Как мислите, интересно ми е, дали фитнеса се превърна в бизнес ?

Прескочи до:

14.06.20
01:26

От известно време наблюдавам тенденция, колкото приятна, толкова и не - всеки дава съвети. Започват едни спорове кой какво образование има, знания, опит и т.н., НО в крайна сметка - СМЕТКАТА е водещият мотив.
Не смятате ли, че и форумът се включи в тази симбиоза от знания и желание за пари .....(преди да сте ме нахулили вижте, влезте в секция знание, кога за последно се качи статия със смислена, насочена информация за трениращи....?)
Дано поне тук имаме свободата да се изкажем.
Надявам се темата да не бъде изтрита.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Carbohydrate

14.06.20
07:28

Асене, всеки може да прави, каквото си иска. Все пак, от някъде трябва да се печели))), което не се отнася за форума))), нямат такива мащаби))).... Това не е за всеки, да печелиш...трябва да си търговец, най-вече. Може да си добър спортист, но ако не си търговец, печалба ще видиш през крив макарон)))...Та, такава е ситуацията и тук)))...някои хора си мислят, че може да изкарат някакви пари, ама друг път)))). ...Не става само с мускули, трябва и акъл))))

Бизнес частта винаги ще я има. Все пак целият труд трябава да се изхранва по някакъв начин, иначе няма как да съществува.

Същевременно обаче смятам, че предлагаме предостатъчно безплатно съдържание и работим върху такова постоянно.

Ако не си попадал все още на него, това е списък с новото, безплатно съдържание за 2020-та година:
Как да използваме гимнастически халки?
Как да развием глутеусите (дупето), без да увеличим обиколката на бедрата си?
7 открития за болката, които трябва да знаете
Специализацията е за насекоми!
Тренировки в домашни условия. Как да започна?
Ръководство за перфектни лицеви опори
7 цели, които да си поставите при трениране в домашни условия
Да качвам (мускули) или да свалям (мазнини) | Бълк или кът?
3 популярни мита за протеина, които е крайно време да изчезнат
Как да различаваме експертите от “експертите”?
Калориите са само върхът на айсберга
За (не)реалистичните очаквания и връзката (онлайн) треньор-клиент
Стабилните основи и дългосрочният успех
Мъфини с овесени ядки и банан
Как да се предпазим от вируси
Как да освежиш храненето си бързо и лесно
Мотивация по време на социална изолация

Освен в секция “Знание”, може да разгледаш и редицата нови блогове с безплатна информация в нашия магазин, пък за тези, за които предпочитат да гледат, вместо да четат, от края на миналата година публикуваме безплатно видео с полезна информация в нашия YouTube канал, всяка седмица.

A, да не забравя и социалните ни канали, където също ежедневно публикуваме безплатно съдържание: Facebook, Instagram.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.06.20 07:38.

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 01:26:

От известно време наблюдавам тенденция, колкото приятна, толкова и не - всеки дава съвети.

Форумът е такава платформа за комуникация (винаги е била такава по принцип) - всеки потребител може да дава съвети, независимо от нивото от неговите познания по съответната тема. Това винаги е съдържало както вероятност за плява, така и вероятност за ценна информация (в различни съотношения). Опитвам се да кажа, че наблюдаваното от теб не е от известно време, а си е така по начало.

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 01:26:

Започват едни спорове кой какво образование има, знания, опит и т.н., НО в крайна сметка - СМЕТКАТА е водещият мотив.

Спорове също винаги е имало и честно казано част от тях водят до смислени дискусии със сериозна полезност. За каква сметка става въпрос - не мога да разбера. Ползването на форума е безплатно, съответно обмяната на информация чрез него - също.

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 01:26:

Не смятате ли, че и форумът се включи в тази симбиоза от знания и желание за пари

За да съществува, поддържа и развива един форум (дори чисто технически като сайт в интернет) са нужни някакви средства. За да поддържаш актуална и надеждна информация на сайта, да я обновяваш и разширяваш - също. Разходи има и в други посоки.

Дай да видим какво точно те е впечатлило, че така много на едро говорим.

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 01:26:

(преди да сте ме нахулили вижте, влезте в секция знание, кога за последно се качи статия със смислена, насочена информация за трениращи?)

А колко хубаво е отговорил Тишо всъщност... <3

14.06.20
22:49

Прави сте, НО до някъде... Казвам защо - най-малкото,когато посетиш форума или просто напишеш в гугъл бб тийм първо излиза “стани по-добър” или нещо такова беше... пак опираме до пари.. съгласен съм, че трябва да се поддържа тази база от знания, опит, просто сайта..., но забелязвам и друго някакси хората започнаха да отговарят  “коректно”( с много “обаче” и “ако” - да те са факт) като наука бодибилдинга има много вероятности, НО към момента има и много ясни факти - за тренировки и хранене.
Моята гледна точка е такава - преди години бях фен на форума, НО започнаха да качват теми,които не са от особен интерес и полза на спортуващите(ползи от боровинки, малини и разни такива до тренировки с особено спорно значение) вместо да се опитат да поддържат ясните и утвърдени методики С НАУЧНА ОБОСНОВКА.
Да, като цяло има много знаещи и начетени хора, НО за жалост ТЕ не качват статиии.
#БъдетеЗдрави
П.С. - тази тема ще я продължа, та дори и сам да си пиша. Винаги има и друга гледна точка

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 22:49:

Прави сте, НО до някъде... Казвам защо - най-малкото,когато посетиш форума или просто напишеш в гугъл бб тийм първо излиза “стани по-добър” или нещо такова беше... пак опираме до пари..

Какво, според теб, трябва да излезе като първи отговор на Google с ключова дума ‘бб тийм’?

Първият отговор на Google е линк към сайта.
Къде е проблемът? За какви пари става въпрос?
Какво плащаш? Моля, бъди конкретен.

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 22:49:

съгласен съм, че трябва да се поддържа тази база от знания, опит, просто сайта..., но забелязвам и друго някакси хората започнаха да отговарят  “коректно”( с много “обаче” и “ако” - да те са факт) като наука бодибилдинга има много вероятности, НО към момента има и много ясни факти - за тренировки и хранене.

Какво влагаш в израза “коректни отговори”?
Коректни спрямо какво / кой / кога ?
Кои факти за тренировки и хранене са ясни, но не са отразени и изяснени на сайта?

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 22:49:

Моята гледна точка е такава - преди години бях фен на форума, НО започнаха да качват теми,които не са от особен интерес и полза на спортуващите(ползи от боровинки, малини и разни такива до тренировки с особено спорно значение) вместо да се опитат да поддържат ясните и утвърдени методики С НАУЧНА ОБОСНОВКА.

От една страна - темите във форума са отражение на интересите на неговите потребители.

От друга страна - не знам кои ясни и утвърдени методики не са поддържани (каквото и да значи ‘поддържани’ в този контекст), но не виждам нито една адекватно аргументирана причина всички да тренираме по един и същ начин.

От трета страна - науката се променя (съвсем естествено и закономерно!) в рамките на 20-30-50 или повече години.

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 22:49:

Да, като цяло има много знаещи и начетени хора, НО за жалост ТЕ не качват статиии.

Моля, изясни и това.

Има потребители на форума, които смяташ, че биха могли да пишат статии за сайта или сегашните автори на статии не са знаещи и начетени?

========================================

И малко странични размисли.

Заглавието на темата засяга фитнеса в общ план, а съдържанието на твоите мисли е насочено конкретно към форума на bb-team.

Да, фитнесът много много МНОГО отдавна е бизнес, при това - в световен мащаб.
Форумът и ползването му винаги са били безплатни.

За какво всъщност става въпрос?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.20 23:39.

15.06.20
09:11

Слагам край на драмата около темата. Публикувах тази тема с две основни цели :
- провокация
- разсъждение
Едно е ясно вече всичко е бизнес и от всичко се правят пари. Исках да видя как мислите то и по заглавието е леко вметнато “интересно ми е”
.. как мислите...
Може да се получи, като лека атака към създателите на форума, че замесих пряко него, но това е така защото исках още повече лица да се включат(за жалост не ме отразиха много - нищо).
Ако трябва да бъда честен това е един от малкото форуми, които продължават да качват ново съдържание,насочено в полза на трениращите.
Та така, чисто и просто, това беше една провокация да започнем да мислим, да се научим и да търсим ново мнение.
Лек и успешен ден... :)

15.06.20
09:41

Чети. Всичко е написано, само трябва да можеш да го прочетеш :-)

казано от Асен Стоймирски на 14.06.20, 22:49:

...

Като напишеш в Гугъл “bb-team” виждаш линк към главната страница на сайта, а “Бъди по-добър” е слоганът. Това се нарича брандинг, който няма как да бъде избегнат, ако искаш да правиш нещата както трябва.

Темата за парите, услугите и прочие няма да я засягам повече. Ако смяташ, че можеш да ни намериш спонсор, който години напред да плаща заплатите, поддръжката на сайта, неговата актуализация и редицата други ресурси, които се изискват - моля! Защото ако искаш да си лидер на който и да е пазар и в която и да е сфера, това е работа на пълен работен ден, че и отгоре. Не става да работиш някъде до 17:00 и като се прибереш за 2-3 часа да драснеш малко код, да напишеш 2-3 бързи статии и за финал да проследиш дали има нещо ново я в сферата на храненето, я в тренировките, я в друго и да отделиш още няколко часа, за да си актуализираш и надградиш знанията. Колкото и лесно може да звучи за някои хора, повярвай - не е.

Доколкото разбирам, основният проблем, който срещаш ти, е че (вече) не намираш съдържание, което да е подходящо за теб. Имай в предвид обаче, че не всичките хиляди потребители на сайта имат точно твоите интереси. Стремим се да поднасяме съдържание за възможно най-широка група хора, но същевременно се стремим да бъдем и по-тясно фокусирани. Това не е лесна задача.

Това, което мога да ти предложа, а и на всеки друг, който среща такъв проблем, е да ни пише във формата за контакт на сайта с конкретни предложения за теми, за които би искал да прочете и научи повече. Ако имаме възможността, ще ги включим в плановете за ново съдържание.

И не на последно място, далеч сме от мисълта, че сме най-знаещите и най-можещите. Напълно сме окей с това, че има и ще има хора, които не намират полза от съдържанието, което публикуваме или услугите, които предлагаме. Тези хора ще знаят повече и ще могат повече, но същевременно тези хора не оплакват, че не намират дадена тема в нашия сайт, а отиват и пият директно от извора, ако мога така да се изразя. Щом преди години си намирал полезно за теб съдържание, а сега не намираш, може би просто нивото ти е над нашето. Това е напълно окей и е супер. Означава, че си научил много през тези години, но не означава, че това, което ние правим, е станало безполезно за всички.

Пиши ни в контактите с препоръки. Винаги сме били и ще сме отворени за обратна връзка и постоянно търсим начини да правим това, което правим по-добре.

15.06.20
12:10

Да не отварям друга тема !

Към екипа на сайта :

След като,мотото ви е ” Да бъдем по-добри “,(аз,го приемам буквално), мислили ли сте да предприемете инициатива, с която да помагате на объркани и лутащи се деца ?
Казвам деца,защото на по 15-16 г. са такива.
Такива,които пускат теми във форума редовно,от които се вижда,че искат да вършат и вършат безумия,спрямо тяхното здраве ! Като, спазват “хранителни режими”, с които очевадно си вредят ! Защото, точно в тази възраст тези техни действия и решения са с последици за здравето им.
Под инициатива имам в предвид, вие да ги потърсите,тях лично и дадете адекватен съвет ! Кое е нормално и здравословно,кое е вредно за здравето,защо са взели това решение и т.н.
А,не да четат малоумни мнения из нета,с които да си докарат булемия,анорексия и тем подобни. Защото,в тяхната възраст е трудно да отсяват истината от глупостта.

Да,някой ще каже : Те,от BBTeam, да не са благотворително дружество ?!
Може и да са прави,но щом идеята им е да се помага на хората,да водят здравословен начин на живот със всичките му ...”навици”, мисля че,децата  имат право да получат тези важни за тях съвети БЕЗПЛАТНО !
А не,да дават парите на родителите си на разни “експерти” !
И то,именно от екипа на сайта,защото на него ще имат повече доверие,отколкото на някой отделен потребител.

Да подчертая,че това НЕ Е провокация към екипа !

Надявам се,че ще успеете да разберете какво искам да кажа,без да пиша още.

Поздрави !

Не е приятно, когато място, с което си свикнал и харесваш, не предлага това, което си свикнал и харесваш да получаваш. Възможностите са две: или ти се променяш, или мястото се променя. Няма лошо и в двете в крайна сметка.

BB-Team е бизнес, разбира се. Нито отричаме, нито смятаме да го крием зад НПО-та и подобни практики. От този бизнес се храним няколко семейства с деца (последните стават все повече).

BB-Team обаче е отговорен (бял, да подчертая) бизнес със социална кауза, с която започна всичко преди 20+ години и с която ще приключи всичко някога.

Отделяме около 30 000 лв. годишно за проучвания и съдържание, което споделяме абсолютно безвъзмездно с аудиторията. Правим това години, преди да стане модерно въобще.

И до ден днешен не сме искали 1 лв. от непълнолетен за услуги, напротив. Дори на клиентите ни децата получават услугите ни безплатно.

Има също така и една основна промяна, която се случва: комуникацията онлайн стана силно персонализирана и ние общуваме с голям брой хора индивидуално, защото:

1. технологията го позволява
2. човек е значително по-искрен и смел, защото няма страх “да го нахранят”
3. така реално помагаме доста повече

Може би знаете всичко това. Може би не го знаете. Ако е второто, ще трябва по-смело да се похвалим какво правим.

Ако има какво конкретно да направим по-добре, винаги сме насреща да научим и да го приложим.

15.06.20
14:21

казано от Димитър Михайлов на 15.06.20, 13:50:

И до ден днешен не сме искали 1 лв. от непълнолетен за услуги, напротив. Дори на клиентите ни децата получават услугите ни безплатно.

Има също така и една основна промяна, която се случва: комуникацията онлайн стана силно персонализирана и ние общуваме с голям брой хора индивидуално, защото:

1. технологията го позволява
2. човек е значително по-искрен и смел, защото няма страх “да го нахранят”
3. така реално помагаме доста повече

Приемам,че това е отговор към мен :) Благодаря !

Но !
Очаквах точен и ясен отговор ,какъвто беше и въпроса ми, а не общи приказки.

Примера с децата на клиентите ви е несериозно,без да се обиждате!

Както и да е, разбрах.

казано от Гюлето на 15.06.20, 12:10:

...

И като допълнение на Митко, това, което правим по линия на съдържанието ни е това, което ти предложи, но го правим по един друг начин, който можем да правим не само днес и утре или в рамките на някоя мащабна инициатива, чрез която ще можем да помогнем на единици, а дългосрочно, с цел да помогнем на стотици.

Конкретно стъпките са следните:

Стъпка 1. Правим безплатно съдържание, насочено към широк кръг от хора, включително и напълно начинаещи, в това число 15 и 85 годишни. Един чудесен пример са ръководствата ни за начинаещи, които са чудесна първа стъпка да намалят обърканите и лутащите се.

Стъпка 2. Правим каквото можем това съдържание да достигне до максимален кръг от хора, от всякаква възраст - пълнолетни и непълнолетни. За тази цел, поддържаме и развиваме редица платформи. Това са форумът, нашата Фейсбук група, Фейсбук страница, Инстаграм акаунт, YouTube канал. Колкото по-добре развити са тези платформи, до толкова повече хора ще достигнат.

Стъпка 3. Платформите служат като допирна точка и връзка между нас и останалите хора. Всеки, който има въпроси и нужда от помощ, има възможността да зададе въпроса си в една от тези платформи, включително и към нас директно, което между другото се случва ежедневно. Задават ни се въпроси както публично, така и зад кулисите, на лични съобщения.

Простичък, но ефективен план. Далеч по-ефективен от кампания тип “Да помогнем безплатно на 1 000 000 непълнолетни да влязат във форма”.

Досега въпрос към нас не сме оставили неотговорен и за 99% от отговорите и съветите не искаме и стотинка. И всичко това независимо от възрастта на хората срещу нас. В останалия 1% обиквено се вписват случаите, на които не можем да помогнем в рамките на кратка комуникация и за тях може да предложим някоя от услугите ни.

Ако ти или някой друг не вижда как нашата работа помага, на всички, и деца, и възрастни и в 99% това е безвъзмездно… явно не гледа достатъчно добре или пък очаква да направим нещо, което е непостижимо за ресурсите, с които разполагаме.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.06.20 14:32.

15.06.20
14:45

казано от Тихомир Велев на 15.06.20, 14:31:

date=“1592212215”]

Простичък, но ефективен план. Далеч по-ефективен от кампания тип “Да помогнем безплатно на 1 000 000 непълнолетни да влязат във форма”.

Досега въпрос към нас не сме оставили неотговорен и за 99% от отговорите и съветите не искаме и стотинка. И всичко това независимо от възрастта на хората срещу нас. В останалия 1% обиквено се вписват случаите, на които не можем да помогнем в рамките на кратка комуникация и за тях може да предложим някоя от услугите ни.

Ако ти или някой друг не вижда как нашата работа помага, на всички, и деца, и възрастни и в 99% това е безвъзмездно… явно не гледа достатъчно добре или пък очаква да направим нещо, което е непостижимо за ресурсите, с които разполагаме.

Казах,да им помогнете да не съсипят здравето си,а не да влязат във форма !
Има разлика.

Явно не виждам,затова и зададох този въпрос, на който обаче отговорихте толкова изчерпателно,като политик по време на предизборна кампания !

Още веднъж : Благодаря и на двама ви за изчерпателното разяснение !

Поздрави!

Тоест, съдържанието ни и комуникацията ни с хора не им помага да не си съсипят здравето?

Dydo

15.06.20
14:54

Абе с риск да съм ласкател-какъвто принципно не съм, ако трябва да сме искрени и обективни, ама наистина, то като турим чертата, такъв сайт като този в БГ просто няма аналог. Даже няма и доближаващи се до него, от гледна точка на толкова многобройна и подробна професионална информация за хранене, тренировки, упражнения-синтезирана, подредена, поднесена даже и по много приятен и лек за четене начин ........ та дори и по-тъпичките да разберат за какво става въпрос. Екипът е отзивчив, знаещ и можещ-нямам съмнение, че могат нещо да ме лизнат. Даже се учудвам понякога на търпението им, по отношение на хора като мен например.
А и не трябва да се бърка сайта с форума, спрямо който изразявам недоволство по платформата, ама каквото такова. Не може всичко пък да е ехеее. Но пък колкото и по-малко хора да присъстват в него, сравнено с времена, през окито аз не съм бил тук-за което съжалявам, ама тогава не тренирах, пак е водещ по отношение на активността/броя на пишещите в него ежедневно.
Та водимо от горното, изпитвам нужното уважение към хората от екипа, които очевидно полагат не малко усилия, та нещата да са такива, каквито ги виждаме. А, че недоволни ще има, може би понякога и с право, е неизбежно.

Carbohydrate

15.06.20
15:07

Деяне, като гледам)))), колко си доволен, ако наистина направим връзка с дневника ти, не бих ти повярвал на казаното и звучи като голяма шпакла ))))),...без да се обиждаш, просто това виждам аз)))ш

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.06.20 15:07.

Bart Simpson

15.06.20
15:14

242 мнения не са маалко дееб@.

Dydo

15.06.20
15:15

казано от Бай Ганьо на 15.06.20, 15:07:

Деяне, като гледам)))), колко си доволен, ако наистина направим връзка с дневника ти, не бих ти повярвал на казаното и звучи като голяма шпакла ))))),...без да се обиждаш, просто това виждам аз)))ш

Дай конкретика и каква връзка с дневника да ми направиш, което да има отношение между това какъв спамер съм в собствения си дневник и това което казах за САЙТА. Нещо не разбрах, наистина. И кое не е вярно за сайта от казаното. Конкретно ми кажи и сравни с който и да е друг БГ сайт за тренировки, хранене и какво ли не. А и аз няма за какво да се слагам, то така или иначе си ме търпят. Но и не правя някакви глупости-да обиждам хора, да съм груб, да се заяждам с някой, които чак да заслужават да ме изметат от форума.
А това за мненията, наистина не допусках, че толкова много са докладвани от мен. Виках на 5-6 страници по 10 ина, я има 50-60, а то......

Мнението беше редактирано от Dydo на 15.06.20 15:17.

Carbohydrate

15.06.20
15:24

ти си един ползвател, също като мен, с тая разлика обаче, че аз чета всичко първо, после чак правя аналогия и съпоставка и накрая или го забравям, като не потребно или го взимам предвид. За мен няма хубава и лоша информация (говоря за сайта), макар да намирам по някога откровена говнищина. Аналогията с теб е следната. Ти превъзнесе сайта, но в дневника си се белязал, като нищо незнаещият, което е противоречие с казаното тук от теб....това е...достатъчно....

Dydo

15.06.20
15:37

казано от Бай Ганьо на 15.06.20, 15:24:

ти си един ползвател, също като мен, с тая разлика обаче, че аз чета всичко първо, после чак правя аналогия и съпоставка и накрая или го забравям, като не потребно или го взимам предвид. За мен няма хубава и лоша информация (говоря за сайта), макар да намирам по някога откровена говнищина. Аналогията с теб е следната. Ти превъзнесе сайта, но в дневника си се белязал, като нищо незнаещият, което е противоречие с казаното тук от теб....това е...достатъчно....

В скоро време, разбирай поне година назад не съм бил със самочувствието, че не знам, а и не съм писал такова нещо. Това, че не се виждам отстрани как например правя преден клек, е било повод да питам. Ама това не може да е обобщение за познанията ми като цяло.
И не, няма противоречие между казаното от мен за сайта и това което пиша в дневника си, дори да приемем, че съм напълно незнаещ, защото:
-аз мога да виждам наличието на статии, но да не ги чета повечето или пък ако съм ги чел, нищо да не помня, защото конкретния въпрос не ме интересува лично мен;
-мога да виждам и сравнявам наличната информация между самите сайтовете и да правя извод, кой къде общо взето стои, както като брой на публикации, така и като начин на поднасяне.
-не ми е необходимо много, като прочета една две статии тук, които напълно съвпадат да кажем с последните изледвания по даден въпрос.

Примерно чета статия тук за въглехидратна ротация, чета я обаче и на друг водещ световен сайт-нещата са 1:1. Изводът който правя е, че статията тук е на място и можеш да се довериш, от което следва пък, че давам на сайта добра оценка. И така, за някоя тренировка, за някоя друга диета и т.н. и т.н. и всеки път се убеждавам, че нещата тук са на ниво. ОБАЧЕ-аз може да не помня какво е писано по всяка една статия, например какви въглени кога се ядат, но помня че това което съм прочел е било на ниво. И от там: все още съм да кажем незнаещ.....щото не помня прочетеното, но мога да дам оценка, тъй като все пак помня, че когато съм го чел, нещата са били точни.

казано от Гюлето на 15.06.20, 12:10:

След като мотото ви е ” Да бъдем по-добри”, (аз го приемам буквално), мислили ли сте да предприемете инициатива, с която да помагате на объркани и лутащи се деца?
Казвам деца, защото на по 15-16 г. са такива.

казано от Гюлето на 15.06.20, 14:21:

Очаквах точен и ясен отговор, какъвто беше и въпросът ми, а не общи приказки.

ОК, поднасянето на информация не е инициативата, която би ти се искало да бъде предприета (или не е достатъчна). Дай пример за такава инициатива, моля.

казано от Гюлето на 15.06.20, 14:21:

Примерът с децата на клиентите ви е несериозен, без да се обиждате!

Кое му е несериозното? Защо?
Допълнителен ангажимент на екипа, който отговаря на критерии за ‘инициатива за деца’ и е напълно безплатен.

Предполагам, че си работил с деца, разбира се...

Bart Simpson

15.06.20
15:54

Какво четаат децата е отговорност на родителите, защото тези същите деца гледат и порно, от което бай Петко(произволно избрано име, без препратка към съществуващи лица) тракториста би се изчервил.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.06.20 16:06.

Dydo

15.06.20
16:17

Та даже много пъти съм попадал на други сайтове, които са крали статии от тук-преписани дословно, даже и труда не са си направили малко поне да използват сходна терминология /без да се губи смисъла на казаното/, изказа да променят и т.н. Веднъж гледам една, бре позната.....а то статия на Сенсея от тук. А там няма никаква препратка от къде са я взели, кой е автора и т.н. И като поокрадат от тук от там и си викаш: бря, в тоя сайт са големи експерти. И вземеш да се подлъжеш та купиш някой продукт-диетка с програма :-)))))))

Мнението беше редактирано от Dydo на 15.06.20 16:17.

15.06.20
16:40

казано от Кольо Пияндето на 15.06.20, 15:50:

ОК, поднасянето на информация не е инициативата, която би ти се искало да бъде предприета (или не е достатъчна). Дай пример за такава инициатива, моля.
Кое му е несериозното? Защо?
Допълнителен ангажимент на екипа, който отговаря на критерии за ‘инициатива за деца’ и е напълно безплатен.

Предполагам, че си работил с деца, разбира се...

Примера съм го дал,още в първото си мнение.

Защо е несериозно?!
Отиваш на гумаджийница и си купуваш 4 нови гуми и ги монтираш. По случайност, колелцето на детето е в багажника и се нуждае от напомване на гумите. Питаш,те го го помпят и о,чудо ! Не ти взимат пари за тази услуга.( пример на прима виста)

ДА,работил съм с деца,както с моите,така и с други !

Да очаквам и включване от останалите от екипа ви ?!
Ако се чувствате толкова засегнати от повдигнатия от мен въпрос - изтрийте го.

Вече, Благодарих на Димитър и Тихомир за изчерпателните разяснения !
Благодаря и на теб !

15.06.20
16:54

Правиш аналог между секундно напомпване на гумичките на колелцето с работата с дете като дълъг процес, отнемащ време и усилия.

Това е несериозно.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.06.20 16:55.

казано от Гюлето на 15.06.20, 16:40:

Примера съм го дал, още в първото си мнение.

Да, просто не съм сигурен, че го разбирам добре.

Да се водят семинарни обучения (контакт на живо) за подрастващи не е невъзможно, но е трудна инициатива за не чак толкова големия екип на форума (чисто технически и организационно, мисля). Остава открит и въпросът с това колко от 15-16-годишните биха проявили интерес да отделят време на живо за някой, който иска да им каже, че няма нужда да пият по няколко енергийни напитки дневно, че чипсът и кифлата не са свястна храна и че е по-добре да спят повече. Аз лично съм скептик по този въпрос.

Съответно смятам, че поднасянето на информация по електронен път, както Митко и Тишо споменаха, е по-добре работещата стратегия. Този, който има нагласата да търси - ще намери и ще оцени... което пък е свързано със съвсем уместното мнение на Bart Simpson за ролята на родителите.

казано от Гюлето на 15.06.20, 16:40:

Защо е несериозно?!
Отиваш на гумаджийница и си купуваш 4 нови гуми и ги монтираш. По случайност, колелцето на детето е в багажника и се нуждае от напомване на гумите. Питаш,те го го помпят и о,чудо ! Не ти взимат пари за тази услуга. (пример на прима виста)

За сметка на това когато искам да гледам телевизия на още един дисплей в къщи - доплащам.

Освен това - не смесвай събития с процеси. Не е сериозно да правиш аналогия между дребна (вероятно инцидентна) техническа услуга и услуга, характеризираща се с продължителен процес, зад който стоят мисъл, труд и време.

(докато творя проза Карфицата е забелязала същото)

казано от Гюлето на 15.06.20, 16:40:

ДА, работил съм с деца, както с моите,така и с други !

Радвам се, значи разбирателството ще е по-лесно.

казано от Гюлето на 15.06.20, 16:40:

Ако се чувствате толкова засегнати от повдигнатия от мен въпрос - изтрийте го.

Критериите за отстраняване на мнения в този форум винаги са били друг тип и на друго основание.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.20 17:08.

16.06.20
00:55

Нещата са прости - всичко струва пари, затова има и благотворителност за неща, за които няма пари.

16.06.20
13:43

Реших да пиша,защото си почувствах зле, наблюдавайки как екипа влиза в обяснителен режим за едно или друго нещо. Идеята на темата беше далеч друга, под формата на приятелски диалог на места малко по-пиперлив, за да се събуди повече внимание в хората.
С ръка на сърцето го казвам
-Към днешна дата по-добре структуриран форум/сайт за фитнес - НЯМА. Както казаха някои по-горе - всеки избира с какво и как да се прехранва, важното е да е по честен начин, а какъв по-честен начин от това.
И не последно място, АКО съм засегнал някого от екипа, Моля за извинение.

16.06.20
13:58

Не мисля, че някой от екипът се е почувствал зле нито за един кратък момент, защото Екипът знае какво прави, знае какво иска да постигне и вярва в целите си, и в това, че прави най-доброто, според собствените си възгледи. Екипът не е влизал в обяснителен режим в лошия смисъл, защото винаги е бил и ще бъде готов за дискусии, без това да означава, че по някакъв начин се “обяснява” или оправдава, с оглед на предишното изречение.

Беше поставена тема, в която Екипът се включи, с оглед на това, че е компетентна инстанция да коментира темата. 

#bbetter ✌️

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.06.20 14:04.

Carbohydrate

16.06.20
13:59

моите наблюдения са такива:
преди имаше доста статии във ФОРУМА за общуване, писани от самите съфорумници и старите участници това го знаят....после, със времето това изчезна, защото изчезнаха и няко много добри хора, като Славко, Инженера и други...Сашо намали оборотите, изчезнаха и някои трибойци....форума се превърна в “квартална кръчма”, “пейките пред блока” ))))......и т.н.

16.06.20
14:42

Активността намаля, защото малко или много почти всичко е написано. Говорим за проверени и доказани схеми, суплементи и тн. Последните изследвания са доста нишова тема, която засяга много малък % от трениращите.

А и форумите им мина времето. Ако 2002-2010 им беше апогея след това минахме на богове, фейс, а сега само снимки на дупари у инстаграма вървят.

Няма засегнати. Всъщност, въпросите (и двата, на Асен и Гюлето) са важни и съществени. От една страна ни помагат да видим как изглеждаме през очите на останалите и дали случайно не сме кривнали от пътя, по който искаме да вървим, а от друга страна помагат потенциално да намерим начин да помогнем на още повече хора.

И ми се иска да се върна на въпроса на Гюлето, защото според мен повдига важен въпрос, чиито отговори обаче май не останаха добре разбрани.

Нека цитирам отново точната част от мнението:

казано от Гюлето на 15.06.20, 12:10:

...
мислили ли сте да предприемете инициатива, с която да помагате на объркани и лутащи се деца ?
Казвам деца,защото на по 15-16 г. са такива.
Такива,които пускат теми във форума редовно,от които се вижда,че искат да вършат и вършат безумия,спрямо тяхното здраве ! Като, спазват “хранителни режими”, с които очевадно си вредят ! Защото, точно в тази възраст тези техни действия и решения са с последици за здравето им.
Под инициатива имам в предвид, вие да ги потърсите,тях лично и дадете адекватен съвет ! Кое е нормално и здравословно,кое е вредно за здравето,защо са взели това решение и т.н.
А,не да четат малоумни мнения из нета,с които да си докарат булемия,анорексия и тем подобни. Защото,в тяхната възраст е трудно да отсяват истината от глупостта.

С тези думи се обръща внимание на нещо много важно. А именно, че все още има твърде много объркани и лутащи се хора, които попадат на неособено вярна или полезна информация, която в определени ситуации дори може да им навреди сериозно. Като нека не пропускаме факта, че това се случва не само с децата, а с хора на всякаква възраст.

Изниква въпросът “Как можем да помогнем на тези хора?”, особено на тези, които не могат да си позволят да платят значителна сума за професионална помощ. Защото както при децата, така и при по-възрастните, *повечето* не могат да си позволят професионална помощ. Затова и мисля, че не бива да разграничаваме деца от възрастни. Вредата от въпросното невярно и подвеждащо съдържание е еднакво сериозна за всички.

Единият вариант предложи Гюлето. Ние да поемем инициативата, да търсим тези объркани и лутащи се хора и да им помагаме, по възможност безплатно.

И това е супер… до известна степен обаче. Защото според мен има далеч по-ефективен вариант, към който и ние се стремим.

BB-Team не е Microsoft. Ресурсите, от всякакво естество, са ограничени.

Факт, ако се напънем, винаги имам как да измислим да пренаредим всичко така, че да можем да отделим още време за работа тип pro bono. И се надявам следващите ми думи да се разберат правилно, но това е игра на дребно, чиито резултат не променя особено нещата и не помага особено.

Това може да е чудесна маркетинг стратегия, но общо взето толкова. Може да помага на няколко човека месечно допълнително, но не засяга източника на проблема, причината за цялата обърканост и лутане. Докато помагаме на един човек, други 10 ще продължават да кацат на въпросното подвеждащо съдържание и информация.

Тоест, далеч по-логично е да намерим начин не да лекуваме симптомите, а причината за “болестта”.

Да направим така, че утре някой като напише в Гугъл “Хранителен режим за отслабване”, да не му излезнат Х дневни детоксикиращи диети и магически продукти с неясен състав, които му обещават феноменални резултати само за 12 седмици, а първата информация, на която попада, да е нашата, като разбира се ние от своя страна ще се постараем тя да е максимално вярна, ясна, практична и безопасна.

И макар горното да е малко идеалистичен вариант, към него се стремим. В известна степен сме го постигнали, но има още много работа, както предполагам всички виждат.

За да можем обаче да (продължаваме) да правим горното, трябва внимателно да разпределяме ограничения ресурс, който имаме. Да го разпределяме внимателно както за бизснес частта, която ни издържа, така и за безплатната част под формата на генериране на съдържание и комуникация с хора.

И не на последно място по важност, ние сме само няколко човека екип, докато във форума и цялото ни общество като цяло има в пъти повече хора, които знаят и могат. И когато някой зададе “глупав” въпрос, от всички нас зависи дали ще му подадем ръка или ще го посочим с пръст. Заедно можем повече, нали така беше лафът?

16.06.20
14:55

Хващам се за последната част от постта, защото има потенциал да се превърне в енергия за нещо ново, нещо което да промени начинът по който възприемаме информация или въобще дали я търсим,където и както трябва, НО заедно ще успеем във всяко едно отношение.
Аз лично действам така, ако знам нещо и съм сигурен в него (разбира се винаги има неизвестни и фактори,които като че ли те възпрепятстват, но се абстрахираме от тях за момент,както казват в икономическите изследвания - ” при равни други условия”) помагам чисто приятелски.
Сигурно усещате за какво става на въпрос - когато някой иска съвет или мнение за едно или друго (не е към екипа на форума) просто го дайте.
#ЗаедноМожемПовече

казано от Асен Стоймирски на 16.06.20, 14:55:

Сигурно усещате за какво става на въпрос - когато някой иска съвет или мнение за едно или друго (не е към екипа на форума) просто го дайте.

За усещане - усещам и съм съгласен - така е.

Опитай се, обаче, да прецениш колко пъти можеш да отговориш на един и същ въпрос. Сега ти усещаш ли какво искам да подам като алтернативна гледна точка?

Общо взето CarnalK е обяснил защо има отлив от форума. А Тишо пък чудесно е разказал какъв е смисълът от разширяване и актуализация на базата данни.

16.06.20
15:22

Не казвам на един и същ въпрос да се отговаря по няколко пъти... Далече съм от това твърдение. Мисълта ми е, когато някой се съмнява(пример)за правилната техника на конкретно упражнение, приложил е клип, и пита дали греши някъде, че изпитва болка(примерно в китката) или да търси другаде проблема. Да се прецени и да се отговори според мен така:
-тук грешиш трябва да е така хвата, или правилно изпълняваш упражнението, а не да се навлиза в тема по колко пъти да тренира или не това упражнение, дали е противопоказно за здравето и физиката му спрямо години и кг.(което е също важно, помага му,но като разширение на отговора. Казвам го това, че съм виждал в дневника на Деян как от един въпрос за упражнение се превърна в цяла мелодрама.)
Поздрави... :)

Carbohydrate

16.06.20
15:25

Форума, като система си остана в равновесие. Ако Нервака не беше го споменал тоя втори закон на термодинамиката, нямаше и да си припомня, че съществува. Обаче, преди центъра беше на друго място, имаше повече форум от коментари и теми, а постепенно това замаля, защото се увеличи комерсиалната част....та, всичко си остана в равновесие, но картината е друга вече....ц

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.06.20 15:33.

Carbohydrate

16.06.20
15:28

казано от Асен Стоймирски на 16.06.20, 15:22:

Не казвам на един и същ въпрос да се отговаря по няколко пъти... Далече съм от това твърдение. Мисълта ми е, когато някой се съмнява(пример)за правилната техника на конкретно упражнение, приложил е клип, и пита дали греши някъде, че изпитва болка(примерно в китката) или да търси другаде проблема. Да се прецени и да се отговори според мен така:
-тук грешиш трябва да е така хвата, или правилно изпълняваш упражнението, а не да се навлиза в тема по колко пъти да тренира или не това упражнение, дали е противопоказно за здравето и физиката му спрямо години и кг.(което е също важно, помага му,но като разширение на отговора. Казвам го това, че съм виждал в дневника на Деян как от един въпрос за упражнение се превърна в цяла мелодрама.)
Поздрави... :)

защото могат да ти дадат не професионален съвет, а ако искаш профессионален, има си платена част, не разбра ли до сега. Информацията я има, налична е, но ако искаш по-подробно и конкретно отношение, трябва да си платиш. Навсякъде е така! Иначе е безсмислено да правят бизнес платформа....кой ще иска да си губи времето по цял ден отговаряйки на едни и същи въпроси, както каза Кольо ;)

Carbohydrate

16.06.20
15:32

иТук Гюлето е абсолютно прав и го подкрепям. Не подкрепям Тишо, че сравнява деца и възрастни....все пак няма наплив от 16 годишни тук))

казано от Асен Стоймирски на 16.06.20, 15:22:

Мисълта ми е, когато някой се съмнява (пример) за правилната техника на конкретно упражнение, приложил е клип, и пита дали греши някъде, че изпитва болка (примерно в китката) или да търси другаде проблема. Да се прецени и да се отговори според мен така:
- тук грешиш трябва да е така хвата, или правилно изпълняваш упражнението, а не да се навлиза в тема по колко пъти да тренира или не това упражнение, дали е противопоказно за здравето и физиката му спрямо години и кг. (което е също важно, помага му, но като разширение на отговора).

А ако отговорът не (изцяло) е в техниката на изпълнение? Не е разумно да подхождаш към проблем с определено упражнение без контекста на програмата и режима като цяло.

казано от Бай Ганьо на 16.06.20, 15:25:

Обаче, преди чентъра беше на друго място, имаше повече форум от коментари и теми, а постепенно това замаля, защото се увеличи комерсиалната част...

Кои комерсиални елементи се увеличиха?

казано от Бай Ганьо на 16.06.20, 15:25:

та, всичко си остана в равновесие, но картината е друга вече....

CarnalK го обясни. Нормално е.
Освен това - panta rei. Пораснахме, приоритетите на всеки преминаха през някаква модификация и пренареждане... а такива като нас не идват след нас.

Dydo

16.06.20
15:35

казано от Бай Ганьо на 16.06.20, 15:25:

Обаче, преди чентъра беше на друго място, имаше повече форум от коментари и теми, а постепенно това замаля, защото се увеличи комерсиалната част....та, всичко си остана в равновесие, но картината е друга вече....


Абе не съм много съгласен-какво общо има магазина с форума. Хората които влизат, никой не ги зомбира, кара, намеква и т.н. да ползват услугите и/или продуктите, които екипът предлага. То към всеки сайт с форум или само сайт с разни статии има и предлагане на продукти. Не е нещо различно, само където тук информацията е несравнимо повече /сайта/ и посещенията са най-много /форума/.
Не съм бил в пика, регнах се тук 2016 г. и с изключение на по-малкото хора, темите общо взето са същите. По-слабата посещаемост и намаляването ѝ като цяло идва и от това, че  много от хората, които са новодошли доста набързо духват. Я обидени, я не е това тяхното тук и т.н.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1