Безопасна тренировка за гърба

Да имате дискова херния не значи да кажете "Не!" на упражненията за гърба, а тъкмо напротив!

Семпъл тренировъчен ден за натоварване на гръбната и коремната мускулатура при хора с дискови хернии и контузии в гръбнака. Препоръчва се на начинаещи фитнес любители.

Тренировка:

Последователност:

  • Загрявка
  • 2. самостоятелно + стречинг
  • 3. самостоятелно + стречинг
  • 4.<=> 5. в двусет + стречинг
  • 6.<=> 7. в двусет
  • Аеробен завършек
  • !!! Комбиниран стречинг двусет между всяка двойка упражнения или между упражнения и двусети.

Комбиниран стречинг двусет

Използвайте програмата поне 6 седмици, за да дадете базов тонус на гръбната мускулатура. Ако усетите болка при изпълнение на някоя от препоръчаните техники, помолете инструктора в залата да Ви покаже правилната техника на изпълнение, като предварително го уведомите, че имате дискова херния. Важно! Програмата не се препоръчва на хора с плексити в областта на плешките.

Този текст е публикуван на 11.10.2008.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Седмичен бюлетин от BB-Team

100% ново и практично знание. 0% спам.

Абонирай се
Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1