Интересна дискусия се е получило и в моя дневник ;)
Факт е, че с 24-ката са ми по-ниски резултатите на комплекса, ясно е защо :D но пък чувствам, че ми върши по-добра работа тя, от колкото 16-ката в случая за този комплекс.
16/12
Днес само съм яла ;) да не мислите, че съм тренирала, не (makeup) не съм.
- кафе, 1ч.л.кокосово масло*, 2 яйца* и резенче сланина ;)
- 4 яйца* и резен сланина, 2 зелени пиперки
- зелена салата с лук и репички, маслини, пилешко с гъби и моркови на фурна
казано от Маргарита Манева на 16.12.13, 17:29:
казано от Vic на 16.12.13, 17:05:
казано от Маргарита Манева на 15.12.13, 19:31:
Ами, прави ги до вертикала тогава, аз лично виждам много повече полза от суингове до вертикала с малко по-малка тежест, отколкото руски суингове с голяма тежест. ;)
Всъщност е обратното, поне според доста специалисти.
Защо?
Почти никой (тук включвам и елитни състезатели) не изпълнява суинг до вертикала правилно. Правилно от гледна точка на безопасна техника, а не по отношение на пълен обхват на движение. Нагледал съм се на вариации, чупки в кръста и поддаване на ядрото, сгъване на ръцете, дърпане с рамена и трапец и т.н. Болшинството хора имат проблем да удържат гръбнака в неутрална позиция и да контролират движеща се тежест над глава. Както и с други движения, може никога да не се счупиш дори с крива техника, но заслужава ли си риска?
От друга страна руския суинг е доста по-просто за заучаване движение. От един до три урока с наставник са необходими да го схванеш на достатъчно безопасно ниво. Позволява значително по-високи килограми без компрометиране на техниката . Имаш почти на 100% плюсовете от вертикалния суинг, без недостатъците му.
Е, аз имах предвид правилното движение, без чупки в кръста и дърпане с раменете. И не от гледна точка на работни килограми го харесвам повече а от гледна точка на движение на тялото. Готова съм да жертвам малко тежестта, за да си извършвам цялото движение.
Мнението беше редактирано от Margi на 17.12.13 10:35.
Аз па ей сега ще се врежа.
Суинга работата му е таз и задна верига, така че докъдето стигне пудовката дотам и връщаш.
Защо е да ти отива до вертикала? За пълен обхват на движението? И какво ти разбира таза от това?
Като искаш трапец, прави пулове с придърпване, като искаш рамо-тласкай от гърди.
Чупат си ръцете и кръстовете, защото са им слаби краката и корема, а се тръгва с 24-ки и нагоре за максимални бройки.
Защо не съм те виждала да правиш руски суинг? ;)
Значи - аз като дърпам, пудовката ми идва до горе. Ако ми е толкова тежка, че да не мога да я изнеса над глава, след това ме болят сгъвките на лактите, защото тежестта ме дърпа вместо аз нея.
Ми защото са ми яки краката, е зат’ва:)
И аз суингове не правя, минавам през тях като междинно упражнение след скоковете.
За мен, мастърпийса на пудовките е изхвърлянето и изобщо работата с една ръка.
А и това с 50-80-90 и 200 килограмови пудовки също е адската глупост. Като пък си много наякнал, хващай и обръщай 140, като ти е олекнала пудовката.
Абе като цяло, се правят много ненужни неща.
Много интересна информация и гледни точки отново, благодаря за което :) Всичко тръгна от там, че на комплекса аз изпълнявах Руски суинг с 24-ка и такаааа и резултата ми беше 8 рунда а не 11 примерно, точно защото 24-ката ми пасваше идеално конкретно в този комплекс ;) Аз лично съм доволна, че вече в комплекси правя Руския с 24-ка :) Естествено що се отнася до изхвърляне, обръщане и пуш правя само с 16-ката :) и наистина, както казва Слави - идеално ги усещам тези движения :)
П.П. Между другото мога изхвърляне, обръщане и пуш и с 19-ката моля моля :D
Мнението беше редактирано от Vess на 17.12.13 11:05.
Малко офтопик...
Веси, какво става с теб?!? :) Тия дни де що има парливи дискусии, все в твоя дневник. Привличаш ги като магнит.
Ето, сега и семеен спор изскочи. ;)
казано от Boby_ на 17.12.13, 11:05:
Малко офтопик...
Веси, какво става с теб?!? :) Тия дни де що има парливи дискусии, все в твоя дневник. Привличаш ги като магнит.
Аааааа Боби, целта въобще не е такава :) Марги и Слави ги уважавам много и хич не искам семейни спорове ;) На мен такива дискусии са ми страшно полезни, така научавам различни гледни точки ;)
А що се отнася до предната дискусия за ВХ, още съм в чуденка довечера да ям ли ВХ ??? да не ям ли ??? хахахаха :)
Мнението беше редактирано от Vess на 17.12.13 11:08.
:D
17.12.13
11:10
казано от slavko на 17.12.13, 11:00:
А и това с 50-80-90 и 200 килограмови пудовки също е адската глупост. .
Ела да ти дам 50-ката да я суингеш с една ръка 10-15 пъти ;)
казано от slavko на 17.12.13, 11:08:
:D
Не се стърпях! (giggle)
казано от James Hinks на 17.12.13, 11:10:
А и това с 50-80-90 и 200 килограмови пудовки също е адската глупост. .Ела да ти дам 50-ката да я суингеш с една ръка 10-15 пъти ;)
Което ми е за какво...:)
За да кажа, мога да суингна пудовка 50кг. 15 пъти...
казано от slavko на 17.12.13, 11:15:
А и това с 50-80-90 и 200 килограмови пудовки също е адската глупост. .Ела да ти дам 50-ката да я суингеш с една ръка 10-15 пъти ;)
Е, недейте да спорите сега за тва....спор няма, че за всеки от нас различните тренировки, режим и т.н. му се отразяват по различен начин. Всеки със своите си цели, усещания, трениране, въсзтановяване ( малко поназнайвам и аз вече ;) )
Мир моля 8-)
17.12.13
11:36
казано от slavko на 17.12.13, 11:15:
За много неща е ;)
Щото нали уж за ползите от суинга говориш...
Няма спор, бе Боби. За суингове си говорим. :)
И аз не виждам смисъл да се напъвам да суингвам на големи килограми, които не ми позволяват пълен обхват на движение. (Големи, естествено, е много условно понятие.)
казано от James Hinks на 17.12.13, 11:36:
Да, абсолютно, аз съм успял да ги усетя и приложа и в други натоварванията, където може да се очаква пренос.
17.12.13
11:54
Що ли ги говорите тези неща, при положение че няма лош вариант. Аз принципно винаги обичам по възможност пълен обхват на движенията. Като усетя зор спирам, ама не го правя накриво :) Многото килограми и напъване само правят човек-а крив :) като имам предвид килограми на цената на техниката.
17.12.13
12:40
казано от slavko на 17.12.13, 11:43:
казано от James Hinks на 17.12.13, 11:36:
Да, абсолютно, аз съм успял да ги усетя и приложа и в други натоварванията, където може да се очаква пренос.
Еми да де, то и аз за това говоря :)
Не си правил с 50-ката суинг с една ръка, не знаш какво е натоварването. Може пък да се окаже, че дава пренос, знае ли човек...особено като се им предвид какво търсиш ти и какво харесваш ти, а и какво ти трябва на теб ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.12.13 12:41.
17/12
Ку-ку (wave)
в залата днес :
да се стопля :
Бърпи - 8, 9, 10
10 рунда х 2 повторения без засичане на време, с минимални почивки :
Силово обръщане 2*50кг.
Клек 2*60кг.
Преди това вработване на по-ниските кила, като при обръщането имаше и жърк.
Лег - 5*4*45кг.
Корем - 5*10 повдигане на таз от успоредка
храната :
- 2 яйца* резен сланина
- 1 домат, свински шол печен
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, чесън, свински шол печен, 1 и 1/2 банан потопени в 1ч.л.мед* и какао
Мнението беше редактирано от Vess на 17.12.13 21:24.
18/12
4 кръга :
6 Тяга с прави крака
6 Гребане
6 Обръщане от вис
6 Преден клек
6 Пуш преса
6 Заден клек
6 Лицеви опори
Щанга 30 кг.
и още 5 рунда :
6 Широка тяга 30кг.
6 Бърпи
6 СДХП 30кг.
6 Обръщане и пуш дясна ръка 16кг.
6 Същото и с лява ръка
храната :
- 3 яйца* с масло
- 2 зелени пиперки, пилешко филе, резен масло
- салата зеле с домат, маслини, свински шол печен, чесън*, овес със стафиди, кокосово мляко*, какао и мед* (inlove)
19/12
От 4:30 сутринта не сме спали (dull) дребен повръща на 2 пъти и поддържа една никаква температура между 37,2 и 37,8 :( леко червено гърло и така (dull) бори някаква гад :@ Добре, че ми е послушко та до момента е изял сума ти и мандарини, 4 чая с мед*, мед* със сода за гърлото, вит.Ц ударно, сребърни води и т.н.
Та ... почивните ми дни почнаха непланирано по-рано (dull)
Иначе хапнах :
- 3 яйца*, резен сланина*
- салата репички, скумрия на скара, масло
- салата зеле с домат, маслини, скумрия, резен сланина*
20/12
3 кръга за загрявка :
5 бърпи + набиране
10 изхвърляне от вис 20кг.
1 част 3 кръга :
10 тяга @ 50кг.
10 тръстър @ 30кг.
2 част 2 кръга :
10 тяга @ 70кг.
10 тръстър @ 35кг.
3 част 2 кръга :
10 тяга @ 50кг.
10 тръстър @ 30кг.
разпускане 3 пъти :
5 набиране
10 лицеви опори
15 повдигане на крака от вис
Бързичко, всичко ми отне не повече от 35-40 мин. :)
Днес беше много топло в залата ;) цели 15 градуса, идеално 8-) Заложих на бройки днес :)
Дребен е пушка :) Герой ми е той, днес няма и спомен от вируса, който го беше налегнал. Но той явно не знае с кой си има работа (muscle) и майката въоръжена с мед, лимони и най-вече чесън ама и дребен силен (inlove) браво на детето ми :)
храната днес:
- 2 яйца*, сланина*
- репички, 1 червена пиперка, 5 яйца* в масло
- 2 банана 1 час преди тренировката
- салата домати, краставици, лук и магданоз, маслини, скумрия на скара, чесън, овес със стафиди, какао и мед*
Това днес :)
Мнението беше редактирано от Vess на 20.12.13 22:07.
21/12
И днес тренирах :) Дремнах с дребен по обедно ;) и като станах, усетих прилив на енергия :D По принцип мислех да почивам, че утре се готвя за Богоров (muscle) ноооо....раздвижих лекичко така (makeup)
10 кръгчета :
10 Бърпи
10 Суинг до вертикала @ 16кг.
10 Сумо тяга @ 24кг.
храната :
- 3 яйца* в св.мас*
- салата домати, 5 яйца* в мас*
- малко лешници сурови
- вечерята ще е салата зеле и морков, маслини, домашна наденица* и карфиол запечени на фурна и чесънче* разбира се (makeup)
Лека :)
казано от Веселина Иванова на 21.12.13, 18:35:
По принцип мислех да почивам, че утре се готвя за Богоров (muscle)
Тоя Богоров как го цитира, все едно за Айрънмен триатлона говориш. :D
казано от Boby_ на 21.12.13, 18:38:
казано от Веселина Иванова на 21.12.13, 18:35:
По принцип мислех да почивам, че утре се готвя за Богоров (muscle)
Тоя Богоров как го цитира, все едно за Айрънмен триатлона говориш. :D
Ами Боби трябва си психическа подготовка :D да ти кажа. Който е бил на тренировките в Богоров, знае за какво изцеждане става въпрос. А и честно казано, там се раздавам най-много 8-)
22/12
Да си кажа за днес, че ще го забравя :D Тренировка в Богоров с Вик и компания (sun)
КФ комплекс отборно по 2-ма, всеки завърта 3 пъти следното, докато прави единия съотборник, другия почива :
20 Набирания
50 м. спринт
10 Скока на кутия 61см
50 м. спринт
20 Лицеви опори
50 м. спринт
20 Руски суинг @ 24кг.
50 м. спринт
Набиранията - 1 рунд: 13 кип + 7 с подскок, 2 рунд: - 10 кип + 10 с отскок, 3 рунд: 11 кипинг + 9 с отскок
Лицевите - чисти
После - техника на изхвърляния с пудовка. Имам и няколко с 19-ката.
Аз правих и още малко кипинг набирания - 11, 5, 7, 7
Втори мини комплекс :
5 мин. интервали 30/30
5 изхвърляне @ 16 кг. дясна ръка
5 изхвърляне @ 16 кг. с лява
Остатъка от секундите почивка.
И на финала на бегом до нас, че днес бях без кола - около 10 мин. крос нагоре по баира пресечен терен (dull)
Храната - яйца* в мас*, сланина*, салати зеле, домашна наденица*, маслини, карфиол и така :)
Мнението беше редактирано от Vess на 22.12.13 18:04.
23/12
Почивен от към тренировки :) Само стабилна няколкочасова разходка :) И доста стреч у дома, че съм като Пинокио (dull) след вчерашната тренировка с Вик :D
храната : пак яйца*, мас*, сланина*, зеле, карфиол, домашна наденица, вечерята ще е някаква зелена салата и нещо на скара ( ще хапваме на вън с приятели ).
Това е за днес. Ден като всеки друг, утре следобед ще отидем на село за Бъдни вечер и Коледа, затова утре ще направя една зала, а за Коледа ще го мисля....или нещо у дома със СТ или лостове в училището ми от детството (sun)
Храната я държа стабилна към момента, няма залитания и омазвания със сладко :x Утре вечер ще е изразено въглехидратна, ясно защо но пък ще гледам да се натоваря добре в залата :)
Това е за сега :)
Ако не вляза утре Ви пожелавам Весели, топли и уютни празници (hug)
24/12
Тъкмо се връщам от залата и преди да си спра компютъра, описвам тренировката и тръгваме към Долен чифлик (sun)
Техника - снач + ОХС с лоста и после с 25 кг. много пъти, като загрявка стана :)
1 част :
Обръщане от земя - 5*3*50кг.
2 част 5 кръга :
клек - 5*60кг.
раменна преса - 5*30кг.
На клека преди това вработване до 70 кг.
3 част 2 кръга :
клек - 10*50кг.
раменна преса - 10*25кг.
Добре се получи, заложих отново на повече бройки, вместо килограми. Все още се чувствам “мека”, явно адаптацията към ВМ ще е по-дълга при мен (dull) ще видим до кога ще я чакам :@
Хайде пак ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ
(blush)
25/12
ВЕСЕЛА КОЛЕДА (blush)
Коледно настроение днес :) След снощното хапване на домашна ароматна питка, постни сърмички, боб и разни други постни вкусотийки, днес подпухнало, коремо-болящо положение съчетано с 1-ви ден от МЦ (dull) красотичка ....но въпреки това, днес е КОЛЕДА :)
Току-що се раздвижих из нас леко, силно казано тренировка.
5 пъти завъртях това :
10 лицеви опори
15 кофи между секцията и стол
30 динамични клека
Храната до момента :
- кафе горчиво силно (coffee)
- зелева салата, свински ребра на фурна с гъбки
- вечерята ще е на гости във вуйна ми и вуйчо ми, с каквото ще ни гощават :)
Мнението беше редактирано от Vess на 25.12.13 16:27.
26/12
Обратно във Варна, утре съм на работа дежурна (dull)
Преди малко се върнах от фитнеса и преди да отида да правя салата (makeup) да опиша активностите :
Бърпи - 3*10
10 кръга без засичане на време с минимални почивки по 2 повторения от движение :
5 кръга :
тяга - 2*90кг.
тръстър - 2*40кг.
на следващите 5 кръга свалих 5кг. от тягата и сложих 5кг. на тръстъра :
тяга - 2*85кг.
тръстър - 2*45кг.
Тягата на всичките 10*2 повторения с бавно и контролирано пускане на долу.
Завърших с 5 рунда от :
3 набиране чисто
6 тяга 50кг.
9 тръстър 25кг.
храната :
- само кафе сутринта
- 4 яйца* в мас*, 1 червена пиперка, 7-8 маслини
- свинска плешка печена с праз*, моркови и домат от буркан*, салата домат, краставица и лук, маслини
Това май беше :) Хубава вечер (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 26.12.13 20:43.
27/13 Последния работен ден за 2013 година :D
Като се прибрах от работа бях в голяма дилема....да тренирам или не....и тъй като желание нямах особено, реших че е по разумно да не тренирам и да оставя това за утре :) тъй като и в неделя ще тренирам, та да не се презоря нещо :D
хапнах следното :
- 2 яйца* в мас*
- пилешка пържола бут + салата зеле, 2 шок.бонбона (tmi)
- салата зеле, маслини, свинско печено и малко резенче сланина*
Туй то, скучна работа ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 22.01.14 16:16.
казано от Иван П. на 28.12.13, 08:12:
Веси, 2013 сме :D
Хахахахаха вярно :D Ами напоследък така вървят годините бързо, че не съм усетила :D
28/12
Тренировка :
1. 10 рунда без засичане, но с минимални почивки:
1 х Power Clean @ 50 kg
1 x Back Squat @ 70 kg
2. 4 рунда без засичане, но с минимални почивки:
5 х Power Clean @ 40 kg
5 x Back Squat @ 60 kg
3. Bench press - 5*3*45 kg
Push ups - 5*10 в почивките на лега
храната : свинско, зеленчуци, тахан :D мега супер скучно меню :)
Утре Богоров (muscle)
Мнението беше редактирано от Vess на 28.12.13 18:18.
казано от Иван П. на 28.12.13, 18:20:
Ако към таханчето е имало мед, никак даже не е скучно :D
Не, за жалост нямаше, иначе щях да го спомена ;)
Веси, колко пъти седмично тренираш?
Мнението беше редактирано от maria на 29.12.13 11:51.
казано от maria на 29.12.13, 11:50:
Веси, колко пъти седмично тренираш?
Средно около 5 пъти ми се получават тренировъчните дни Миме. Според зависи :D имам предвид, според свободното време, редуваме се с мъжо, според семейни ангажименти, настроение и т.н. между 4 и 6 пъти седмично :)
29/12
Ох, голям кеф днес на тренировката :) Страхотно се получи. Бяхме голям отбор, видяхме се с Марги и Слави, лафче с тях и ценни съвети за това-онова от Слави :)
Тренировка в Богоров : (sun)
50 набирания ( около 30 кип, другите с подскок)
30 Бърпи/качване на пудовка 16 кг. на стената / скок 61 см./СДХП 16 кг./и обратно сваляне на пудовка = 1 повторение
200 м. ходещи напади, като на всеки 6 напада 3 лицеви опори
Аз се мъчих цели 20:17 мин.
Супер як комплекс, доста ми отне, но това е заради набиранията. Но пък супер доволна, че все повече увеличавам бройката на кипа в серия :) днес имах 14 в серия, е първата разбира се :)
След като финиширахме, поразтягах крачуните и отидохме да се понабираме още и да суинговам малко с 24-ката. Слави ми каза някой ценни за мен неща за набиранията и суинга, за което много му благодаря :) Доста кипинг направих, докато не скъсах мазол (dull) и мирясах. Но то пък и дойде време да се прибираме та така. И малко фото :