Дневен план за навициСвали сега 

Аеро Комбат (Aero Combat), Фит Комбат (Fit Combat), Боди Комбат (Body Combat) - какво е общото?

Многото лицензирани имена на високо интензивната аеробика

В България и други страни, където американската спортна (и филмова) култура е добре приета, всички са чували за Тае Бо и Били Бланкс. Хората все още свързват ритмичното високо интензивно подскачане и ритане във въздуха само с неговата програма. Това обаче, съвсем не изчерпва възможните тренировъчни схеми с участие на ританици и удри. В стара Европа например, хората говорят за Аеро Комбат. В Полша, Унгария и други страни от Нова Европа и някои американски щати Боди Фит е перфектната алтернатива. Да не забравяме и рожбата на Филип Майлс, новозенландската Боди Комбат.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Аеро Комбат (Aero Combat), Фит Комбат (Fit Combat), Боди Комбат (Body Combat) - какво е общото?

Какво е високо интензивна агресивна аеробика?

Това е система от движения в бърз ритъм извлечени от различни бойни спортове и бойни изкуства с цел допълнително ангажиране на бедрената и раменната мускулатури и увеличаване енергоразхода на възможните програми. Методика, на която са базирани системите Аеро Комбат, Боди Комбат и Фит Комбат.

В какво си приличат и в какво се различават различните агресивни аеробни системи?

Общи черти:

  • лицензирани са - за да ги преподава треньорът, трябва да се обучи и да получи сертификат и няма право да си измисля движения извън системата
  • имат по малко времетраене от класическите аеробики - степ аеробика, аеробика и танцовите аеробни програми
  • имат добра разгряваща част (до 10 мин)
  • постепенно покачват интензивността си, като ритъмът и сложността на упражненнията увеличават скорoста, съответно сложността си
  • завършват със стречинг част
  • всички са групови

Разлики:

  • имат различно броене
  • използват различни комбинации от движения
  • често използват собствени техники на стречинг
  • използват различна последователност в средната (интензивната част от програмата), за да менажират сърдечния ритъм по уникален свой еталон на кардио схема.

Кои мускулни групи поемат основното натоварване?

Тъй като системите изповядват принципа  - „движи се много и подскачай", прасците поемат най-сериозното натоварване.  Последните обаче, са издръжлива мускулна група и преди тях се усеща напрежение в раменете и бедрата.  Веднага след тях се нареждат коремната мускулатура (прав коремен, коси коремни и кръстно поясни мускули) и дългите гръмначни мускули. Всички останали мускулни групи вземат слабо участие в движенията от „бойните" аеробик програми основно колкото да подобрят тонуса си. 

Кой може да се пробва с високо интензивна агресивна аеробика?

Като всяка високо интензивна аеробика и агресивната не е за всеки. Сърцето е един от най-упражняваните мускули в този тип системи. Пулсът на спортуващия може да достигне 170, което е проблем дори за хора над четирдесет години.  Всеки поели по пътя на този тип аеробика, следва да идвате от по-ниско ниво на аеробни занимания - класически и денс аеробики, което автоматично предполага, че спортуващият има здрави колене, глезени и кръсти. Заради ритниците и ударите с голяма честота обаче, тук новакът трябва да има и здрави раменни и тазобедрени стави  и връзки.

Какво да избера? Тае Бо, Аеро Комбат, Боди Комбат, Боди Фит или?

Всички системи имат лицензирани програми с различни степени на трудност разделени на нива. Където и да отидете, ще започнете от по-къси и леки схеми. Останалото е въпрос на вкус.

Решихте ли се вече? Ако да, то разберете как се стига до новия ви аеробен клуб през Fitness Spots!

Още съдържание по темата
Плуване-никога-не-е-късно-да-се-научим
Плуване - никога не е късно да се научим!

Спортува ви се извън спортната зала? Опитайте в басейн!

Плувайте-с-вашето-бебе
Плувайте с вашето бебе

Физическо и емоционално преживяване за родителите и техните малки съкровища

Тонус-във-водата-с-5х4х50
Тонус във водата с 5х4х50

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Тонус-във-водата-долна-част
Тонус във водата: долна част

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow