Двумесечен курс за средно напреднали от Джо Уидър

Разделете тялото на две и продължете да развивате мускулите и силата си

Двумесечен курс за средно напреднали от Джо Уидър

След преминаването на тренировките за начинаещи, независимо дали са кръгови или не, идва ред бъдещият културист да раздели мускулните групи на отделни дни. Или това е така нареченият сплит.

Искаш ли да тренираш по правилния за теб начин без повече лутане?

Методът на BB-Team е модерният начин да тренираш за резултати с правилните насоки спрямо твоите възможности, предпочитания и ежедневие.

Джо Уидър казва, че преминаването към сплитове е следващата стъпка по постепенно прогресиращото развитие на тялото ви. Все пак ви съветва да преминете към сплит системата не само заради фактора време, или защото по сплит тренират културистите, а когато сте достигнали нивото.

Т.е., в момента, когато тренирането на цялото тяло става прекалено времеемко и претоварващо нервната система. Или с други думи, докато начинаещите могат да прогресират с по 1-2 упражнения за мускулна група, то средно напредналите културисти вече започват да правя по 2-3 упражнения. А всички те в една тренировка биха довели до 20-40 упражнения, или съответно 60-120 серии на тренировка.

Затова той предлага на всеки, поел пътя на мускулното изграждане и преминал тренирането на цялото тяло като начинаещ своята сплит система от четири тренировки седмично. Като в нея вмъква и друг от своите принципи, с който бъдещите културисти трябва да се запознаят и използват - суперсериите.

Ето я и самата програма:

Понеделник

Суперсерия от 3 и 4: 

Суперсерия от 7 и 8:

Суперсерия от 10 и 11:

Вторник

Суперсерия 4 и 5:

Суперсерия 8 и 9:

Четвъртък

Суперсерия 4 и 5:

Суперсерия 8 и 9:

Суперсерия 10 и 11:

Петък

Суперсерия 3 и 4:

5. Мъртва тяга 3 х 9

Суперсерия 6 и 7:

Суперсерия 10 и 11:

Двумесечният курс за средно напреднали на Джо Уидър е удачен за следващата стъпка след тримесечния курс, с който начинаещите влизат във фитнес залата. При някои това са три месеца, при други може да са шест или дори повече. Когато дойде моментът да преминете на сплит, тази програма може да бъде използвана преди следващата стъпка - всеки мускул веднъж седмично. Не я пропускайте и не скачайте направо на "класическото" гърди с бицепс в понеделник, гръб с трицепс в сряда и рамо с крака в петък.

Снимка: Flickr (CC)

Още съдържание по темата
Специализация-за-ръце-от-Рег-Парк
Специализация за ръце от Рег Парк

Програма за бицепс и трицепс за напреднали

Стречинг-упражнения-за-раменния-пояс
Стречинг упражнения за раменния пояс

Повече гъвкавост и мобилност за раменете и раменния пояс

Смолов-специализация-на-клека-част-II
Смолов - специализация на клека (част II)

Седмица по седмица, все по-тежък клек... готови ли сте?

10000-суинга
10000 суинга
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow