Ден за ръце

Програма за мускулна маса и сила

Представям Ви типична сплит тренировка за трицепси, бицепси и предмишници. Базовата насоченост на програмата е към покачване на на мускулна маса във въпросните мускулни групи и покачване на мускулна сила, като част от процеса на натрупване на ефективно тегло. Обемът на програмата е съобразен не с индивидуалните особености на различните фитнес любители, а с относителното тегло на отделните мускулни групи. Тренировъчната схема не отдава други приоритети.

Програмата е подходяща и може да бъде приложена при средно напреднали и напреднали фитнес любители. Поради големия обем не е препоръчително да се изпълнява по-често от веднъж на 72 часа (3 дни). Подходяща е за част от четири или пет дневен сплит.

Трицепси

Бицепси

Предмишници

Общ обем: 23 до 26 серии
Почивки между сериите: 2 минути
Почивки между упражненията: 2 минути
Време за изпълнение: около час

Средно напреднали
Започнете със съкратения вариант (23 серии), за да имате възможност да проверите възстановяването си при по-малък риск от претрениране. Може да използвате "чийтинг" в първите две серии от първите упражнения за бицепси и трицепси. Останалите серии от водещите упражнения направете с добра техника. Вторите упражнения за бицепси и трицепси изпълнете със стандартна техника. Подберете тежестта така, че в края на последната серия да сте на 1-2 повторения от отказа. Третите упражнения имат две основни цели - динамичен стречинг и кръвонапълване.

Напреднали
Изпълнете първите две серии от първите упражнения за бицепси и трицепси стандартно, без чийтинг с умерено натоварване. В серия три сложете тежест близка до максималната, използвайте асистенция за повдигането, пускайте сами. В серии четири и пет, използвайте малко повторения с голяма интензивност и чийтинг. Вторите упражнения изпълнете с по-скоро акцент върху качеството, от колкото върху голямата тежест. Завършете с бавни дълги серии с напомпване. Използвайте унилатерално изпълнение, за да можете да се концентрирате по-добре върху отделните ръце.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1