Голямата промяна на... Христо

"Залата е място, където разтоварвам психически и натоварвам физически!"

от четиво за 4 минути
Голямата промяна на... Христо

Понякога голямата промяна идва внезапно, а понякога началото ѝ настъпва някак предусещано - след поредица от събития в живота ни. Вярвам, че всеки човек заслужава да постигне своя баланс и да намери своята по-добра версия.

Ето какво има да ни разкаже Христо Янев за трансформацията си.

Здравей! Представи се с няколко думи на читателите!

Здравейте! Казвам се Христо и съм на 28 години.

Би ли споделил предисторията – как се стигна до момента, в който реши, че искаш да промениш себе си?

Голямата промяна на... Христо

Преди години бях с леко наднормено тегло - 102 кг. С течение на времето се замислих, че трябва да направя нещо по въпроса.

Какво те мотивира да предприемеш промяната?

Това, което ме мотивира до голяма степен беше огледалото - просто не харесвах много това, което виждах... Спрях да ям сладко, да пия газирани напитки и чаках нещо да се случи.

Имал ли си трудни моменти и какво те караше да продължиш напред?

Трудни моменти имаше много в началото, докато си създам добрите навици с храненето и тренировките. Както всеки, който би искал да свали някой друг килограм, много бързах и исках резултатите да са на лице веднага, но всички знаем, че трябва малко повече време и търпение, за да се получат нещата както трябва. Това, което ме караше да продължа, беше инатът ми.

Бях си казал, че ще го направя и всяко разочарование беше и лека мотивация.

Много важна за мотивацията ми е и подкрепата на моя треньор - Венци Чанев, който не исках да разочаравам след всички въпроси, които съм му задавал. Захвана се мъжката с мен и ми помага много.

Голямата промяна на... Христо

Роднини и приятели също бяха до мен, когато имах нужда. Благодарен съм и на Валентин Димитров - с него започнах промяната си преди две години и половина.

Голямата промяна на... Христо

Какви са хранителните и тренировъчни принципи, през които си преминал от началото на промяната до този момент?

В началото имах проблем с това да се храня редовно. С течение на времето свикнах и това се превърна в ежедневие. За тренировките също ми трябваше малко време, за да станат част от ежедневието - имаше и моменти на претрениране ,на разочарование, защото, както казах по-горе, много бързах, но с течение на времето разбрах че „бързата работа е срам за майстора“ и просто трябва да бъда по-търпелив.

А как се храниш и тренираш в момента?

Храненето в момента ми е здравословно. Избягвам вредните храни („джънк фууд). Хапвам си месо, зеленчуци, ориз, овес.

Тренировките са ежедневие - 4 силови + 2-3 кардио тренировки в седмицата.

Голямата промяна на... Христо

Използваш ли хранителни добавки и какво е мнението ти за тях?

Да, използвам добавки - протеин на прах, аминокиселини, глутамин. Мнението ми за тях е, че помагат при възтановяването,а протеинът ми помага в моменти, когато ми се хапва сладко.

Срещаш ли подкрепа от обкръжаващата те среда? А успяваш ли да мотивираш други хора чрез твоя пример?

Имам голяма подкрепа от хората около мен, което помага доста. А за мотивирането мисля, че помага на хората да се замислят, че не е невъзможно да постигнеш това което искаш, просто трябва търпение и постоянство.

Какво е спортът за теб сега?

Спортът в момента за мен е част от ежедневието ми. Залата е място, където разтоварвам психически и натоварвам физически!

Как съчетаваш спорта с ежедневието си? Опиши накратко един свой ден.

Ставам в 7 часа, пия едно кафе. Към 08:30 ч. отивам в залата, а след тренировка - на работа.

Какви цели си поставяш в момента?

Целта ми в момента е да кача няколко килограма чист мускул, доколкото е възможно, и след това да си подържам формата.

Голямата промяна на... Христо

Живееш в чужбина. Какво би казал, ако трябва да сравниш условията за спорт там и у нас?

Лично аз предпочитам да си тренирам в България - там се мотивирам още повече. Залите в чужбина също са много хубави, но за мен родната земя си остава приоритет.

Какво би посътветвал начинаещите, които искат да променят себе си?

Да бъдат внимателни, за да няма контузии, да се въоръжат с търпение и да бъдат постоянни. Резултатите няма да избягат.

Пожелай нещо на читателите на BB-Team!

На читателите, както и на всички останали, бих пожелал най-вече здраве, за да можем да постигаме това, което искаме!

Хареса ли ти статията?
Статията написа Вероника Налбатска
Вероника е инструктор по водна аеробика (занимава се от 2007 година) и бивш състезател по силов трибой (неколкократен републикански шампион в кат. до 84 кг). Занимава се любителски с бодибилдинг от 2012 година. Дипломиран художник-дизайнер. Със силни интереси в областта на спорта и здравословното хранене. Търси хармонията и вярва, че здравето зависи от баланса между движение, хранене и емоции. Смята, че няма нито универсален тренировъчен подход, нито - универсална диета.
Мнения по темата
Камен Илиев
1
5 окт 2015 12:07

Не знам...

SilenT
2
5 окт 2015 20:01

Бая кила е свалил, обаче сякаш и годинки е качил.
Интересно е на каква възраст е на снимката преди и и на снимките след.
Очевидно загубата на мазнини състарява доста.

3
5 окт 2015 20:45

Наистина голяма промяна! Много хора с височко тегло имат за мечта да се изчистят така. Не е възрастен Христо - написано е, че е на 28. Ефектът идва от мустачките. :)

avitohol
4
5 окт 2015 21:42

На снимката на която си с леко наднормено тегло ми се виждаш в много по- добро здравословно състояние и някак по- щастлив.
От друга страна ти казвам браво, защото за подобно изчистване малко хора имат нужните нерви и желание.

Камен Илиев
5
6 окт 2015 06:25

Аз пък няма да се изчистя така и да изглеждам като бухенвалски затворник на стероиди никога! Истината е някъде по средата между неговото преди и след. Не ме интересува как се чувства той. 100% от хората, майка му и най-близките му не могат да харесат промяната му, защото изглежда като болен. Тогава защо аз трябва да викам “Браво” само защото се е стопил като чироз?

Stoyan Petrov
6
6 окт 2015 16:39

Браво, но такъв резултат без стероиди не се постига. Доказателство съм аз, който спазва диети и тренира от години, но такова тяло е непостижимо. Или имаш ген и си си такъв с малко тренировки още от началото или с химически вещества го постигаш, но такава огромна промяна натурално НЕ става.

Димитър Михайлов
7
6 окт 2015 18:48

Всеки има своето виждане за естетика и резултати, в което няма нищо лошо. Само може да наблюдаваме и да взимаме полезното от всеки един пример.

Дори в случая крайната фаза на тази промяна да не ви допада, помислете за фазата, която е 2-3 стъпки преди въпросната и колко по-напред е тя от първата. Това е целта на статията - да покаже, че всичко е постижимо и че онези, които все още не са започнали, няма причина да се притесняват.

Огледайте се, впрочем, в подобните статии наоколо по страницата - още добри примери за тази теза. А това, според нас, е важното в случая.

Камен Илиев
8
6 окт 2015 18:59

Аааа, сега разбирам вече. По тази логика, тогава човек, който се е освинил е за пример с две три фази по-рано, когато е бил повече масивен, отколкото дебел. Колко по-напред е бил той в сравнение с първата си фаза, когато е решил да качва маса. И трябва да харесваме именно тях и да ги вземем за пример.
Но много правилно - всеки има своето виждане за естетика и резултати.
И да съгласен съм с коментар 6 : Такова орелефяване не е възможно без химия. Не и на тази възраст, не и при неговия телесен тип.

Hristo Yanev
9
7 окт 2015 09:31

Здравейте на всички!исках просто да ви кажа че химия не съм вземал през бивота си няма и да взема.и момчета моля ви разберете че с търпение стриктна диета и много тренировки нещата се получават...на половин българия само стероиди са и в главата много жалко :)

Камен Илиев
10
7 окт 2015 14:10

Добре. Извинявай!

introducer
11
7 окт 2015 19:59

Не разбрах за какво по-точно му е помогнал Венци Чанев и за какво го е мотивирал, че не разбрах- да спре газираното и сладкото ли?

SilenT
12
8 окт 2015 00:00

Това с химията е доста наивно изказване.
Момчето е махнало бая мазнини с отрицателен калориен баланс и правилното отношение между белтък и въглехидрат.
Сега, когато почне да качва и се старае да е чисто, а това става с малък калориен излишък, ще спечели мускули и малко мазнини.
Ще изглежда много по-добре.
Сега е в категория като леко атлет.
Честно казано, хванал е правилния път. Но трудното сега идва, да дършиш стриктен калориен излишък +20% целогодишно.

Така, че пич, давай така и не сваляй твърде много мазнините, щото не е здравословно.

13
8 окт 2015 09:07

Благодаря ти!Правя каквото мога :)живот и здраведа има другото е търпение и постоянност :)мерси още веднъж!

14
9 окт 2015 00:53

Аз пък как не чух никой с тяло което не се подържа естествено, един път да излезе и да каже, е на аз съм взимал препарати. Казват го само хората които са пробвали за даден период, всички други са на 5 процента чисти състезалите.

SilenT
15
9 окт 2015 01:16

Калояне,
забранените препарати се пробват. След това се разбира, че без правилния режим и стероида има временен ефект. Стероида трябва да се комбинира с много висок белтъчен прием, с много правилна диета. Това могат да правят само състезателите. Останалите пробват и се отказват. Или пробват, но качват и мускули и мазнини. Това са моите не особено задълбочени наблюдения по тази тема.

venzito
16
9 окт 2015 12:22

Аз казвам БРАВО за постоянството,волята и желанието на пича ! Сега дали взема или не химия няма голямо значение лично за мен !

Костадин Козелов
17
9 окт 2015 14:01

Христо,
Поздравления и от мен за усърдието, но откровено казано на първата снимка ми изглеждаш по-свеж.

18
10 окт 2015 02:54

За всеки с над половин година стаж във фитнеса е ясно, че такива резултати не се постигат само с труд, протеинче и глутаминче. Колегата е взимал и стероиди и то в големи количества, особено изчистващи, като Стромба и други такива. За това свидетелстват не само суперизчистеното до нездавословни нива тяло, непостижимо без химия особено когато си и предразположен към доста по-закръглена фигура, но и значителното преждевременно остаряване и оредяващата коса. Важно е когато се дават такива телесни трансформации за пример да се пише цялата истина. В противен случай мнозина негови последователи ще се опитат да догонят тези резултати на едно голо бъхтене в залата и на протеин и аминокиселини и като забуксуват ще се демотивират и откажат. А така ще се лишат и от един доста по-здравословен живот, пък било и без да се превръщат в модели за изучаване на мускулатура и кръвоносна система в час по анатомия.

19
10 окт 2015 03:20

PS: Нека предишния коментар не се счита за лично насочен срещу Христо. Той не без полагането на адски много труд е постигнал мечтаното за мнозина тяло, но това което съм нaписал до голяма степен съм го изпитал на гърба си. Аз също съм отслабнал с много килограми и след години по фитнесзалите съм стигнал до тези изводи. Когато качваш мускули, слагаш и мазнинки, а когато чистиш сваляш и мускули. Когато искаш да изчисиш до нивата до които е достигнал Христо ставаш кожа и кости , а ако си бил с наднормено тегло - виснала кожа и кости.  За съжаление без медикаменти това е горчивата истина.

avitohol
20
10 окт 2015 07:43

Е, вие пък стероиди та стероиди... За какво му е да лъже пича.
Не знам колко килограма е /в статията май не пише/, но така като го гледам, да е около 60- 65кг.
На 65кг. защо пък да не изглежда толкова изчистен. Разбирам ако беше 90кг. тогава всеки би се усъмнил, но според мен на под 70кг. такъв релеф си е постижим и натурално.
Отделно не забравяйте каква роля играе осветлението и афтър- ефектите в снимането.
Личи си, че в “нацепените снимки” осветлението е насочено. Така се придобиват едни светлосенки, които допълнително подчертават релефа, плюс ако малко преди заснемането е правил яко кардио и е изхвърлил още вода, ето го ефекта.
А това за преждевременното остаряване, съсухрения вид и тн. е по- скоро от тежката дехидратация и липсата на достатъчно витамини и минерали заради прекалено ниските калории.
Така че според мен си е натурален.
Под 70кг. + подходяща светлина + допълнителна дехидратация малко преди снимките = изглеждащ ненатурално човек.

Hristo Yanev
21
11 окт 2015 13:55

Благодаря ти avitohol на снимката съм на 62,5кг и беше последния ден от обезводняването... :)поне 1 човек който да е оптимистично настроен :)и момчета още веднъж ви благодаря за комплиментите но стероидите си ги запазете за вас :)на мен така си ми е ок

SilenT
22
15 окт 2015 21:01

Милене, релефа не се прави в залата. Релефа се прави в кухнята.
Нужен е стаж в кухнята.

Zozo
23
10 ное 2015 02:05

Да се изкажа и аз като жена - това е “Супер грозно” - релефът наистина е в кухнята.  Трябват и мазнини. Обезводняването е нещо, от което човек трябва да бяга, като дявол от тамян.

Pleasure
24
6 дек 2015 23:31

И мен не ме радва тази промяна, честно казано. Ако беше поспрял преди 7-8 кг. щеше да е супер. Евала все пак за усилията!

Pepo Pepov
25
15 яну 2016 14:37

Сега не разбрах каква му е била целта? Да стане кожа и кости с изражение на метамфетамино зависим?

bobifan
26
5 апр 2016 10:19

Според мен това което е постигнал човека е достойно за уважение, независимо какви средства е използвал за тази цел. Съмнявам се да е взимал анаболни стероиди. Аз лично като го гледам преди и след поне 20+ кила е надолу. Това съчетано с тренировки и факта, че е доста слаб го прави толкова релефен. Пипнати са и снимките малко, което допълнително засилва ефекта. Малко хора могат да се похвалят с подобни резултати. Браво Христо. Продължавай да тренираш и да се чувстваш добре в тялото си, защото това е най-важното :)

Сподели своя коментар

Влез със своя акаунт, преди да коментираш. Ако нямаш акаунт, може да се регистрираш за минута.