g), 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), варен бял ориз (120-130 g), 1 яйце, салата Снежанка (250 g)

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - свеж и отпочинал, умора отново няма. Тренирах много добре, чувствах се със силите си. Все още изоставам технически, но физически усещам, че съм подготвен съвсем прилично. Умората след тренировка е малка и приятна. Доволен съм!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.02.10 19:56.

17.02.10
09:47

казано от Кольо Пияндето на 17.02.10, 06:53:

1.3. Обяд - пушен пуешки медальон на тиган (

Гледах го вчера в магазина. Струва 7лв 1 парче (шок). Ядеш го през ден почти и то по 2пъти. Любопитно ми е дали не си набарл някоя оферта от където да го купуваш, или освен че играеш волейбол през деня вечер обираш банки ;)

казано от gips на 17.02.10, 09:47:

казано от Кольо Пияндето на 17.02.10, 06:53:

пушен пуешки медальон на тиган

Гледах го вчера в магазина. Струва 7лв 1 парче (шок). Ядеш го през ден почти и то по 2пъти. Любопитно ми е дали не си набарл някоя оферта от където да го купуваш, или освен че играеш волейбол през деня вечер обираш банки ;)

Хехехехе... не, не обирам банки в свободното си време! :lol:
Скъпо ми е, определено - 1 парче е 450 g и струва 6 лева в Billa и HIT, това прави над 13 лева за 1 kg. Напоследък, обаче, често прибягвам до него, наистина. Причината е проста - продава се вакуумирано, което значи достатъчно дълъг срок на годност при елементарно съхранение. Като правило купувам и ям охладено месо (пилешко, свинско, рядко телешко), но в момента съм силно ограничен с времето за пазаруване, чисто технически и организационно. Просто няма кога да отида и да си купя храна - на работа съм до 18:00, на тренировка съм от 19:00 до 21:00, прибирам се към 21:30 - всеки работен ден през тази седмица. Затова просто в неделя купувам нещо подобно (пушени пилешки бутчета или пушен пуешки медальон) и го хапвам към края на седмицата. В близките седмици се надявам да имам по един работен ден без тренировка, в който да мога да си пазарувам и да се върна към практиката с охладеното месо. Пуешкото месо е хубаво, но в случая този продукт за мен е доста скъпичък. До скоро го хапвах рядко и само в името на разнообразието, сега просто така се наложи и това намерих в магазина. Утре и в петък ще съм на пушен пуешки медальон - стечение на обстоятелствата. Между другото - пушените продукти съдържат консерванти, които също се старая да избягвам (до колкото е възможно). Свежото месце си е свежо месце... уви, понякога не мога да си го набавя, затова посягам към пушено.

За протокола - нарязвам го на парчета и го “цвървам” за 5 минути на тигана - става наистина доста вкусно, много лесно и бързо!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.02.10 12:56.

18 февруари 2010

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 яйце
1.3. Обяд - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), грах (250 g), 1 яйце, 2 кисели краставички
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), печени картофи (300 g), 1 яйце, салата Снежанка (250 g)

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - разсъних се лесно и бързо, макар да усещам лека умора в краката. Тонусът като цяло е добър. Тренировката започнах колебливо, но много бързо се раздвижих и се чувствах много комфортно. Натоварих се много добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.02.10 19:51.

19 февруари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), зрял боб (250 g), 1 яйце, шопска салата
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), 1 яйце, грах (250 g)
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло + 50 g овесени ядки

2. Тренировка - волейбол (ниска интензивност).

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - много добър тонус, чувствам се идеално. Тренирах кратко, на средни обороти. Целта е да съхраня основните си сили за утре, когато ще са ми по-необходими. Получи се приятна раздвижваща тренировка, без умора. Доволен съм и ще бъда още по-доволен, ако утре разполагам с всичките си възможни сили.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.02.10 05:40.

19.02.10
14:27

привет!
наминавам само да те поздравя колко стриктно си водиш дневника:))
и е много готино как почти няма ден, в който да не си в кондиция. браво!

казано от Fani на 19.02.10, 14:27:

привет!

Здрасти!
Благодаря за добрата дума! Определено съм доволен, именно защото през последните поне 5-6 месеца се чувствам със силите си постоянно, въпреки солидното натоварване в някои периоди. Окончателно се убедих, че доброто хранене е в основата да добрата кондиция. Умората я има, но само в отделни моменти, при това - доста кратки (за моя радост). Успявам да възстановя достатъчно бързо, ефективно и да не допускам преумора. Преди всичко през последната година доказах на себе си, че все още мога някои неща, въпреки възрастта си... :red: Това ме прави спокоен и уверен в залата... и извън нея.

19.02.10
18:43

казано от Fani на 19.02.10, 14:27:

привет!

х2 :) Много ми допада обобщението накрая - “Общо мнение за физическото ми състояние днес” :) :)

Хе... всъщност когато гледам дневника си назад, обръщам внимание именно на общото физическо състояние. Когато има умора, проследявам кога и как я преодолявам. Реално погледнато всичко, което правя (храна, тренировки, почивка) е насочено към поддържане на добрия тонус. Ясно е, че не мога да бъда non-stop във върхова форма, но идеята е да се чувствам постоянно комфортно. Това е и причината да променям натоварването във фитнеса - тежестите не могат да бъдат увеличавани непрекъснато и до безкрайност. При мен винаги има някаква цикличност, която цели достигането на определено състояние в определен момент.

Нямах представа, че толкова хора следят дневника ми... приятно ми е, определено. Не мислех, че е толкова атрактивен, защото за много неща не пиша с подробности всеки ден. Нямам нищо против да споделям които и да е от тези подробности, но гледам да не претоварвам дневника с еднотипни данни. Истината е, че и аз редовничко надничам в няколко дамски и няколко мъжки дневника. Повечето информация и нови идеи никога не са излишни, нали?

20 февруари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 2 яйца, 50 g тахан халва
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 яйце, 50 g лешници
1.3. Обяд - шопска салата, пилешка пържола на скара, ориз със зеленчуци
1.4. Следобедна закуска - пропускам
[тренировка]
1.5. Вечеря - 2 шопски салати, пилешки шиш на скара (350 g), картофи Соте (200 g), 2 яйца
1.6. Преди лягане - 1 кисело мляко, 50 g лешници

2. Тренировка - волейбол (игра, висока интензивност).

3. Хранителни добавки
3.3. Преди тренировка - 3 таблетки Beta Alanine, 1 доза EndoRush, 2 ампули Sargenor
3.4. След тренировка - 2 таблетки Beta Alanine, 20 g суроватъчен протеин, 1 ампула Sargenor
3.5. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar + 1 g L-Carnitine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно, отпочинал и свеж. Усещам наистина много лека умора в краката, но не вярвам тя да окаже някакво влияние. Хммм... усещам странно дясното си коляно, не е болка, а сякаш е под напрежение. Знам си го, че е ултра-капризно и затова съм особено внимателен с него. Каквото и да е - няма значение, нямам право на извинения днес. Играта беше тежка, натоварването - доста, но физически се справих без проблем. Имаше лека умора, но във всички случаи по-малка, от колкото очаквах. В крайна сметка коляното не ми създаде проблем.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.02.10 12:04.

20.02.10
13:35

казано от Кольо Пияндето на 19.02.10, 14:35:

Преди всичко през последната година доказах на себе си, че все още мога някои неща, въпреки възрастта си... :red: Това ме прави спокоен и уверен в залата... и извън нея.

погледнах ти инфото. ти си в най- силната и пълноценна възраст. не зная какво те притеснява ;)))

поздрави

казано от Fani на 20.02.10, 13:35:

...ти си в най-силната и пълноценна възраст. не зная какво те притеснява ;)

Принципно... може би... :-P След 2 месеца ставам на 32 години. На 18-20 се чувствах различно, обаче...

21 февруари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 препечени филии бял хляб, сирене (50 g), 2 яйца, 2 палачинки с шоколад
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, бобена салата (200 g), салата Снежанка (200 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря -
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло + 1 яйце

2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели)

3. Хранителни добавки
3.3. След обяд - 2 таблетки Beta Alanine
3.3. Преди тренировка - 1 g L-Carnitine + 3 таблетки липотропен фетбърнър
3.4. След тренировка - 2 таблетки Beta Alanine
3.5. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar + 1 g L-Carnitine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно, разсъних се бързо. Нямам проблеми и умора след вчерашното натоварване, просто перфектно физическо състояние и тонус. Ако това продължи в близките седмици, значи Beta Alanine (дори в дози близки до минимума) ще се окаже един много приличен вариант за издържливост и възстановяване. Не пропускам и този 1 g Citrulline malate, който се съдържа във всяка доза Scivation Xtend, разбира се. Тренирах много добре, направих всичко така, както бях запланувал. Чувствах се комфортно и със силите си, въпреки натоварването вчера. Всъщност по това как се чувствам утре, ще мога да преценя точно ситуацията.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.02.10 21:19.

22 февруари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце, 50 g тахан халва
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен червен ориз (120-130 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен червен ориз (120-130 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло + 1 яйце

3. Хранителни добавки
3.3. След следобедната закуска - 1 g L-Carnitine + 3 таблетки липотропен фетбърнър
3.4. Преди тренировка - 2 таблетки Beta Alanine
3.5. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.6. След тренировка - 2 таблетки Beta Alanine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - трудничко се събудих тази сутрин, но бързо се разсъних. Физически се чувствам добре, умора има, но е съвсем лека. На тренировка не се чувствах много комфортно. Натоварих се почти нормално, но не  бях в особено добро физическо състояние. По-скоро посредствена тренировка, не съм доволен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.10 20:36.

22.02.10
07:03

Искам да те попитам какво е мнението ти за xtend, как го чувстваш и тези 90 дози включват 90 х 2 лъжички, нали?

казано от Giovane на 22.02.10, 07:03:

Искам да те попитам какво е мнението ти за xtend, как го чувстваш и тези 90 дози включват 90 х 2 лъжички, нали?

Пия Scivation Xtend от 2 седмици и може би е рано да давам генерални оценки. От впечатленията до тук - всичко е ОК - не губя сила по време на тренировка, видимо не губя и мускулатура. Вкусът е много приятен (взех си Refreshing Watermelon), особено когато се разтваря в студена вода. Разтворимостта е поносима, разбира се - както всички ВСАА и Xtend не се разтваря мигновено, а след няколко минути бъркане или разклащане. Доволен съм, определено. Да, 1 доза е 2 марителни лъжички, т.е. голямата опаковка съдържа 90 х 2 лъжички.

22.02.10
08:11

А пиейки една доза по време на тренировка обезсмисля ли приема на следтренировъчната доза протеин? Идеята ми е да си взема за сутрешните кардио (HIIT) сесии и за тренировките евентуално.

казано от Giovane на 22.02.10, 08:11:

А пиейки една доза по време на тренировка обезсмисля ли приема на следтренировъчната доза протеин?...

Според моите възгледи - не, Xtend не отменя протеина след тренировка. Въпрос на тренировъчни цели, хранително-суплементарна стратегия като цяло и... финансови възможности. Аз махнах суроватъчния протеин след тренировка, но за сметка на това дръпнах вечерята малко по-рано и направих солидно храненето преди лягане. Експериментирам и в това отношение.

Между другото - приемането на Beta Alanine преди и след тренировка (дневната доза, разделена на две части) за сега се оказва по-ефективна стратегия за мен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.10 08:48.

22.02.10
10:15

Здрасти, Кольо значи и при теб така действа най-добре Beta Alanina.Бих ти препоръчал да пробваш interactive Muscle Gard Elite.Много добър продукт по мое лично мнение, взимам го по време на тренировка и в комбинация с аланина възстановяването е много добро.

казано от me4oka83 на 22.02.10, 10:15:

Здрасти, Кольо значи и при теб така действа най-добре Beta Alanina.

Мда, така като че ли се чувствам по-добре. Експериментирах първоначално с 1/2 доза преди обяд и 1/2 доза преди тренировка (тренирам вечер) и не мога да кажа, че не го усещам. Преди и след тренировка, обаче, ефектът е по-ясно изразен.

казано от me4oka83 на 22.02.10, 10:15:

Бих ти препоръчал да пробваш interactive Muscle Gard Elite.Много добър продукт по мое лично мнение, взимам го по време на тренировка и в комбинация с аланина възстановяването е много добро.

Признавам - доста го зяпам този продукт и вероятно като приключа с Xtend ще го пробвам, сравними са като цена.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.10 10:29.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1