27.07.14
10:40
Тези разтоварващи дни са такава простотия ,че... :S
Аз също не одобрявам разтоварващите дни, но всеки сам си има неговия план според, както си е решил.
Бих те посъветвала само да не следиш килограмите, а сантиметрите. Килограмите, както следиш за периоди от една-две седмици—ще те подведат.
27.07.14
22:45
Забелязала съм, че сантиметрите от талията ми вървят надолу горе-долу с еднакъв темп спрямо килограмите.
Като имам свален 1 килограм с текущия режим, имам и свален 1 сантиметър от талията. Съгласна съм, че на седмична база е прекалено често измерването и подвежда с временни резултати, но за мен е един вид стимул и коректив на поведението.
Сега за разтоварващите дни .... ами това е концепцията на избрания от мен Intermittent Fasting. Чисто психологически не мога да падна рязко на 1200 - 1400 кcал прием дневно. Предпочитам храната да е малко повече в обичайните ми дни с тренировка, а в 2 до 3 от дните да имам един малко по-дълъг прозорец без храна. Това представляват въпросните разтоварващи дни. В началото на режима пропусках обяда, сега пропускам закуската.
Не е сложно, нито е затормозяващо. Единствения проблем е, че не се препоръчва за жени в дългосрочен план заради крехкия хормонален баланс. За това внимавам и ако не се чувствам добре, прекъсвам фаста по-рано с плод, например.
Планирам след още 5кг свалени да си направя изследвания - една кръвна картина да видя какво е положението. За сега нямам оплаквания, даже напротив. Чувствам се отлично.
Утре сутрин ще направя обичайното претегляне да видим как върви.
28.07.14
07:26
Резултати за изминалата 25-та седмица
От 95,8 до 94,9кг
Свалени: 0,9кг
Свалени с натрупване от началото: - 19,1кг
Оставащи килограми за сваляне: 29,9кг
Оставащи седмици до края на годината: 23
Брой тренировки: 5 (3 кръгови и 2 кардио)
Разтоварващи дни: 3
Допълнително движение: колело 61 км. в режим асистънс
Седмицата мина много добре. Ако не бяха 1 пакет оризовки (общо 120гр разхвърляни през седмицата към обедите) и бирата с дробчетата от сряда вечер, резултатът щеше да е малко по-силен. От шоко крема така и не успях да ям, защото ми дойдоха гости и ме спасиха от въглехидратите :) Да си призная и един сладолед от вчера. С един приятел обикаляхме парка Заимов с колела и ме черпи.
Всъщност доволна съм, защото не се ограничавам прекалено, не съм гладна и се чувствам много енергична. Сауната съм я спряла, защото вече е топличко. Добавките си ги приемам – лимони, 2гр рибено масло дневно, MSM, Витамин Д.
А тренировките са супер! Заформя ми се пъклената цел за догодина - да мога да се набирам :). Нека първо сваля излишните тежести от гърба и пак ще го мисля.
28.07.14
10:06
Браво, Теди! Само така: минусче плюс минусче плюс минусче.... много минусчета ;)
29.07.14
20:44
Как се очертава седмица 26 от 48
(няма разлика от предишната седмица, тук ще дописвам):
Понеделник 28/07 Кръгова 1
Храната: закуска праскова, за обяд домашно кьопоолу върху 3 оризовки и 2 кюфтета от тиквички, следобед печени бадеми 30гр., вечеря пъстърва във фолио и 1 варен картоф
Колело: 15,3км в режим асистънс
Вторник 29/07 Кардио 30мин
Храната: закуска малък банан, арабска питка с пиле и зеленчуци (домашно приготвено), следобед тренировката (кростренажор), вечеря таратор + 2 кюфтета от тиквички, кьопоолу върху 3 оризовки
Колело: 15,3км в режим асистънс
За утре - Сряда 30/07 Разтоварващ, без тренировка
Храната: късен обяд в 15ч с чаша овесено мюсли (овесени ядки, кокосови стърготини, канела, мед, орехи), вечеря домати със зехтин, босилек и орехи
Колело: планирам на връщане от работа да карам без батерия т.е. на отиване 7,5км в режим асистънс и на връщане 7,5км на пилешки мускули
Четвъртък 31/07 Кръгова 2
Петък 01/08 Разтоварващ, без тренировка
Събота 02/08 Кръгова 3
Неделя 03/08 Разтоварващ, кардио 30мин
От 04/08 съм с нова тренировъчна програма.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 29.07.14 22:30.
Честита ти нова тренировъчна програма Теди (F)
Много здраве и свалени кг с нея ти пожелавам.
И аз днес ходих на фитнес, но не съм доволна от този инструктор. Ще пробвам и другия и ще видим дали няма безславно да приключи фитнес кариерата ми. На теб този, който те тренира ли ти прави програмите?
29.07.14
23:06
казано от Лиана на 29.07.14, 22:56:
На теб този, който те тренира ли ти прави програмите?
Ползвах услугите на инструкторите от фитнеса само в началото. От края на април (от 13-та седмица до сега) тренировките ми ги пише Марги.
04.08.14
09:15
Резултати за изминалата 26-та седмица
От 94,9 до 94кг
Свалени: 0,9кг
Свалени с натрупване от началото: - 20кг
Оставащи килограми за сваляне: 29кг
Оставащи седмици до края на годината: 22
Брой тренировки: 5 (3 кръгови и 2 кардио)
Допълнително движение: колело 65 км. в режим асистънс
Какво да кажа. Обикновена седмица.
В четвъртък след тренировката като ме подпука един дъжд и се скрих с колелото в ..... дюнерджийницатааааа. Бяха много мили и ми закопчаха дъждобрана с телбот, обаче не мина без ядене - един телешки хамбургер.
В събота паднах с колелото и си одрах лошо ръката. Веднага последваха увещания, как тия занимания не отиват на една жена. Вместо да си обличам хубави дрехи и да ходя на токчета, аз как съм се мъкнела по анцунг и съм се пребивала.
А във фитнеса една тренираща като гледаше как правя тръстър с 6кг гири ме съжали и ме посъветва да клякам с розовите гирички, защото иначе съм щяла да направя големи мускули, което е грозно :) Отделно спасявах едно момиче, което припадна до душовете. Беше дошла на тренировка без да е закусвала. Във фитнеса въобще не се впечатлиха. Било често явление някой да припадне и да си дрънне китарата на плочките.
И така.
Продължавам по схема 5:2, както и с нови тренировки.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 04.08.14 09:15.
04.08.14
14:25
Понеделник 04/08
Движението: Нова Кръгова 1
Загрявка: ходене на пътека под наклон 5-10 мин; ставна загрявка
Кръг А се повтаря 4 пъти
А1: хибрид: напад – клек - напад х 10 с гирички от по 5кг (броят се клековете)
А2: планк на лакти (от 30 секунди, постепенно увеличаване до минута)
А3: бързо ходене на пътека 2 минути
Кръг В се повтаря 4 пъти
В1: придърпване на хоризонтален скрипец х 10 (успях с 40кг, мога и повече)
В2: хиперекстензии от земя х 10
В3: коремни преси (лакът-коляно) х 10 на страна
В4: руско усукване с 5кг дъмбел х 10 на страна
С: Планински катерач (бавно) х 20 на крак
Степер– 15-20 мин бързо + 5 мин разпускане
Храната: закуска нектарини, 11ч тренировката, за обяд малко зелен фасул, за следобед съм накиснала във вода 10 сурови лешника, за вечеря ще си направя голяма салата (чушки, маслини, краставица, копър, зехтин) + омлет от 3-4 яйца
Допълнително движение: колело около 5км (без батерия)
Добавките: MSM, 2гр. рибено масло, 2500 единици вигантол (5 капки). Лимона го спирам малко, защото в момента е с безобразна цена.
Много приятна тренировка се получи. Като усилия е горе-долу равна на предишната ми Кръгова тренировка 1.
Хвърлих си силите по кръговата част, а в края при кардиото направо издишах. За това вместо 20 изкарах 15мин.
Загрявката я пропуснах защото на път за фитнеса карах колелото без батерия. Планк-а на лакти беше болезнен. Дясната ръка съм я одрала доста лошо точно под лакътя, а на тази част е опората. Не е болка за умиране. Ще ми мине.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 04.08.14 14:53.
05.08.14
20:58
Вторник 05/08 - Кардио+стречинг и млечни храни
Движението: кростренажор 25+5 мин с целеви пулс 140-150, след това стречинг 30 мин със следните упражнения:
Висене на лост
Ставни ротации: кръгови движения с главата, китки, лакти, рамене, колене, глезени, тазобедрени стави
Кобра (наклон назад от лицев лег)
Камила (наклон назад от колянна опора)
Усуквания от седеж и от тилен лег
Опити за обърната странична ъглова поза (Парврита Паршваконасана)
Хип хайк и QL стречинг
Кучешко протягане от лицев лег (Downward facing dog)
Главоколянна поза
Асиметрична главоколянна поза
Наклон напред от стоеж с кръстосани крака
Наклон напред от колянна опора
Разтягане на таза от лег
Гълъб
Разтягане тип “Пеперуда”
Йога клек
Храната: закуска резен пъпеш, обяд салата от домати, орехи, зехтин и босилек, 17ч тренировката, вечеря много таратор и голяма пълнена чушка с кашкавалена извара и маслини
Добавки: MSM, 2гр. рибено масло, 5 капки вигантол
Тоя стречинг или по нашенски “чекнене” ми разказа играта :) Много се изморих. 30 минути си минаха ей така и то само колкото да изпробвам упражненията по 2-3 пъти. Поне зарадвах мъжката част във фитнеса.
Вероятно умората се дължи и на задуха в залата - имаше много хора. Хубаво си мислех да пообиколя с колелото в квартала и после в къщи да се разглабям, но вместо това навика надделя и отидох във фитнеса.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.08.14 20:59.
06.08.14
21:11
Сряда 06/08
Движението: Нова Кръгова 2
Загрявка – ходене на пътека под наклон 5-10 минути; ставна загрявка
Кръг А се повтаря 4 пъти с гирички от 4кг.
А1: хибрид: lunge curl press х 10 с дъмбели (напад, преди да се вдигна от напада свиване за бицепс и раменна преса)
А2: куче-птица със същите дъмбели х 10 на страна (от колянна опора, разнопосочните крак и ръка се изпъват и се повдигат леко нагоре, като в ръката се държи дъмбел)
А3: Планински катерач (бавно) х 20 на крак
А4: степер 2 минути
Кръг В се повтаря 4 пъти
В1: хибридно бърпи с дъмбели от 6кг х 10 (слизам до опора за лицеви и след това се изправям като изпъвам ръцете над главата с хванати гири)
В2: фермерска разходка – 20-30 метра с 12-15 кг във всяка ръка
В3: планк (страничен или централен) – от 30 секунди нагоре
В4: степер – 1 мин
Разпускане на пътека 5-10мин
Допълнително движение: колело 5км (без батерия)
Добавки: MSM, 5 капки вигантол, 2гр рибено масло
Храната: мастика, магарешка наденица и суджук на жар ..... майтап бе :)
Станах много късно и направо обядвах с половин пъпеш и прегреших с два реда бял шоколад с ягоди, следобед шепа сурови орехи, 17:30ч тренировката, вечеря омлет от 3 яйца и голяма салата от печени чушки с лук, маслини и копър
Днес по план трябваше да почивам и да фастя, обаче ми дойдоха някакви силички и реших направо да мина по същество с втората кръгова. Голяма грешка. Това е най-тежката ми тренировка, която съм правила до сега и утре вероятно ще съм с мускулна треска.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.08.14 21:19.
Тъкмо щях да кажа—ей Теди е хванала цаката на менютата, хем вкусно, хем качествено, как не съм се сетила и аз за тая комбинация, а то било майтап. (shake)
Грешница си, Теди хах
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.08.14 21:22.
06.08.14
21:37
Аааааа :D това меню го четох в един мъжки дневник. Не се стърпях направо да го пренеса тук!!! :D
Теди, вече тренираш от доста време и тялото ти се е адаптирало към физическата активност. Не ти ли е време да помислиш за малко по-сериозни тренировки? Ще стимулират по-добре метаболизма, ще увеличиш малко силата и ще понатрупаш мускулна маса, което пък ще ти помогне да изгаряш повече калории, без да променяш храненето си. Не виждам причина на този етап да се пазиш от упражнения като клек с щанга, мъртва тяга, придърпвания на вертикалек скрипец, избутване на щанга/дъмбели от лег и разните им вариации.
07.08.14
16:48
Да и на мен ми се иска с нещо по-силово да се занимавам, но още са ми тежки настоящите тренировки. Не мисля, че съм достатъчно издръжлива за клек с щанга. Д-то ми тежи :)
Предполагам, че като падна на 80 и нещо килограма момента ще е настъпил.
От известно време усвоявам движения като тяга с дъмбели, придърпване на ветрикален (35кг) и хоризонтален скрипец (40кг), също избутване на дъмбели от лег - успявам с гирички от 8 кг всяка.
От тази седмица започнах да въртя три нови кръгови тренировки. Ще се задържа на тях месец и нещо и после ще видя.
Лапнала съм въдицата по кросфит комплексите, които правят Яница, Александра, Вик и Веселина и определено няма да мина на каланетика, аеробика и т.н. занимания :)
07.08.14
16:52
Четвъртък 07/08 Разтоварващ, без тренировка
Храната: късен обяд в 15ч от 1 чаша овесено мюсли (кокосови стърготини, овесени ядки, мед, орехи, мака, канела, какао), след малко 10 какаови зърна, за вечеря има зелен фасул
Движение: обикалях с колело 8,2км в режим асистънс до пазара и до Декатлон
Купих репелент, сгъваем стол и постелки за палатката. В събота отпътувам за един къмпинг на Халкидики. Само за седмица, но все е нещо.
Теди, много добре изглежда кампинга! На палатка или на бунгало? Да споделиш как е било! За една седмица си е много добре даже! Приятно изкарване!
07.08.14
17:20
На палатка отивам, Кико :) Не съм ходила до сега на полеви условия да ме ядат комарите. Там има WiFi, така че живот и здраве още в събота вечер ще се включа да кажа как е.
08.08.14
15:59
Петък 08/08
Движението: Нова Кръгова 3
Загрявка – ходене на пътека под наклон 5-10 минути; ставна загрявка
Кръг А се повтаря 3 пъти
А1: отпади с диск 10 кг пред гърди х10
А2: степер 2 мин
Кръг В се повтаря 3 пъти, като се минава първо с едната ръка
В1: гребане с дъмбел с една ръка, от пейка х 10 ( 8 кг)
В2: раменна преса с малко по-лек дъмбел (5 кг)
В3: наклони встрани с диск 15кг
С1: флайс 3 серии х 10 (5кг)
Интервално ходене: 20 минути под наклон
Храната: закуска 2 праскови, в 12:30ч тренировката, късен обяд с четвърт пъпеш (към 450гр), за следобед съм накиснала във вода 10 сурови бадема, за вечеря има салата боб с лютеница
Добавки: MSM, вигантол 5 капки, 2гр. рибено масло, което ще приема с вечерята
Въпреки, че тениската ми отново стана вир вода, тренировката я определям като лека. От всичко, флайс-а ми е най-труден. Работих с минималните тежести по предписание, защото се бях наплашила от втората тренировка. Трябва да засиля тежестите, ако искам следващия път да има предизвикателство.
Edit: Много съм заспала. Трябвало е Кръг В да го мина с първо с едната ръка и после отново с другата ръка. Не съм го правила както трябва. Нищо чудно, че ми е било леко.
Днес последни приготовления преди пътуването. От добавките ще понеса само MSM-a. Дано остане място в колата за да взема и колелото. В близост до къмпинга има пазар за прясна риба. Всяка вечер планирам да е скара с морски дарове :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.08.14 16:31.
казано от Теди Илиева на 08.08.14, 15:59:
Петък 08/08
Всяка вечер планирам да е скара с морски дарове :)
Звучи страхотно! (sun)
Мнението беше редактирано от Love на 08.08.14 16:03.
10.08.14
00:20
Събота 09/08 Разтоварващ, без тренировка
Храната: в колата късен обяд към 15ч с 2 ябълки, в 17ч вече на плажа след първото топване в Егейско море - шепа микс какаови зърна и бадеми, към 20ч вечеря със салата домати и чушки, 2 ципури на скара, 3 оризовки
Движение: малко плуване стил шамандура
Къмпингът е пълен до горе, но учудващо тих и подреден. Има всички необходими удобства. Плажът се стига като се пресече една улица. Мястото е семейно, подходящо за спокойна почивка. Ако успея да се абстрахирам от влагата, комарите и чуждата реч (предимно немска и гръцка), може и да ми хареса. Компанията ми е доста приятна, предпоставка за добро прекарване. Поздрави от Ситония!
казано от Теди Илиева на 10.08.14, 00:20:
... Ако успея да се абстрахирам от влагата, комарите ...
Ако наблизо има магазин на Лидъл,можеш да си купиш от там спирали против комари.Определено помагат,знам от собствен опит.Всяка седмица съм в Гърция,и само спиралите ми помагат да спя спокойно.Може да ги има и в техните аптеки-Фармакео.
10.08.14
23:12
казано от metalex на 10.08.14, 07:58:
Ако наблизо има магазин на Лидъл,можеш да си купиш от там спирали против комари.Определено помагат,знам от собствен опит.Всяка седмица съм в Гърция,и само спиралите ми помагат да спя спокойно.Може да ги има и в техните аптеки-Фармакео.
Благодаря :)
Впрегнахме в действие донесените средства и за сега оцеляваме - аутан спрей, едни спирали които се палят и опушваме с тях палатките преди да си легнем (предполагам, че за това говориш). Също в палатката ми виси едно лепкаво руло за ловене на мухи, не знам дали става и за комари.
10.08.14
23:19
Неделя 10/08 Кардио+ стречинг
Храната: закуска 2 праскови, обяд 1 чушка + 4 оризовки с крема сирене, следобед 10 сурови бадема, 17:30ч тренировката, 21ч вечеря лаврак на скара, 8 скариди, 2 домата, 2 чушки, 3 маслини с бадем
Движение: 35мин бързо ходене по плажната ивица (до края на залива от снимката и обратно) + стречинг
12.08.14
17:06
Как се очертава седмица 28 от 48 (тук ще дописвам)
Понеделник 11/08 Нова Кръгова 1
Правих упражненията с туба с 9,5л вода. Замених две упражнения: хоризонталния скрипец с гребане с туба и пътеката с 25-30бр. бързо клякане. Допълнително през деня плувах доста.
Храната: закуска 2 нектарини, за обяд диня, следобед микс сурови ядки, вечеря ципура на скара, домати, чушки и 3 оризовки
Вторник 12/08 Кардио+стречинг
Вместо кардиото имаше доста плуване - не съм вдигала нужния пулс. Стречинга ще го правя малко по-късно на гъста сянка в къмпинга, защото след сутрешния плаж на GOA Beach (Sarti), слънчевата ми алергия се прояви с пълна сила.
Храната (като вчера): закуска 3 нектарини, за обяд диня, следобед 30-40гр микс сурови ядки (какаови зърна, лешници, бадеми, орехи), вечеря бяла риба и бял патладжан на скара, 2 домата, 3 оризовки с крема сирене
Сряда 13/08 Разтоварващ, без тренировка
Очертава се цял ден лежачка на хамака на сянка.
Храната: 13ч -2 смокини , 16ч резен диня, 19ч ципура на скара, 2 чушки, много оризовки с крема сирене, в 22ч печена царевица.
Трябваше да издържа малко повече без храна, но на обяд съседите браха пред нас смокини, големи като круши и ни черпиха.
Четвъртък 14/08 Нова Кръгова 2
Направих олекотен вариант на тренировката поради липса на тежести. При Кръг А вместо гири ползвах 2 бутилки с 1,5л вода, а при Кръг В тежестите бяха 2 туби с по 6л вода.
Храната: закуска 9ч грозде, късен обяд в 16ч диня, 17ч тренировката, след нея какаови зърна, вечеря 19ч с ципура на скара, 1 чушка, 2 домата, много оризовки с крема сирене и по-късно при разходката в Sarti ядох италиански сладолед
Петък 15/08 Разтоварващ, без тренировка
Движението беше 3 часа плуване на Orange Beach.
Храната: в 15ч диня и 15 сурови ядки микс, 16-20ч плаж, вечеря в 21ч с ципура на скара, чушки, крема сирене, маслини (спирам го крема сиренето, че много ми се услади напоследък).
Събота 16/08 Нова Кръгова 3
За упражненията с тежести ползвах 1 туба с вода от 10 литра. Флайс-а го замених с лицеви опори от колянна опора, а степера с 30 клякания.
Храната: закуска 2 праскови, междинно шепа сурови ядки, обяд диня, 16ч-20ч плуване на Orange Beach, вечеря ципура на скара, 1 домат, 1 царевица, маслини, десерт парче нуга халва.
Неделя 17/08
Движението: 2 часа плуване, не успях да си направя планирания стречинг
Храната: 12ч гирос и сладолед, следобед ядки, вечеря кисело мляко и ядки
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.08.14 00:49.
14.08.14
12:21
С тая храна до абсолютно никъде няма да стигнеш.... храниш се само с прости захари и тук там някоя мазнинка и супер малко протеин :) трагедия :)
14.08.14
14:09
Тук е 35 градуса и съм без климатисмос на палатка :). Друго не ми се яде към момента. Като се прибера ще засиля протеина. А така и не знам от колко протеин имам нужда в процентно съдържание към мазнини и въглехидрати за да свалям оптимално. Ще трябва да потърся информация. Ако имаш инфо под ръка пусни някой линк да се образовам.
Хич не ми се занимава да попълвам таблици във fitday (нищо че имам регистрация), но за кратък период бих могла да се прежаля за да видя какви ги върша. При всички положения с настоящата ми храна и тренировки силата и издръжливостта ми нарастват, сантиметрите падат, краката ми са от камък и се чувствам добре.
казано от Теди Илиева на 14.08.14, 14:09:
Хич не ми се занимава да попълвам таблици във fitday (нищо че имам регистрация), но за кратък период бих могла да се прежаля за да видя какви ги върша. При всички положения с настоящата ми храна и тренировки силата и издръжливостта ми нарастват, сантиметрите падат, краката ми са от камък и се чувствам добре.
На теория при сваляне с РБД и ОКБ около половината от калориите трябва да идват от мазнини, а останалите да са 3:2 в полза на белтъчините. На практика обаче щом сваляш, чувстваш се добре и можеш да поддържаш такъв режим на хранене дълго време, значи за теб това е оптималното хранене и няма нужда нищо да променяш според мен. :)
казано от Master Admin на 14.08.14, 12:21:
С тая храна до абсолютно никъде няма да стигнеш.... храниш се само с прости захари и тук там някоя мазнинка и супер малко протеин :) трагедия :)
На мен пък от много време насам за първ път ми харесва менюто. ;)
Страхотни пейзажи, Теди! Много е красиво!
И според мен храненето тези дни е слабо, но като за почивка, смятам си е добре, защото няма много разход на енергия (понеже е малко като храна) и в жегата идват добре плодовете. Риба на скара си е супер за вечеря иначе винаги.
18.08.14
21:36
Резултати накуп за седмици 27 и 28:
Задържани 94 кг
Свалени: 0 кг
Свалени с натрупване от началото: - 20кг
Оставащи килограми за сваляне: 29 кг
Оставащи седмици до края на годината: 20
Брой тренировки: 6 кръгови и 3 кардио+стречинг
Разтоварващи дни: 4
Допълнително движение: колело 28 км (20км без и 8км с батерия) и доста плуване
Добавките за 27 седмица: MSM, рибено масло по 2гр на ден и вигантол по 5 капки
Добавките за 28 седмица: само MSM
Килограмите са в застой. Единствено на бедро съм качила 2 см и на прасец 1 см. За това тази седмица ще направя 3 разтоварващи и ще разцъкам fitday. При предишната ми отпуска бях качила килограми, защото прекалих с храната, така че това задържане го броя успех.
Кико, почивката на Халкидики/Ситония наистина ми напълни душата, въпреки комарите. Добре, че бяха спиралите, които се палят - само те помагаха срещу гадинките.
Плажовете там ми харесаха много, особено Orange Beach. Къмпингуването не е за всеки, но аз с удоволствие ще отида отново, само че с по-голяма палатка. В цифри почивката ми излезе 350лв за 9 дни/8 нощувки с пътя и храната, което си е на практика без пари, а успях да си почина истински.
18.08.14
21:40
Как се очертава седмица 29 от 48
Понеделник 18/08 Нова Кръгова 1, млечни
Вторник 19/08 Кардио+стречинг, яйца
Сряда 20/08 Разтоварващ, без тренировка, бобови
Четвъртък 21/08 Нова Кръгова 2, яйца
Петък 22/08 Разтоварващ, без тренировка, бобови
Събота 23/08 Нова Кръгова 3, риба
Неделя 24/08 Разтоварващ, Кардио+стречинг
Храната в разтоварващите дни- късен обяд към 15ч от сезонен плод/зеленчук/овесена каша, за вечеря салата + бобови
В останалите дни: закуска плод/фреш, лек обяд от салата, следобед какаови зърна/ядки, вечеря зеленчуци+риба/яйца
Добавките: MSM, рибено масло по 2гр на ден и вигантол по 5 капки
Тренировките ще са сутрешни. Ще ходя на работа с колелото – по около 15км на ден през делничните дни и по 5км през уикенда.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.08.14 00:00.
25.08.14
16:10
казано от Лиана на 25.08.14, 10:45:
Теди къде си?
Чакаме те на отчет :)
Свалила съм 0,7кг
Довечера подробности :)
25.08.14
20:19
Резултати за седмица 29:
От 94 кг до 93,3
Свалени: 0,7 кг
Свалени с натрупване от началото: - 20,7кг
Оставащи килограми за сваляне: 28,3 кг
Оставащи седмици до края на годината: 19
Брой тренировки: 3 кръгови и 2 кардио+стречинг
Допълнително движение: колело 91 км (в режим асистънс)
Добавките: MSM, рибено масло по 2гр на ден и вигантол по 5 капки
Ей, най-накрая раздвижване в килата!
Направих малка сметка и излезе, че за да свалям като в началото, към момента трябва да приемам 2086 kcal по-малко на седмична база. Това е станало, тъй като съм посвалила килограми и BMR-a ми е паднал (от 1883 на 1691). В същото време коефициента за физическа активност не ми е променен и остава 1,55 (4-5 тренировки седмично).
Изглежда за да продължа да свалям с желаното темпо от 1кг седмично, без да вкарвам трети разтоварващ ден, трябва:
-или да намалявам плавно приема на калории
-или да вкарам 6-та тренировка седмично за да се промени коефициента на 1,725
-или предложението на Боби за тренировки с тежести
-или да се откажа от сроковете, които съм си поставила
-или комбинация от всичко по-горе
25.08.14
21:41
Понеделник 25/08
Движението: Нова Кръгова 1
Храната: закуска пъпеш, 13ч овчарска салата и някакво скашкано броколи с кашкавал и гъби, в 17ч тренировката, 19ч таратор и салата от розови домати, червен лук, магданоз, зехтин и белени конопени семена
Допълнително движение: колело 15,4км в режим асистънс
Добавки: MSM, 2гр рибено масло, 5 капки вигантол
Планк-а от 30 секунди в началото вече го правя по 45 секунди.
Хоризонталния скрипец ми е с 45кг и ще надграждам още.
Тежестта при руското усукване от 5кг съм я вдигнала на 10кг.
Днес новината е, че НЕ успях да падна с колелото.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 25.08.14 21:42.
26.08.14
21:06
Вторник 26/08
Движението: Кардио 30 мин+ стречинг
Храната: закуска пъпеш, 13ч огретен от спанак и сирене + тиквички с кисело мляко, в 17ч тренировката, 19ч тиквички на пара с копър, зехтин и чесън+ 3 филии хляб бонус с лютеница
Допълнително движение: колело 15,3км в режим асистънс
Добавки: MSM, 2гр рибено масло, 5 капки вигантол
Не ми харесва какво направих с храната днес. На тренировката ми беше тежко, а хляба за вечеря беше излишен. Утре - имам разтоварващ ден.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.08.14 21:07.
26.08.14
22:07
казано от Маргарита Манева на 26.08.14, 21:21:
Остави го тоя вигантол - излез да се печеш на слънце. (sun)
Събота и неделя - обещавам :)
Защото сега варианта е по 30мин в обедната почивка на терасата в работата.