Подобрете кардиото с три лесни метода

Дори аеробната дейност да омръзне, има как да я направим по-интересна

Отслабваме добре, изминава кардио след кардио тренировка. Резултатите са налице, но все нещо не е наред. Мда, аеробната дейност ни е писнала.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Подобрете кардиото с три лесни методаМонотонно протичащата на пръв поглед кардио тренировка играе много важна роля по пътя ни към отслабването и поддържането на добра спортна форма. Тя отнема 30-45 минути, което понякога може да ни се стори цяла вечност. Не е точно така, особено ако се замислим, че средно толкова време висим по уличните задръствания, а със сигурност не правим нещо полезно за нас през това време.

Нека ви предложа три начина, по които да направите времето си за кардио поне малко по-приятно и неусетно:

Кардио дейност не означава само ползване на кардио уред

Не е необходимо да работите на модерен кростренажор, велоергометър или пък бягаща пътека. Замисляли ли сте се за скачането на въже или пък за тичането на открито? Използвате само и единствено тежестта на тялото, за да достигнете необходимия за изгаряне на мазнини сърдечен ритъм. Тъй като съм особен почитател на скачането на въже, препоръчвам ви да направите следното: засечете колко скока може да направите за минута (е, ако не може да издържите цяла минута, свалете до 30 секунди, като си поставите минутата за цел). Направете кратка почивка от 60 секунди, след което се опитайте за същото време на предната серия да направите 5-10 скока повече. Повтаряйте така, докато не направите 15 до 30 минутна сесия и приличен брой скокове, за да се почувствате удовлетворени от уменията си. 

Интервални кардио тренировки

Нашият приятел Иван Фъртунов направи страхотен материал за интервалните тренировки, който ви препоръчвам да прочетете. От него ще разберете как за 15 минути ще свършите повече, отколкото за 45. Интересно, а?

И все пак за кардиото на фитнес уреди

Признавам, че има доста привлекателни пътеки и ергометри в днешно време. Ако и във вашия спортен център фигурират такива, опитайте да ги редувате на всеки 10-15 минути. Пример: 

  • 10 минути бързо ходене на пътека
  • 10 минути велоергометър / степер
  • 10 минути крос на пътека
  • 10 минути ... ако има друг уред и също така имате сили

Хрумнаха ми още някои идеи, докато пишех тези редове, затова ще си оставя вратичка за втора част на темата, а през това време ще се радвам, ако споделите, дали тези тактики работят при Вас.

Основател и идеолог на BB-Team. Имайки предвид, че прави това, откакто е на 13 години, разбираме, че буквално израства в така наречената фитнес индустрия. Занимавал се е с почти всички разновидности на тежестите - фитнес, бодибилдинг, кросфит, функционални и нефункционални тренирания (последното е шега). Активно търси практичното в необятната сфера на здравословното хранене и трениране, като подкрепя наученото и чрез обучения от Precision Nutrition (Канада), NSCA (САЩ), CPPS Academy (САЩ) и други.
Още съдържание по темата
Научни-изследвания-за-какво-да-внимаваме-когато-ги-четем
Научни изследвания – за какво да внимаваме, когато ги четем?
7-начина-да-направим-тренировките-си-по-кратки
7 начина да направим тренировките си по-кратки

Направете тренировките си по-кратки, но също толкова ефективни чрез следните 7 промени.

Как-да-направим-първото-си-набиране
Как да направим първото си набиране?
Как-да-прогресирате-във-фитнеса-без-да-увеличавате-тежестите
Как да прогресирате във фитнеса, без да увеличавате тежестите
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow