Буркан от популярните марки сусамов тахан струва от 6.50 до 7,50 лева (поне аз за толкова ги купувам от пазара) и съдържа 550 грама тахан. Та може би и да е нормална цената, особено ако източникът е грамотен.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 12.10.14 16:10.
На женския пазар 700 гр тахан “Тръндеви” е 6,40лв.
Мнението беше редактирано от Петър на 12.10.14 16:20.
12.10.14
16:22
Е тва вече прави разлика:D
12.10.14
17:10
На Жнския пазар и аз до сега съм намирала най-изгодни оферти.
За сусамов тахан говоря.
Струва си да се разходиш и да се заредиш с тахан и разни други изгодни неща - подправки, ядки, чай, кафе
12.10.14
23:28
Днес:
Тренировка:
Сутрин - 50 мин вело, корем
Вечерта: рамене + ръце
Храна:
риба, пилешко, краставици, зеле със зехтин, тахан, 1/2 препечен хляб, 50 гр кафяв ориз, грейпфрут
Хранителни добавки:
АЛА, АЛКАР, Витанмини- А,Ц,Д,Е, мултивитамин, калций, магнезий, цинк, глицин
Тва да няма гадже, дето да те снима:)))) пу, измъчих се 30 мин. в банята да снимам. От 20 снимки това е най-читавото:))))
Мнението беше редактирано от Мила на 12.10.14 23:31.
Благодарение на теб измислих най-якото оправдание, защо не съм във форма :D Просто не искам да се хабя да се изпиля, защото няма да има кой да ме снима ерго снимките няма да достигнат виртуалното пространство и няма да получа електронно браво и просто не си заслужава да пазя формата си за себе си :D
12.10.14
23:49
казано от Бойко на 12.10.14, 23:45:
Благодарение на теб измислих най-якото оправдание, защо не съм във форма :D Просто не искам да се хабя да се изпиля, защото няма да има кой да ме снима ерго снимките няма да достигнат виртуалното пространство и няма да получа електронно браво и просто не си заслужава да пазя формата си за себе си :D
Хаха:D много добро! ноооо пък благодарение на твоя отговор аз измислих причината поради която ти трябва да се изпилиш - прекалено готините хора сме си самодостатъчни 8-) защото вече сме се родили и няма да се родим пак:)))
Мнението беше редактирано от Мила на 12.10.14 23:49.
казано от Мила на 12.10.14, 23:49:
казано от Бойко на 12.10.14, 23:45:
Хаха:D много добро! ноооо пък благодарение на твоя отговор аз измислих причината поради която ти трябва да се изпилиш - прекалено готините хора сме си самодостатъчни 8-) защото вече сме се родили и няма да се родим пак:)))
Нямаш представа колко си права :)
13.10.14
00:13
Бойко, аз ще те снимам, заемай се :D
П.П. Офертата важи не само за Бойко, да съм папарак ми е призвание :D
казано от Петър на 12.10.14, 16:20:
На женския пазар 700 гр тахан “Тръндеви” е 6,40лв.
700 мл е буркана, но не знам дали е 700 грама. Преди да напиша предишното си мнение погледнах етикета на буркана, от който ям в момента с ясното съзнание, че трябва да прочета: Нето 700 гр,, но на етикета пишеше 550 грама. Възможно е този буркан да е по-малък от Тръндевите, че е Балчо, а и като че ли е по-нисък малко.
Тия на “Балчо” са по-малки като количество. Ванката (Иван П.) беше теглил количеството в 700 мл. буркан “Тръндеви” и средно беше към 650 гр. В нета намерих средната плътност на тахана- 1,01 kg/l- значи нещо не им е чиста работата :D, но все пак остава един от най-изгодните избори.
А защо всички (почти) са луднали по този тахан? Какво толкова ви дава? Или пък е мега вкусен?
13.10.14
09:26
Това, което дава, зависи от ядките (и тяхното състояние - сурови, сушени, печени и тн) и техния хранителен състав.
На мен лично ми дава вкус (невероятни десерти), ситост (за дълго време) и всякакви хубави емоции, породени от вкуса :)
Не може без мазнини да се храниш балансирано, а пък особено, ако имаш някакви фитнес цели да ги изключваш напълно.
Има и един друг момент, като ти резнат повечето неща, на които си свикнал, редуцират се мазнините до минимум, маслата от фъстъци, лешници, сусам ( тахан и т.н.) стават изключително вкусни, просто небцето ти и тялото ти стават чувствителни към тях.
Лично аз и шарлана така го усещам и го предпочитам пред зехтина.
Но преди година нямаше да се сетя да ям тахан или фъстъчено, просто защото не усещах липса на някои вещества, както и мазната риба, но сега ми харесва.
казано от maria на 13.10.14, 09:22:
А защо всички (почти) са луднали по този тахан? Какво толкова ви дава? Или пък е мега вкусен?
Същото, което на теб ти дават храните, които ядеш. И да, сусамовият (на Тръндеви) и лешниковият са мега вкусни :)
Добре, ама в тоя на Тръндеви, лешниковия, що има захар?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.10.14 09:56.
казано от karfi4ka на 13.10.14, 09:56:
В моя няма, ще ти снимам етикета, има само сушени, пресовани лешници... снимай етикета си и дай да видим, не го вярвам.
казано от Наталья Заболотная на 13.10.14, 09:57:
казано от karfi4ka на 13.10.14, 09:56:
В моя няма, ще ти снимам етикета, има само сушени, пресовани лешници... снимай етикета си и дай да видим, не го вярвам.
Няма нужда. ИИ в моя няма. Извинявам се, Десо вчера ми каза: “Абе ти видяла ли си, че в лешниковия тахан има захар.” и аз не проверих, а му се доверих сляпо. Грешка. Сега погледнах - няма. (blush)
13.10.14
10:01
Десо какво разбира от лешников тахан, кажи ми... :)
13.10.14
10:22
Може да се е объркал със захарите, упоменати в етикета, които са от естественото съдържание в лешниците.
На 100 гр сурови лешници има 4.34 гр захари.
Но в нашите тахани НЯМА добавена захар!
Яж, народе!
казано от maria на 13.10.14, 09:22:
Като го опиташ, ще разбереш, че въпроса ти е неуместен. (giggle)
Мен пък сусаменият така или иначе не успя да ме впечатли и винаги ми е било чудно като кажете “седнах и не можах да спра докато не изядох цялото бурканче от 200гр. (примерно)”. Явно е въпрос на вкус, де...
казано от Петър на 13.10.14, 15:06:
Мен пък сусаменият така или иначе не успя да ме впечатли и винаги ми е било чудно като кажете “седнах и не можах да спра докато не изядох цялото бурканче от 200гр. (примерно)”. Явно е въпрос на вкус, де...
Това, което си написал не е въпрос на вкус, а въпрос на самоконтрол. ;) Колкото и да обичам тахан, почти никога не съм се оливала с него.
Иначе аз говорех за лешниковия. Останах с впечатление, че за него става дума. :)
Да бе, я дайте идеи тоя тахан върху какво да го намажа/с какво да го ям, че от 2 месеца стои едно бурканче, само го пробвах :D
За сусамов говоря аз.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 13.10.14 15:13.
казано от Маргарита Манева на 13.10.14, 15:11:
Това, което си написал не е въпрос на вкус, а въпрос на самоконтрол. ;) Колкото и да обичам тахан, почти никога не съм се оливала с него.
Иначе аз говорех за лешниковия. Останах с впечатление, че за него става дума. :)
За да не можеш да се самоконтролираш нещото трябва толкова много да ти харесва, че да провокира подобни “низки” страсти :D. Ето това харесване аз не мога да разбера и това е “въпросът на вкус”, който визирах. Както и да е, може да се каже, че разсъждавах на глас...Сусамен, лешников, фъстъчен, орехов - за мен е все тая :D.
Мнението беше редактирано от Петър на 13.10.14 15:15.
13.10.14
15:18
казано от Петър на 13.10.14, 15:15:
Сусамен, лешников, фъстъчен, орехов - за мен е все тая :D.
Не, не, и пак не! :)
Лешниковият не може да се сравнява със сусамовия на вкус при директна консумация. ;)
Слънчогледовият на мен също много ми харесва, а съм се наточил да опитам и бадемов...
казано от Маргарита Манева на 13.10.14, 15:11:
Иначе аз говорех за лешниковия. Останах с впечатление, че за него става дума. :)За да не можеш да се самоконтролираш нещото трябва толкова много да ти харесва, че да провокира подобни “низки” страсти :D. Ето това харесване аз не мога да разбера и това е “въпросът на вкус”, който визирах. Както и да е, може да се каже, че разсъждавах на глас...Сусамен, лешников, фъстъчен, орехов - за мен е все тая :D.
Не, за да провокира нещо подобни страсти, означава, че психиката ти е слаба и му е позволила да го стори, а не че го обичаш много.
Т.е. един вид си казваш: “Абе, знам, че ще прекаля, ама все тая, важното е че за около 5 минути (докато изям тахана) ще ми е кеф, пък после ако ще да се търкалям от преяждане.”
казано от Кольо Пияндето на 13.10.14, 15:18:
Сусамен, лешников, фъстъчен, орехов - за мен е все тая :D.
Не, не, и пак не! :)
Лешниковият не може да се сравнява със сусамовия на вкус при директна консумация. ;)
Слънчогледовият на мен също много ми харесва, а съм се наточил да опитам и бадемов...
Охххх.....със Слави още не можем да преживеем как на едно летище ни накараха да изхвърлим половин бурканче тахан от кашу.... ;( ;( :D
Е защо не съм чул тогава някой да е прекалил така с...карантия да речем :D.
Иначе е така, Марго, съгласен съм. Нека не изпадаме в буквализми :). Аз (пак казвам) по-скоро си мислех на глас, отколкото реално да ме интересува защо някой се е спукал от ядене на тахан :D…
Мнението беше редактирано от Петър на 13.10.14 15:29.
Напротив, прекалява се с карантия, пържоли и какво ли още не. Това е една от причините за подаграта. ;)
Обичам Нутела, мога да прекаля, но знам, че ще е пагубно :D
Лешников тахан има вкус на Нутела, но прекаляването с него няма да има чак такива последици като подуване, задържане на вода и дискомфорт :D
казано от Наталья Заболотная на 13.10.14, 15:44:
Обичам Нутела, мога да прекаля, но знам, че ще е пагубно :D
Лешников тахан има вкус на Нутела, но прекаляването с него няма да има чак такива последици като подуване, задържане на вода и дискомфорт :D
С него по-трудно ще прекалиш, защото е ужасно мазен. На мен поне ми става тежко след 2-3 с.л. 640 ккал за 100 гр си казват думата. ;)
Но, да - дори и да прекалиш, някои “екстри” на нутелата липсват...просто няма да си гладна по-дълго време.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.10.14 15:47.
14.10.14
11:00
13.10.14
Тренировка:
Гърди и Гръб
1. Лицеви до отказ
2. Флор прес със дъмбели
3. Флайс
4. Гребане с щанга
5. Гребане с дъмбели
6. Пулоувър
7. Тяга
8. GHD Sit Ups - ама обратно (по корем)
Силна тренировка, качих и работните тежести и повторенията на лицевите.
Храната е ок, добавките също.
15.10.14
11:35
Тахана на пазарчето в Младост е 7 лв за пълнозърнест (така му казват, смлян е с цялата обвивка) и 6.5 лв за белия тахан. Буркана е 700 гр нетно тегло (поне на опаковката пред 700 гр. е поставен знака за нетно тегло) което прави 10 лв за 1 кг тахан. Доста добре.
Мнението беше редактирано от Мила на 15.10.14 11:35.
Бойко и Мила, ще ви снимам и двамата и обещавам, най-много с една ръка ще се подпра на всеки от вас :)))))))
15.10.14
13:51
казано от Витан на 15.10.14, 12:48:
Бойко и Мила, ще ви снимам и двамата и обещавам, най-много с една ръка ще се подпра на всеки от вас :)))))))
Вито, сори, преварих те с офертата :D :))))
15.10.14
18:34
казано от Витан на 15.10.14, 12:48:
Ами спокойно с 2 ръце ако така ще ти е по удобно;)))))))))))))))))
19.10.14
09:19
Отчет за изминалата седмица (тази, която все още не е свършила)
Понеделник - Четвъртък - отватителни дни. Толкова нерви никога не съм събирала. Добре че в Петък всичко се оправи. Но идната седмица ще бъде най-вероятно още по-натоварена, надявам се без нерви поне.
Храна: Понедлник, Вторник, Сряда, Четвъртък - с доста пропуски в хранене - нямах време да ям. 1 или 2 дни имах по 3 - 4 бонбона, 3 пъти хубаво червено вино по максимум 150 мл на вечер.
Петък - чийт ден - малко паста, запеканка от картофи, сирене и кашаквал, 2 парчета пица със горчица (но малки)
Събота - бутер тесто + гауда, 1 малко парче торта, 100 гр бял ориз
Неделя - по план храната
Тренировките:
Понеделник: Гърди и Гръб + кардио
Вторник - Сутрин - Кардио + Корем
Сряда - почивка
Четвъртък - сутрин кардио, вечерната Краката ги пропуснах
Петък - без тренировка - пропуснах Ръце (рамо, бицепс, трицепс)
Събота - сутрешно кардио + корем
Неделя (днес) - Ръце - от петък + кардио, мисля довечера да направя Краката от Четвъртък
Добавки - АЛА, АЛКАР, коензим 10, магнезий, калций, цинк, мултивитамини, биотин, хром, витамини - А, Д, Е, Ц
Мнението беше редактирано от Мила на 19.10.14 09:20.
27.10.14
13:57
И те така...хоум суийт хоум. Не ми се излиза от това място просто:))))))
04.11.14
08:47
Милааааа, честит рожден ден ! :* Пожелавам ти много здраве,щастие,късмет,успех и любов ! (party) И продължавай с прогреса ! 8-) (muscle)